evlilik,ev ve eşimin ailesi:S

turuncukitap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
162
8
68
Ankara
kızlar eylül sonunda düğünüm olacak.ben farklı bir şehire gelin gideceğim.eşim ve ailesi kendilerine yakın bir ev tutmamızı istiyorlar ama ben sıcak bakmıyorum. kayınvalidem, görümcem ve iki halası aynı semtte yürüme mesafesinde oturuyorlar ve birbirlerine sık gidiyorlar. ben de pek sevmiyorum çok sıkı fıkı olmayı.kendi akrabalarımla bile.şimdi vakti geldi haliyle ev tutulcak. ben uzak bir yer istesem eşim razı olur ama bu seferde gelin bizi istemedi demelerinden korkuyorum aileyide çok tanımıyorum biraz kafam karıştı yardımlarınıza fikirlerinize çokkk ihtiyacım var

çalışıyor musun canım? eşinin iş yerı aileye yakın mı? onun iş yerıne yakın olmak daha makul olabılır senlık bı durum olmaz hem oğullarının tercıhı olur.

çalışıyor musun canım? eşinin iş yerı aileye yakın mı? onun iş yerıne yakın olmak daha makul olabılır senlık bı durum olmaz hem oğullarının tercıhı olur.

evet çalışıyorum benim iş yerim onların semtine yakın eşiminki uzak ama hep uzaktı yani uzak otursak benim istediğim için olacağı çok anlaşılır olcak

bence problem çıkarsalarda bir müddet sonra alışırlar
ama kırılırlar diye yakınlarına oturursan olası bir problemde ayrılman bence daha zor olur

amaan gerekirse yabani gelin desinler. yakın olmaktan daha az stres sahibi olursun. :)

canım ne güzel demişsin:)gülümsettin beni.bir de insanların dediklerine takılmamayı öğrensem.ayrıca ailesi iyiyse belki haksızlık yapmış gibi hissediyorum kendimi. bir de oralarda kimsem yok elden illa ki iyilerdir diyorum:S

çalışıyorsan öyle kafalarına göre gelıp gıdemezler dıyecegım de kımın ne oldugu hemen de anlaşılmıyor canım ya zor bı durum

bence problem çıkarsalarda bir müddet sonra alışırlar
ama kırılırlar diye yakınlarına oturursan olası bir problemde ayrılman bence daha zor olur

evet haklısın aslında hani diyorum ki ilk zamanlar uzak olsak öyle alışsak çocuk olunca mecbur yakınlaşsak bile ilk zamanlar mesafe koymak daha iyi gibi.kimse beni yanlış anlamasın ailesi başımın tacı ama kendi ailem bile olsa yakın olmak istemezdim annemin bana karışması bile batar bana çünkü. kırmamak kırılmamak için biraz mesafe, mesafe içinde ilk zamanlarda uzak oturmak iyi geliyor. zaten beni tanıdıkça art niyetli olmadığımı da anlarlar gibime geliyor

ne kadar uzak o kadar iyi bence :) kim ne derse desin boşver kafan rahat olsun da. yakın olsan gelip gitmelerden kurtulamazsın.

kv ile 40 senesini geçirmiş bir gelin olarak komşu annem derdi kv ile senin evin arasında en az bir sokak olsun
yok yetmez başka mahalle olsun
yok en iyisi başka şehir olsun
aradan nehir deniz falan olsun :) o geldi aklıma ayrıca yakın olup sürekli sıkıntı yaşayacağına uzak olup tek sıkıntı olması daha cazip sanki
ilk zamanlar hoşuna giden şeyler zamanla canını sıkabilir

bence çalışıyorsan işyerine yakın tut. işine ben hemen gidip gelmenin lüksü ayrı birşey, yollarda sürünmezsin. bir de çalıştığın için zırt pırt gelemezler diye düşünüyorum. ev hanımı olsan sorun olurdu da

Çocuk olunca neden mecbur yakınlaşacaksınız onu anlamadım.
Kendi kendimize yeterken uzak olalım, ihtiyacımız olunca yakınına gideriz gibi olmuş.

Eşinizin iş yeri uzakmış, çalıştığınız yerlerin ortasından ev tutmak mantıklı olur, açıklama gerektirecek bir şey de değil.
Iş yerinize yakın olmanız avantaj ama ailenin durumunu siz de tam bilmiyorsunuz.
Özel hayata saygıları varsa iş yerine ve aileye yakın olmanız daha iyi olur.

ne kadar uzak o kadar iyi bence :) kim ne derse desin boşver kafan rahat olsun da. yakın olsan gelip gitmelerden kurtulamazsın.

haklısın eşimin işi gereği bazen şehir dışına çıkması gerekiyor genellikle kısa süreli gidişler bunlar. böyle zamanlarda eşim yalnız kalmamı istemediği için yakın olalım istiyor. hani gitmesem de kimse gelmese de ihtiyaç olursa diye

tecrübe konuşmuş yabana atmamak lazım değil mi:)

evet haklısınız çocuk olunca yakınlaşıcaz demek aynen öyle olmuş. aslında benim niyetim kendi yağımızda kavrulmak. nihayetinde evleniyoruz ailelerimizden yükümüzün kalkması lazım her anlamda. şimdi kafamdaki düşüncem şu ilk zamanlarda daha mesafeli olup aileyi tanımak özel hayata saygılarını tartmak. böyle bir saygı mevcutsa açıkçası bende yakın olmayı isterim. çocuk olunca kayınvalidem bakmak isteyecek. özel hayata saygı görürsem yakınlaşmakda bir sakınca görmem o zaman. hatta çocuk olmadan bile ev alırken yakınlarına gidebilirim aslında onu demek istedim. ama baktım ki yakın olursa sorunlar çıkabilecek işte o zaman çocuk da olsa yakınlaşmayı düşünmüyorum.

ay dayanamdım yazım dedim,bende aıle apartmanında oturuyorum ,sadece eltılerım var . ama oyle bı mesefa koydumkı gelıp gıdemıyolar bıle,ama onalr her dakıka bırlıkteler,okadarıda fazla,benı bıraz gıcık buluyolar ama ben bı yuz versem yanmıstım .ılk zamanlar denedım bakım dedım samımı olmaya calısım anaa bı baktım kapı zili durmuyo,sonra araya sogukluk soktum ,dugun dernek dogum gunu onemlı gun dısında hıc gorusmem .kapıdada gorsem slm verır evıme cıkarım. aslında dıcem sukı sen mesefanı koyduktan snr hıc farketmez yakın yada uzak olması.ne derlerse de desınler senın ıcın ,ıcınden gelenı uygula ,esınde madem razı baska bı yerde oturmaya bu sansı degerlendır,ben yalvardım oturmam dıye ama ılla oturucaz dedı ,keske benımde senın gıbı sansım olsaydı .

tecrübe konuşmuş yabana atmamak lazım değil mi:)

evet kesinlikle o çok sıkıntı çekmişti o yüzden bize öyle derdi :) Uzak olup özlemek daha iyi diye
senin düşüncen de gayet mantıklı bir içine gir tanı aileyi yakınken uzaklaşmak daha zor ama baktın iyi gidiyor zamanla yakından bi ev alırsınız taşınırsınız hayatın ne göstereceği belli olmaz hem evliliğin oturması açısından ilk etapta uzak olmalı diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…