• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik erkege gore köle almak miydi?

Isteyerej kabbulmek degil ama
Cocukla nereye cekip gidebilirim
Baba evi olmaz ailem onu cok seviyor ozgurluk falan istegim icin bosanirsam bab evinde huzur bulamam calismiyorum bile cocugumu birakip calisamiyorum yoksa asla ona minnet etmezdim...

İsteyerek kalmasanız da bunları yaşarken kaldıgınız her saniye kabullenmiş oluyorsunuz.
Ben de diyorum ki mutsuzlugunuzu kabullenmeyin. Bunun da iki yolu var, ya bunları yaşamayacagınız şartları oluşturacaksınız ya da orada kalmayacaksınız.

Çalışmak için şartlarınızı zorlayın önce. Çocugunuz kaç aylık? Okul yaşına geldi mi? Duruma göre birkaç ay sabredin sonra iş arayın. Çocugu ailenizden birine gündüz bırakabilirsiniz. Damadı seviyoruz o yüzden sen çalışma biz de bakmayız demezler herhalde. Bu durumda siz ne kadar ısrarcı olursanız o kadar kabul ettirirsiniz, ilk hayırda hemen vazgecmeyin.

Gözünü karartıp hem onun hem kendi ailene karşı çıksan evliliğimizin içine müdahele etmeyin desen. Bende evliligimin 5 yılına girdim ve eşim aileleri araya katmaya çalıştı bi kere onda da herkesin ağzının payını verdim bidaha kimse karışamadi sadece biraz kötü olursun işte. Amacım sadece yapabileceklerini hatırlatmak.
Onu da denedim hatta sinir krizleri gecirdim aile buyuklerinin yaninda....ama geru kafali insanlar olunca defalarca mudahale edebiliyorlar..hele gorumcem aman kavgamizi duymasin kardesini suclucana hemen beni suclar sen evlendin kadinsin saminles artik falan...nerden anlicak beni kocasi asla kisitlamiyor onu

İsteyerek kalmasanız da bunları yaşarken kaldıgınız her saniye kabullenmiş oluyorsunuz.
Ben de diyorum ki mutsuzlugunuzu kabullenmeyin. Bunun da iki yolu var, ya bunları yaşamayacagınız şartları oluşturacaksınız ya da orada kalmayacaksınız.

Çalışmak için şartlarınızı zorlayın önce. Çocugunuz kaç aylık? Okul yaşına geldi mi? Duruma göre birkaç ay sabredin sonra iş arayın. Çocugu ailenizden birine gündüz bırakabilirsiniz. Damadı seviyoruz o yüzden sen çalışma biz de bakmayız demezler herhalde. Bu durumda siz ne kadar ısrarcı olursanız o kadar kabul ettirirsiniz, ilk hayırda hemen vazgecmeyin.
Calismami deli gibi istiyor mesele o degil
Mesele benim yapmak istedigim.meslege engel olup tamamen fransiz oldugum islere beni yonlendirmesi....cocuk bakimi konusunda da guvenle birakabilecegim.bir ortam yok annem rahatsiz kv uzak

Bizim okulda bir arkadas var. Acayip rahat biri. Giyim olsun, gezmek olsun. Arkadaşlariyla şehir dışına gezmeye de gider arada. Eve temizliğe yardimci çağırır zaten. Aksam da olsa bol bol gezerlr. Okuldan sonra bir yere gitsek haber bile vermez. Aklıma gelmeyen bir sürü şey :)

Ve bu bayanın eşi tam tersiymis. Her yaptığına karisirmis. Özelikle de giyimine. Herseye yavaş yavaş alıştırdim der hep :) esinin normalde izin vermediği bir şeyi once evde giyermis sık sık, sonra komşuya giderken, sonra markete, annesine vs derken eşinin gözü alisinca mi ne derken artık karışmamaya başlarmis. Şu an gayet rahat her anlamda. Hic kavga dövüş olmadan hep böyle halletmis.

Ha normalde zaten karismamasi lazim ama adamlar öküz olunca böyle yontulmasi gerekebiliyor demek ki.

Yontulamayanlara islemeyebilir tabi.
Demekki kocasida meseniyete yakin biriymis ...okuz olan okuzlukten cikamiyor malesef

Aaaaayaayyy ciğerim soldu bu nediiiiiir? ??
Nasıl dayanılır bunaa?
Ben babamı bile dinlemiyorum şahsen beni kısıtlmaya , bastırmaya kalkarsa

Söylediğiniz şey bir toplum gerçeği, bu şekilde yaşayan azımsanmayacak kadar kadın var kabul ediyorum. Biraz dünyanın erkek egemen düzeninden, biraz dini açıdan erkeğin kadına üstün gösterilmesinden...

