• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik fazla mı geldi? Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

Benim kayınpeder böyleydi ,hep bir işleri olurdu ,arkadaşlarıyla gezmeler falan,kayınvalidemin en küçük çocuğuda evlendi de evde tek korktuğu içinde kocası vakitlice eve geliyor artık ,45 senelik evliliklerinde yaklaşık 5 senedir kadın kocasını düzenli görüyor yani ,varsa sabrınız bu kadar sabredin ben şahsen ekonomik özgürlüğüm varsa sabredenezdim,arkadaşlarıyla balığa da gidebilir spora da gidebilir ama her gece olmamalı,hiç mi kocanızla başbaşa akşam vakit geçiremeyeceksiniz ,sizin ve çocuğunuzun buna ihtiyacı var.durumdan memnun olmadığınızı söylediğinizde ne diyor
Tabiki kabul etmiyor. Akşam bir saatlik zaman yetermiş, haftasonu da zaten geziyormuşuz

eşiniz yaşamından sizi bu kadar uzak tutması hiç normal değil de sizin de buna 6 yıldır sabretmeniz hiçç ama hiççç normal değil.. Ama artık böyle oturmuş.. ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gideceksiniz.. net..
Neden sabrettim bilmiyorum. Babaevinde daha mutsuzdum belkide.

valla benim kayınpeder de öyleymiş.. öyleymiş diyorum çünkü ben o zaman eşimi tanımazken öyleymiş.. şimdi kayınvalidem anlatıyo geçmişi.. Eve gelmezdi diyo çalışmadığı her zaman kahvedeydi balıktaydı arkadaşlarıylaydı diye anlatıyo..4 tane çocuğu tek başına büyüttüm resmen diyo.. peki sonra nolmuş biliyomusunuz.. kadıncağız menapoza girince yıllardır biriktirdiği herşey patlamış.. sevgi mevgi hakgetire adamdan nefret etmiş bi anda..kafayı tırlatıp adama boşanma davası açmış 50 yaşında.. ve boşanmış.. sonuç olarak eşim de dahil 4 erkek çocuğunun 4 ü de bu boşanmadan annesini sorumlu tutuyo.. neden biliyomusunuz babam zaten hep böyleydi ne değişti birdenbire diye.. hatta anneleriyle uzun süre konuşmamışlar.. Biz ilk sevgiliyken de eşim konuşmuyodu sonra benim zorumla falan barıştılar.. Kadının yıllarca çektikleri yetmemiş gibi bi de çocukları tarafından suçlanmış..
Vay be... duygulandım gerçekten... ben de tutuyorum kendimi

Cocugumuz olsa benim esimde ilgilenmek istemez acikcası. Bir kedimiz var onun bile herşeyiyle ben ilgilenip, ben düşünüyorum. Esim sadece sever oynar okadar. :KK70: Anlattığınıza bakılırsa adam kotu biseyde yapmiyor. Spora gidiyor, baliga gidiyor, arkadaslariyla gorusuyor. Tek problem siz dahil olmuyorsunuz, olamıyorsunuz. Ama herkes evlenince hayattan cekilecek, sadece ev, iş arası mekik dokuyacak diye birsey yok. Adamın yaptiginada kusur bulamıyorum. Sizin hayat beklentileriniz uymuyor sadece.
Sende oraya, buraya git diyen arkadaslarada katilmiyorum. Olayın cozumu kim daha cok gezer yarışması yapmak değil. Birlikte birseyler yapabilmek. O da olmuyorsa o evlilik zor.
Peki ne tavsiye edersin

Vay be... duygulandım gerçekten... ben de tutuyorum kendimi
bence tutmayın.. ya eşinize söyleyin kendini düzeltsin ailesine daha fazla zaman ayırsın.. ya da şimdiden bitirin gitsin.. tek başınıza yaşamak için evlenmemiştiniz eminimki.

