• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik erkege gore köle almak miydi?

Bence cesaretsizsiniz. Ozeti bu.
En son bana" sen beceremezsin" diyn anneannemin eline kirilan gozlugunu verdim tamir edip. Eskisinden yeni oldu, sapsik nasil becerikli diye kac hfta anlatti herkese. Sasirtmayi dene insanlari.
" kadin basina nasil gidicen' diyen varsa " bak gor bakalim nasil gidiyomusum" diyceksin ve yola cikicaksin. Kayipmi oldun? Sora sora bagdat bulunur. Eve gec kaldigindada ' gezdim biraz kahvaltidan snra" dersin.
Sosyal medyaya yada baska seylere esinin izin vermemesine gelirsek.
Bence herseyin iki tane soyleme sekli var.
Ornegin en basidi " sen ölduruyummu?" Var, " seni cennete goturuyummu?" Demek var. Ikiside ayni manada. Ama soyleme sekli cok farkli. Bi kadin istese bi cok seyi alttan alttan yaptirir bi erkege. Sadexe taktik gerekli.

Çok benzer bir durumdayım ben de. Çok iyi anlıyorum sizi. Evet bırakıp gidilmiyor ne yazık ki. Ama burda hata bizim. Ben de 25 yaşındayım, öğretmenim. Karadenizli Muhafazakar bir ailede büyüdüm ama hiçbir kısıtlama yaşamadım.Eşim Doğulu ve hayli muhafazakarlar. Ama bu maneviyattan çok elalem ne der'e dayanan bir muhafazakarlık. Tamamen gösteriş. Onların bile içselleştirmediği bir şeyi benim kabullenmem bekleniyor. Bazı şeyleri evlenmeden ya da iş ciddiye binmeden görmeniz mümkün değil. Sonuçta evlerine girmeden Nasıl bir hayat tarzları olduğunu ancak anlatılan kadar bilebilirsiniz. Ben az buçuk tahmin etmeme rağmen mantığımı devre dışı bıraktım ve evlendim. Markete giderken bile izin almamı isteyen biriyle. Bahsettiğiniz boğulma hissini öyle iyi anlıyorum ki. Ama bu noktada ne eşime,ne ailesine ne de yaşadığım çevrenin zihniyetine kızabiliyorum. Sözde kendini yetiştirmiş biriydim,biraz öngörü biraz sağduyu sahibi olsaydım mutsuz olacağımı tahmin ederdim. Evet eşlerimizi seviyoruz. Evet onlar da bizi seviyor sözde. Ama Allah Sevgi'nin bile sağlıklı olanını nasip etsin. Kadınını mutsuz gördüğü halde doğru şeyi yaptığına inanan erkeğin sevgisinden korusun.

