Genelleme yapmak doğru değildir şahıs kendini bireysel olarak geliştirip bunları aşmış olabilir tanıyın birbirinizi.Selam kızlar,
Karşıma biri çıktı önce insan olarak sevdim kendisini sonra daha yakın görmeye başladım. Aramızda bir etkileşim de var onun benden hoşlandığını da hissettim. Bir fotografçılık kursunda tanıştık ama çok da samimi değiliz şu aşamada ben ilk etaplarda mesafeli biriyimdir zira. Beğendiğim özelliklere sahip sakin ağırbaşlı nazik nerede ne konuşacağını bilen sıcakkanlı güler yüzlü bir insan kendisi. Zaten sanatsal fotograflar çeken bir adamın ince ruhlu vs olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.
Sorun ne derseniz bana göre pek sorun olmasa da kendisi ağrılı bense karadenizliyim. Ben geleneksel bir aile yapısına sahip değilim kişinin memleketinin neresi olduğu benim için çok da bir anlam ifade etmiyor. Kendisi de oldukça modern bir insana benziyor o da benim gibi istanbul da büyümüş biri. Eğitimli, maddi durumu iyi olan biri. Ama yine de etraftan duyduğum şeylerden dolayı şüpheye düştüm acaba geleneksel ataerkil bir yanı var mıdır belli etmese de? Kadını küçümser mi ? çocuk konusunda cinsiyet ayrımı yapar mı ? beni kısıtlar mı baskı kurar mı ? ya da ailesi bunları yapmaya çalışırsa müsade eder mi gibi sorular geçti kafamdan. en doğru yolu kişinin kendisini tanımak ama şu an ağır ilerliyoruz bir fikir almak istedim kk dan.
Özetle sormak istediğim, genelleme yapmak doğru mudur ? bu konuda sorun yaşamamız muhtemel midir? kafam biraz karışık
Biliyorum o yuzden israrla geleneksel degilim dedim yani laz geleneklerine cok uygunum diyemem laz da degilim zaten. Genel olarak toplumumuzun kulturunu de begenmedigim icin bana biraz bu geleneklerden siyrilmis biri olmali. Sag olun yine de.Laz kürdün Deniz görmüşüdür derler yani geleneksel yapıları çok benziyor. O kadar korkmayın büyütmeyin gözünüzde. En nihayetinde aynı memleketin gelenekleri ile yetişmiş tüm bölgeler iç Anadolu Doğu güneydoğu Karadeniz bence birbirine benziyor yapıları
benim amacım siyasi tartışmaya girmek değil... siz de sanki her kürt teröristmiş gibi söylüyorsunuz ben de bir kürt olarak bunu kabul etmiyorum diyorum... hiç bir siyasi ya da ırksal baskı terörizmi açıklamaz ve ona dayanak olamaz... ben dışlanmadım demiyorum ki çok dışlandım ama kendimi kelimelerimle ifade edebildim... ve benim gibi olan bi dünya kürt vardır... sizin dediğiniz teröristlere uydurulmuş kılıf insanlar gayet kendini ifade ederek de anlatabilirim...Bu ülkede HDPyi destekleyen tonlarca Kürt var onları kim kandırıyor? Zira HDP de PKK yanlısı.
O kandırma işi 20 30 yıl önce sen dağa gel, biz ailene bakalım şeklindeydi ne tv ne internet varken. Şimdiki terör yanlısı türklerin hepsi bilinçli. Füsun Demirel mesela kendi ağzıyla sanatçı olmasam dağa çıkardım dedi.
Ben tüm Kürtler terör yanlısı demedim, ama HDP yanlısı kürtler de kandırılmış değiller, usanmışlar ve haklarını arıyorlar, yanlış yollarla olsa da.
Kendinizi kandırmayın kürtleri kandırdılar vs geçin bunları. Bunu bir Kürt arkadaşım söylemişti:
Eyleme katılırsın dayak atmaya polis ilk Kürtlerden başlar.
Esmerce biri varsa halk pis Kürt der, halk bizi sevmez
..
..
..
