hayır sen niye burda bu kadar sinir oldun anlamıyorum... insanlar gördüklerini yazmışlar... okuduğum kadarıyla bizzat kötüleme yapan olmamış açıklamalar heryerin iyisi de kötüsü de vara çıkıyor hep...ve kendisi batılı olduğu halde doğuluları öven de olmuş... ki soru baştaki soru bizzat önyargıların olduğunun kanıtı... kendimizi ifade etmemiz bile sizi bu kadar rahatsız ediyor...saçma sapan bi iki ağa dizisi verdiler diye herkes bizi konaklarda oturuyor belimizde keleşlerle yaşayan çekirdek aile kavramı olmayan bireyler zannediyor... yok öyle bi kalabalık... herkes kendii evinde çekirdek ailesiyle yaşıyor... evler gayet modern arkadaşlar ve birini aramadan da evine gidilmiyor...korkmayın... öyle beraber yaşama yok doğuda... sizin fikrinize de saygım sonsuz siz de haklısınız medya bizi öcü gibi gösteriyor... ama tavsiyem tanımaya çalışın doğulu insanları bu kayıptan çok kazanç olucaktır... hıı geri kafalısı yok mu o da heryerde var ...
Kürt kökenli ne demek hayyy allahim
beninde 4 kardeşim var bunu inkar etmiyorum ama bahsedilen kalabalık sizin söylediğiniz değil işte... siz böyle masumane düşünüyorsanız ne mutlu size... soruda ki bizzat benim dediğim çünkü arkadaşlarım tarafından bile bizzat sorulmuştu bana konakta mı yaşıyorsunuz aşiretlemi yaşıyorsunuz diye ...ki o yorumu okudum bi üstünü de okudum...arkadaş orda da genelleme yapmamış... galiba izmirli olduğunuz için hassaslaşmışsınız ama... iki yorum üstünde biri doğululara çarşaf bekçisi muamellesi yapıyor o da diyor ki izmirli bi aile tarafından bile yapıldı bu bi tanıdığıma... ki orda izmir yerilmemiş ki orda bile var amerika da bile erkek evlat düşkünlüğü var bu kişiyle alakalı denmek istenmiş aslında... siz gereksiz gerilmişsiniz onu demek istedim...Doğulu cok arkadasım var, öcü gibi baktığım da yok kimseye. Uydurmayın. Ancak arkadaşlarım hep 5-6 kardeş. Kastettiğim geniş aile yasama kültürü değil sadece cok çocuklu, çok kuzenli olma durumu idi. Bu durum başkasının hoşuna giderken bir başkasına farklı gelebilir.
Bahsettiğiniz dizileri de izlemiyorum ayrıca. İnsanlara bahane buluyorsunuz ama cok önyargılısınız gercekten .
Ben Doğu'nun övülmesine değl, Doğu övülürken batının yerilmesine karsı cıktım.
Batı şöyle Batı böyle diyen, ima ile İzmir'i çarşaf bekçisi bir il gibi gösteren yorumları bir daha okuyun isterseniz.
Canım konu dışı olacak ama saygıyı kanlı yollardan arayanlar kürtler değil, terör örgütü ve teröristler ve onun elbete kabul edilecek hiçbir yanı yok. Ama bu ülkede kürt sorunu yok, terör sorunu var. Bizler bu ayrımı yapabiliriz. Kürt kürttür neticede. kürt kökenli de denilebilir tabi ama kürtlerin çoğu da zaten bu olan olaylardan şikayetçi, benim bir çok kürt arkadaşım bu durumda, hele doğuda yaşayanlar terör örgütünden bizden daha muzdaripSizce ne demek olabilir, Kürt kökenli insan işte.
Şimdi konuyu saptırmak istemiyorum ama Kürt insanlar kökenlerinin, anadillerinin, kültürlerinin tanınmasını istiyorlar. İnsanlar da devlet de saygı göstermezse Kürtler de sonunda patladılar işte, hak ettikleri saygıyı yanlış,kanlı yollardan arıyorlar.
heh işte demek istediğim bu ağzına sağlık adam olacak kız.Sevmelerine lafım yok seviyorlar ama ille de erkek diyen aileler hala yoğunlukta, hani 3 kızı var adamın tapıyo onlara ama 4.olsun erkek olsun diyorlar hala
Bi iş arkadaşım ille 3.dedi mesela karısı kanser atlatmıştı üstelik
Erkek arkadaşım Konyalı. Daha evlenmeyi düşünmediğim için hic böyle konulara girmedim. Davranışları da bu yönde değil çok şükür simdilik. Eğer iş ciddiye binerse bunları açık açık sorup anlattıracağımGenelleme yapmak istemiyorum ama ben de öyle gördüm hep çevremde, yine de belki bana öyleleri denk gelmiştir
Benim eşim de doğulu. Şırnaklı. Hassastır, iyi kalplidir, kibardır naiftir. Dünyalara değişmem :) sen şahısa odaklan derim ben.Bence iyice tanı, bol bol flört et farklı ortamlarda gör. Bu sadece ağrılı diye değil evlenirken enine boyuna gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum... İnşallah Mutlu olursunuz.
ben de hiç gelemem bu duruma :/Anlatılırken beni en çok yoran akraba köylü tanıdık faslı...misafir bitmiyor aman Allahım,arkadaşım illallah etmiş 5 kaynı 2 görümcesi var sadece onlar yetiyor diyo, uyum sağlayabilen için şenlikli olabilir ama ben yapamazdım
haklısın ben de pek çok sanatçının şairin çapkın olduğunu biliyorum aslında. sanırım böyle değerlendirmemek lazım.sanatsal kızmına takıldım. sanat ile ugraşan cok ince resimler yapan, ceken birisi gayet güzel kaba ruhlu olabilir. capkın olabilir. evde canavar olabilir.
