Evlilik dışı

Bana böyle muamele yapacak birisiyle evlenmem zaten.Evleneceğim kişi beni anlamalı.Anlamazsa eğer yapacak bir şeyim yok...Ona bunu söylemeliyim çünkü onunla olduğum zamanlarda daha kötü vicdan azabı çekmek istemiyorum.

Doğru,kararım bir daha yapmamak ve hiç şüphesiz arkasında durmalıyım ve duracağımda..

Kusura bakma ben sert yapılıyımdır bazı konularda bende yaşadım bişeyler bir bildiğim var ki bir şeyler anlatmaya çalışıyorum sert olsa da.

İnşallah canım inşallah senin gibi söz verenleride biliyorum ailem olmasa bekaret önemli değil diyenleri de aman kız değilim zaten diyenleri de vs.vs. bunu üstüne alınma lütfen örnekleme olarak yazdım.

Erkek arkadaşına iş ciddiye binmeden kesinlik ile söyleme sana değer veriyorsa kabul eder vermiyorda yol alır diktirip biri kekler o zaman görürüm zarı o erkeğede.

İş ciddiye binmeden söyleyemem.Keklemekte hiç güzel bir davranış değil bence.İnsan mutlaka eşi olacak adama böyle bir durumu söylemeli.Her ne kadar acı da olsa bilmemesinden çok daha iyidir.

İş ciddiye binmeden söyleyemem.Keklemekte hiç güzel bir davranış değil bence.İnsan mutlaka eşi olacak adama böyle bir durumu söylemeli.Her ne kadar acı da olsa bilmemesinden çok daha iyidir.

Herşeyden kişinin kendisine saygısı olacak alınıp satılır mal gibi diktirmeye gerek yok. Seviyorsa böyle kabul edecek sahtekarlığa gerek yok.

16 yaşında kızlara kötü örnek olmuşsun diyenler,cinsellik bölümüne yazacaktım +18 olduğu için ama oraya konu açtırmıyorlar normal üyelere.Bu nedenle buraya yazmayı uygun buldum.Ayrıca 16 yaşında bir kızın ah erkekler bölümünde işi ne?evlilik dışı ilişki konusunda ne gezer?Orası benim suçum değil.

sanırım benim yazdığım yazıya istinaden bunu yazdın..ama yazım sana değildi...burayı okuyan inan 16 yaşından daha küçük kızlar var..ve benim kızdığım senin sorduğun soruya karşılık sakıncası yok diye cevap verilmesiydi...hiç birimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz hepimizin sevgilisi oldu hataları oldu...ama sitenin yüzlerce binlerce üyesi var ve bazı şeyleri yazarken kimler etkilenecek iyice düşünmek lazım.. senin yaşadıkalrını sorgulamak kınamak hiç birimizin haddine düşmez ama apaçık yanlış olan bişeye doğrudur denmeside benim hazmedemeyeceğim birşey..yani konunun seninle alakası yok..yanlış yönlendirmelere kızdım..dediğim gibi yaşadıklarına değildi yazdığım evlilik öncesi ilişkiye sakınca yok denmesi...

Anlayamadığım bir şey var. Arkadaş burada size evlilik dışı ilişki normal midir diye sormuş? Bazılarınızda kalkıp ''herkesin kendi bileceği iş bu iki kişiyi ilgilendirir, ama dinimizce çok günah, haram, zina çok kötü... '' gibi şeyler yazmışsınız. Bunları yazarak etkisiz olduğunuzu yada yardımcı olduğunuzu falan mı sanıyorsunuz ? Düpedüz kendini daha kötü hissettirmekten başka bir şey değil bu. Asıl meseleye dönünce de, elbetteki herkes istediğiyle istediğini yaşamakta özgür. Ama eğer yaptığın bir şeyden bir kere pişmanlık duyduysan, bir daha onu yapmadan önce düşüneceksin ya da yapmayacaksın bu kadar basit olay. Sen nasıl rahat, nasıl doğru hissediyorsan öyle yaşarsın. İstersen her sevgilinle birlikte olursun, istersen kendini evleneceğin adama saklarsın. Sonuç itibariyle bu senin doğrun olur, tıpkı diğerlerinin de kendi doğruları olduğu gibi.

böyle bir sorunun burda sorulmasi bence zaten yanlis....yani...bu forumda türkiyeden her taraftan, ev hanimindan tut is kadinina. farkli sosyal cevrelerde, egitim seviyeleri farkli olan insanlar bir arada.

böyle bir topik ancak polemik yaratir. cok özel bir konu bu. elbette bu konudaki düsüncen yasadigin ve büyüdügün yere, aileye ve hayatta neler gördügüne bagli olan birsey.

yorum yaparken herkez de burda birbirini yargiliyor. cok sacma =)

gülüp geciyorum su an bu topice...

kizlar kim napiyorsa yapsin. burda cocuklara örnek verilecekse eger. tek bir örnek vardir. oda 25 yasindan önce evlenmeye kalkismasinlar, 20 yasindan öncede iliskiye girmesinler. önce kendilerini bulsunlar, ondan sonra kendilerine uygun ve dogru olan kararlari kendileri verir.