Nasıl çözülür derseniz... Bence biraz eşinizin size kendisiyle ilgili nasıl davrandığını izleyin. Bir yere giderken izin almayı bırakın, "haber" veriyor mu mesela? Muhtemelen hayır. Arkadaşlarıyla görüşünce yapıyor mu bunu? Muhtemelen hayır. En fazla akşam gelince ben şuraya gittim, şununla görüştüm diyordur. Normal olan o çünkü. E siz neden haber veresiniz o zaman? Evin işine karışamaz, hangi işte çalışacağınıza karar veremez, ne yapacağınızı size söyleyemez. Küçük çocuk gibi yönetemez.

Çünkü haber vermek de dahil onun karar vermesi, onayının alınması sizi güçsüz ve karar veremeyen konuma sokar. Çocuk değilsiniz ne onayı?

Benim eşim eğer benim karar verip uyguladığım şeyle ilgili "öyle yapamazsın, böyle yapacaksın" dese ona kibarca "hösssttt haddini bil" derim heralde. Kimse bana ben istemeden fikir bile veremez, kaldı ki hayatıma müdahale edecek. Çok nadir de olsa ağzından emrivaki cümleler çıkıyor, "orada dur diyorum, beni başkalarıyla karıştırma, üslubunu düzgün seçmezsen sorun yaşarız"

Önce eşinizin sizin üst merciniz olmadığını kabullenin, sonra yavaş yavaş onu buna alıştırın. Olmayacak şey değil, ne kadar izin verirseniz o kadar müdahale eder size

Valla evlilik pek böyle değil size böyle biri denk gelmiş. Ben şöyle yapıyorum mesela
-(akşam 11 de annemlerden çıktık mesela) şuradaki parka GİDELİM de çocuk oynasın az hayatım. Deyip direk o yöne yürürüm
-(kıyafet aldım beğenmedi diyelim gerçi pek mümkün değil de) orası dar mıymış olsun bu kumaş açar zamanla dert etme sen
-arkadaşım kahvaltıya çağırdı Oray geçiyorum ben (uzak gidemezsin dediği Zaman'larda ya taksiye binerim diyordum yada sen gel götür o Zaman diyordum şimdi arabam var Onuda diyemiyor)
-hayatım çarşıya gidiyorum istediğin bişey var mı
Vesaire vesaire ama su da var biz birbirimizi sosyal anlamda kısıtlamayız bende onu kısıtlamam mesela dün sekiz gibi arkadaşlarının yanına gitti maça gidelim demişler arası haber verdi ben geç gelirim hayatım diye. Bende tamam dikkatli ol dedim gece 1.30 da geldi gelince beni öptü yattı. E o gezince bana laf edemiyor haliyle

Onun yaptıklarını siz de ona yapın dışarı çıkarken karışın.
Kıyafetine karışın.
Ya ben şahsen öyle yapmıştım baya fark oldu.
Öncelikle bunların kafalarına eşitlik kavramını sokmak gerekiyor bence çünkü bizim erkeklerin çoğu kadın erkek eşitliğine inanmıyor.
Senin yapabildiğin herşeyi bende yaparım kavramını beyne sokmak lazım.
Karışmaya çalıştığında da gerekirse günlerce kavga et ama asla alttan alma.
Sen bikacagina o bıksın.
Şahsen bu anlattiklarimin hepsini yaptım şuan çok rahat bi hayatım var

Eşin çok cahil bence.

B3n olsam 2.günden git çukuruna diye tekmelemiştim.

Ama boşanmak zor diyorsun bilemedim.

Çekeceksin o zaman???

Okurken daraldım. Yaşadıklarından kıyafete karışmayı en abartılı şekilde yaşıyorum. Bununla ilgili açılmış bir konum da var. Sizinki de 'psikolojik şiddet' ve ne yazık ki çoğu kişi özellikle de aile büyüklerince bu boşanma sebebi olarak görülmüyor. İşim yok, çocuğum küçük diyorsun. Boşanmaktan başka çaren yok ama kolay olmayacak gibi. Eşinin sana yaptıklarını ona yaşat. Dışarı çıkarken kısıtla, şu saatte evde olunacak de, kıtafetlerine kulp bul. Yani sinir et onu, müdahale et, dırdır yap. Belki anlar böyle bir insana katlanmanın ne zor olduğunu. 10 yıldır bu , böyle demişsin. Değişim kolay olmayacak gibi. Mutlaka işe gir, tek kurtuluşun

