Evlilik dışı

anlamıyorum gerçekten anlamıyorum...
burada henüz 18 yaşını doldurmamış reşit olmamış kızlarda var ve siz evlilik dışı ilişki normal kimseyi ilgilendirmez diye yorum yapıyorsunuz vallahi PESSS...
sonra 17-18 yaşında bir kız gelip hamile miyim,yada hamileyim ne yapmam lazım deyince önceden düşünseydin, onu düşünemiyecek yaşta mısın bir çok yorum yapıyorsunuz..
amacım polemik yaratmak asla değil zaten şimdiye kadar kimseyle yapmadım ama apaçık zina sayılan evlilik dışı ilişkiye kim kafasına göre fetva verip sakıncası yok diyebilir...
hepimiz aklı başında insanlarız Allah aşkına yapmayın..
konu sahibine gelince bunun normal olmadığını çokta iyi biliyorsun..sen sen ol bir evlenmeden kimseyle birşeyler yaşama..burayada sorma yoksa yanlış yönlendirileceksin... ayrıca buna karşı olmak kimsenin ahlak bekçiliğini yapmak değil doruyu anlatmaktır...

sadece bu konuyu burda sorgulamaya kalktığın için bile sevişme

şöyle bi düşün çalışan kadın ev hanımı, lise mezunu üniversite mezunu, 20 yaşında 55 yaşında, müslüman ateist ya da başka bi dine mensup hristiyan...

her kafadan kendi doğrusunu söyleyecek insanlar

sen hangi doğruyu yol bilip gideceksin

burda en sevdiğin cevap 16 yaşında genç bi kızın da olabilir

en sevmediğin cevapta çok tecrübeli 55 yaşında bi kadının da

içinde olduğun duruma bi tek sen çözüm bulabilirsin

ben mutlu olduğun gibi yaşaman taraftarıyım

nasıl mutlu olacağına sen karar vereceksin

neden o damla mahremini gelip buraya sorduğunu anlayamadım ben. yani pişman olmamışsın kiş hala sevişiyorsun peki biz sana aaa olamaz falan desek artık yatmamaya mı başlayacaksın?? kendi kararına kalmış bir cevap bu.
ama bana sorarsan bir erkeğe istediği herşeyi verirsen senle neden evlensin ki?? zaten öyle yada böyle ne isterse alıyor.. sevip sevmediğini nasıl anlarsın o zaman? 3 gün sonra vücudundan ya da senden bıkıp çeker giderse, kızlığın bozulmasa bile aynaya bakamassın. sonra kendine acıyıp durursun falan. vicdan gurur namus aile kaybolan masumiyet cabası... bizi ilgilendirmez karar senin. istersen çocukta yaparsın yani demek istediğim bu konular 3. bir kişinin yorumuna açık olmaz. sen yaşarsın bedelini sen ödersin.

Bu topiğin sonu şimdiden belli .
Evlilik dışı ilişkiye normal bakanlar ve ahlak bekçileri arasında kesin kavga çıkacak

yani evlilik dışı ilişkinin ahlaksızlık olduğunu kabul ediyorsunuz ..
bunu size ve ahlak bekçiliği yapılıyor diyen herkese söylüyorum
ahlak bekçiliği diye nitelendirdiğinz şeyde insanlık vazifesidir
bir insan kendini öldürmek isterse siz ne yaparsınız amaan kendi kararı ne isterse onu yapsınmı dersiniz ?
göz göre göre kendini öldürmesine izin mi verirsiniz ?

Lütfen kimse yorumuma alıntı yapmasın!
Böyle konuların sonu kuvvetle muhtemel hep aynı.
Elbette evlilik dışı ilişkiyi onaylayan ve onaylamayan insanlar var.
Ama normal görenlere eyvallah deyip görmeyenlere "ahlak bekçisi" demeniz çok ama çok çirkin.
Ayıptır yani bu yakıştırmadır, hakarettir!
Kusura bakmayın ama normal gören modern, görmeyen geri kafalı değildir.
Herkesin düşüncesi kendine!

Burada bir sürü yorumlar yapılmış.Bazıları bana çamur atmış,bazıları aralarında atışmışlar.Ben uzayacak bir konu olduğunu düşünmemiştim.Ben kimseyi birbirine düşürmek için açmadım sadece psikolojik olarak etkilendim ve buna bir çözüm istedim ve sizlere danıştım kötü mü yaptım?Elbette herkesin düşüncesinin farklı olacağını biliyorum bunu bilerek yazdım.