nokta =)

simdi derin bi nefes alin =)

nasıl bozulmadı?

o parcanin orda bir anlami var. yani bir kadin, karsindaki insana soyunup, her tarafini gösterdigi an, erkek ha girmis, ha girmesmis aslinda fark etmiyor. bizim insanimiz bu sekilde düsündügü icin sacma sapan bi odaklanma var bu konuya.
bir insanin namusu bacak arasinda degildir kesinlikle.

deriye gelince. yirtilmamis olmasi olabiliyor. sonucta bir file bezi gibi, ve esnek......bazi insanlarin senelerce yirtilmiyor. bazi insanlarin sex yapmadan yirtiliyor.....

Eğer yanlış bir konuysa adminler kapatabilir.Demekki sakınca görmemişler.

Dediğim gibi cinsellik bölümüne yazacaktım ama oraya yazma hakkım yok benim ve tüm normal üyelere bu hak tanınmayınca bende buraya yazdım.

İlk başta sadece açıklama yapmadan yapan var mıdır yoksa nadir bir şey midir merak ettim.Bunu genç kızlar da merak eder buraya sadece fikrinizi yazabilirdiniz.Mesela topluma göre değişir ya da dinen zina diyebilirdiniz.Böylece bir genç kız da kendine uygun kararı verebilir.

Polemik yaratmanızı sağlayan ben mişim gibi bana kızanlara anlam veremiyorum.Polemiği ben yaratmıyorum,sizler kendi cümlelerinizle,kendi düşüncelerinizle polemik yaratıyorsunuz.Tabi konuyu ben açtım ama sizin düşünceleriniz burada tartışma çıkarıyorsa bu benim yanlışım değil.

Evet özel bir konu ve buraya hepimiz özelimizi yazmıyormuyuz?Hepimiz aşklarımızı,ailelerimizi,arkadaşlıklarımızı,sorunlarımızı buraya fazla ayrıntı vermeden yazabiliriz.Bende fazla ayrıntı vermedim.Sadece gelen cevaplara cevap veriyorum.

Neyse,ben topluma ve dine göre düşünerek bir daha yapmayacağımı söyledim.ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR.Artık daha fazla üstüne durmayacağım.Üzerinde daha fazla durursam kafayı yiyebilirim Destek olan herkese teşekkürler sayenizde doğru kararı verebildim

Doğru,eğer namus iki bacak arasında olsaydı insanlar başka yolu denerdi nasılsa namusum duruyor diye.Bunu yapanda vardır.Aynı zamanda zar önemli değilmiş diye yanlış anlayıp yapanlar da vardır.Önemli olan bunu doğru anlamak zaten.

hep evlilk öncesi cinsellik yaşayıp pişman olanlardan bahsedilir.belki yaşamasa pişman olacak,içinde kalacak keşke yaşasaydım diyecek.

Anladım.Sakıncası yok da yanlıştır,aman çok kötü bittin sen gibi demek de yanlıştır.Tabi diyenler olur sonuçta bu onların düşünceleri ama bence doğrusu olan olmuş,kötü olmuş ama önemli olan bundan sonrasıdır demek.Böylece kişi hem yaptığı hatayı anlar hem de zarardan dönmenin karıyla kendini yiyip bitirmez.

dinimizce zina
toplumumuza göre ayıp ve kötü bunları bilmek ve kabullenmek gerekir.
ama şöylede bir gerçek var herkes günahıyla sevabıyla ilişkilerinde bazı yakınlaşmalar yaşıyor .kimine göre hata ya da değil..bunun sınırını koyacak kişi sensin. geçmişteki yakınlaşmanı hata olarak kabul ediyorsan artık daha dikkatli ve sınırlayıcı davranırsın.

Şöyle düşünüyorum;o zamanlar kendi isteğimle yaptığım için hata diyemem.Şimdi düşününce yanlış davranmışım diyorum.Bu yanlışlığı kabul ediyorum yani.Aynen dediğin gibi bu sayede daha sınırlı davranıyorum.

erkekler niye düşünmüyor acaba "aman Allah'ım büyük günah işledim,zina yaptım "diye bu ülkede sadece kadınlar mı müslüman acaba?:26:

Dinimizce zina zaten bunu herkes bilir ama kişinin kendi kararıdır bence eğer karar verip evlilik dışı ilişki yaşamışsa sorumluklarınıda alması lazım.

erkekler malesef ki dert edebiliyorlar bu konuları. en çok birliktelik yaşıyan erkek bile temiz kız alıcam mantığı güdebiliyor. çok yanlış çünkü onlar zaten temiz deiller. bazı yargıları kafalarından atamıyorlar ne yazık ki. dinini yaşıyan bilinçli bir müslüman için tabiki zinadır. müslüman herkes için zinadır. fakat günümüzde sadece tercih meselesi halini alır oldu. bir erkek için değil temiz olmayı öncelikle kendin için istemelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…