Halkımız Kürtleri sevmedi, saygı duymadı, ezdi , aşağıladı ; devlet eliyle defalarca katliamlar oldu adamlar da isyan bayrağını çekti. Bunu kabul etmek yerine vayyyy kandırıldılar demek daha kolay tabi de, internet çağında kim kimi kandırabilir?
Öyle yazmışsınız ki , memleket sanki demokrasi beşiği ;haydi Kürtleri geçtim Aleviler özbeöz Türkmen ve bu toprağın sahipleri, onlar defalarca kez katliama uğradı. Faşizm bu ülkede gelenek oldu, farklı olanlar şiddete ve ayrıncılığa uğruyor bu kadar işte. Bu toprakta faşizm yüzyıllardır var kardeşim, görmezden geliniyor, inkar ediliyor. Beyaz Türk Sünni Erkek olmayan herkese şiddet var, bu kadar.
sen anlamamak da ısrar ediyorsun...benim sana anlatacağım bişey yok... batıya saldıran da yok... ben gördüklerimi yazdım ve arkasındayım... siz önyargılı bir insansınız... ki atomu parçalamayı tercih ederim...Gerilen yok burda öncelikle bunu bilin.
Konak vs derken ne kastettiğinizi, bahsi geçen dizileri detaylı olarak bilmiyorum. İzlemiyorum ki izlesem de diziden kültür öğrenecek Değilim.
Kastettiğim kalabalık 5-6 çocuklu olma durumu hemen hemen her doğulu arkadaşımdan gördüğüm bir sonuçtu. Paylaştım. Zaten gördüğüm kadarı ile üç bes aile bir araya gelip yaşayanlar en azından benim çevremde yok.
Herkes çekirdek aile...
Bunun aksi yorum okuduysanız onlara yazsaydınız Keske bana değil.
Çarşaf meselesinin ise daha çok Güneydoğu'da töresel bir durum olduğu ( tabi bu da genellemedir ama) medyaca yansıtılan bir durumdur. 3. Sayfada sıklıkla gecer ki bundan bahsedildiyse kınamak tuhaf olur. Olan birşey bu. Ancak mesela bu da benim çevremde doğulu arkadaslardan gördüğüm birşey değil. Her doğuluya çarşaf gösteriyor demek abestle iştigalin daniskasıdır. Yapan olduysa..
Benim anlamadığım ise konu Nasıl Batı'ya geliyor. hele ki her fırsatta Demokles'in kılıcının altında bekletiliyormuş gibi izmire saldırmak da neyin nesi oluyor?
Tek bu da değil, bizzat siz kız çocuğuna değerden konusurken batılı arkadaşlarım daha cok sorun yasıyor bu konuda diye atıfta bulunmuşsunuz. Bu da hoş değil. Ailenizi, geleneğinizi överken Batı'ya saydırmak niye ben bunu anlamıyorum.
Umarım bu yorumum açıklayıcı olmuştur.
o zaman canım tanı bence ailen de anlayışlı insanlarmış neticede... kimse evladının mutsuz olmasını istemez... hakkınızda hayırlısı inşallah...canım ailem insan ayırmaz ırkçı değiller, babamın en yakın arkadaşları doğulu kürt bir sorun yaşamıyorlar bu konuda tabi iş evliliğe gelince bir durup düşünebilirler ama kesip atmazlar diye düşünüyorum
kitabı biliyorum konusunu içeriğini, asmalı konak gibi bir hikaye bu benim karşımdaki öyle insan değil gibi modern kendi halinde duruyor en azından şimdilik.
