• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik erkege gore köle almak miydi?

5 senelik evliyim. Benim esimde ayni sizinki gibi ama ben cok memnunum halimden. Benim esim rahat bi insan olsa ben sogurum ondan benim dusuncem bu.
Her dedigini yaparim gitme dedigi yere gitmem giyme dedigi seyi asla bi daha giymem. Cunku hak veriyorum ona nedenini anlatinca bana. Bende isimi iyi biliyorum her dedigini yaptigim icin o da benim her dedigimi yapar benden izinsiz para harcamaz bisey alacagi zaman bana danisir benim istemedigim bi yere gitmez vs vs.. Bisey almak istedigimde en iyisini alir. Ben onun 5 dedigini yapayim o benim 10 dedigimi yapar
allahım o benım dedıgımı yapacak ben onun dedıgını yapacam. Kendi kafanız özgürlüğünğz nerde kaldı?! cok sacma ama herkesın kendı bilceği şey.5 yaşında cocukmusunjzda ızın alıyorsunuz ınan komık

Offf of of..
Biri de demis ben rahatsiz olmuyorum esime hak veriyorum falan diye gözüme carpti. Simdi ben de esime hak veriyorum ama bogulmuyorum. Yani bu karismak gibi degil. Benim de tercihim bu yönde oluyor. Ama ben o gün kirmizi diyorsam bana israrla mavi diyen bir kocam olsa camdan atasim gelirdi eminim.
Kimse kimseye karisamaz, daha ben iki yasindaki kizima bile karisamiyorum.
Bana sormadin mi lafi zaten yorumsuz. O ne öyle ya, komutan misin, ya ben sana danisirim istersem. Kiyafet alirken ben esime sorarim o bunalir hatta ne beyeniyorsan al der.
Konu sahibi iyi bile sabirli.
Ben esimle hic zitlasmadim fakat o muameleyi ucundan görsem bilmem neler olurdu.
Eslerin anlasmasi baska birsey sürekli üzerinde hak sahibi olunmasi baska birsey.
Cift terepistine falan gidin yahu.
Ömür törpüsü gibi, depresyondan cikamazsiniz.
Girmisiniz gerci belli oluyor. Yardim alin da esinizi bir sekilde yola getirsinler. O ne be öyle anne baba o kadar karisamaz. Diyecek birseyim kalmadi.

Yazdığınız eşinize ait özellikler çok tanıdık geldi.eşiniz nereli,karadenize yakın mı merak ettim.bu arada Allah yardımcınız olsun.

şaka gibi para hatcarkende kıstılıyor. allahım benim eşim pirlantamış:) cekılmez gercekten cok zor durumunuz
Iyi olanlatin kiymetini bilmek gerek.ya tam olarak kisitlama degil.
Istedigim zaman parami verir. Cüzdanımda hic para olmadigi gun olmadi. Aldigimda iyi etmissin canin sagolsun der. Sorarak alsam ne geregi var drr :)( en guzeli alip koymak istedigini :)))
Aslinda cok iyidir ama ben bonkorluge alismissim galiba :)

