Evlilik Dışı İlişkiler Üzerine Söyleyeceklerim Var!

dogru diiil mi ama.. kac gundur ne senaryolar yaziyolar birini begenmiyoz ama isimize geldi mi kimin eli kimin cebinde otur lale devri izle.. kimin cocugu kimden kim kiminle nerede nasil :111:

burasi neresi ben kimim :111:

Fake mi çıktı yahu? Halbuki gayet normal, medeni bir şekilde yazan bir bayan gibi duruyordu. Ne zevk alıyorlar anlamıyorum. Sahte hayatlar yaratıp onlar için yorum almaya :)

Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.

Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.

İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.

İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik
.

o sekilde hayatini yasamali. Bu tabikide kisiden kisiye degisen bir durum ama ben en azindan sunu soyleyebilirim bir baskasini mutlu edicem diye kendi prensiplerime aykiri yasama fikri bana cok abes geliyor.

Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.

İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik
.

e bune yaman çelişkidir
hem imza atmayı sevmiyorsunuz
birliktelik imzaylamı oluyo diyosuynuz
evet i,mza ile oluyo
sonrada çocuğum için ileride sorun olursa atabilirim de diyorsunuz
ozaman atmayın kardeşim
sorun olacağını sizde biliyorsunuz burda kimi neden kandırmaya çalışıyorsunuz
anladığım kadarıyla evlilik dışı çocuğunuz olacak
evlenemessem diye kaygınız var
ama bunu başka şekilde savunmaya geçmişsiniz
o beğenmediiniz imza
çocuğunuzun
hakları ve sizin haklarınız için çok önemli bunuda bi araştırın isterseniz

e bune yaman çelişkidir
hem imza atmayı sevmiyorsunuz
birliktelik imzaylamı oluyo diyosuynuz
evet i,mza ile oluyo
sonrada çocuğum için ileride sorun olursa atabilirim de diyorsunuz
ozaman atmayın kardeşim
sorun olacağını sizde biliyorsunuz burda kimi neden kandırmaya çalışıyorsunuz
anladığım kadarıyla evlilik dışı çocuğunuz olacak
evlenemessem diye kaygınız var
ama bunu başka şekilde savunmaya geçmişsiniz
o beğenmediiniz imza
çocuğunuzun
hakları ve sizin haklarınız için çok önemli bunuda bi araştırın isterseniz

yine ben yazıyorum
profilinize bakmadan yorum yaptım
ya kusura bakma ama ne zevk alıyosunuz böyele
profile evli yazmışsınız
burda evlilik dışı çocuk diye konu açıyosunuz
ne ara evlendiniz
baya hızlısınız

dayanamicim kk kadınlarından bişwey kaçmıyor yaa..
gizli bişey yapiimm diyorsun yok valla..
bak gördünmü hemen eski defterlerini açmışlar senin..
valla şimdi anlamadım ben biey yaptım nasıl yaptım iyi yapmışım mı demek istiyosun..
yada gıcıklık olsun siz ne düşünürseniz düşünün azızcık action olsun konu acıyımmi dediniz..
velhasıl valla tebrik ederim benim yapamadıgımı yapıp gebe kalmışşınızzz..
tek başına bebe yetiştiriceksin helal olsun..
ama action olsun diye actıysa söliimm rahat bırakmazlar seni her konunda önüne gelirr haaa....:52:

Konu sahibi bir misyon üstlenmiş ve bunu insanlara empoze etmeye çalışıyor olsa gerek. Saçmalığın önde gideni :ssz:

Kızlar, öncelikle hepinizi ayıpladığımı belirtmeden geçemiycem. Ne nedir, ne değildir düşünmeden acımasızca yorum yapıp bir de dalga geçmişsiniz. Takdir edersiniz ki aynı anda birden fazla üyelik alarak saçma sapan amaçlar edinen insanlardan olabilirdim.

Bu hesabı kız kardeşimle beraber kullanıyorum, ikimiz de aynı evin içerisindeyiz neden farklı üyelik alalım diye düşünüp böyle bir şeye karar vermiştik. Ancak görüyorum ki çoğunuz bunu düşünemeyecek kadar entrika peşinde. Yazılanlar okuyunca gerçekten üzüldüm. Üyeliğimin kapanma sebebi bana ait olmayan yazıları editlemekti, ancak hepiniz bir güzel stres atmışsınız bu konuda anladığım kadarıyla.

Kimsenin yaşam biçimini yargılama hakkınız yok. Evli değilim, profilimde belirttiğimin aksine ancak durumumdan ötürü evli seçeneğini işaretlemiştim. neyse ben isterdim ki daha farklı karşılanayım, bugün bebeğimin cinsiyetini öğrendim gelip sizlerle paylaşırım istedim ancak canım çok sıkıldı. burada dallas çevirmiyoruz o olmadı onula yaparım hiç olmazsa çocuk doğururum vs vs..

sadece üzüldüm yazılanları görünce. kadınlar kulübünü öyle sıcak bir ortam düşünmüştüm dışarıdan bakınca. oysa çok daha farklıymış.

neyse bir de son olarak göbek eritme konusuna gelince, gebeliğimi öğrenmeden önce yazdığım şeyler eğer takip eden arkadaş daha dikkatli incelerse belki ayıbından bir nebze utanır. ayrıca hamileliğimle ilgili açtığım başlıkta zaten bebeğin bana süpriz olduğunu, hiç beklemediğimi hatta kısır olduğumu sandığımı da belirtmiştim.

umarım hevesinizi kursağınızda bırakabilmişimdir, çünkü inanın siz benim sevincimi çok güzel yerle bir ettiniz...

Şu an var ya resmen kendimlen çeliştim tövbe tövbee. Kimseyi yargılamak bana düşmez..Subhanallah..İnşallah utandırırsınız bizi.Gereksiz gördüğünüz şeyler için pişman olmazsınız ilerde !
Lütfen siz kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyor olabilirsiniz ama bu prösedürler olmadan hiç bir hak idda edemeyecek genç kızlarımıza kötü örnek olmayın..

Son düzenleme:
her evli mutsuz diye bir şey mı ki :1: size bunu kim söyledi de bir imzadan korkar oldunuz merak ettim.

2,5 yıllık evliyim ve o kadar mesudum ki :16: bir adama eş olmak,yar olmak hem kendim hem de doğacak çocuklarım için sevdiğim adamla evlendim,imzamı da attım. asla bu imzanın beni bağladığını,zorladığını düşünmüyorum.aksine ben ona gönülden bağlıyım imza nedir ki :16:

değerlerinize saygım sonsuz fakat insanların,toplumların belli başlı kuralları,kaideleri vardır.bu kurallar bağlayıcı, zorlayıcı değil aksine toplum düzenini sağlayıcı unsurlardır. insanlar ve milletler değerleri ile vardırlar ve aile öyle önemli bir unsurdur ki...
ne mutlu bize ki herkes sizin gibi düşünmüyor.yoksa ne aile kalırdı ortada,ne de bir düzen :19:

herkesin hayat görüşü kendine ...sen böyle mutluysan ...bu durum seni daha çok mutlu ediyorsa istediğin gibi yaşamakta özgürsün tabi niye yargılayayım ki seni ...Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :nazar:

Allah mutluluğunuzu daim etsin canım lakin benim merak ettiğim bir konu var : çocuğunuz doğduktan sonra kimin soyadını kullanacak?? bunu sormamın nedeni ilerde çocuğunuza babanın soyadını niye taşımıyorsun tarzında sorular sorarlarsa çocuğunuzun gururun kırılması, malum burası Türkiye'de...

Back
X