Su yaşadığınız hayat benim kabusum olur, yaşamam. Benim yaşadığım hayat belki bir başkasının ancak kabusu olur, o da yaşamaz. Hayatımıza biz yön vermezsek kim verecek? Mutsuzluktan kurtulmak için biz cabalamazsak kim uğraşacak.
El elin eşeğini ıslık çalarak ararmış diye bir atasözü var ya.. işte tam olarak bu. İyi kötü yorum yapıyoruz ama bu sayfayı kapatınca sen de gidiyorsun aklımızdan. Ama bu hayatı yaşamaya sen devam ediyorsun. Ya böyle yaslanip gidersin ya bir yolunu bulur bu düzeni değiştirirsin, madem boşanmak seçenek değil en azından yaşam alanındaki parmaklıkları esnetmeye calisabilirsin.

Maalesef canim. En iyinolarka gordugun evlilikte bile var.
Ornegin esim beni kisitlamaz. Istedigim zaman disari çıkarım arkadaşıma giderim. Sormadan cagiririm vs . Ama gel gorki ondan habersiz buyuk yada pahali bir esya alamam. O da almaz bana sormadan. 1 yil neredeyse ararstirir usstunde dusunur. Artik arkadaslari arasinda cimri diye biliniyor ki tek cimri olmadigi konu yeme icme gezme :) ALLAHtan bu konularda cimri degil.
Mesela haki ortusu alacagim ne gerek var der tava alicam derim. Daha acip kullanmadigin birsuru esya var. Evde yer yok sen alicam dersin der hep.
Mesela ailemden uzagim senede 1 kere ancak giderim ki ablamlarin yanina gidemiyorum bile. Yurt dusinsaymis cok uzakmis. Halbukim istanbula uzakla gitsek. Minibus yada taksiyle eve gidene kadar ben coktan yurtdisinda ablamlarda olurum haberi yok.
Aile ziyareti aramizda sıkıntı. Ve birsey alma konusu.

Hic bir evlilik 4/4 luk degil maalesef.
Izin almak tam bir sıkıntı. Bir yere giderken almasan birsey alirken aliyorsun.

Illa hep birseyler var. Herşeyi yaptirabilen bayanlara cok ozeniyorum valla.

Neden izin aliyorum bir erkekten....adim adim hemde...bugun carsiya cikmama izin verirmisin sevgili esim? Yada ...hayatim bugun carisya cikiyorum...hangisi daha medeni? Tabiki 2.si....vucudumla ilgili bir sikayetimden su gune randevu aldim habrrin olsun ' un cevabi , vay bana sormadan nasil randevu alirsin , kafana gore is yapiyorsun , beni dinlemiyorsuna kadar giden veryansi lar...şu meslegi yapmak istiyorum ..cevap su gunler yogun oluyor asla istemiyorum ben seni iyi bi ise sokacam...bu giysiyi aldim canim...cevap surasi dar degilmi neden bende gormedim alirken..kavgali oldugumdan bu aksam onlara gitmek istemiyorum sen tek git beni evde birak ..karsiligi..birsuru hir gur ve bunu aileme yansitmak...ortak kullandigimiz sosyal medya hesaplarini ayirsak askim senin asker arkadaslarin benim kendi arkadaslarimla yaptigim paylasimlari gormesin rahatsiz oluyorum...cevap...rahatsiz oluyosan paylasim yapma asla ayiramassin hesaplari instagramda acamassin o neymis oyle...eger dinlemeyip acarsan kocasindan gizli internettw geziyor iftirasi.....aile oturmasindan donerken saat 23 dür , biraz cocugu parkta oynatalimmi temiz hava alayim.hem.bende dedikten sonraki veryansinlar...her yapmak istedigim sey icin bikac seneedir hayaatimda olan birisinden izin almak artik cok agiriima gidiiyor...yasamaktan zevk almiyorum artik..gulmek bile zor gelmeye basladi yuzum agriyor sanki azcik gulsem...pesimde kara bela gibi hissediyorum esimi....ozgur degilim.....nefes almak istiyorum....10 senedir birlikteyiz 10 senedir hep bir kisitlama..evlilik oncesi benim canillihimle bu kisitlamalar isime geliyordu zaten yas da kucuk olunca insana agir gelmiyor hicbisey alismasi kolay oluyor....ama simdi yasim ilerledi en ufacik karsi cikmasina tahammulum yok...gunlerce yuzune bakmiyorum buz gibi oluuorum ...e dinleme yap derseniz cogu sey yapilmiuor aileler duyuyor cok zitlasinca ve kocasini dinlemeyen alip basini giden geline cikiyor adim...kendi babamda ozguruk konusunda kadini kisitlayan biri oyuzden anlayis beklemiyorum...izin almak terimi bana cok agir geliyor arkadaslar...haber vermek terimi daha ilimli.....bunu defalarca anlattim gozyaslariyla haykirarak hemde.....sayisini unuttum.isyanlarimin...once bi irkiliuor ben seni bubaltniyorum ne istersen yap diyor...bikac gun sonra arkadas kahvaltiya cagriyor dedigimde orasi uzak nasil gidicen kadin basina bilmem ne...iste bu karsi koyma tepkisini gorunce ben sinirden yataklara dusuyorum...sanane deyip cekip gidilmiyor litfen kolaymis gibi yonlendirmeyin bazi evliler iyi bilir o duyguyu..evlilik buymus iste....gozumde buyuttugum evlilik sevdiginin kollarinda misil misil uyumak , pembe panjurlu ev sacmaligini yasamak degilmis....evlendigin kisiye , ailesine ve sulalesine esir alinmakmis....bas kaldirirsan da omur boyu ozgurluk mucadelesi vermekmis.....kotu evlilik yapanlarin gelinligi giydigi gun bilmeden kefeni giymesiymis...
Nasil olsun git kafana gore takilmi desin? Seni hic biseyden kiskanmasin mi ?