Neden izin aliyorum bir erkekten....adim adim hemde...bugun carsiya cikmama izin verirmisin sevgili esim? Yada ...hayatim bugun carisya cikiyorum...hangisi daha medeni? Tabiki 2.si....vucudumla ilgili bir sikayetimden su gune randevu aldim habrrin olsun ' un cevabi , vay bana sormadan nasil randevu alirsin , kafana gore is yapiyorsun , beni dinlemiyorsuna kadar giden veryansi lar...şu meslegi yapmak istiyorum ..cevap su gunler yogun oluyor asla istemiyorum ben seni iyi bi ise sokacam...bu giysiyi aldim canim...cevap surasi dar degilmi neden bende gormedim alirken..kavgali oldugumdan bu aksam onlara gitmek istemiyorum sen tek git beni evde birak ..karsiligi..birsuru hir gur ve bunu aileme yansitmak...ortak kullandigimiz sosyal medya hesaplarini ayirsak askim senin asker arkadaslarin benim kendi arkadaslarimla yaptigim paylasimlari gormesin rahatsiz oluyorum...cevap...rahatsiz oluyosan paylasim yapma asla ayiramassin hesaplari instagramda acamassin o neymis oyle...eger dinlemeyip acarsan kocasindan gizli internettw geziyor iftirasi.....aile oturmasindan donerken saat 23 dür , biraz cocugu parkta oynatalimmi temiz hava alayim.hem.bende dedikten sonraki veryansinlar...her yapmak istedigim sey icin bikac seneedir hayaatimda olan birisinden izin almak artik cok agiriima gidiiyor...yasamaktan zevk almiyorum artik..gulmek bile zor gelmeye basladi yuzum agriyor sanki azcik gulsem...pesimde kara bela gibi hissediyorum esimi....ozgur degilim.....nefes almak istiyorum....10 senedir birlikteyiz 10 senedir hep bir kisitlama..evlilik oncesi benim canillihimle bu kisitlamalar isime geliyordu zaten yas da kucuk olunca insana agir gelmiyor hicbisey alismasi kolay oluyor....ama simdi yasim ilerledi en ufacik karsi cikmasina tahammulum yok...gunlerce yuzune bakmiyorum buz gibi oluuorum ...e dinleme yap derseniz cogu sey yapilmiuor aileler duyuyor cok zitlasinca ve kocasini dinlemeyen alip basini giden geline cikiyor adim...kendi babamda ozguruk konusunda kadini kisitlayan biri oyuzden anlayis beklemiyorum...izin almak terimi bana cok agir geliyor arkadaslar...haber vermek terimi daha ilimli.....bunu defalarca anlattim gozyaslariyla haykirarak hemde.....sayisini unuttum.isyanlarimin...once bi irkiliuor ben seni bubaltniyorum ne istersen yap diyor...bikac gun sonra arkadas kahvaltiya cagriyor dedigimde orasi uzak nasil gidicen kadin basina bilmem ne...iste bu karsi koyma tepkisini gorunce ben sinirden yataklara dusuyorum...sanane deyip cekip gidilmiyor litfen kolaymis gibi yonlendirmeyin bazi evliler iyi bilir o duyguyu..evlilik buymus iste....gozumde buyuttugum evlilik sevdiginin kollarinda misil misil uyumak , pembe panjurlu ev sacmaligini yasamak degilmis....evlendigin kisiye , ailesine ve sulalesine esir alinmakmis....bas kaldirirsan da omur boyu ozgurluk mucadelesi vermekmis.....kotu evlilik yapanlarin gelinligi giydigi gun bilmeden kefeni giymesiymis...
Al bendende o kadat sosyak medya falan yok olsada bisey yapiyom sanir zorla kapatti evlendikten iki ay sonra bakkala bile gitsem areamak zorundasyim dun adam misin diye kavga ettm buguisten eve sirf kavga icin geldi bagirdi cagirdi kapiyi ustume kilitledi gitti:KK12::kızgın:

allahım o benım dedıgımı yapacak ben onun dedıgını yapacam. Kendi kafanız özgürlüğünğz nerde kaldı?! cok sacma ama herkesın kendı bilceği şey.5 yaşında cocukmusunjzda ızın alıyorsunuz ınan komık
Asil komik olan sizsiniz!

Bu ne ya... Allah yardımcınız olsun. Bir de böyle olup memnun olanlar varmış. Pes diyorum.

Al bendende o kadat sosyak medya falan yok olsada bisey yapiyom sanir zorla kapatti evlendikten iki ay sonra bakkala bile gitsem areamak zorundasyim dun adam misin diye kavga ettm buguisten eve sirf kavga icin geldi bagirdi cagirdi kapiyi ustume kilitledi gitti:KK12::kızgın:
Kapiyi ustune kilitledi gittimi
Yok artik bukadarrda olmaz

