- 24 Ağustos 2017
- 2.295
- 3.452
- 83
Senin sebeplerini anlıyorum ama onun sebeplerini daha iyi anlıyorum.Uzaktan yakindan alakasi yok aldir deme nedenlerimden.
Burda kaç kadina bosan diye tavsiye ettim, çoçuklari ile beraber adamdan bosansin diye. Cünkü bu çoçuklar için en iyisi.
Elbette biz kadinlar güçlüyuz, ve konu sahibi kim bilir kendi basina yapabilir fakat niye yapmak zorunda kalsin? Kendi ailesi dagilmis, annesi babasi ile konusmuyor. Karsi taraf diye birsey yok. Yani her anlamda yanliz.
Hani arkasinda dag gibi bir ailesi olsa, iyi bir dost çevresi olsa hep destek olunacak. Olgun bir sekilde düsünse,.. Evet bence aldirma diyebilirdim. Ben nikaha namusa o kadar takan bir insan degilim. Seks sirf nikah kiyildi diye daha namuslu olmuyor benim gözümde.
Ancak anladigim kadari ile arkasinda ailesi yok. Maasi o kadar harika degil, yani maddi olarakta zorlanir. Manevi olarak zaten kendisi tam saglam bir durus sergilemiyor, olgunluk göstermiyor.
Eh bu halde niye bir çoçuk dünyaya gelsin? O çoçugun misyonu degil ki annesinin psikolojik yaralarini sarmasi! Zaten öyle birsey yapamaz. Cocuk inanilmaz yipratiyor insani, ve zaten iyi konumda olmayan insani tamamen yeyip bitirir.
Çocuk elbette bir annenin psikolojik yaralarını saramaz ama bir anne psikolojik uçurumlarını bir bebeğe kıyarak da kapatamaz.
Sen görüşünü bir anne olarak yazıyosun ben de anne olmayı çok isteyen bir kadın olarak yazıyorum. Ben, benim gibileri nerde görsem tanırım. O yüzden yorum yazdım.
Yani bağlamak istediğim nokta şu: Nasıl ki hayat bu zamana kadar yaşadıklarını yaşatırken ona sormamışsa o da hayatı belki de hiç gelmeyecek birini bekleyerek geçirmek zorunda değil.
Belki de çok seveceği çok sevileceği ilişki tam da karnında başlamıştır.
Hayatı belirsiz bir geleceğe bağlamak neden?