Evlilik, doğu kültürü ve genellemeler?

Bence de genelleme yapmayalım dayım da, kuzenim de doğulu ikisi de gayet aldattı. Dayım metres tuttu, bizde boşanma yok beni boşayacak kadın doğmadı demiş yengeme. Kuzenim o kadar sert değil, kızlarla mesajlaşıyor, geziyor işte. Benim tanıdığım akraba olsun eş dost olsun doğulu adamlar azgın teke kıvamında, havasından mı suyundan mı nedir hepsi aşırı kadınsever.

Ben bu amacla eski esimi secmistimAma onu babasi gibi olmak isterken buldum.Mardinliydi benimki.

.Agrililar bende iyi izlenim birakti ama.Arkadasimin babasi agriliydi.Babaydi yani.Karisi yillarca yatalak kaldi.Adam sabretti..

Ben Kocaeli eşim Iğdır lı dünyada tanıdığım en iyi aile, saygılı, sevecen ve bana ve aileme çooook değer verirler. İki oğlum var, ikincisi de erkek olunca kv onu hep "balam benim balam benim biz seni kız istedik seni veren kurban" diye sever. Yine dünyaya gelsem yine milyonkez eşim hayat arkadaşım ile evlenirdim. 14 sene oldu

Off.frna gelenekci denk gelmis sana:) hangi mahalle merak ettim.

Valla doğru demişsin ben aynısını bire bir yaşadım ikimizde doğuluyuz ama çok fark var dı benim ailemle eşimin ailesi arasında anası babası bacısı nı geçtim büyük yengesi bile benden önce gelirdi evliliğimin ilk 3 yılı zehir zıkkımdı şimdi biraz rahatladım 5. yılındayım biraz eskidim galiba tabikide bu genel olarak öyle değildir bazı ailelerin katı kurallar vardır bizimki de ondan işte

Tarzimiz ayniymis...

..Kendini tanimak cok onemli.Es adayini bilincli sececeksin gibi ne guzel..
Bu bilincli yaklasimla uyumlu bir evlilik yakalaman olasiligi yuksek..
Ben de ne istedigimi biliyorum da menzilim bir yere varmamakta kararli...

Valla çok doğru söylemişsin bire bir yaşadım ikimizde doğuluyuz ama aile yaşantılarımız çok farklıydı anası babası bacısı şöyle dursun yengesi bile benden önce gelirdi onlar çok mükemmel

Suriyeliyle nasil tanistiniz:)Burada da cok suriyeli var.Yakisikli da sayilirlar bircogu..Acaba mutluluk onlarda mi diye dusunmuyor da degilim.
Ne guzel sahipsizler;magdurlar; ezmezler zaar.Ailesi nasil?

çok doğru söylemişsin bende eşimde doğuluyuz ama aile yaşantımız çok farklıydı anası babası bacısı şöyle dursun büyük yengesi bile benden önce gelirdi onlar mükemmel kusursuz bense beceriksiz evliliğimin ilk 3 yılı zehir zıkkımdı şimdi rahata erdim azcık 5 .yılındayım eskidim biraz genel i öyle değildir katı kuralları olan aileler var bizimkide ondan annem ne derse doğrudur

çok doğru söylemişsin bende eşimde doğuluyuz ama aile yaşantımız çok farklıydı anası babası bacısı şöyle dursun büyük yengesi bile benden önce gelirdi onlar mükemmel kusursuz bense beceriksiz evliliğimin ilk 3 yılı zehir zıkkımdı şimdi rahata erdim azcık 5 .yılındayım eskidim biraz genel i öyle değildir katı kuralları olan aileler var bizimkide ondan annem ne derse doğrudur

Ah dogu vah dogu diyorum.. oyle insanlar tanidimki doguda, bir dahami Tovbe diyorum, kactim resmen oradan.. ve yasamis olduklarimdan dolayi, doguya iyi gozle bakamiyorum.. tabikide herkes ayni degildir, ama ben gordum gorecegimi.. mesela dogulu arkadaslarim vardir, onlara sozum yok tabikide, ama gel gelelim benim yasadiklarimin haddi hesabi yoktu..

Size inanasim gelmedi.. karisina duskun ve sadik cumlesine inanmiyorum acikcasi.. helede karilarini el ustunde tutmak olayinada inanmiyorum.. tabikide her dogulu aynidir demiyorum.. ama benim doguda gorduklerimin cogu sizin soylediklerinizin tam tersi..

Namusa gelincede cok onem verirler guyaaa.. sana harfiyen katiliyorum bu yorumunda.. cok duskunlermimis karilarina, el ustunde tutarlarmimis da musmus yani..

Ne gördünüz mesela? Paylaşır mısınız

Ben doguluyum, esim de dogulu.bahsettiginiz ozellikler ikimizin de ailesinde bulunmuyor.demem su ki genelleme yapmayin :) kaldi ki doguda yasiyoruz.istanbul da degil.tam tersi bizimkiler kadina daha cok deger verirler

Benim tanıdığım ağrililar karısını el üstünde tutmuyo anasını tutuyo hepsinde aynısını gördüm.çünkü ôyle yetişiyorlar sen bizim babamizsin sen başımızda olcaksin.adam anasini aramasa vicdan yapiyo karisini alip gezmeye gitse ertesi gün anasıni cikartiyo.gelin itiraz etse sen bizi iistemiyorsuns sen ayrilik istiyorsun diyerek itinayla sindiriliyo va koca dolduruluyo.kaç gelinle konuştum hepsinin ortak düşüncesi bu yöndeydi. Son olarak size tavsiyem anlaşmak için iyi taniyin ve ailenizi bırakıp uzağa gelin gitmeyin kendinizi dışlanmış hissedersiniz birlikler çünkü

Tabii ki genelleme yapılamaz.
Aynı ailede bile yaşantılar ne kadar farklı olabiliyor.

Eşimin akrabalarında kuma mevzusu bile var (büyüklerde, genç nesilde değil).
Kadına verilen değer deyince kişiden kişiye çok değişiyor gerçekten.

Ben memnunum hayatımdan, şu ana kadar eşim doğulu olduğu için bir problem yaşamadım.

İstanbulda yaşıyorum çok Doğulu komşumuz var hatta biriyle amcam evlendi. İyiler, efendiler, ailesine sahip çıkarlar bi sorun yok gibi. Ama kadın tek başına dışarı çıkamaz bi bunu gördüm kısıtlayıcı olan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…