Neden izin aliyorum bir erkekten....adim adim hemde...bugun carsiya cikmama izin verirmisin sevgili esim? Yada ...hayatim bugun carisya cikiyorum...hangisi daha medeni? Tabiki 2.si....vucudumla ilgili bir sikayetimden su gune randevu aldim habrrin olsun ' un cevabi , vay bana sormadan nasil randevu alirsin , kafana gore is yapiyorsun , beni dinlemiyorsuna kadar giden veryansi lar...şu meslegi yapmak istiyorum ..cevap su gunler yogun oluyor asla istemiyorum ben seni iyi bi ise sokacam...bu giysiyi aldim canim...cevap surasi dar degilmi neden bende gormedim alirken..kavgali oldugumdan bu aksam onlara gitmek istemiyorum sen tek git beni evde birak ..karsiligi..birsuru hir gur ve bunu aileme yansitmak...ortak kullandigimiz sosyal medya hesaplarini ayirsak askim senin asker arkadaslarin benim kendi arkadaslarimla yaptigim paylasimlari gormesin rahatsiz oluyorum...cevap...rahatsiz oluyosan paylasim yapma asla ayiramassin hesaplari instagramda acamassin o neymis oyle...eger dinlemeyip acarsan kocasindan gizli internettw geziyor iftirasi.....aile oturmasindan donerken saat 23 dür , biraz cocugu parkta oynatalimmi temiz hava alayim.hem.bende dedikten sonraki veryansinlar...her yapmak istedigim sey icin bikac seneedir hayaatimda olan birisinden izin almak artik cok agiriima gidiiyor...yasamaktan zevk almiyorum artik..gulmek bile zor gelmeye basladi yuzum agriyor sanki azcik gulsem...pesimde kara bela gibi hissediyorum esimi....ozgur degilim.....nefes almak istiyorum....10 senedir birlikteyiz 10 senedir hep bir kisitlama..evlilik oncesi benim canillihimle bu kisitlamalar isime geliyordu zaten yas da kucuk olunca insana agir gelmiyor hicbisey alismasi kolay oluyor....ama simdi yasim ilerledi en ufacik karsi cikmasina tahammulum yok...gunlerce yuzune bakmiyorum buz gibi oluuorum ...e dinleme yap derseniz cogu sey yapilmiuor aileler duyuyor cok zitlasinca ve kocasini dinlemeyen alip basini giden geline cikiyor adim...kendi babamda ozguruk konusunda kadini kisitlayan biri oyuzden anlayis beklemiyorum...izin almak terimi bana cok agir geliyor arkadaslar...haber vermek terimi daha ilimli.....bunu defalarca anlattim gozyaslariyla haykirarak hemde.....sayisini unuttum.isyanlarimin...once bi irkiliuor ben seni bubaltniyorum ne istersen yap diyor...bikac gun sonra arkadas kahvaltiya cagriyor dedigimde orasi uzak nasil gidicen kadin basina bilmem ne...iste bu karsi koyma tepkisini gorunce ben sinirden yataklara dusuyorum...sanane deyip cekip gidilmiyor litfen kolaymis gibi yonlendirmeyin bazi evliler iyi bilir o duyguyu..evlilik buymus iste....gozumde buyuttugum evlilik sevdiginin kollarinda misil misil uyumak , pembe panjurlu ev sacmaligini yasamak degilmis....evlendigin kisiye , ailesine ve sulalesine esir alinmakmis....bas kaldirirsan da omur boyu ozgurluk mucadelesi vermekmis.....kotu evlilik yapanlarin gelinligi giydigi gun bilmeden kefeni giymesiymis...
Valla çok zor Allah yardımcınız olsun inşallah.

Esege deger verirsen kendini at zannedermis ..
Ailende bi garip :110:
Cekme bunu dicem ama nasil olacak o is ?
Is yok ,para yok,cocuga bakacak insan yok
O zaman kavg etmeyin
Susun susun susun
Sonra bi anda cinnet gecirin
Evde ne var ne yok yikin
Bi daha karisirsan seni bosarim deyin
Yapin ama bunlari
Offff daraldim ben olsam coktan postalamistim
Bu ne be :110:

Bu sizin kendinize layik gördüğünüz sey bence
Ayrica esinizle ayri bir eviniz varken aileler o evin icine karisamaz
Sınırı cizin, net olun
Biz evliyiz ve bu evin kurallari ikimizi baglar deyip dik duracaksiniz
Aileler ne derse desin, bu bizim iliskimiz deyip onların durmasi gerektiği yerin sınırlarını cizin
Kotu gelin deseler n'olacak, su an zaten mutsuzsunuz
Yaslariniz da cok küçük, esiniz evlenecek olgunlukta değilken çoktan evlenmis
Eger rest cekerseniz bir sekilde zamanla yola gelir, hatta evlilik terapistine de gitme şartı koyun ya da siz gidin psikologa
O da benim yazdığım gibi sınır cizin diyecektir

