evlilik,ev ve eşimin ailesi:S

çok sağol canım tecrübeni paylaştığın için. eşin gibi eşimde diretseydi senin yaptığını yapardım. şimdi başka yerde oturma şansım olunca
en azından uzak ondan çok gelmiyor diyebilirler yakınken mesafe koymak daha güç çünkü. bir de ben kendimi övmüş gibi anlamayın lütfen ama yüzüme gülen kişiye mesafe koyamıyorum

çok sevindim en azından benden daha tecrübeli olan birinden mantıklı olduğumu duymama:) ben önce eşime evime alışayım onları tartayım istiyorum buradaki yorumlara da bakınca sanırım en iyisi o şekilde davranmak

sende haklısın ama bazen o gülen yüzler çok sahte olabılıyo onu zamanla sen ayırt edebılırsın,ıns ıyı ınsanlardır .sımdı yakın olsan onlar sureklı bırlıkteler zırt pırt senıde cagırıcaklar .e uygun oldugun zaman olucak olmadıgın zaman olucak,gıtmesen nıye dıye sorular . sonra ben dedıkoduyu hıc sevmem ,hep boyle bır araya geldıklerınde dıdısının dısını cekiştiriyolar anlatıyolar falan ben bu tur seylerı sevmıyorum .1 cvp verme 2 cvp verme 3.de sende dahıl oluyosun o dedıkoduya . snr dedıgını ters cevırıp hop baska turlu anlatıyolar sne kotu oluyosun . arkadasım sen sen ol uzak otur .
dostun uzakta düşman yakında olurmus.ay ben cok dertlıymısım yaz yaz bıtıremedım :).
en guzelı senın iç sessin . uzakta olunca arada sırada gorusunce hal hatır sormayla gecıyo snr kalkıp evıne donuyosun ,ama obur turlu olunca tum hal durumlarına şahıt oluyolar o daha kotu

Bırak ailesine o acıklamayı esin(esin sayılır) yapsın sen yeter ki esine güzel dille anlat de ben kendi ailemle uzaktayım senin ailenlede cok yakın olmayalım samimiyet tez ayrılık getirir ondan korkuyorum falan filan de

Kesinlikle yakın tutma ama saygıda da kusur etme o zman anlarlar neyin doğru olduğunu çok muhabbet tez ayrılık getiriyor vallaha

aman sakın yakına gitmek gibi bir hata yapma bende senin gibiyimdir kendi akrabalarımla bile hep mesafeli.mesafeni koru sonra tatsızlık olmasın.uzak en güzeli az görüşürsün ama canın sıkılmaz problem olmaz yakın olursa ne özelin kalır ne huzurun senden cıkmazlar.ben evlenicegim zaman kv.evi yakın yerden alalım dedi ben istemedim eşime söyledim ikna ettim .istedigimiz yerden oldu 1.5 saat mesafe var aramızda.süper ayda 1 giderim 2 ayda bir gelir 3 5 saat oturur gider.hiç yüz vermedim ama hep mesafe ne o benim mutfagıma girer ne ben onun .hatta bikere diger oglumu evlendirince yakından alıcam evi daha iyi olur gider gelirim sık sık ..mesafe uzak olunca insanlar birbriyle mesafeli oluyor sıkı fıkı olamıyorum sogukluk oluyor dedi...ne derse desinler strese girersin yakın olursan bnden söylemesi...

çok güzel yazmışsın ama:) çok da doğru en azından samimiyetimiz görüştüğümüz zamanlardan ibaret kalsın istiyorum. ne kadar sık görüşülürse o kadar dedikodu olabilme ihtimalide bir gerçek en çok ondan çekiniyorum zaten. ne kendi lafımı ettirmek isterim ne de kimsenin dedikodusunu yapmak istemem

mesafe her zaman ıyıdır canım . bende 2 yıllık evlıyım çok degıl aslında :)

herseyın hayırlısı olsun senın ıcın. ay yarın bı gun bebek olur bu sefer hıc yakanı kurtaramazssın. cocugu bahane ederler torunumda torunum dıyıp gece gunduz demezler :) evındeler .sen bebegın eşinle tek olmak o anı yasamak ıstersın yasatmazlar.
aslında belkı oyle olmaz dıcem ama yok dıyemıcem :):) gordugumuz bu etraftan hıc olmayanını gormedım :)

çok sağol canım içim gerçekten rahatladı haksızlık mı yapıyorum diye vicdanım rahatsız oluyordu ama nihayetinde bende özelimi korumak istiyorum. tecrübeni paylaşmışsın benim de içim rahatladı demek ki doğru düşünüyorum dedim. kayınvalidem anladığım kadarıyla çok gelmek için değil çok gitmemiz için yakın olmak istiyor. gözlerinin önünde olalım diye. kendilerince evlatlarını korumak istiyorlar anlıyorum ama bu seferde gitsem ayrı sorun gitmesem bizi istemedi beğenmedi denilecek. en iyisi uzak olup az görüşmek olacak anladığım

yolda benden büyüksün o bana yetiyor:)bir de ne kadar içten yazıyorsun çok teşekkür ederim. bu konuda en iyisi benim ailem onlar bile iki gelinimiz var her ikisine de aramadan haber vermeden gidiyorlar. dediğin gibi torunlar olduktan sonra daha çok gidiyorlar. çok sık gitmeseler bile pat diye gittikleri oluyor.

Kesinlikle yakında oturmayın. İsterlerse yabani desinler,her gün görüşüp birbirinize surat yapmanızdan iyidir.

