Evlilik bu degil ki. Yasadiginiz sey psikolojik siddet.
Ben 26 esim 28Eşiniz ve siz kaç yaşındasınız.
Kavgadan sonra 2-3 gün düzelmesi, o sürede size hak vermesi biraz umut vaad ediyor gibi geldi bana.
Evlilik bu değil, umudunuzu kaybetmeyin, değişik şekillerde yaklaşın eşinize, hangi yöntem işe yarayacaksa;
Artık çata çat kavga mı olur, tatlı dille mi olur bilemiyorum.
Adım adım da gidebilirsiniz, hani size hak verdiği bir gün mesela bir konu üzerine anlaşın, örneğin gündüzkü planlarınıza hiç karışmasın. Zamanla ve adım adım bu baskıdan kurtulursunuz diye düşünüyorum.
Onun dışında çekip git demeyin dediğiniz için yazdım bu önerileri onu da diyeyim, bence hiç çekmemek kapıyı göstermek gerek de...
sanane deyip cekip gidilmiyor litfen kolaymis gibi yonlendirmeyin bazi evliler iyi bilir o duyguyu..evlilik buymus iste....gozumde buyuttugum evlilik sevdiginin kollarinda misil misil uyumak , pembe panjurlu ev sacmaligini yasamak degilmis....evlendigin kisiye , ailesine ve sulalesine esir alinmakmis....bas kaldirirsan da omur boyu ozgurluk mucadelesi vermekmis.....kotu evlilik yapanlarin gelinligi giydigi gun bilmeden kefeni giymesiymis...
Bende bilmiyorumokurken kalbim sıkıştı. siz nasıl dayanıyorsunuz
Isteyerej kabbulmek degil amaEvlilik böyle birşey degil, sizin kabullendiginiz evlilik bu şekilde.
Çekip gidilmiyor kolay degil demişsiniz ama yazdıgınız üzere esir kalındıgınız bir yerde özgürlügünüz için vereceginiz mücadele nasıl olmalı peki?
Size bu şekilde karışmaması gerektigi konusunda uyardıgınız halde tekrarlıyormuş işte, bundan başka sizin için hangi çözüm kalıyor?
Çalışıyor musunuz?
İlk adım olarak iş arayabilirsiniz mesela.
Bu konuda da kısıtlıyorsa sizin kendi ayaklarınız üzerinde durmanızı zaten istemedigi içindir, kendisine muhtaç hisseden birisini kontrol altına almak ona daha kolay geliyordur.
4 senelik evliligim ozgurluk kisitlamasina mucadeleule gecti diyebilirimIzin vermiyormuş kisitliyormus Peki bu kisitlamalara uymasaniz ne yapabilir. Belki böyle böyle karışmamayi da öğrenir kavga ise kavga öteki türlü de mutsuzsun böylede en azından kendi bildiğini yap mutsuz ol bence.
Ben 26 esim 28
Evet kavga sonrasi melek gibi oluyor ne desem yapiyor sonra ben normale donunce o anormale donusup tekrat kisitlama getiriuor...ama ben istedigim seyi kavgasiz halletmek istiyorum medeni olmasini istiyorum...bu yasadiklarim medeniyetsizlik....cocuk var siddet ve aldatma olmadikca mecbur mucadele edicem ..ama yorgunum ..sirf cocuk icin ve ailem icin...
Gözünü karartıp hem onun hem kendi ailene karşı çıksan evliliğimizin içine müdahele etmeyin desen. Bende evliligimin 5 yılına girdim ve eşim aileleri araya katmaya çalıştı bi kere onda da herkesin ağzının payını verdim bidaha kimse karışamadi sadece biraz kötü olursun işte. Amacım sadece yapabileceklerini hatırlatmak.4 senelik evliligim ozgurluk kisitlamasina mucadeleule gecti diyebilirim
Ilk zamanlar evet dediginizi yaptim gidemessin dedi cektim gittim( aileme) buna benzer masum isteklerimi kendi istegimle hallettim...ama aileleri ayaga kaldirdi kendi ailesine sikayey etti yansitti kendi aileside benim aileme beni sikayet etti ailemde kir dizini otur dedi...ozgurluk kavramini kimse anlayamadi anlican
Nasil.ikna etti acaba cok merak ettim....Şöyle bir örnek vereyim. Benim yakın akrabalarımdan biri eşini kapanması yönünde baya baskı yaptı. Bizim yaşlılar bile kızdılar bu akrabaya, ama bizi dinlemedi.
Ama eşi nasıl yaptı bilemiyorum, zamanla çözdüler bu problemi, tam olarak hiç kapanmadı ama bir dönem baya kapalıydı, şuan açık ve kıyafetlerine karışan yok anladığım.
Zamanla olmaz demeyin bence, işe yarar metodu bulmaya çalışın.
Elbette bunun için çabalıyor olmak hoş değil, zaten bu sizin insan olarak hakkınız, ama en azından ilerisi için umutlu olmanızı istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?