3 yıl boyunca ilişkide bulunmadık.3 yıl sevgili olduk,birbirimize alışınca böyle bir şey yaşadık.Bu ilişkiden önce birlikteliğim olmadı.Bu ilk ve evlenene kadar son.Çünkü yaşadım ve ayrılık imkansız bir şey değil bunu anladım.Evlenince daha doğru olur.

Şu anki sevgilim bunu bilmiyor çünkü daha yolun başındayken söylemek doğru değil.Evlenmeden önce uygun bir zamanda söylemeyi düşünüyorum.Söyleyecek cesaretim var.

Burada önceki konularla beni sorgulayıp özel hayatımı yargılayan da var,özel hayatını ne buraya yazıyosun diyende.Napsaydım ya?İçimde çok fazla yer tutuyor bu konu.İçimden atmak için sizlere danıştım.Asıl sorum,evlilik dışı ilişki olabilir bir şey mi yoksa nadir yapılan hata mı?Bu konuda fikir edinmek istedim.Asılsız sitelere değilde,burada bir çok kadının bulunduğu,yaşamış olanında olmayanında olabileceği bir yere yazdım sorunumu.Açılan konuları yargılamayı doğru bulmuyorum.Lütfen özel hayatını yazmışsın demeyin.Çoğumuz özel hayatımızla ilgili sorunları burada paylaşıyoruz birbirimize destek olup yardım ediyoruz.Bunun için bu bölüm açılmamış mı?Eğer öyleyse söyleyin adminler,özür dileyim.

Her neyse,

O zamanlar severek yaptım.O kadar seviyordum ki ayrılamayız diye düşünüyordum.Ama ayrılık imkansız değilmiş.

Cevabımı aldım ve şöyle bir toparladımini açıdan uygun olmayan,haram olan bir şey.İnsanlar açısından evlilik dışı yapılmasa daha iyi olan bir şey.

Bazıları çok günah der,bazıları ne var canım der.Ben de kendi hayatımı düşünerekten bir sonuca ulaşırım.Yani bu konu doğru değil demenize anlam veremedim.

16 yaşında kızlara kötü örnek olmuşsun diyenler,cinsellik bölümüne yazacaktım +18 olduğu için ama oraya konu açtırmıyorlar normal üyelere.Bu nedenle buraya yazmayı uygun buldum.Ayrıca 16 yaşında bir kızın ah erkekler bölümünde işi ne?Evlilik dışı ilişki konusunda ne gezer?Orası benim suçum değil.

Lütfen tartışmayın kızlar.Ben kimseyi birbirine düşürmek amacıyla açmadım bu konuyu.Her kafadan farklı söz çıkıyor.Ama özel hayatıma müdahale eden,yani önceki konularıma bakıpta bana çamur atanlar daha saygılı olalım lütfen.Kimse birbirini yanlış anlamasın ki açtığım için pişman olmayayım bende.

Kızlık konusuna gelince,bir şey olmadı.Ama ben ohhhh rahatım demedim.Eğer öyle diyecek biri olsaydım sizce kızlığım bozulmadığı halde buraya gelipte derdimi anlatırmıydım?Hatta dert edermiydim?Benim için önemli olan iç dünyadır.Başta kendime saygımı kaybettim ama yeniden düzelmeye başladım.Ve artık bu hatadan ders aldım.Daha beterlerini düşündüm.Kendimi geçmiş bir hata yüzünden daha fazla yormamaya karar verdim.Dersimi aldım ve bir daha yapmamaya karar verdim.Bence hem din açısından hem de diğer insanlar açısından en doğru sonuç budur.Dersini almak ve bir daha yapmamak.İsterseniz araştırın,zina eden ne yapmalı diye.Orada da aynı sonucu göreceksiniz.3.şahsa anlatman doğru değil diyenler,faydası oldu o 3.şahısların.

arkadaşım çok güzel yazmış, altına imzamı atarım.

Haklısın.Bir daha aynı şeyi yapmayacağımdan eminim.Önceden yaşadım bir daha yaşasam ne olur diyerek devam etmek çok daha kötü bir durum.Neyseki bu duruma düşmedim.

Bazı arkadaşların yazdığı mesajlara cevabım:ben kızlığım bozulmadı oh rahatım daha fazla kişiyle de yaparım diye düşünmüyorum gerçekten kalp kırıcı sözler bunlar.Ben buraya pişmanlığımı üzüntümü dile getirdim sizler bana f..hişe muamelesi yaptınız resmen.Bu konu herkesin yorum yapması için açıldı tabi ama lütfen biraz kişiye saygılı olun...bunları duyduğuma çok üzüldüm.Sizden böyle bir şey yaptığım için alkışlamanızı da beklemiyorum.Ama empati kurun biraz.

