Ben de konyliyim üç kız kardeşiz üçümüz de okuduk okuyoruz dedem ilk torun kız olsa diye yıllarca dua etmiş babam bizimle gurur duyar hala okumamız için emek para harcar liseden itibaren şehir dışında okuma imkanı verir hatta Konya dışında farklı yerler görmemiz için konyada okumayın dedi hep. Tamamen ailede bitiyor. Bizde erkekler okumasa keyfi bilir ama kızlar okumalı mantığı var. Yaşa göre bir hiyerarşi var. Mesela erkek kuzenlerim benim dediğimi yapar küs olanlar bile. Kız kuzenler birsey istese koşa koşa yapar erkekler gibiAy ben bir yıldır Konyadayım, Allah sabır versin derim. Benim mahallem mi böyledir bilmiyorum pek memnun kalmadım insanından
Ben de konyliyim üç kız kardeşiz üçümüz de okuduk okuyoruz dedem ilk torun kız olsa diye yıllarca dua etmiş babam bizimle gurur duyar hala okumamız için emek para harcar liseden itibaren şehir dışında okuma imkanı verir hatta Konya dışında farklı yerler görmemiz için konyada okumayın dedi hep. Tamamen ailede bitiyor. Bizde erkekler okumasa keyfi bilir ama kızlar okumalı mantığı var. Yaşa göre bir hiyerarşi var. Mesela erkek kuzenlerim benim dediğimi yapar küs olanlar bile. Kız kuzenler birsey istese koşa koşa yapar erkekler gibi
Hayır Sunni ve safii. Hayatta poşet bile taşıtmaz biri. Maaşıma dokunmaz karışmaz o senin hakkın diye. Evin sorumluluğu benim der.Alevi ARap olmalı esiniz
Elbette mahalle önemli. Mesela benim asıl memleketim olan ilçede neredeyse okuyan hep kızlar oldu. Ve hep aileleri baş tacı etti. Babam elbette oğlu da olsun istemiştir aynen üç oğlu olan amcamın kız evlat istediği gibi. Ya da ne bileyim babaannem gelinlerini kızından çok sever ve tutar hatta bunu halamın yüzüne söylerNe güzel...
Burada ben cidden daraldım. Sanıyorum semtimiz kötü. Eşimin görevli olduğu ilçeye yakın biraz kıyıda köşede bir ilçedeyiz ondan mıdır nedir çok daraldım insanından.
Sizin gibi insanlar varsa mutlu olurum gerçekten
Birde burdaki kayinvalide adaylarinin favorisi ogretmen gelin:)) neden cunku hem evinin kolesi olsun hem eve para getirsin..ben burda okudum.staj yaptigim okula kac kez gelip bekarmisin diye soran oldu.bi arkadasimi ucak muhendisi ogullarina istediler okulda.sonra kadrosunun olmadigini stajyer oldugunu duyunca vazgectilerAynen ben bir senedir buradayım hiç sevemedim.
2+1 ev buradaki evler, ama hemen herkes kayınvalideyle oturuyor. Karşıdaki teyze bize neden ayrı ev tuttunuz diye şaşırdı falan. Daha tuhafı maddi nedenlerle üst üste yaşamıyorlar burada. Bir alt apartmandaki adam satın aldı bu evi, ama yine geliniyle oturacakmış yatırım için almışlar. Üst üste yaşıyorlar, harcamadan, hayatlarını yaşamadan sürekli para istifliyor buradakiler.
Erkekleri çok kaba. Alt kattaki adam sabah akşam karısıyla kavga dövüş ağlama zırlama. Erkek çocuklar bile kaba saba. Kapıya eliyle vurmuyor tekmeliyor mesela, ne babaanne ne anne bir şey demiyor üstelik.
Benim haftaiçi eşim yokken ki saatte 14.00 de yaptığım süpürge için kapıma dayanma hakkını kendinde bulan komşum eşim gitse kıyameti koparır mesela. Kapıcı ev satılık ilanını asmak için kırk kere dediğimiz halde akşam gelio nolcak yaa diyecek kadar gevşek. Özel hayata saygı sıfır.