Peki ne tavsiye edersin

Bu durumda sürekli söylenmek, adamı kısıtlamaya çalışmak çok ters tepici şeyler. Sizde gidin, birlikte yapın ne yapıyorsanız. Siz spor yapmak istemiyorsaniz farkli bir aktivite planlayın, ortak birsey bulun onu yapın ama yapın. Böyle evlilik olmaz. Herkes ayri telden çalsın, herkes hep kafasına göre gezsin filan. Evliliğin ne anlamı kaldı. Benim verebileceğim tavsiye birlikte birşeyler yapmanız.
Biz 2 senelik evliyiz hicbir aktiviteyi, gezmeyi birbirimiz olmadan yapmadık. Adamla sanayiye bile gittim. Illa bu kadar olması gerekmiyor ama biyerden uyun birbirinize. Kavga etmemeye calisin.

siz birlikte zaman geçirmek istiyorum derseniz öyle der tabiki çocuğa bakman lazım benimde kendime göre ihtiyaçlatım var diyeceksiniz eve yardım eymen lazın diyeceksiniz arada çocuğu ona bırakıp kendinizle ilgilenmeniz lazım. paşa beyden birlikte vakit geçirmek için zaman isterseniz tabiki gül cemalini gmstermez

Bu durumda sürekli söylenmek, adamı kısıtlamaya çalışmak çok ters tepici şeyler. Sizde gidin, birlikte yapın ne yapıyorsanız. Siz spor yapmak istemiyorsaniz farkli bir aktivite planlayın, ortak birsey bulun onu yapın ama yapın. Böyle evlilik olmaz. Herkes ayri telden çalsın, herkes hep kafasına göre gezsin filan. Evliliğin ne anlamı kaldı. Benim verebileceğim tavsiye birlikte birşeyler yapmanız.
Biz 2 senelik evliyiz hicbir aktiviteyi, gezmeyi birbirimiz olmadan yapmadık. Adamla sanayiye bile gittim. Illa bu kadar olması gerekmiyor ama biyerden uyun birbirinize. Kavga etmemeye calisin.
O gittiği yerlere beni götürmez. Erkekler varmış hep oralarda. Benle de zaman geçirmez hafta sonu hariç. Toplantısı şusu busu bunları ihmal etmez. Evde olduğu müdette bile telefonları durmaz

valla benim kayınpeder de öyleymiş.. öyleymiş diyorum çünkü ben o zaman eşimi tanımazken öyleymiş.. şimdi kayınvalidem anlatıyo geçmişi.. Eve gelmezdi diyo çalışmadığı her zaman kahvedeydi balıktaydı arkadaşlarıylaydı diye anlatıyo..4 tane çocuğu tek başına büyüttüm resmen diyo.. peki sonra nolmuş biliyomusunuz.. kadıncağız menapoza girince yıllardır biriktirdiği herşey patlamış.. sevgi mevgi hakgetire adamdan nefret etmiş bi anda..kafayı tırlatıp adama boşanma davası açmış 50 yaşında.. ve boşanmış.. sonuç olarak eşim de dahil 4 erkek çocuğunun 4 ü de bu boşanmadan annesini sorumlu tutuyo.. neden biliyomusunuz babam zaten hep böyleydi ne değişti birdenbire diye.. hatta anneleriyle uzun süre konuşmamışlar.. Biz ilk sevgiliyken de eşim konuşmuyodu sonra benim zorumla falan barıştılar.. Kadının yıllarca çektikleri yetmemiş gibi bi de çocukları tarafından suçlanmış..
Erkeklere göre ne var canım bunda? Kadın yıllarca çile çekmiş ama evlatları bile anlamamış yazık çok üzüldüm

Erkeklere göre ne var canım bunda? Kadın yıllarca çile çekmiş ama evlatları bile anlamamış yazık çok üzüldüm
babaları ortada kalmıştır bakmak istememişlerdir.bence çocuklarda biliyor çekilmeyeceğini sadece benciller

babaları ortada kalmıştır bakmak istememişlerdir.bence çocuklarda biliyor çekilmeyeceğini sadece benciller
ben olaya erkek bakış açısı böyle diye baktım nedense, çünkü öyle bir babanın oğulları da "kadın katlanmalı, çekmeli" mantığındadır gibi geldi

aslında eşim ne var canım bunda diye düşünmüyo.. kendisi mesela bensiz pek bişey yapmaz iş dışında özellikle akşamları dışarı çıkmaz.. ona bunu ben aşılamadım hatta yeri gelir çıksana diye zorlarım.. en yakın örnek abisinin düğün eğlencesi vardı.. ben tüp bebek için transfer olmuştum aynı gün o yüzden katılamadım.. o da sadece gündüz olan nikaha gitti..annem bizde ve yanımda olduğu ve ben zorladığım halde akşamki eğlenceye katılmadı sen yokken benim ne işim var diye.. bu tarz bi insan yani aslında ama onun tepkisi annem 35 yıl katlandı ses etmedi de 36. yıl neden ayrılıyo.. Aslında hayatında biri mi var diye bile şüphelenmişler ilk boşanmak istediğini söylediğinde ama sonradan öyle bişey olmadığını anlamalarına rağmen hala kadını anlamıyolar.. bi nevi de haklılar.. insan 7 sinde neyse 70inde de odur.. o yüzden bi gün düzelir diye yıllarca sabretmek bana da çok akıl işi gibi gözükmüyo maalesef.. hayatı kaçırmaktan başka bişey değil bana göre