Hiç öyle çalışmakla,ev hanımı olmakla alakası olmuyor. Zırt pırt gelmek isteyenler, tatil gününde biz şu komşuya gidiyoruz sen de gel demeler, her akşam "gelin çalışıyor,evde yemek yoktur bize gelin demeler", gitmezseniz evde pişirilen yemekten göndermeler, daha neleeer neleeeer.

Tecrübeyle sabit...

işte pat dıye gıtmemek ıcın mesafe koymak şart tatlım. benım k. valıde gelır dıken uzerınde oturur gıder.hayatta aramam sormam o arar arada okadar. ben belkı cok sogugum ama nişanlılık zamanımda cok ıyı gozlemledım ölçtüm tarttım yapılanları gozlemledım hanı nısanlıyken ıyı evlendıkten snr boyle uzak olsaydım sorun cıkarırlardı belkı bıdı bıdı konusup ama kökten çözdcüm olayı .he bende ona gıderım bayramdan bayrama yıne sıkı fıkı olmam mesafelı davranırım ,cok fazla yan yana oturmam ugras bulurum (pc de takılırım tel.da oyun oynarım,yada eşimle sohbet ederim)kendıme ki onu bunu cekıstırmesın bende tanımadıgım ınsanların hayatlarını dınlememek ıcın
ama eşim benım aılemle okadar yakınkı bızımkılerde ogulları gıbı davranırlar . işte onlar kız degıl gelın aldıkları için arada boyle uzaklık olabılıyo bunu hıssettırdıklerınde ıster ıstemez soguyo ınsan.bak bısı dıyım emınım sende sınır oluccaksın bu lafa .
bız onlara gıttık bı mısafır kız vardı ,kıza dedıkı ah senın gıbı bı kızım olsaydı keske (4 tane oglu var cunku) :)
kayınpederde dedıkı e 4 tane gelını var ya .yok oyle degıl canımdan kanımdan olması lazım dedım ,onlar gelın dedı :):)
ee sende benım annem degılsınn ozaman :):) dıyesım geldı ama bakıslarım demiştir sanırıım

tam olarak onların yapacakları en azından tahmin ettiklerim bunlar resmen duygularımı dile döktünüz

bende senin gibi nişanlılıkta çok sıkı fıkı olmadım. güleryüzüm saygım eksiksiz ama içimdekileri paylaşmıyorum dertleşmiyorum. hiç bir zamanda dertleşmeyi düşünmüyorum en azından evimde olan evimde kalsın istiyorum. gördüğüm şu ki anne de desen kızım da deseler karşındaki annen değil sen de onun kızı değilsin. bu gerçeği kabul edip mesafeli olmak istiyorum ve iyice anladım ki soğuk da deseler sanırım ilerde birbirimize girmekten daha iyi diye düşünüyorum.

Ahh cnm sakın yakına taşınma.Benim kayınvalidemle aramda arabayla 10dakika var. 2otobüs değiştirerek gelebilir. Ona rağmen torunu olduktan sonra torunumda torunum diyor(sanki kendi çocuğu) pat diye geliyor.Anne işimiz var şuraya gidecez dememe rağmen bi bakıyorum o gelmiş.Eskiden çocuk olmadan önce akşamları 10günde 1 görüşürdük şimdi bebeğimiz olduya aklı fikri burda Tek otobüsle gelebilme şansı olsa hep burda olacakta 2 otobüsle geliyor ve 2.otobüsü bayağı beklemek zorunda o yüzden çok sık gelemiyor. Eve dönüşündede eşime bıraktırır kendisini.Hele hele kendi yakınında otursaydık vay halime.Kv ile kafa yapımız çok farklı.Onunla konuşmak bana keyif vermiyo aksine içimi sıkıyor. Bebeğimi sevişi delirtiyor. Bebeğim ona benziycek diye ödüm kopuyor. Ne kadar uzak o kadar iyi.İşe bile başlamamayı düşünüyorum.Onun yüzünden..Ona emanet etmek istemiyorum bebeğimi..Neyse sende göreceksin ki bebek olduktan sonra yakınlık çok rahatsızlık verecek.İnş yakına taşınmazsın

evet ben kendi yaşadıklarım açısından da iki aileye de uzak olmalı diye düşünüyorum. Çünkü ister istemez müdahale ediyor aileler bir süre sonra da insanın canını sıkıyor. Tabi iş biraz da eşinde bitiyor ama mesafeli olmak ve uzak olmak güzel :) ayrıca sadece senin değil eşinin de evliliğe eve alışması gerekiyor. Eşimden 3. senenin sonunda duydum başka yerde yatamıyorum insanın evi gibisi yok diye :)

adı üzerinden kaynana
melek olsanız kanatlarınız çarpışır
mesafe olarak uzak olduğun gibi resmiyetini de koru.
senli benli olmayı düşünme
siz diye hitap et
evine gittiğin zaman hemen her işini yapma,
yapma ki sana geldiğinde çekmeceni, kapısını kapattığın odanı v.s. açmaya yeltenmesin.
senden beklentilerini mimumumda tut
yaptığın ufak güzellikler kıymetli olsun

kaynanayla geçinme rehberinde 100 madde ansiklopedisinden

arkadaşlara katılıyorum uzak olmak en mantıklısı.bizde eşimle düğün zamanı nasıl her şeyi tek başımıza yaptıysak düğünden sonra da tek olalım ailelerden uzak kalalım diye 2 yıldır doğunun zorluklarıyla boğuşuyoruz ama yine de çok şükür çünkü evimin içi huzurlu.

ben hep mesafeliydim ama zamanla insanları tanıdıkça artık hiç yoklarmış gibi davranıyorum.ama adım asosyal,adım yabani.
ne derlerse desinler kafama göre takılmak,kendi isteğime göre hareket etme huyuma bayılıyorumm

insanları da bu huyum yeterince sinir ediyorr :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…