Tabiki asirisi fazla herseyin ama bana gore bunlar her erkekte olmasi gereken seyler. Tasvip etmedigi bi yere gitseniz de basiniza bi is gelse daha mi iyi.

Din konusuna girmek istemiyorum cok ornek vericem ama neyse...

Kisacasi erkeklerde koruma icgudusu var o yuzden bu olanlar bana normal geliyor cunku benim babamda boyle bakin sizin babanizda oyleymis buradaki bircok insanin babasi ve esi de...

Ay bunalmiyor musun, nasil dayaniyorsun sacmaliklarina da fazla inanmayin derimm

Neden izin aliyorum bir erkekten....adim adim hemde...bugun carsiya cikmama izin verirmisin sevgili esim? Yada ...hayatim bugun carisya cikiyorum...hangisi daha medeni? Tabiki 2.si....vucudumla ilgili bir sikayetimden su gune randevu aldim habrrin olsun ' un cevabi , vay bana sormadan nasil randevu alirsin , kafana gore is yapiyorsun , beni dinlemiyorsuna kadar giden veryansi lar...şu meslegi yapmak istiyorum ..cevap su gunler yogun oluyor asla istemiyorum ben seni iyi bi ise sokacam...bu giysiyi aldim canim...cevap surasi dar degilmi neden bende gormedim alirken..kavgali oldugumdan bu aksam onlara gitmek istemiyorum sen tek git beni evde birak ..karsiligi..birsuru hir gur ve bunu aileme yansitmak...ortak kullandigimiz sosyal medya hesaplarini ayirsak askim senin asker arkadaslarin benim kendi arkadaslarimla yaptigim paylasimlari gormesin rahatsiz oluyorum...cevap...rahatsiz oluyosan paylasim yapma asla ayiramassin hesaplari instagramda acamassin o neymis oyle...eger dinlemeyip acarsan kocasindan gizli internettw geziyor iftirasi.....aile oturmasindan donerken saat 23 dür , biraz cocugu parkta oynatalimmi temiz hava alayim.hem.bende dedikten sonraki veryansinlar...her yapmak istedigim sey icin bikac seneedir hayaatimda olan birisinden izin almak artik cok agiriima gidiiyor...yasamaktan zevk almiyorum artik..gulmek bile zor gelmeye basladi yuzum agriyor sanki azcik gulsem...pesimde kara bela gibi hissediyorum esimi....ozgur degilim.....nefes almak istiyorum....10 senedir birlikteyiz 10 senedir hep bir kisitlama..evlilik oncesi benim canillihimle bu kisitlamalar isime geliyordu zaten yas da kucuk olunca insana agir gelmiyor hicbisey alismasi kolay oluyor....ama simdi yasim ilerledi en ufacik karsi cikmasina tahammulum yok...gunlerce yuzune bakmiyorum buz gibi oluuorum ...e dinleme yap derseniz cogu sey yapilmiuor aileler duyuyor cok zitlasinca ve kocasini dinlemeyen alip basini giden geline cikiyor adim...kendi babamda ozguruk konusunda kadini kisitlayan biri oyuzden anlayis beklemiyorum...izin almak terimi bana cok agir geliyor arkadaslar...haber vermek terimi daha ilimli.....bunu defalarca anlattim gozyaslariyla haykirarak hemde.....sayisini unuttum.isyanlarimin...once bi irkiliuor ben seni bubaltniyorum ne istersen yap diyor...bikac gun sonra arkadas kahvaltiya cagriyor dedigimde orasi uzak nasil gidicen kadin basina bilmem ne...iste bu karsi koyma tepkisini gorunce ben sinirden yataklara dusuyorum...sanane deyip cekip gidilmiyor litfen kolaymis gibi yonlendirmeyin bazi evliler iyi bilir o duyguyu..evlilik buymus iste....gozumde buyuttugum evlilik sevdiginin kollarinda misil misil uyumak , pembe panjurlu ev sacmaligini yasamak degilmis....evlendigin kisiye , ailesine ve sulalesine esir alinmakmis....bas kaldirirsan da omur boyu ozgurluk mucadelesi vermekmis.....kotu evlilik yapanlarin gelinligi giydigi gun bilmeden kefeni giymesiymis...
ben esimden izin almam haber veririm oda önemli birsey olunca. bu ne ya resmen köle gibi. bosanin derim ben ki ben olsam durmazdim

