• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik erkege gore köle almak miydi?

Senınkıde başka model hepsi ba

şka model bunların . Benım öküz başka marka . Evi istediği gibi cevırsem temizlik düzen yemek acaba oda benım istedıklerımı yapar mı ? Fikrim yokkkkk
Erkekler evi temizlesin yemegi yapsin lafimdan cikmasin her dedigimi yapsin kafasindalar emin ol yapmazlar yani

D Depiedra ve Hayalperest5 Hayalperest5 kızlar evlilik bu değil bence. Sakın bunu normalleştiren insanlara kanmayın. Hayalperest sen köle değilsin insansın duyguların düşüncelerin var. Her şeye yetmek zorunda değilsin. Depiedra sen de eşinin istediği gibi olmak zorunda değilsin çünkü sen busun.
Yaşadığınız şeyler normal değil bizim toplumda normal karşılanıyor. Korumak kollamak bu değildir. Sen onu giyme bunu giy demek korumak değil baskı kurmaktır. Bakın bugün bir kadın şort giydiği için başka bir sebepten değil darp edildi. Normalleştiren zihniyete göre e o da giymeseydi. Bu koruma değil ama...Koruma nasıl olurdu? Adam kadına yaklaştığı andan o otobüstekiler adamı engelleyip olayın önüne geçselerdi koruma olurdu.
Şunu giyme demek kısıtlamadır. Canım istediğini giy sana kimse karışamaz demek ve karıştırmamak korumadır. Tabii sokaktaki magandaları bunun haricinde tutuyorum. Onların işi savcılarla polislerle ve hakimlerle olmalı.

Neden izin aliyorum bir erkekten....adim adim hemde...bugun carsiya cikmama izin verirmisin sevgili esim? Yada ...hayatim bugun carisya cikiyorum...hangisi daha medeni? Tabiki 2.si....vucudumla ilgili bir sikayetimden su gune randevu aldim habrrin olsun ' un cevabi , vay bana sormadan nasil randevu alirsin , kafana gore is yapiyorsun , beni dinlemiyorsuna kadar giden veryansi lar...şu meslegi yapmak istiyorum ..cevap su gunler yogun oluyor asla istemiyorum ben seni iyi bi ise sokacam...bu giysiyi aldim canim...cevap surasi dar degilmi neden bende gormedim alirken..kavgali oldugumdan bu aksam onlara gitmek istemiyorum sen tek git beni evde birak ..karsiligi..birsuru hir gur ve bunu aileme yansitmak...ortak kullandigimiz sosyal medya hesaplarini ayirsak askim senin asker arkadaslarin benim kendi arkadaslarimla yaptigim paylasimlari gormesin rahatsiz oluyorum...cevap...rahatsiz oluyosan paylasim yapma asla ayiramassin hesaplari instagramda acamassin o neymis oyle...eger dinlemeyip acarsan kocasindan gizli internettw geziyor iftirasi.....aile oturmasindan donerken saat 23 dür , biraz cocugu parkta oynatalimmi temiz hava alayim.hem.bende dedikten sonraki veryansinlar...her yapmak istedigim sey icin bikac seneedir hayaatimda olan birisinden izin almak artik cok agiriima gidiiyor...yasamaktan zevk almiyorum artik..gulmek bile zor gelmeye basladi yuzum agriyor sanki azcik gulsem...pesimde kara bela gibi hissediyorum esimi....ozgur degilim.....nefes almak istiyorum....10 senedir birlikteyiz 10 senedir hep bir kisitlama..evlilik oncesi benim canillihimle bu kisitlamalar isime geliyordu zaten yas da kucuk olunca insana agir gelmiyor hicbisey alismasi kolay oluyor....ama simdi yasim ilerledi en ufacik karsi cikmasina tahammulum yok...gunlerce yuzune bakmiyorum buz gibi oluuorum ...e dinleme yap derseniz cogu sey yapilmiuor aileler duyuyor cok zitlasinca ve kocasini dinlemeyen alip basini giden geline cikiyor adim...kendi babamda ozguruk konusunda kadini kisitlayan biri oyuzden anlayis beklemiyorum...izin almak terimi bana cok agir geliyor arkadaslar...haber vermek terimi daha ilimli.....bunu defalarca anlattim gozyaslariyla haykirarak hemde.....sayisini unuttum.isyanlarimin...once bi irkiliuor ben seni bubaltniyorum ne istersen yap diyor...bikac gun sonra arkadas kahvaltiya cagriyor dedigimde orasi uzak nasil gidicen kadin basina bilmem ne...iste bu karsi koyma tepkisini gorunce ben sinirden yataklara dusuyorum...sanane deyip cekip gidilmiyor litfen kolaymis gibi yonlendirmeyin bazi evliler iyi bilir o duyguyu..evlilik buymus iste....gozumde buyuttugum evlilik sevdiginin kollarinda misil misil uyumak , pembe panjurlu ev sacmaligini yasamak degilmis....evlendigin kisiye , ailesine ve sulalesine esir alinmakmis....bas kaldirirsan da omur boyu ozgurluk mucadelesi vermekmis.....kotu evlilik yapanlarin gelinligi giydigi gun bilmeden kefeni giymesiymis...

evlilik kadini yormaktan baska bisey degil bence.bu yuzden daha az yorulmak icin gerekirse kocani yok sayarak yasamalisin

Erkeklere asla bana yardım et demeyin. Ya da ev işi yapan kocalarınız için bana yardım eder demeyin. Öyle deyince sanıyolar ki ev işi bizim görevimiz de minnet edip yardım ediyorlar bizim işimizi yapıyorlar. Ev işi özellikle kadın çalışıyorsa kadının görevi değildir. Ortak paylaşmaya çalışın. Evimizin işlerini beraber yapıyoruz deyin beraber yapmalıyız deyin. Yardım etmek ifadesine kıl oluyorum.