Neden izin aliyorum bir erkekten....adim adim hemde...bugun carsiya cikmama izin verirmisin sevgili esim? Yada ...hayatim bugun carisya cikiyorum...hangisi daha medeni? Tabiki 2.si....vucudumla ilgili bir sikayetimden su gune randevu aldim habrrin olsun ' un cevabi , vay bana sormadan nasil randevu alirsin , kafana gore is yapiyorsun , beni dinlemiyorsuna kadar giden veryansi lar...şu meslegi yapmak istiyorum ..cevap su gunler yogun oluyor asla istemiyorum ben seni iyi bi ise sokacam...bu giysiyi aldim canim...cevap surasi dar degilmi neden bende gormedim alirken..kavgali oldugumdan bu aksam onlara gitmek istemiyorum sen tek git beni evde birak ..karsiligi..birsuru hir gur ve bunu aileme yansitmak...ortak kullandigimiz sosyal medya hesaplarini ayirsak askim senin asker arkadaslarin benim kendi arkadaslarimla yaptigim paylasimlari gormesin rahatsiz oluyorum...cevap...rahatsiz oluyosan paylasim yapma asla ayiramassin hesaplari instagramda acamassin o neymis oyle...eger dinlemeyip acarsan kocasindan gizli internettw geziyor iftirasi.....aile oturmasindan donerken saat 23 dür , biraz cocugu parkta oynatalimmi temiz hava alayim.hem.bende dedikten sonraki veryansinlar...her yapmak istedigim sey icin bikac seneedir hayaatimda olan birisinden izin almak artik cok agiriima gidiiyor...yasamaktan zevk almiyorum artik..gulmek bile zor gelmeye basladi yuzum agriyor sanki azcik gulsem...pesimde kara bela gibi hissediyorum esimi....ozgur degilim.....nefes almak istiyorum....10 senedir birlikteyiz 10 senedir hep bir kisitlama..evlilik oncesi benim canillihimle bu kisitlamalar isime geliyordu zaten yas da kucuk olunca insana agir gelmiyor hicbisey alismasi kolay oluyor....ama simdi yasim ilerledi en ufacik karsi cikmasina tahammulum yok...gunlerce yuzune bakmiyorum buz gibi oluuorum ...e dinleme yap derseniz cogu sey yapilmiuor aileler duyuyor cok zitlasinca ve kocasini dinlemeyen alip basini giden geline cikiyor adim...kendi babamda ozguruk konusunda kadini kisitlayan biri oyuzden anlayis beklemiyorum...izin almak terimi bana cok agir geliyor arkadaslar...haber vermek terimi daha ilimli.....bunu defalarca anlattim gozyaslariyla haykirarak hemde.....sayisini unuttum.isyanlarimin...once bi irkiliuor ben seni bubaltniyorum ne istersen yap diyor...bikac gun sonra arkadas kahvaltiya cagriyor dedigimde orasi uzak nasil gidicen kadin basina bilmem ne...iste bu karsi koyma tepkisini gorunce ben sinirden yataklara dusuyorum...sanane deyip cekip gidilmiyor litfen kolaymis gibi yonlendirmeyin bazi evliler iyi bilir o duyguyu..evlilik buymus iste....gozumde buyuttugum evlilik sevdiginin kollarinda misil misil uyumak , pembe panjurlu ev sacmaligini yasamak degilmis....evlendigin kisiye , ailesine ve sulalesine esir alinmakmis....bas kaldirirsan da omur boyu ozgurluk mucadelesi vermekmis.....kotu evlilik yapanlarin gelinligi giydigi gun bilmeden kefeni giymesiymis...

Nasil olsun git kafana gore takilmi desin? Seni hic biseyden kiskanmasin mi ?

Tabiki asirisi fazla herseyin ama bana gore bunlar her erkekte olmasi gereken seyler. Tasvip etmedigi bi yere gitseniz de basiniza bi is gelse daha mi iyi.

Din konusuna girmek istemiyorum cok ornek vericem ama neyse...

Kisacasi erkeklerde koruma icgudusu var o yuzden bu olanlar bana normal geliyor cunku benim babamda boyle bakin sizin babanizda oyleymis buradaki bircok insanin babasi ve esi de...

Ay bunalmiyor musun, nasil dayaniyorsun sacmaliklarina da fazla inanmayin derimm
Peki sen evlimisin canim
Ben bekarken boyle dusunuyordum da yasamasi cok zormus ama

Sen buna evlilik mi diyosun? Sevgili olunca benii kiskaniyooo cok seviyooo ondan boyle diye kendinizi kandiriyosunuz. Sonuc bu.
Aynen oyle
Aynısını yaşıyorum dediğin şeylerin aynısını... Annemin evine bile tek başıma gelemiyorum. Artık ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. Daha yeni evliyim halbuki ne hayallerle evlendim neler yaşıyorum bazen diyorum ölürsem anca biter bu eziyetim.
Hadi ya cok uzuldum canim yeni evliyken beni daha cok slklyirdu 4. Senemizdeyiz benim aglamalarun krizlerim sonucu biraz daha serbestim...ama yetmiyor bana yetmiyor bu ornekler hala devm
Her evlilik böyle degil, benim eşimde dışarı çık, gez toz, alışveriş yap diye başımın etini yiyor, evde kalmak beni mutlu eder, eşimle gezmeyi severim, bende düşünüyorum gezmemek suçmu.
Vayy suoer basinin etini yiyor ha gez dolas diye..iste ozgurluk budur