Nasil olsun git kafana gore takilmi desin? Seni hic biseyden kiskanmasin mi ?

Tabiki asirisi fazla herseyin ama bana gore bunlar her erkekte olmasi gereken seyler. Tasvip etmedigi bi yere gitseniz de basiniza bi is gelse daha mi iyi.

Din konusuna girmek istemiyorum cok ornek vericem ama neyse...

Kisacasi erkeklerde koruma icgudusu var o yuzden bu olanlar bana normal geliyor cunku benim babamda boyle bakin sizin babanizda oyleymis buradaki bircok insanin babasi ve esi de...

Ay bunalmiyor musun, nasil dayaniyorsun sacmaliklarina da fazla inanmayin derimm
kusura bakmayin niye her erkekte olmasi gereken seylermis. karsinda 5 yasinda cocukmu varda kisitliyor! 2016 dayiz taş devrinde değil. üstelık bu kıslanclık değil baskı kurmak.

Maalesef canim. En iyinolarka gordugun evlilikte bile var.
Ornegin esim beni kisitlamaz. Istedigim zaman disari çıkarım arkadaşıma giderim. Sormadan cagiririm vs . Ama gel gorki ondan habersiz buyuk yada pahali bir esya alamam. O da almaz bana sormadan. 1 yil neredeyse ararstirir usstunde dusunur. Artik arkadaslari arasinda cimri diye biliniyor ki tek cimri olmadigi konu yeme icme gezme :) ALLAHtan bu konularda cimri degil.
Mesela haki ortusu alacagim ne gerek var der tava alicam derim. Daha acip kullanmadigin birsuru esya var. Evde yer yok sen alicam dersin der hep.
Mesela ailemden uzagim senede 1 kere ancak giderim ki ablamlarin yanina gidemiyorum bile. Yurt dusinsaymis cok uzakmis. Halbukim istanbula uzakla gitsek. Minibus yada taksiyle eve gidene kadar ben coktan yurtdisinda ablamlarda olurum haberi yok.
Aile ziyareti aramizda sıkıntı. Ve birsey alma konusu.

Hic bir evlilik 4/4 luk degil maalesef.
Izin almak tam bir sıkıntı. Bir yere giderken almasan birsey alirken aliyorsun.

Illa hep birseyler var. Herşeyi yaptirabilen bayanlara cok ozeniyorum valla.
şaka gibi para hatcarkende kıstılıyor. allahım benim eşim pirlantamış:) cekılmez gercekten cok zor durumunuz

Aynısını yaşıyorum dediğin şeylerin aynısını... Annemin evine bile tek başıma gelemiyorum. Artık ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. Daha yeni evliyim halbuki ne hayallerle evlendim neler yaşıyorum bazen diyorum ölürsem anca biter bu eziyetim.

Her evlilik böyle degil, benim eşimde dışarı çık, gez toz, alışveriş yap diye başımın etini yiyor, evde kalmak beni mutlu eder, eşimle gezmeyi severim, bende düşünüyorum gezmemek suçmu.

Back
X