- 23 Ağustos 2012
- 51.847
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.471
- 898
K.marasliyim Erzurum'a gelin geldim soylediklerinizin hiçbiri yok eskide kaldı onlar artık ..şimdi doğusu da batısı da aynı düşüncede genelleme yapmak çok yanlış. . Emin olun Doğunun erkekleri karısına fazlasiyla düşkün ve sadık. . Önyargılı olmamak lazım kaldı ki dogululari da otekilestirip kucultmek olur boylesi
Ben bu amacla eski esimi secmistimAma onu babasi gibi olmak isterken buldum.Mardinliydi benimki.Çok sevdiğim bir erkek arkadaşım Ağrılı. Ailesiyle de takılır ama gayet kafa Norveç. Kadın erkek ayırmaz, din kitap takmaz ateist, Erasmusla gezdi 1 yıl, kadınlara karşı çok kibar hesap öder kapı tutar değer verir değer verdiğini hissettirir....Ama Ağrı'da değil Ankara'da büyüdü. Anne babası da okumuş insanlar. Yani memleketten çok, insanın kafasının gittiği yön önemli.
Ailesi ataerkil kafada olup kendi daha liberal pekçok erkek, kadın var. Dediğim gibi boşver ailesini kendine bak.
Off.frna gelenekci denk gelmis sana:) hangi mahalle merak ettim.Ay öyleymiş cidden ama.
Ben ilk indim gardan ev tutucağız.
Aman dedim ne muhteşem şehir, geniş yollar, bakımlı yollar, tramvay falan. Amma önyargılılarmış dedim.
Evi tuttuk üç gün elektriği bağlayamadım bazı sorunlardan, karşıdakiler selam vermedi bırak çayı. Sırf işime yaramamak için.
Ama sonra biz evi hallettik yerleştik, elektrik geldi. Sizi taşımaya niye anneleriniz gelmedi, senin annen niye burda değil, siz ikiniz niye yalnız yaşıyorsunuz? Meğer evli miyiz onu mu soruyormuş. Nasıl delirdim biliyormusun? Namus meselesini merak edip geliyor da bir gıdım yardım edemiyor.
Hele bizim yalnız oturmamız nasıl batıyor karşıdaki teyzeye. Duruyor duruyor neden kayınvaliden gelmiyor. E diyorum onun oğlu var kocası var neden bize gelsin. O kadar kanıksamışlar.
Ben zaten nasıl sığıyorlar anlamıyorum 2+1 ev bir dede bir babaanne, gelin damat, iki de çocuk. Özel hayat kalmaz, rahat huzur kalmaz.
Hepsi öyle ama bu mahallede.
Tarzimiz ayniymis...Kendime gelince nasıl bir insanım, sakinim ağırbaşlıyım ama kesinlikle yönetilecek şekil verilecek bir insan değilim. Aksine böyle bir durumda inanılmaz dirayetli ve inatçı oluyorum. Yaygara yapacak biri değilim ama işime gelmeyen bir durum da kendimi sessizce geri çekecek bir insanım. Otoriteden hoşlanmıyorum bana hediyeler alıp bana emirler veren bir kaynanadansa bana hiç bir faydası olmayıp işime karışmayan bir kaynanayı tercih ederim. Dinine bağlı ama sanılanın aksine anlamsız gelenekleri sahiplenmeyen biriyim. Kuşak bağlamadır bohça alışverişidir yapmayı düşünmediğim şeyler mesela. Evime yuvama müdahele edilmemeli eşimde buna mahal vermemeli. Bana maddi manevi imkanlar sunması değil beni hayat ortağı olarak görmesi çok önemli.
Nereden çıkardın bu düşünceleri diyorsunuz ama bir arkadaşıma doğulu bir erkeğin ''öp elimi barışalım'' dediğini de bizzat kulaklarımla duydum. Aynı kişinin beş çocuk doğuracaksın diye peşinen anlaşma yaptığını da. Ama anladım ki bu herkes için geçerli bir durum değil çok şükür.