Erkek arkadaşım Konyalı. Daha evlenmeyi düşünmediğim için hic böyle konulara girmedim. Davranışları da bu yönde değil çok şükür simdilik. Eğer iş ciddiye binerse bunları açık açık sorup anlattıracağımAma bu tip şeyleri duyunca insan geriliyor. Sanırım çaktırmadan öğrenmek en iyisi
Haha:)) bana ithafen yazildi bu yorum sanirim.evet konyadayim.esim konyali.ama esim Allaha bin sukur bu zihniyette degil.kendini gelistirmis biri.aileside ayni sekilde.kulturlu insanlar.konya aile yapisinda istisnalardan biriyim.tek bir konu haric.evlenirken esim dugun yaparken esime maddi manevi cok yordular esimi.esim bi yandan bizim evle ilgilenirken gorumcemler ehliyet araba mevzusunu cikardilar.dugunden sonra sanki kacacakti abileri:) esimin ailesi ev tasittirdilar esime.veaddi yuk hep esimin omuzlarina bindi.evlendik hala borc oduyoruz.maddi konuda cok dusuncesiz olsalarda alistim.ha su var.severler beni.zahmetsizler.is guc beklemezler.ailem geldiginde ilgilenirler.hastaysam bakarlar falan.dogruya dogru.ama konyada etrafimda gordugum cogu gelinin durumu cok vahim.benim hayatima cok imrenen var .Ya bu konuda iç anadolu mu acaba daha sorunlu diye düşünüyorum şu an? Ozellikle konya yi çok duydum acaba tesadüf mu ki?
Haha:)) bana ithafen yazildi bu yorum sanirim.evet konyadayim.esim konyali.ama esim Allaha bin sukur bu zihniyette degil.kendini gelistirmis biri.aileside ayni sekilde.kulturlu insanlar.konya aile yapisinda istisnalardan biriyim.tek bir konu haric.evlenirken esim dugun yaparken esime maddi manevi cok yordular esimi.esim bi yandan bizim evle ilgilenirken gorumcemler ehliyet araba mevzusunu cikardilar.dugunden sonra sanki kacacakti abileri:) esimin ailesi ev tasittirdilar esime.veaddi yuk hep esimin omuzlarina bindi.evlendik hala borc oduyoruz.maddi konuda cok dusuncesiz olsalarda alistim.ha su var.severler beni.zahmetsizler.is guc beklemezler.ailem geldiginde ilgilenirler.hastaysam bakarlar falan.dogruya dogru.ama konyada etrafimda gordugum cogu gelinin durumu cok vahim.benim hayatima cok imrenen var .
Onlar çok uzun senelerdir istanbulda yasamislar. Zaten kendi de istanbulda doğmuş, okumuş, universiteyi de başka bir şehirde okumuş. Ailesi tekrar geri dönüş yapmış konyaya ama kendisi Istanbulda ama yazları falan gidiyor memleketine. Bende arada ağzını arıyorum. Mesela ağabeyi var istanbulda yani kendi ailesinden falan uzakta. Bakalım...zaten evlilik düşünmüyorum su anda. Ilerisi için hayırlısı ne diyeyim ;-)Ay ben bir yıldır Konyadayım, Allah sabır versin derim. Benim mahallem mi böyledir bilmiyorum pek memnun kalmadım insanından
İşte ben de hep bu tür ornekler duyuyorum. Doğu değil ama Iç Anadolu sanki daha ataerkil gibi geliyor bana. O yüzden sordum önyargı mi yoksa gerçeklik payı var mı diye.Haha:)) bana ithafen yazildi bu yorum sanirim.evet konyadayim.esim konyali.ama esim Allaha bin sukur bu zihniyette degil.kendini gelistirmis biri.aileside ayni sekilde.kulturlu insanlar.konya aile yapisinda istisnalardan biriyim.tek bir konu haric.evlenirken esim dugun yaparken esime maddi manevi cok yordular esimi.esim bi yandan bizim evle ilgilenirken gorumcemler ehliyet araba mevzusunu cikardilar.dugunden sonra sanki kacacakti abileri:) esimin ailesi ev tasittirdilar esime.veaddi yuk hep esimin omuzlarina bindi.evlendik hala borc oduyoruz.maddi konuda cok dusuncesiz olsalarda alistim.ha su var.severler beni.zahmetsizler.is guc beklemezler.ailem geldiginde ilgilenirler.hastaysam bakarlar falan.dogruya dogru.ama konyada etrafimda gordugum cogu gelinin durumu cok vahim.benim hayatima cok imrenen var .
Bye byesen anlamamak da ısrar ediyorsun...benim sana anlatacağım bişey yok... batıya saldıran da yok... ben gördüklerimi yazdım ve arkasındayım... siz önyargılı bir insansınız... ki atomu parçalamayı tercih ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?