Of of Al sana öküz bir koca daha . Erkekler neden böyle nedenn. Neden anlamıyorum . Bende sorun yaşıyorum tabıkı bende de var problem ama erkek zor olursa kadın eziliyor . Benım eşimin izin alma problemi yok aslında istiyordu almamı o konuda analştık toplu izin verdim demişti bana zaten almadıgım ıcın izin artık sormuyordu ama işte başka seyler sıkıntı . Yok annem yapardı ederdi . Konunu sabote etmek ist ediyorum da benımde içim yanıyor Nasıl düzelecek diye . Ev işlerinş hep yapsam napar acaba Mutlu olur . Of Allah m off Nıye evlendıkkkkkkkkkkkkkkklkkkk

Söylediğiniz şey bir toplum gerçeği, bu şekilde yaşayan azımsanmayacak kadar kadın var kabul ediyorum. Biraz dünyanın erkek egemen düzeninden, biraz dini açıdan erkeğin kadına üstün gösterilmesinden...

Nasıl çözülür derseniz... Bence biraz eşinizin size kendisiyle ilgili nasıl davrandığını izleyin. Bir yere giderken izin almayı bırakın, "haber" veriyor mu mesela? Muhtemelen hayır. Arkadaşlarıyla görüşünce yapıyor mu bunu? Muhtemelen hayır. En fazla akşam gelince ben şuraya gittim, şununla görüştüm diyordur. Normal olan o çünkü. E siz neden haber veresiniz o zaman? Evin işine karışamaz, hangi işte çalışacağınıza karar veremez, ne yapacağınızı size söyleyemez. Küçük çocuk gibi yönetemez.

Çünkü haber vermek de dahil onun karar vermesi, onayının alınması sizi güçsüz ve karar veremeyen konuma sokar. Çocuk değilsiniz ne onayı?

Benim eşim eğer benim karar verip uyguladığım şeyle ilgili "öyle yapamazsın, böyle yapacaksın" dese ona kibarca "hösssttt haddini bil" derim heralde. Kimse bana ben istemeden fikir bile veremez, kaldı ki hayatıma müdahale edecek. Çok nadir de olsa ağzından emrivaki cümleler çıkıyor, "orada dur diyorum, beni başkalarıyla karıştırma, üslubunu düzgün seçmezsen sorun yaşarız"

Önce eşinizin sizin üst merciniz olmadığını kabullenin, sonra yavaş yavaş onu buna alıştırın. Olmayacak şey değil, ne kadar izin verirseniz o kadar müdahale eder size

Valla evlilik pek böyle değil size böyle biri denk gelmiş. Ben şöyle yapıyorum mesela
-(akşam 11 de annemlerden çıktık mesela) şuradaki parka GİDELİM de çocuk oynasın az hayatım. Deyip direk o yöne yürürüm
-(kıyafet aldım beğenmedi diyelim gerçi pek mümkün değil de) orası dar mıymış olsun bu kumaş açar zamanla dert etme sen
-arkadaşım kahvaltıya çağırdı Oray geçiyorum ben (uzak gidemezsin dediği Zaman'larda ya taksiye binerim diyordum yada sen gel götür o Zaman diyordum şimdi arabam var Onuda diyemiyor)
-hayatım çarşıya gidiyorum istediğin bişey var mı
Vesaire vesaire ama su da var biz birbirimizi sosyal anlamda kısıtlamayız bende onu kısıtlamam mesela dün sekiz gibi arkadaşlarının yanına gitti maça gidelim demişler arası haber verdi ben geç gelirim hayatım diye. Bende tamam dikkatli ol dedim gece 1.30 da geldi gelince beni öptü yattı. E o gezince bana laf edemiyor haliyle

Onun yaptıklarını siz de ona yapın dışarı çıkarken karışın.
Kıyafetine karışın.
Ya ben şahsen öyle yapmıştım baya fark oldu.
Öncelikle bunların kafalarına eşitlik kavramını sokmak gerekiyor bence çünkü bizim erkeklerin çoğu kadın erkek eşitliğine inanmıyor.
Senin yapabildiğin herşeyi bende yaparım kavramını beyne sokmak lazım.
Karışmaya çalıştığında da gerekirse günlerce kavga et ama asla alttan alma.
Sen bikacagina o bıksın.
Şahsen bu anlattiklarimin hepsini yaptım şuan çok rahat bi hayatım var
Kendi gezipte beni eve hapsetmez
Cunku arkadas ortami yok asla gezmeyi sevmez is cikisi 2 dk gecikmeden evdedir...rutin hayataa bayilir...sosyalfobi biraz da ..o sosyal fobi diye bende oyle olayim istiyor galiba ...ben tam tersi gecenin korunde denize bile girerim ..ona kisitlama koyabilecegim bir durum yok yani

