ben de o konularda kendimi zor tutuyorum bebeğim yeşil gözlü kalsın diye akıl isteyen kadından hiç bir farkları yok çünkğÖyle kadınların çocuğu olmamalı, anne olamayanlara haksızlık. Ben konularda erkek için hangi pozisyonda yapmalıyım diyenleri görüyorum kavga ediyorum.
Gerçek hayatta yok mu öyle olaylar dolu var. Bu erkekler iyi saklıyo ne olduklarını evlenince çıkıyo ortayaYahu o kurguydu aynı şey mi
Bırakın şu ağlak canan tanı efendiler
Onun bile bi açıklaması var, ama cinsiyet ayrımcılığının yok. Şimdi gebelik forumuna gitsem bin tane öyle konu bulurum. Hamileyken neredeyse hiç uğramadım gebelik forumuna bu yüzden sinirlerim zıplıyo gördükçeben de o konularda kendimi zor tutuyorum bebeğim yeşil gözlü kalsın diye akıl isteyen kadından hiç bir farkları yok çünkğ
konu etnik değil, ayrıca bunlar hayatın gerçekleri konuşmaktan bu kadar korkmayın. konu kültürel ve aile ile ilgili.Su millete her insanin bir olmadigini, Alevilerin de insan oldugunu, Kurtlerin de insan oldugunu hala ogretemedik ki hala sacma sapan konular aciliyor.
Herkes bir genelleme, bir standart gelistirme hevesinde. Herkes kendince iyi ama diger herkes kotu.
Erkek arkadasi Kurtmus de korkulari varmis. Korkularin varsa ya yuzlesirsin ya da yollarini ayirirsin. Bu kadar basit! Buraya konu acip tansiyonu yukseltmenin manasi nedir? Herkes bir seyler karalarken konu sahibi nerede? Buhar.
Parmaklarim asindi ayni seyi yazmaktan: Dini konular nasil yasaksa etnik konular da yasak ol-ma-li.
Bi de sevgilim Kürt dememiş doğulu demiş. Her doğulu kürt mü? Asıl genelleme bu yanikonu etnik değil, ayrıca bunlar hayatın gerçekleri konuşmaktan bu kadar korkmayın. konu kültürel ve aile ile ilgili.
ikincisi konu açılır isteyen yorum yapar isteyen yapmaz. tansiyonunuzu bu kadar yükselten şeyin içinizden kaynaklandığını düşünüyorum kendinizi iyi değerlendirin.
Bi de sevgilim Kürt dememiş doğulu demiş. Her doğulu kürt mü? Asıl genelleme bu yani
Tamam da doğulu kültürü, geleneği ve ataerkilliğiyle hayatını sürdüren Türkler de var, o yüzden ben bir bölgeyi bir ırkla bağdaştırmıyorum. Konu sahibi de sevgilisinin ırkından dolayı değil yetiştiği bölgenin özelliklerine göre davranır mı ileride onu sormuş bana göreTurkiye sartlarinda 3 yasindaki cocuk bile Dogulu kelimesinin neyi ima ettigini rahatlikla soyleyebilir.
Tamam da doğulu kültürü, geleneği ve ataerkilliğiyle hayatını sürdüren Türkler de var, o yüzden ben bir bölgeyi bir ırkla bağdaştırmıyorum. Konu sahibi de sevgilisinin ırkından dolayı değil yetiştiği bölgenin özelliklerine göre davranır mı ileride onu sormuş bana göre
Burada çarpıtanlar olduğu gibi bi takım sorular sorarak düşünce yapısını öğrenebilirsin diyen de olmuş. Yani fikir istiyosa napabiliriz herkes doğru yanlış düşündüğünü yazıyoPeki buradaki yorumlardan hareketle karsisindaki insani degerlendirmesi ne kadar dogru? Her insan bir mi?
Tabi ki öyle ama gerçek hayattan örnekler vermek lazım baharla seymen haşimle piraye gibi örnekler verirsek gerçekten uzaklaşırızGerçek hayatta yok mu öyle olaylar dolu var. Bu erkekler iyi saklıyo ne olduklarını evlenince çıkıyo ortaya
zaten buradaki yorumlarla değerlendirmeyeceğim karşımdakini. Sadece insanlar neler düşünüyor bunu öğrenmek istedim. İnsanların nabzını tutmak bu kadar mı kötü ? Kim neler görmüş bilmek istedim ki ihtimaller gözümün önünde olsun.Peki buradaki yorumlardan hareketle karsisindaki insani degerlendirmesi ne kadar dogru? Her insan bir mi?
