Evlilik, doğu kültürü ve genellemeler?

Arkadasim benim dogma buyume izmirli kuzenim dogma buyume vanli bir adamla evli ve kendisini cok severim karisinin sozunu dinler evine baglidir karisinin kiymetini bilir uzmez tabi hepsi bir olmaz butun batili erkekler cok mu modern sanki

Doğulu cok arkadasım var, öcü gibi baktığım da yok kimseye. Uydurmayın. Ancak arkadaşlarım hep 5-6 kardeş. Kastettiğim geniş aile yasama kültürü değil sadece cok çocuklu, çok kuzenli olma durumu idi. Bu durum başkasının hoşuna giderken bir başkasına farklı gelebilir.

Bahsettiğiniz dizileri de izlemiyorum ayrıca. İnsanlara bahane buluyorsunuz ama cok önyargılısınız gercekten .

Ben Doğu'nun övülmesine değl, Doğu övülürken batının yerilmesine karsı cıktım.

Batı şöyle Batı böyle diyen, ima ile İzmir'i çarşaf bekçisi bir il gibi gösteren yorumları bir daha okuyun isterseniz.

Kürt kökenli ne demek hayyy allahim

Sizce ne demek olabilir, Kürt kökenli insan işte.
Şimdi konuyu saptırmak istemiyorum ama Kürt insanlar kökenlerinin, anadillerinin, kültürlerinin tanınmasını istiyorlar. İnsanlar da devlet de saygı göstermezse Kürtler de sonunda patladılar işte, hak ettikleri saygıyı yanlış yollardan arıyorlar silahlanıp başınıza eşkiya oldular.

Benim eşim de doğulu. Şırnaklı. Hassastır, iyi kalplidir, kibardır naiftir. Dünyalara değişmem :) sen şahısa odaklan derim ben.Bence iyice tanı, bol bol flört et farklı ortamlarda gör. Bu sadece ağrılı diye değil evlenirken enine boyuna gözlemlemek gerektiğini düşünüyorum... İnşallah Mutlu olursunuz.

beninde 4 kardeşim var bunu inkar etmiyorum ama bahsedilen kalabalık sizin söylediğiniz değil işte... siz böyle masumane düşünüyorsanız ne mutlu size... soruda ki bizzat benim dediğim çünkü arkadaşlarım tarafından bile bizzat sorulmuştu bana konakta mı yaşıyorsunuz aşiretlemi yaşıyorsunuz diye ...ki o yorumu okudum bi üstünü de okudum...arkadaş orda da genelleme yapmamış... galiba izmirli olduğunuz için hassaslaşmışsınız ama... iki yorum üstünde biri doğululara çarşaf bekçisi muamellesi yapıyor o da diyor ki izmirli bi aile tarafından bile yapıldı bu bi tanıdığıma... ki orda izmir yerilmemiş ki orda bile var amerika da bile erkek evlat düşkünlüğü var bu kişiyle alakalı denmek istenmiş aslında... siz gereksiz gerilmişsiniz onu demek istedim...

Canım konu dışı olacak ama saygıyı kanlı yollardan arayanlar kürtler değil, terör örgütü ve teröristler ve onun elbete kabul edilecek hiçbir yanı yok. Ama bu ülkede kürt sorunu yok, terör sorunu var. Bizler bu ayrımı yapabiliriz. Kürt kürttür neticede. kürt kökenli de denilebilir tabi ama kürtlerin çoğu da zaten bu olan olaylardan şikayetçi, benim bir çok kürt arkadaşım bu durumda, hele doğuda yaşayanlar terör örgütünden bizden daha muzdarip Neyse konuyu çok dağıtmak istemiyorum yine de yazmadan edemedim, konu sahibinden de konuyu dağıttıysam özür dilerim

heh işte demek istediğim bu ağzına sağlık adam olacak kız.
sever tabi evlat ama yine de erkek olana kadar devam demesi ille de erkek olsun demesi bunu şan nam haline getirmesi hoşuma gitmez bu malesef türk kürt ülkemizin her kesimin de yaygın.
Ya da kadını sahiplenir ama seymen ağa gibi sahiplenirse o iş bana gelmez maço insanlarla anlaşamam çünkü. Yönetmeye çalışan bir erkek modeli istemiyorum. Bana değerli bir eşyaymışım gibi davranan deüil hayat arkadaşı gibi gören biri lazım bana. Umarım anlatabilmişimdir.