Elimde bavulum var diye dolmuşa alınmadığım da oldu mesela.
Bilmiyorum çok kabalar. Kadına da hiç değer vermiyorlar
Elbette mahalle önemli. Mesela benim asıl memleketim olan ilçede neredeyse okuyan hep kızlar oldu. Ve hep aileleri baş tacı etti. Babam elbette oğlu da olsun istemiştir aynen üç oğlu olan amcamın kız evlat istediği gibi. Ya da ne bileyim babaannem gelinlerini kızından çok sever ve tutar hatta bunu halamın yüzüne söylerdedem önce torunlarım sonra gelinlerim en son oğullarım gelir der. Ama evde hizmeti kadınlar yapar ama bu da eziyet değil mesela babam hemen sofra ister yapıda biri ama amcam saatlerce bekler. Mesela babam eşimin teklifini ilk duyduğu zaman baya düşündü ama olmaz demedi sürekli sorun olabilecek şeyleri söyledi ve uyardı. Cevapları duyunca ikna oldu ve tam destek devam ediyoruz
Canım senin durum bedevi hikayesi olmuş maalesefBuradakilerin hiç biri yaşamıyor ya.
Hele çocukların hepsi kabus gibi.
Kaba sabalar yani.
Geçen markete gideceğim denk geldi karşı komşumun oğluna. Elinde boş şişe su almaya gidecek kardeşine güya şaka bam güm vuruyor, kızcağız da abi vurma diyor. Ama annesi de hiiç görmezliğe geldi, sinir oldum. İnsan oğlum kardeşine vurma demez mi? Bir okuldan geliyor tam bi ayı. Kapıya hem tekme hem eliyle vuruyor hem de annnaaaa diye höykürüyor. Annesi de norma açıyor geç oğlum diyor. Hani azıcık bir yontma eğilimi yok.
Alt kat komşum zaten psikolojimi bozdu. Polise şikayet edeyim dedim polis çıktı, kapıcıya dedik bu adam karısını dövüyor resmen diye aman ellemeyin ona dedi. Ben mecbur muyum sürekli dayak sesi dinlemeye can mı dayanır sinir mi dayanır?
Hele evimiz satılığa çıkarıldığında kafayı yedirdiler bana. Emlakçı ve kapıcı anlaşıp akşam onbuçukta kapıma dayanıp evime gelme hakkını buluyor. Belki müsait değilim. İnsan önceden arar.
Hele pazar sabahı evi görcez diye dışardan ilan görüp gelene hayret ettim. İnsan emlakçıyı dahi aramadan kapıya dayanır mı yaa..
Densizler, dağlı olsa bu kadar pervasız dayanmaz. Kaç kişiyi en az bir saat önce haber vermeden gelmeyin evsahibi ve kapıcıya da tembihledik diyorum. Bir mutfağı görsem yeter diyor hala. Katil edeceklerdi beni.
Birde burdaki kayinvalide adaylarinin favorisi ogretmen gelin:)) neden cunku hem evinin kolesi olsun hem eve para getirsin..ben burda okudum.staj yaptigim okula kac kez gelip bekarmisin diye soran oldu.bi arkadasimi ucak muhendisi ogullarina istediler okulda.sonra kadrosunun olmadigini stajyer oldugunu duyunca vazgectilercapraz bir komsum var.allah var kadin bol bol yiyecek yollar bana.sever.ama ogluna ogretmen gelin aldi.ust katina ev dosedi.gelini. kizi oldu.adini koydurttu.bi gorsen kizla iki kelam edeyim dedim.kizi konusturtmadi bile.kiza soru soruyorum kayinvalide cevap veriyor.buna boyun egende ogretmen gelin
En garibine geliyorum.yine unv sinif arkadasim vardi.oda evlendi.hamile karni burnunda birde son sinif ogrencisi dusun.pazar gunu cok yogunum dedi.ne oldu dedim.kayinvalideme temizlige gidicem fedi.beensoook.