Asil komik olan sizsiniz!
yoo sızsınız daha evlılıgın ne oldugunu bılmıyorsunuz:) baskıyla yaşıyorsunuz ve bunu normalmış gibide ifade ediyorsunuz yani kendinizi kandırıyorsunuz. ben ufak cocuklarımı bukadar sıkmıyorum. böyle tip erkeklerden neden böyle hic düşündünüz mü. güven yok ama niye?! asıl kendileri öyle oldukları icin. yanından fıstık gıbı bır hatun gecsın ilk sizin eşiniz döner emin olun. herkesıde kendi gibi bildiği icin sizi kısılıyor aklı sıra. insan herzaman kendi davrabışlarıyla kendını ele verırı zaten. sizde bunu aman beni cok sevıyor sanıyırsunuz.alakası yok!! bir gün istemedıgını yapmayın bak nasıl kavga cıkarır ;)

aslinda cok guzel bir noktaya deginmissin, baban danda ayri muameleyi gormus olman seni yadirgatmamis. asil sorun bu ne yazikki kiz cocukari baskiyla yetisiyor, az yada cok her ailede nerdeyse var gibi. sonra esleri helede nisanlilari ilk basta baski yapinca beni cok seviyo kiskaniyoda ondan zannediyorlar.
genellemeleri hic sevmem ama 25 yasindan erken evlenmemeyi uygun goruyorum en azindan bi 23 24 olaylimda aklimiz basimiza gelsin gorelim adamin ne mal oldugunu.
sen gorebildinmi dersen 26 yasimdaydim cokta gorememisim ama hicbir kisitlamasina da boyun eymedime ymemde. klasik yurdum erkeginin icinden eninde sonunda baskici tip cikiyor, az yada cok. az daha gormus gecirmis hayat gorusu olan kizlar boyun eymiyor, belki kavga dovs yolunu buluyor, digerleride ezilip 10 yil sonra yasayamaz hale geliyor.
kiz cocouklarimizi ozgur yetistirelim sonuc.
ozgurden kasit dusunce ozgurlugu, yasama ozgurlugu, secim yapma ozgurlugu vs...

Evdeyım bend
Cnm sen kac yasindasin ve calisiyormusun?
Ben ilk zamnlar calisiyordum isten geldigimde yemegi hazirlardi. 4.katta oturiyodum cikip camlari silerdi supurge tutardi bana cok yardimci oldu allah ondan razi olsun. Ama cocugum olunca isi biraktim simdi elini hicbiseye surmez bende istemem zaten yorgun argin geldigi icin. Her isi ben yaparim. Ancak hastalandigimda corbami yapar yardimci olur
e evdeyım bende . Bazen bıseuler yapıyor ama cok degıl . Ne bilim zor işte . Ataerkil toplum olunca oyle oluyor

29 oldum bu arad
Cnm sen kac yasindasin ve calisiyormusun?
Ben ilk zamnlar calisiyordum isten geldigimde yemegi hazirlardi. 4.katta oturiyodum cikip camlari silerdi supurge tutardi bana cok yardimci oldu allah ondan razi olsun. Ama cocugum olunca isi biraktim simdi elini hicbiseye surmez bende istemem zaten yorgun argin geldigi icin. Her isi ben yaparim. Ancak hastalandigimda corbami yapar yardimci olur
a 27 de evlendım pişmanım keşke daha gec evlenseydım belkı daha ii biri cıkardı karşıma

Allahin emaneti var.

orneklendirin birde su meshur orneklerinizle;
kadinin biri varmis annesi olmus, kocasi izin vermedigi icin gitmemis, o kadarda kocasina sadikmis, cokk dindarmis o derece...
koca adaletli olmadiktan sonra, evine zulum ettikten sonra, eve gelince kadinda coocukalrda kacacakd elik aradiktan sonra, evine huzur veremedikten sonra, bu dinimizdaki aile resinin gorevleri, ailenin diregi, olaylari pek olmuyor biliyor musunuz?
hicbir dogruya yanlisla baslayarak varamazsiniz...

Back
X