Ancak yaparak alistirabilirsin. Bir sure hir gur olacak ama. Cok onemli olmayan konularda tamam canim cicim yap. Diger seylerde ben boyle istiyorum de yap. Bagirir çağırir, eninde sonunda aliscak. Baska yolu yok. Mesela is konusunda, kendin is buldun, basvur basla, gidicem de git. Cok zor olacak basta, ama yıllarca boyle gitmesinden iyidir.

Hanımlar birbirimize parmak sallamasak, polemiğe girmesek ve konu sahiplerine biraz hassas yaklaşsak nasıl olur?

Iyide adam evlenmeden önce de boyleymis. Önce böyle kabul edip sonra karşı çıkmak saçma. Evlenin diye silah dayamadi ya adam veyahut kendini saklamadi sizden.
Ben buyum dedi sizde severek evlendiniz.

Bi insan benim kıskanç oluşumu bilerek evlense sonrada beni değiştirmeye calissa asla kabul etmezdim.

Ben 26 esim 28
Evet kavga sonrasi melek gibi oluyor ne desem yapiyor sonra ben normale donunce o anormale donusup tekrat kisitlama getiriuor...ama ben istedigim seyi kavgasiz halletmek istiyorum medeni olmasini istiyorum...bu yasadiklarim medeniyetsizlik....cocuk var siddet ve aldatma olmadikca mecbur mucadele edicem ..ama yorgunum ..sirf cocuk icin ve ailem icin...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki kaç yıllık evliyim bilmiyorum ama ben 3 senede tükenmiş gibi hissediyorum kendimi köle tamda beni anlatiyo başka bi sıfat bulamıyorum çok zorlaniyorum bende ayni zihniyetteyim aldatma ve dayak olmadığı surece sabretmeye calisacam ama kendimden geçtim artik yoruldum evlilik bu değil istediğim bu değil ama çekip gitmekte o kadar kolay degil

Bir kez rest çekip uzaklaşsan belki aklı başına gelir düzelir
Bu şekilde yaşanmaz anlattığın şey evlilik değil

Evlilik bu değil. Giydiğiniz gelinlik kefen falan değil ne biçim cümleler bunlar. Eşiniz öküz ve sizde sessiz kalıyorsunuz bu öküzlüğe. Hiçkimse sizin özgürlüğünüzü kısıtlayamaz. Yeterince ses çıkaramıyorsanuz bunun sorumlusu sizsiniz. Etraf öküzse siz bu Öküzlere boyun eğerek asıl işkenceyi kendinize yapıyorsunuz.

Siz de izin almayın yada haber vermek yerine suraya gidicem deyin zor bi durum çünkü etrafta sizi yemek için beklemiyolar sonuçta istediginizi yaparsiniz

Bizim okulda bir arkadas var. Acayip rahat biri. Giyim olsun, gezmek olsun. Arkadaşlariyla şehir dışına gezmeye de gider arada. Eve temizliğe yardimci çağırır zaten. Aksam da olsa bol bol gezerlr. Okuldan sonra bir yere gitsek haber bile vermez. Aklıma gelmeyen bir sürü şey :)

Ve bu bayanın eşi tam tersiymis. Her yaptığına karisirmis. Özelikle de giyimine. Herseye yavaş yavaş alıştırdim der hep :) esinin normalde izin vermediği bir şeyi once evde giyermis sık sık, sonra komşuya giderken, sonra markete, annesine vs derken eşinin gözü alisinca mi ne derken artık karışmamaya başlarmis. Şu an gayet rahat her anlamda. Hic kavga dövüş olmadan hep böyle halletmis.

Ha normalde zaten karismamasi lazim ama adamlar öküz olunca böyle yontulmasi gerekebiliyor demek ki.

Yontulamayanlara islemeyebilir tabi.
Yalniz o arkadasiniz cok akilli kadinmis bravo valla kirk yil dusunsem aklima gelmez helal olsunn :KK9:

16 yaşında mi evlendiniz??benimde çok sakin bir evliliğim yok ama bu gercekten evlilik değil yazik size yaşınız çok genç biran önce iş bulun o sizi asla ise sokmaz gözümüz açılır cekmezsiniz onu diye iş bulun psikolog a gidin ve bence bosayin o adamı

orneklendirin birde su meshur orneklerinizle;
kadinin biri varmis annesi olmus, kocasi izin vermedigi icin gitmemis, o kadarda kocasina sadikmis, cokk dindarmis o derece...
koca adaletli olmadiktan sonra, evine zulum ettikten sonra, eve gelince kadinda coocukalrda kacacakd elik aradiktan sonra, evine huzur veremedikten sonra, bu dinimizdaki aile resinin gorevleri, ailenin diregi, olaylari pek olmuyor biliyor musunuz?
hicbir dogruya yanlisla baslayarak varamazsiniz...
Anlattiginiz hikaye bu kadar degil devami var. Ogrenin derim

Ben 26 esim 28
Evet kavga sonrasi melek gibi oluyor ne desem yapiyor sonra ben normale donunce o anormale donusup tekrat kisitlama getiriuor...ama ben istedigim seyi kavgasiz halletmek istiyorum medeni olmasini istiyorum...bu yasadiklarim medeniyetsizlik....cocuk var siddet ve aldatma olmadikca mecbur mucadele edicem ..ama yorgunum ..sirf cocuk icin ve ailem icin...
Depi eşini bi şekilde evlilik danışmanı yada işinin ehli bir psikologa götürmelisin , istemiycektir ama bi şekilde bunun yolunu bul lütfen . Seni ne hale getirdiğini görmeli hayat böyle geçmez !.

Back
X