- 13 Aralık 2010
- 4.025
- 28
- 358
profilinizle konunuzdaki bilgiler uyusmayinca kizdinizzz..
sonra dedinizki iki kisi kullaniyoduk boyle oldu dedniz
sonra uyari aldiniz kibarca duzelticanizi yazdinuzz
ayrica zaten konu basinda herkesin normal olarak yaptigina prosudur geregi karsiyim dedniz
hatta elestirseniz bile benim icin cok onemli degil istedignizi yazabilirsiniz yazdiniz.
yaa aldiginiz kararlar sizi ilgilendirir sonuclarida haliyle
allah bebeginizi saglikli kicaginiza almanizi nasip eder
esniz olacak beyefendiylede bir omurr mutluluk
ama simdi hosunuza gitmeyen yorumlara ayni sekilde niye karsilik veriyorsunuzki gulun ve gecin
hayat normlarinn disinda yasam secip bunlara hazirlikli olmaliydiniz
mutluluklar...haa bu arada acayip kuyruk acim var hem evliyim hemide davullu dugunle evlendim ama infertilim
acayip hirs yaptim..
Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.
Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.
İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.
İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik.
bunu insanlara anlatmana bile gerek yok ki :) mutluluğunu yaşa bebeğinin büyümesini izle ruhuna sahip olan adamla hayaller kur ve gerçekleştir.çevrendeki insanlar da senin gibi olduğu sürece bunun rahatsızlığını duymamalısın.olmasalar dahi insan evladı bu.her şekilde konuşur her şekilde müdahale etme hakkı varmış gibi ileri geri yorum yapar,yaptırır.sen dimdik durduğun sürece onlar bayağı aşağıda kalıyor zaten.görüş alanının dışında :)
aslında evlilik sadece imzayla olup bitecek bir şey olsa amenna.
fakat bunun düğünü var, akrabası var, gelinlikti, takıydı, yok efendim çeyizdi bohçaydı...
bu saatten sonra ancak sade bir nikah olabilir. en azından çocuğumun geleceği için bazı konularda yumuşamaya başladım galiba. annelik içgüdüm gelişmeye mi başladı ne
bunu insanlara anlatmana bile gerek yok ki :) mutluluğunu yaşa bebeğinin büyümesini izle ruhuna sahip olan adamla hayaller kur ve gerçekleştir.çevrendeki insanlar da senin gibi olduğu sürece bunun rahatsızlığını duymamalısın.olmasalar dahi insan evladı bu.her şekilde konuşur her şekilde müdahale etme hakkı varmış gibi ileri geri yorum yapar,yaptırır.sen dimdik durduğun sürece onlar bayağı aşağıda kalıyor zaten.görüş alanının dışında :)
o zaman buraya acmayacak bu konuyu hayat onun hayati kimseye laf anlatmak aman benim basim dik diye kanitlamaya calismayacak. yaptigi seyle soyledikleri celisiyor cunku. Yasam tarziniz cok icinize sinmis olsa bunu baskalarina diretmek ya da onay almak zorunda hissetmezdiniz gibi geliyor bana.
Şu yaşıma kadar evlenmeyi hiç düşünmedim, istemedim. Bir insanla hayatını her şekilde birleştirebilirsin, prosedürleri oldum olması sevmedim.
Geleneklerden hep nefret ettim. Düğün, nişan, söz, gelinlik, balayı, ilk gece, kına, tatlı, çeyiz... Hiç bana göre değildi bunlar. Belki yetiştiğim çevre dolayısıyla çok rahat yetiştim. Baskıcı bi ailem yoktu, zaten Türkiyeye 10 sene önce geldik. Yani daha farklı koşullar gördüm çoğunuzun aksine.
İnsanlar beni yargılayacaklar, hem de acımasızca. Çünkü ben "evlilik dışı" bir bebek dünyaya getireceğim. Ve aslında eşim, evet evlilik bağımın olmadığı adam, ailem ve onun ailesi bu konuya oldukça ılımlılar ve arkadaş çevrem de benim gibi düşünen kimselerden oluşuyor. O yüzden içim rahat ve bebeğimi kollarıma alacağım günü bekliyorum.
İlerde bebeğimiz büyüdüğü zaman eğer sorun yaşamaya başlarsak, basit bir imzadır neden olmasın diyip bu prosedürü yerine getirebilirim de. Ancak iki insanı tek bir yüzüğün birleştireceğine ve aynı şekilde bağlayacağına inanmak ne kadar trajik! Burada çoğu kadın evliliğiyle ilgili onca sorun yaşarken, ben beraber olduğum adamla o kadar huzurlu ve mutluyum ki. Her şey peri masalı gibi neredeyse.. Aynı evi, aynı yatağı, aynı sorunları ya da aynı sevinçleri paylaşmak için evlilik bağına gerek görmüyorum, ve bu yüzden eğer insanlar beni yaftalayacaklarsa, varsınlar yaftalasınlar.. Benim başım dik.
dün bir topicte göbek ve bel inceltme videolarını izlemiş:44: hemen çalışmalara başlayacağım demiş..acaba hamileler göbeklerini neden eritir yada nasıl eritir merak ettim..
Basinizin dik oldugunu söylemek icin mi konuyu actiniz?:26:
tercih sizin tabi ki ama anlamadığım, peri masalı gibi diye tabir ettiğiniz hayatınızı (Allah bozmasın) bir imza prosedürü yada küçüzük bir yüzük mü bozacak :26:
bu konuda hemfikir olan arkadaşlar olduğunu bilmek güzel. konuya sıcak bakmayanlar da elbette var. herkesin yaşam tarzı/örfü/adeti/yetişme tarzı farklıdır. umarım herkes en mutlu olacağı seçimleri yapacak hayatlarında. hepinize teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?