Genelleme yapmak istemiyorum ama ben de öyle gördüm hep çevremde, yine de belki bana öyleleri denk gelmiştir
Erkek arkadaşım Konyalı. Daha evlenmeyi düşünmediğim için hic böyle konulara girmedim. Davranışları da bu yönde değil çok şükür simdilik. Eğer iş ciddiye binerse bunları açık açık sorup anlattıracağım Ama bu tip şeyleri duyunca insan geriliyor. Sanırım çaktırmadan öğrenmek en iyisi

Evlenmek için bana deli cesareti gerekiyor vallahi yoksa göze alamam çok iyi ölçüp biçmek gerek zor bu işler.

ben de hiç gelemem bu duruma :/

haklısın ben de pek çok sanatçının şairin çapkın olduğunu biliyorum aslında. sanırım böyle değerlendirmemek lazım.

Benim eşimle aramda uçurum var din ve kültür olarak. Ama hiç aramızda sorun olmadı, hatta eğlendik farklılıklarımızla. Kayınpederim hiç ataerkil değildir çok tatlı bi adam el üstünde tutar beni. Kv dengesizdir ama iyiyken çok iyidir. Doğulu değiller ama yine de öyle örnek vereyim dedim

güzel bir tespit bence

ben de hiç gelemem bu duruma :/

Annem doğulu, 6 kardeş bayramda seyranda anneannemin evi rahat 30 kişi oluyordur....güzel bence. Ben kalabalığı severim. İşyerinde de çay yaptığımda herkes gelsin beraber içelim diye çağırırım mesela

yanılıyorsun... bunu kabul etmiyorum... bahsettiğin terör tamamen dış mihraklar tarafından ve kandırılmış gençler tarafından yapılıyor... ben bunu kabul etmiyorum ... benim dedem 1. dünya savaşında 9 yıl bu ülke için esir düşmüş savaşmış bir insan...bu ülke hepimizin... hiç bir sorun bunun açıklayıcısı olamaz... istediğiniz kadar beni tanımayın kendimi anlata anlata tanıtırım... ama o dediğin yöntem en çok biz doğu halkına zarar verdi...

Benimkiler de İzmirli Ama kv'nin bazı düşünceleri ataerkil, yani haklısınız doğu batı değil şans işi.

O bende de var kalabalıkta büyümekten dimi hiç tek kendime çay koyamıyorum işte

yok hayır ismi ertan değil :)

Gerilen yok burda öncelikle bunu bilin.

Konak vs derken ne kastettiğinizi, bahsi geçen dizileri detaylı olarak bilmiyorum. İzlemiyorum ki izlesem de diziden kültür öğrenecek Değilim.

Kastettiğim kalabalık 5-6 çocuklu olma durumu hemen hemen her doğulu arkadaşımdan gördüğüm bir sonuçtu. Paylaştım. Zaten gördüğüm kadarı ile üç bes aile bir araya gelip yaşayanlar en azından benim çevremde yok.

Herkes çekirdek aile...

Bunun aksi yorum okuduysanız onlara yazsaydınız Keske bana değil.

Çarşaf meselesinin ise daha çok Güneydoğu'da töresel bir durum olduğu ( tabi bu da genellemedir ama) medyaca yansıtılan bir durumdur. 3. Sayfada sıklıkla gecer ki bundan bahsedildiyse kınamak tuhaf olur. Olan birşey bu. Ancak mesela bu da benim çevremde doğulu arkadaslardan gördüğüm birşey değil. Her doğuluya çarşaf gösteriyor demek abestle iştigalin daniskasıdır. Yapan olduysa..
Benim anlamadığım ise konu Nasıl Batı'ya geliyor. hele ki her fırsatta Demokles'in kılıcının altında bekletiliyormuş gibi izmire saldırmak da neyin nesi oluyor?
Tek bu da değil, bizzat siz kız çocuğuna değerden konusurken batılı arkadaşlarım daha cok sorun yasıyor bu konuda diye atıfta bulunmuşsunuz. Bu da hoş değil. Ailenizi, geleneğinizi överken Batı'ya saydırmak niye ben bunu anlamıyorum.

Umarım bu yorumum açıklayıcı olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…