örnek: picasso (capkınır)
lenardo da vinci (homoseksüel oldugu idaa edilir)
van gogh (alkolik ve kulagını kesmiştir)
geri kalan tüm sorularınızı adama ile aranıda birşey başlarsa flort ederken sorar degerlendirirsiniz.
o zaman bile hepsini böyle peş peşe sorma cok sıkıcı oluyor
güzel bir tespit benceBi de söyle bisey var o kadını ezme olayı benim ailemde daha yogun. Mesela kuzenler vardır erkek sofradan bir catal kaldırmaz hepsi de memur okumuş falan ama esimin ailesinde yani Diyarbakır'da genç erkekler sofrayı ağır diye getirir götürür çaydanlık ağır diye çay dökme işi hep genç erkeklerindir mesela. Benim anladığım şu ki söz ile icraat farklı sanki doğuda ve batıda. Batıdaki erkekler lafta değer verip bi işin ucundan tutmaz ama dogudaki erkekler daha egolu sözde ama her türlü işi nazikçe yaptırabilirsin. Bunlar benim tecrubelerim. Aksi her türlü ispatlanabilir tabi
ben de hiç gelemem bu duruma :/
yanılıyorsun... bunu kabul etmiyorum... bahsettiğin terör tamamen dış mihraklar tarafından ve kandırılmış gençler tarafından yapılıyor... ben bunu kabul etmiyorum ... benim dedem 1. dünya savaşında 9 yıl bu ülke için esir düşmüş savaşmış bir insan...bu ülke hepimizin... hiç bir sorun bunun açıklayıcısı olamaz... istediğiniz kadar beni tanımayın kendimi anlata anlata tanıtırım... ama o dediğin yöntem en çok biz doğu halkına zarar verdi...Sizce ne demek olabilir, Kürt kökenli insan işte.
Şimdi konuyu saptırmak istemiyorum ama Kürt insanlar kökenlerinin, anadillerinin, kültürlerinin tanınmasını istiyorlar. İnsanlar da devlet de saygı göstermezse Kürtler de sonunda patladılar işte, hak ettikleri saygıyı yanlış yollardan arıyorlar silahlanıp başınıza eşkiya oldular.
Benimkiler de İzmirlicahil cüheylalar hala var
kızlarının guzellıgıyle meshur guzel unlu sehırlerımızden bı tanesıne gelın gıttı arkadasım dogulu falan degıller kayınvalıde ılla carsaf gormek ıstemıs
yani densiz insan heryerde densizdir
Annem doğulu, 6 kardeş bayramda seyranda anneannemin evi rahat 30 kişi oluyordur....güzel bence. Ben kalabalığı severim. İşyerinde de çay yaptığımda herkes gelsin beraber içelim diye çağırırım mesela
yok hayır ismi ertan değil :)Desifre olma riskini umursamadan sana kendi durumumdan basedecegim canim, zira benim kocam da agrili, ben ic anadoluluyum, Ankarada dogdum buyudum, esim iki universite bitirmis, sozlesmeli ogretmenlik yapmis, tam bir kitap kurdu, mitolojiye ilgi duydugu icin oldukca bilgili bu konuda , kulturel anlamda kendini gelistirmis birisiydi, ben de bu sebepten kendisinin bilinen dogu kulturunden uzak oldugu yanilgisina dustum, gerci benimki memleketinde buyumus, sizin durumunuz farkli, ben ne kadar uyum saglamaya calissam da kulturel degerlerimiz siyah ile beyaz kadar farkli, zaman zaman ben alttan alip idare ediyorum bazen o idare ediyor uyum sagliyor ama bu durum aileler icin gecerli degil, ailesi benim batida buyudugumu, yetistigim kulturu, degerlerimi vs hice sayip nikah gunu atilan imza ile tamamen doguda dogmus buyumus birisi gibi olmami istiyorlar, her konuda ayriyiz, kisiligimle uyusmayan beklentileri var, ben de kendime saygimi yitirebilecegim icin taviz vermiyorum, zitlasmiyorum ama cizgilerimi de gecirmiyorum, neredeyse her kavgamiz bu sebepten cikar, cok ama cok severim kocami ama bugunki aklim olsa kulturumden uzaga gitmezdim, bizim de istanbulda buyuyen bir arkadasimiz var agrili, cok kibar, modern birisidir acaba ondan mi bahsediyorsun diye icimden gecirmedim degil, ismi Ertan,
Benim hiç aklıma gelmezAnnem doğulu, 6 kardeş bayramda seyranda anneannemin evi rahat 30 kişi oluyordur....güzel bence. Ben kalabalığı severim. İşyerinde de çay yaptığımda herkes gelsin beraber içelim diye çağırırım mesela
Gerilen yok burda öncelikle bunu bilin.beninde 4 kardeşim var bunu inkar etmiyorum ama bahsedilen kalabalık sizin söylediğiniz değil işte... siz böyle masumane düşünüyorsanız ne mutlu size... soruda ki bizzat benim dediğim çünkü arkadaşlarım tarafından bile bizzat sorulmuştu bana konakta mı yaşıyorsunuz aşiretlemi yaşıyorsunuz diye ...ki o yorumu okudum bi üstünü de okudum...arkadaş orda da genelleme yapmamış... galiba izmirli olduğunuz için hassaslaşmışsınız ama... iki yorum üstünde biri doğululara çarşaf bekçisi muamellesi yapıyor o da diyor ki izmirli bi aile tarafından bile yapıldı bu bi tanıdığıma... ki orda izmir yerilmemiş ki orda bile var amerika da bile erkek evlat düşkünlüğü var bu kişiyle alakalı denmek istenmiş aslında... siz gereksiz gerilmişsiniz onu demek istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?