Kendime gelince nasıl bir insanım, sakinim ağırbaşlıyım ama kesinlikle yönetilecek şekil verilecek bir insan değilim. Aksine böyle bir durumda inanılmaz dirayetli ve inatçı oluyorum. Yaygara yapacak biri değilim ama işime gelmeyen bir durum da kendimi sessizce geri çekecek bir insanım. Otoriteden hoşlanmıyorum bana hediyeler alıp bana emirler veren bir kaynanadansa bana hiç bir faydası olmayıp işime karışmayan bir kaynanayı tercih ederim. Dinine bağlı ama sanılanın aksine anlamsız gelenekleri sahiplenmeyen biriyim. Kuşak bağlamadır bohça alışverişidir yapmayı düşünmediğim şeyler mesela. Evime yuvama müdahele edilmemeli eşimde buna mahal vermemeli. Bana maddi manevi imkanlar sunması değil beni hayat ortağı olarak görmesi çok önemli.
Nereden çıkardın bu düşünceleri diyorsunuz ama bir arkadaşıma doğulu bir erkeğin ''öp elimi barışalım'' dediğini de bizzat kulaklarımla duydum. Aynı kişinin beş çocuk doğuracaksın diye peşinen anlaşma yaptığını da. Ama anladım ki bu herkes için geçerli bir durum değil çok şükür.
İşte bunda haklısın.Bir Dogulu profili cikartip da profillerinizi karsilastirip uygun olup olmadiginizi mi irdeleyelim simdi?
Bunlari anlatmaniz gereken kisiler biz degiliz, muhatap oldugunuz beyefendi.
Sen ne istediğini bilen biri gibi duruyorsun. Burdan da aldığın fikirler ışığında genç adamı tanı bence..Kendime gelince nasıl bir insanım, sakinim ağırbaşlıyım ama kesinlikle yönetilecek şekil verilecek bir insan değilim. Aksine böyle bir durumda inanılmaz dirayetli ve inatçı oluyorum. Yaygara yapacak biri değilim ama işime gelmeyen bir durum da kendimi sessizce geri çekecek bir insanım. Otoriteden hoşlanmıyorum bana hediyeler alıp bana emirler veren bir kaynanadansa bana hiç bir faydası olmayıp işime karışmayan bir kaynanayı tercih ederim. Dinine bağlı ama sanılanın aksine anlamsız gelenekleri sahiplenmeyen biriyim. Kuşak bağlamadır bohça alışverişidir yapmayı düşünmediğim şeyler mesela. Evime yuvama müdahele edilmemeli eşimde buna mahal vermemeli. Bana maddi manevi imkanlar sunması değil beni hayat ortağı olarak görmesi çok önemli.
Nereden çıkardın bu düşünceleri diyorsunuz ama bir arkadaşıma doğulu bir erkeğin ''öp elimi barışalım'' dediğini de bizzat kulaklarımla duydum. Aynı kişinin beş çocuk doğuracaksın diye peşinen anlaşma yaptığını da. Ama anladım ki bu herkes için geçerli bir durum değil çok şükür.
Edirnenin yüz karası derdim herhalde öyle birini görsemAman daha iyi olmus görmediginiz hic gerek yok öyle insan tipleri görmeye... gercekten oluyor her memleketde vardir ayirim edenler
Sanki öyle bir hava var bence de. Her modern ile kulp bulunmalı sankiKıskanıyoruz diyemiyolar
Maşallah ya ne güzel.Sen ne istediğini bilen biri gibi duruyorsun. Burdan da aldığın fikirler ışığında genç adamı tanı bence..
Bazen insanlar şayet varsa içinde bulundukları yörenin aksaklıklarını görerek, hissederek büyüdükleri için, bilakis daha net bir şekilde yanlışa karsı koyabiliyorlar.
Kadından örnek olacak ama; Doğulu bir arkadaşımın annesi regl olmadan evlendirilmiş, okuma yazmayı evlendikten sonra öğrenmişti. Ama müthiş okuyordu teyze. Nasıl birikimliydi anlatamam . Çocuklarını cok iyi yetiştirmişti. Kızı doktora yapıyor şuan. Oğlunu ise müthiş bir centilmen olarak yetiştirmiş. Böyle örnekler de var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?