• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik fazla mı geldi? Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

Muslumanlikla dengeli karakter olmak arasinda nasil bir ilgi var anlayamadim?
Haklısın çok genel oldu. Ne demek istediğim tam anlaşılmadı. Hepimiz elh. Müslümanız. Eşim aşırı düşkündür ibadete, nafileye, vakıfa, hayıra. Böyle bir insanda elbette mutmain bir kalp beklersiniz değil mi? Ama o öyle değil. Hep bir huzursuzluk, bir gün iyiyse öteki gün bozulan yapısı, müslümanlıkta kadına davranış şeklinden bihaber tavırlar vs vs vs

Kadın çocukluktan beri evde kalır, herşey yasak, erkek çocukluktan beri gezer, herşey serbest, o yüzden hiç şaşırmadım, eşinizde sanırım bu kuralların olduğu bir ailede büyümüş, yaptığı kendisine normal geliyor. Bu haksızlığı kıracak olanlar artık maddi gücünü yani bir nevi özgürlüğünü eline almış olan kadınlar, yani siz. Hayat geçiyor, geri dönüşü de yok, siz de gezin tozun spora gidin, yaşayın. Sonra istediğiniz kadar ah vah edin bu yıllar gelmez, hayat bir kere yaşanıyor. Siz kendi planlarınızı yapın, ben şunu yapıyorum, buraya gidiyorum geliyor musun deyin, hadi beni de götür, hadi beraber yapalım derseniz daha çok beklersiniz gibi, o size uysun.
Aynen. Bundan sonraki felsefem bu inşallah.

Haklısın çok genel oldu. Ne demek istediğim tam anlaşılmadı. Hepimiz elh. Müslümanız. Eşim aşırı düşkündür ibadete, nafileye, vakıfa, hayıra. Böyle bir insanda elbette mutmain bir kalp beklersiniz değil mi? Ama o öyle değil. Hep bir huzursuzluk, bir gün iyiyse öteki gün bozulan yapısı, müslümanlıkta kadına davranış şeklinden bihaber tavırlar vs vs vs
Yoo oyl ekalp olmasini asla beklemem. Insanin davranisi ve ahlak anlayisi terbiye ve secim ile ilgilidir, dinle degil. Din bir inanc meseledir ve kisiye ozeldir. Dindar olmak yuksek ahlakli olma garantisi asla degildir.

Ben de bu şekilde yaşamaya 8 yıl dayanabildim. Bekar hayatı yaşayacaksan evlenme arkadaş! Kaç kez konuştum hep Aynıydı. Zaten ayrı takıma takıla aldatmaya da başladı bastım tekmeyi

Cok zor. Degismiyorlar. Evlilik beraber paylasilan anlar, ortak hayaller, onceligin birbirinizin olmasi. Evdeki cocuk babanin evinden getirmedin, cocukla ilgilenmesi gerekiyor. Cocugunu al sende gez ne demek? Cocukla gezmek farkli, kendine zaman ayirmak yada kocanin senin icin zaman ayirmasi farkli. Evli ama dul gibi.

aynen katılıyorum kesinlikle bir kız evladı olsaydı böyle tepki almazdı.. neyseki ben eşimi oldukça yumuşattım bu konuda hatta diğer kardeşlerden bikaçıyla da ara ara konuşup biraz bakış açılarını değiştirmeye çalıştım.. sonuç itibariyle artık hepsi annesiyle konuşup görüşüyolar en azından çabam bu işe yaradı çoşükürki.. Aydınlanma konusunda haklısınız yaşı yoktur ama ben sadece onun pişmanlıklarından dolayı böyle konuşuyorum.. hala ne zaman bi araya gelsek ne geçmişin izlerinden, ne de gelecekte beklentisi olmadığını söylediği hayatından memnun değil ne yazıkki.. şimdiki hayatına adapte değil.. sürekli çılgın gibi eskileri anlatıp öfkelenip ağlayıp acı çektiği için öyle söyledim.. 5 yıl geçmesine rağmen hala toparlanamadığı için :KK43:
Kolay mi hayatini vermis. Cok zor. Senin icinde kisasa kısasta cocuguna zarar verir. Cocuk varken kisas yapmak zor olur.

Back
X