Neymis gelenekmis.saba o halde temizlik yaptiran ese ne diyim ben.yaziklar olsun.
Valla birde evli gorumcem var.onun cektikleri destan olur.10 yil kayinvalideyle yasadi.bir suru kavga kiyamet.daha yeni ayri eve cikabildi kiz.ilk evlendigimde esimin arkadaslari geliyordu hayirli olsuna.esleri nasil imreniyordu.ya ne guzel ayri evin var.nasil kabul ettirdin diye.birde unv mezunu bunlar.yani normal olani bu dedim.bana esiminden yada esimin ailesinden boyle bir teklif hic gelmedi.gelemezde zaten.ama ayri eve cikinca cok soylenen oldu " gelini niye yanina almadin" diye.allahtan o zihniyette degil bizimkiler.yani garipler.cozemiyorum burdakileri.ama ben gibi ististanalar da var tabi.sen gibi..ama cogu boyle.gelin kole muamelesi goruyor
Bu arada Konya nin dağlı ovali muhabbetini biliyor musun ? Mesela biz de dağlıyiz ama bekarken bile babam aramadan bana gelmezdi ya da kimse kendi odalarımıza kapı çalmadan girmez bizdeBuradakilerin hiç biri yaşamıyor ya.
Hele çocukların hepsi kabus gibi.
Kaba sabalar yani.
Geçen markete gideceğim denk geldi karşı komşumun oğluna. Elinde boş şişe su almaya gidecek kardeşine güya şaka bam güm vuruyor, kızcağız da abi vurma diyor. Ama annesi de hiiç görmezliğe geldi, sinir oldum. İnsan oğlum kardeşine vurma demez mi? Bir okuldan geliyor tam bi ayı. Kapıya hem tekme hem eliyle vuruyor hem de annnaaaa diye höykürüyor. Annesi de norma açıyor geç oğlum diyor. Hani azıcık bir yontma eğilimi yok.
Alt kat komşum zaten psikolojimi bozdu. Polise şikayet edeyim dedim polis çıktı, kapıcıya dedik bu adam karısını dövüyor resmen diye aman ellemeyin ona dedi. Ben mecbur muyum sürekli dayak sesi dinlemeye can mı dayanır sinir mi dayanır?
Hele evimiz satılığa çıkarıldığında kafayı yedirdiler bana. Emlakçı ve kapıcı anlaşıp akşam onbuçukta kapıma dayanıp evime gelme hakkını buluyor. Belki müsait değilim. İnsan önceden arar.
Hele pazar sabahı evi görcez diye dışardan ilan görüp gelene hayret ettim. İnsan emlakçıyı dahi aramadan kapıya dayanır mı yaa..
Densizler, dağlı olsa bu kadar pervasız dayanmaz. Kaç kişiyi en az bir saat önce haber vermeden gelmeyin evsahibi ve kapıcıya da tembihledik diyorum. Bir mutfağı görsem yeter diyor hala. Katil edeceklerdi beni.
Bu arada Konya nin dağlı ovali muhabbetini biliyor musun ? Mesela biz de dağlıyiz ama bekarken bile babam aramadan bana gelmezdi ya da kimse kendi odalarımıza kapı çalmadan girmez bizde
Bende sivasliyim :)ama böyle bişey bizde yok genelleme yapmak yanlış heryerin iyisi kötüsü vardirGenelleme yanlis olur.
Sivaslilari ornegin yigido mert bilirler.
Bos durmayida sevmezler.
Ama mesela eski komsu kizim bi sivasliyla evlendi, oglan dugun masraflrini kiz tarafina yikmis kiz cok sevdgi icin dugununu kendi yapmis. Herseyin en ucuzunu almisti. Evlendiler snra oglan calismamis kiz calisip durdu. Yan gelip yatmi.En sonunda bosandilar kiz dayanamadi.
Bende sivasliyim :)ama böyle bişey bizde yok genelleme yapmak yanlış heryerin iyisi kötüsü vardir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?