Of of Al sana öküz bir koca daha . Erkekler neden böyle nedenn. Neden anlamıyorum . Bende sorun yaşıyorum tabıkı bende de var problem ama erkek zor olursa kadın eziliyor . Benım eşimin izin alma problemi yok aslında istiyordu almamı o konuda analştık toplu izin verdim demişti bana zaten almadıgım ıcın izin artık sormuyordu ama işte başka seyler sıkıntı . Yok annem yapardı ederdi . Konunu sabote etmek ist ediyorum da benımde içim yanıyor Nasıl düzelecek diye . Ev işlerinş hep yapsam napar acaba Mutlu olur . Of Allah m off Nıye evlendıkkkkkkkkkkkkkkklkkkk
Toplu izin:KK48::KK48::KK48:
Kusura bakma ama cok.komime gitti
Allahim aglancak halimize guluyoruz
Bi toplu izin de bana ciksa
Af istiyoruzzzzzEn Büyük KK
Saka bi yana yibe hapishane moduna dustum :hasta:

Toplu izin:KK48::KK48::KK48:
Kusura bakma ama cok.komime gitti
Allahim aglancak halimize guluyoruz
Bi toplu izin de bana ciksa
Af istiyoruzzzzzEn Büyük KK
Saka bi yana yibe hapishane moduna dustum :hasta:
Şakasına söylemişti onu zaten ben izin almıyordum hıc alışamadım bugün çarşıya gudecem mesela izin almıcam arkadaşlarımla gıdıcem oda bıliyor

Peki sen evlimisin canim
Ben bekarken boyle dusunuyordum da yasamasi cok zormus ama

Aynen oyle

Hadi ya cok uzuldum canim yeni evliyken beni daha cok slklyirdu 4. Senemizdeyiz benim aglamalarun krizlerim sonucu biraz daha serbestim...ama yetmiyor bana yetmiyor bu ornekler hala devm

Vayy suoer basinin etini yiyor ha gez dolas diye..iste ozgurluk budur
5 senelik evliyim. Benim esimde ayni sizinki gibi ama ben cok memnunum halimden. Benim esim rahat bi insan olsa ben sogurum ondan benim dusuncem bu.
Her dedigini yaparim gitme dedigi yere gitmem giyme dedigi seyi asla bi daha giymem. Cunku hak veriyorum ona nedenini anlatinca bana. Bende isimi iyi biliyorum her dedigini yaptigim icin o da benim her dedigimi yapar benden izinsiz para harcamaz bisey alacagi zaman bana danisir benim istemedigim bi yere gitmez vs vs.. Bisey almak istedigimde en iyisini alir. Ben onun 5 dedigini yapayim o benim 10 dedigimi yapar

5 senelik evliyim. Benim esimde ayni sizinki gibi ama ben cok memnunum halimden. Benim esim rahat bi insan olsa ben sogurum ondan benim dusuncem bu.
Her dedigini yaparim gitme dedigi yere gitmem giyme dedigi seyi asla bi daha giymem. Cunku hak veriyorum ona nedenini anlatinca bana. Bende isimi iyi biliyorum her dedigini yaptigim icin o da benim her dedigimi yapar benden izinsiz para harcamaz bisey alacagi zaman bana danisir benim istemedigim bi yere gitmez vs vs.. Bisey almak istedigimde en iyisini alir. Ben onun 5 dedigini yapayim o benim 10 dedigimi yapar
Acaba böyle mı yapılmalı ? Gururuma yedırmeıyorum işte bazen . Yada sizin gibi davransam her dedıgımı yapar mı ondan da emin degılım

Acaba böyle mı yapılmalı ? Gururuma yedırmeıyorum işte bazen . Yada sizin gibi davransam her dedıgımı yapar mı ondan da emin degılım
Denemeye deger. Bende ilk zamanlar yasadim bunlari ama zamanla anladim. Surekli didisip durmakla olmuyor oyle evlilik yurumez zaten. Erkekler koruma icgudusuyle yapiyor ve biz onlara emanetiz. Eger istekleri allahin emir ve yasaklarina uydugu surece her dediklerini yapmaliyiz.