Valla çok doğru söylemişsin bire bir yaşadım ikimizde doğuluyuz ama aile yaşantılarımız çok farklıydı anası babası bacısı şöyle dursun yengesi bile benden önce gelirdi onlar çok mükemmelTabi ki herkes bir değil ama tanıdığım ailelerde şunu gördüm: kadınlar çok baskındır yani senin kv nin sôzü kp den bile üstün olabilir.oğulları ailecidir (ki en zoru da o ) sanki bi onda ana var bir abla bir kardeş var öyle överler överler için siser hepsi mükemmeldir hepsi dôrt dörtlüktür sen aşağı kalirsin daha
doğrusu değilsin de öyle hissettirilir.sakin sessiz bir insansan anlasirsin ama dersen ben bilirim ben böyle yapicam işin zor Çevreden gördüğüm aile yapıları böyle kimse üstüne alınmasın genel konusmadim onları anlattım )
Tabi ki herkes bir değil ama tanıdığım ailelerde şunu gördüm: kadınlar çok baskındır yani senin kv nin sôzü kp den bile üstün olabilir.oğulları ailecidir (ki en zoru da o ) sanki bi onda ana var bir abla bir kardeş var öyle överler överler için siser hepsi mükemmeldir hepsi dôrt dörtlüktür sen aşağı kalirsin daha
doğrusu değilsin de öyle hissettirilir.sakin sessiz bir insansan anlasirsin ama dersen ben bilirim ben böyle yapicam işin zor Çevreden gördüğüm aile yapıları böyle kimse üstüne alınmasın genel konusmadim onları anlattım )
Suriyeliyle nasil tanistiniz:)Burada da cok suriyeli var.Yakisikli da sayilirlar bircogu..Acaba mutluluk onlarda mi diye dusunmuyor da degilim.Valla ben bir Arap ile evliyim hatta Suriyeli. Ona kalsa evlenirken onun soy adını almam bile saçmalıken son nikah memuru ile kavga ediyordu zor ikna ettim. Çalışıyorum kendi arkadaşlarım ve ya komşular ile görüşmem için eşim zorlar. Hatta ilk iki üç çocuğumuz kız olsa diye dua eder. Evet çok çocuk istiyor ama kültürel bir sebep değil yani evlenmeden önce olsa inanmazdım böyle birine bir yılı geçti ve değişmedi. Ufak tefek takıntıları elbette var ama genelleme yapmak çok yanlış bence. Bu arada kendisi de iki kardeş. Uc örnek olsun diye yazdım kimseyi tanımadan bilemezsin derim ben
çok doğru söylemişsin bende eşimde doğuluyuz ama aile yaşantımız çok farklıydı anası babası bacısı şöyle dursun büyük yengesi bile benden önce gelirdi onlar mükemmel kusursuz bense beceriksiz evliliğimin ilk 3 yılı zehir zıkkımdı şimdi rahata erdim azcık 5 .yılındayım eskidim biraz genel i öyle değildir katı kuralları olan aileler var bizimkide ondan annem ne derse doğrudurTabi ki herkes bir değil ama tanıdığım ailelerde şunu gördüm: kadınlar çok baskındır yani senin kv nin sôzü kp den bile üstün olabilir.oğulları ailecidir (ki en zoru da o ) sanki bi onda ana var bir abla bir kardeş var öyle överler överler için siser hepsi mükemmeldir hepsi dôrt dörtlüktür sen aşağı kalirsin daha
çok doğru söylemişsin bende eşimde doğuluyuz ama aile yaşantımız çok farklıydı anası babası bacısı şöyle dursun büyük yengesi bile benden önce gelirdi onlar mükemmel kusursuz bense beceriksiz evliliğimin ilk 3 yılı zehir zıkkımdı şimdi rahata erdim azcık 5 .yılındayım eskidim biraz genel i öyle değildir katı kuralları olan aileler var bizimkide ondan annem ne derse doğrudurTabi ki herkes bir değil ama tanıdığım ailelerde şunu gördüm: kadınlar çok baskındır yani senin kv nin sôzü kp den bile üstün olabilir.oğulları ailecidir (ki en zoru da o ) sanki bi onda ana var bir abla bir kardeş var öyle överler överler için siser hepsi mükemmeldir hepsi dôrt dörtlüktür sen aşağı kalirsin daha
hala gerdek gecesınde kapının önünde beklıyen dogular tanıyorum ve hepsı ıstanbulda:)
Ayy suriyeli mi buu.?Hayır Sunni ve safii. Hayatta poşet bile taşıtmaz biri. Maaşıma dokunmaz karışmaz o senin hakkın diye. Evin sorumluluğu benim der.
Size inanasim gelmedi.. karisina duskun ve sadik cumlesine inanmiyorum acikcasi.. helede karilarini el ustunde tutmak olayinada inanmiyorum.. tabikide her dogulu aynidir demiyorum.. ama benim doguda gorduklerimin cogu sizin soylediklerinizin tam tersi..K.marasliyim Erzurum'a gelin geldim soylediklerinizin hiçbiri yok eskide kaldı onlar artık ..şimdi doğusu da batısı da aynı düşüncede genelleme yapmak çok yanlış. . Emin olun Doğunun erkekleri karısına fazlasiyla düşkün ve sadık. . Önyargılı olmamak lazım kaldı ki dogululari da otekilestirip kucultmek olur boylesi
Namusa gelincede cok onem verirler guyaaa.. sana harfiyen katiliyorum bu yorumunda.. cok duskunlermimis karilarina, el ustunde tutarlarmimis da musmus yani..Bence de genelleme yapmayalım dayım da, kuzenim de doğulu ikisi de gayet aldattı. Dayım metres tuttu, bizde boşanma yok beni boşayacak kadın doğmadı demiş yengeme. Kuzenim o kadar sert değil, kızlarla mesajlaşıyor, geziyor işte. Benim tanıdığım akraba olsun eş dost olsun doğulu adamlar azgın teke kıvamında, havasından mı suyundan mı nedir hepsi aşırı kadınsever.
Ne gördünüz mesela? Paylaşır mısınızAh dogu vah dogu diyorum.. oyle insanlar tanidimki doguda, bir dahami Tovbe diyorum, kactim resmen oradan.. ve yasamis olduklarimdan dolayi, doguya iyi gozle bakamiyorum.. tabikide herkes ayni degildir, ama ben gordum gorecegimi.. mesela dogulu arkadaslarim vardir, onlara sozum yok tabikide, ama gel gelelim benim yasadiklarimin haddi hesabi yoktu..
Size inanasim gelmedi.. karisina duskun ve sadik cumlesine inanmiyorum acikcasi.. helede karilarini el ustunde tutmak olayinada inanmiyorum.. tabikide her dogulu aynidir demiyorum.. ama benim doguda gorduklerimin cogu sizin soylediklerinizin tam tersi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?