Konun dışında yorum yaptığım için senden özür diliyorum konu sahibi.
Bizim düşüncemizi sormuşsun bana göre evlilik dışı ilişki doğru değil.
Ama gelipte sana neden yaşadın diyemem.
Sevmişsin, güvenmişsin olmuş, zamanı geriye çeviremeyiz.
-Ki sende evlenene kadar bir daha olmaz demişsin.
Kendi iç dünyanda bazı şeyleri yerine oturtmuşsun muhtemelen.
Evleneceğin insana da dürüst olursun, zaten kabul ederse bir ömür paylaşacağın insana ne kadar güvenebileceğini de anlamış olursun.
Ben kendi adıma kınamam, küçümsemem ama yaşamam diyorum en yakın arkadaşımda senin durumundaydı.
En azından ileriye dönük düşüncelerini, hislerini anlayabiliyorum.
Hayatında başarılar dilerim, inşallah bundan sonra hiç pişman olmayacağın güzel şeyler seni bulur.
Hoşçakal...

Bilerek isteyerek yaptığın bir duruma ne şekilde empati kurayım ? Kızlığım dursun diye herşeyi yapanlar bna göre komedyendir. Neden tam ilişki yaşamadınız ileri de sıkıntı olmasın diyemi aile evlilik yoksa güveninizmi yoktu ?

Erkek arkadaşın bilmiyorsa söyleme iş ciddiue binerse sana bağlı söyleyip söylememen artık şimdi söylersen nasıl olsa tadını almış benimlede yapar diye işini görmeye bakar.

Teşekkür ederim...Yaptığım şey kocaman pizza yemeye benziyor yerken güzel ama sonrasında pişman oluyorsun.Hatta mideni bulandırıyor.Benim içinde yaşarken güzeldi sonrasında başka birisiyle çıkınca pişman oldum.Ama dediğin gibi zamanı geriye alamayız.Bir daha yapmamaya karar verdim.Ve böyle bir karar vermek yerine devam edenlerden olmadığım için mutluyum...

Kesinlikle yanlış anlamayın,kızlık konusunda açıkça konuşmak istemem ama amacımız korunmak değildi.Yani gelecekte "evlenmezsek" düşüncesi yoktu.Sanırım esnek olmasından kaynaklanıyor...Yani kızlığım dursun diye her şeyi yapmaya uğraşmadım.

Zaten kilit nokta budur tatlım.
İnsan bir defa yaparsa ve pişman olursa bu bir hatadır.
İkincisi ise seçimdir.
Benim anlatmak istediğim de aslında burada...
Yani insanız ve yarın başımıza neler geleceğini bilmiyoruz.
Bugün çok sevdiğimiz birinden yarın ayrılabiliriz veya ondan tamamen nefret edebiliriz.
Ve geriye kalan tek şey pişmanlıktır.
Sen kendini tanımışsın, doğruyu görebilmişsin.
Ne dini, ne ahlaki ne de toplumsal olarak bakmıyorum ben olaya; sadece evlendiğim insana ait olmak istiyorum
Dün başkasıyla olup, ileride evlendiğim insanla o heyecanı yaşamamak istemiyorum sadece.
Umarım anlatmak istediklerimi anlamışsındır.
Kaybettiğin bir şey yok, aksine kazandın sen aslında.
Adımlarını daha sağlam atacaksın, daha güçlüsün artık
En güzeli de kendini hata yapmaktan alıkoyacağındır.
İyi geceler :)

valla canım onu bunu bilmem kızlığın gitmediyse şu anki sevgiline veya evleneceğin kişi her kim olacaksa eski sevgilinle yaşadığın şeyleri kesinlikle anlatma
unut gitsin
pratikte gitmemiş bir kızlık yüzünden fuhuşçu muamelesi yapar türk erkekleri...

Esnek olması fark etmiyor kontrolde anlaşılıyor bunu şans olarak görme önemli olan kendine saygın hayatına karşı duruşun. Bir şeylere evet demişsin zamanında şimdi ise hayır diyorsun kararının arkasında dur bir daha yapma diyorum çünki erkek bazı şeylerden de anlıyor esnek olması dert değil onuda burda dile getirmeyecem. Bundan sonrası karşındaki insana saygına bağlı ve tabi ki vicdanına.

Dediğim gibi kararının arkasında dur ateşle barut misali takılma ileri de daha büyük pişmanlıklar doğuyor inan bana.

Doğru,kararım bir daha yapmamak ve hiç şüphesiz arkasında durmalıyım ve duracağımda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…