Kendi düşen ağlamaz, kolay gelsin.
Cool musun? bu yorumu yaptığın için havalı mı oldun noldun? Kime trip atıyosun ya da neyin şovu bu... bencil olmayın biraz üslubunuza dikkat edin karşınızdaki insanı incitir miyim diye düşünün. 2düşün 1 söyle diye boşuna dememişler gerçekten. Çok taviz vermişsiniz siz de hatlısınız demek başka, kendi düşen ağlamaz kolay gelsin demek bambaşka. Ergen tribi gibi... başka yorumlarınızdan da hatırlıyorum sizi, hep bi atara atar gidere gider modu ama konu sahibine yardımcı olacak tek cümle yok.. neyse uzun oldu kolay gelsin size! Hll spr dvm..

Denemeye deger. Bende ilk zamanlar yasadim bunlari ama zamanla anladim. Surekli didisip durmakla olmuyor oyle evlilik yurumez zaten. Erkekler koruma icgudusuyle yapiyor ve biz onlara emanetiz. Eger istekleri allahin emir ve yasaklarina uydugu surece her dediklerini yapmaliyiz.
İstiyor ki evı ben her zaman çekıp cevıreyım vs bana ağır gelıyor bu yapamıyorum . Dün dıyor eve gelıp bilmemne yapıp oturmak rahatlamak istiyorum vs . Midem bulandı pis Ada'm . Her erkek böyle mı ya ???? Rahatlığı gaz çıkartmak soyunup dökünmekte mı görüyorlar cok kro gelıyor bana tiksinıyorum ya :(

Ben haber veririm. Sonuçta birlikte yaşıyoruz. Benim dışarıda olduğumu ben arkadaşlarımla takılırken öğrenmesi hoş olmaz değil mi?

Cool musun? bu yorumu yaptığın için havalı mı oldun noldun? Kime trip atıyosun ya da neyin şovu bu... bencil olmayın biraz üslubunuza dikkat edin karşınızdaki insanı incitir miyim diye düşünün. 2düşün 1 söyle diye boşuna dememişler gerçekten. Çok taviz vermişsiniz siz de hatlısınız demek başka, kendi düşen ağlamaz kolay gelsin demek bambaşka. Ergen tribi gibi... başka yorumlarınızdan da hatırlıyorum sizi, hep bi atara atar gidere gider modu ama konu sahibine yardımcı olacak tek cümle yok.. neyse uzun oldu kolay gelsin size! Hll spr dvm..
Giderli tipler kuyruğunu çok fena kıstırıyorlar, çok gördüm inan.

İstiyor ki evı ben her zaman çekıp cevıreyım vs bana ağır gelıyor bu yapamıyorum . Dün dıyor eve gelıp bilmemne yapıp oturmak rahatlamak istiyorum vs . Midem bulandı pis Ada'm . Her erkek böyle mı ya ???? Rahatlığı gaz çıkartmak soyunup dökünmekte mı görüyorlar cok kro gelıyor bana tiksinıyorum ya :KK43:
Cnm sen kac yasindasin ve calisiyormusun?
Ben ilk zamnlar calisiyordum isten geldigimde yemegi hazirlardi. 4.katta oturiyodum cikip camlari silerdi supurge tutardi bana cok yardimci oldu allah ondan razi olsun. Ama cocugum olunca isi biraktim simdi elini hicbiseye surmez bende istemem zaten yorgun argin geldigi icin. Her isi ben yaparim. Ancak hastalandigimda corbami yapar yardimci olur

İstiyor ki evı ben her zaman çekıp cevıreyım vs bana ağır gelıyor bu yapamıyorum . Dün dıyor eve gelıp bilmemne yapıp oturmak rahatlamak istiyorum vs . Midem bulandı pis Ada'm . Her erkek böyle mı ya ???? Rahatlığı gaz çıkartmak soyunup dökünmekte mı görüyorlar cok kro gelıyor bana tiksinıyorum ya :KK43:
Eve gelince yemek falan yapmiyormusunuz?

Back
X