O gittiği yerlere beni götürmez. Erkekler varmış hep oralarda. Benle de zaman geçirmez hafta sonu hariç. Toplantısı şusu busu bunları ihmal etmez. Evde olduğu müdette bile telefonları durmaz
Erkekler yiyormuymuş sizi yahu. Ayrica sadece erkeklerin oldugu ve kadinlarin hic gitmedigi yerler nereleri bir dusunun? Oralarda evli adamin işi ne?

Yok kastettigi erkek arkadaslariysa benimde esimin 5 erkek arkadasi var hepsi bekar gayette gorusuyoruz kimse ustume atlamiyor afedersiniz. Basta adami hakli buluyordum ama sizi kendisi dahil etmek istemiyormuş. Orada işler karışır işte. Yaptigi cok yanlis. Spor salonu, baliga gitmek, arkadaslarla gezmekte esini goturemicek bir durum yok. Bizde spora gidiyoruz esimle, kadinda var,erkekte var. Bu durum sandigim gibi sizin dahil olmamanizla ilgili degil adamin sizi istememesiyle ilgiliymiş ben yanlis anlamisim. Bu durumda ben arıza veririrdim şahsen.

aslında eşim ne var canım bunda diye düşünmüyo.. kendisi mesela bensiz pek bişey yapmaz iş dışında özellikle akşamları dışarı çıkmaz.. ona bunu ben aşılamadım hatta yeri gelir çıksana diye zorlarım.. en yakın örnek abisinin düğün eğlencesi vardı.. ben tüp bebek için transfer olmuştum aynı gün o yüzden katılamadım.. o da sadece gündüz olan nikaha gitti..annem bizde ve yanımda olduğu ve ben zorladığım halde akşamki eğlenceye katılmadı sen yokken benim ne işim var diye.. bu tarz bi insan yani aslında ama onun tepkisi annem 35 yıl katlandı ses etmedi de 36. yıl neden ayrılıyo.. Aslında hayatında biri mi var diye bile şüphelenmişler ilk boşanmak istediğini söylediğinde ama sonradan öyle bişey olmadığını anlamalarına rağmen hala kadını anlamıyolar.. bi nevi de haklılar.. insan 7 sinde neyse 70inde de odur.. o yüzden bi gün düzelir diye yıllarca sabretmek bana da çok akıl işi gibi gözükmüyo maalesef.. hayatı kaçırmaktan başka bişey değil bana göre
Elbette ama herkesin sabrı bir yere kadar, kadın kendince sabretmiş artık dayanacak raddeyi aşınca da boşanmış
Evladı erkek olduğu için bir kadının halinden anlamaz
Bu ülkede kaç tane adam karısının olumsuzluklarını idare edip evliliği ayakta tutuyor? Vardır illa ki ama binde, milyonda bir
Genel kanı, kadın idare etsin yönündedir
Kayınvalideniz yıllarını boş yere heba etmiş o ayrı ama her insanın aydınlanma zamanı farklıdır; o da "yeter artık ne diye çekiyorum" deyip boşanmış işte

Elbette ama herkesin sabrı bir yere kadar, kadın kendince sabretmiş artık dayanacak raddeyi aşınca da boşanmış
Bu ülkede kaç tane adam karısının olumsuzluklarını idare edip evliliği ayakta tutuyor? Vardır illa ki ama binde, milyonda bir
Kayınvalideniz yıllarını boş yere heba etmiş o ayrı ama her insanın aydınlanma zamanı farklıdır; o da "yeter artık ne diye çekiyorum" deyip boşanmış işte
bir tanıdığım vardı meme kanseri olmuştu.ondan sonra kadın resmen çıldırmıştı ve hep kocasını suçlamıştı.yanında aynı evde bile istemiyordu.boşandılar sanırım

6 yıl uzun bir zaman, değiştirmek mümkün mü bilemiyorum ama bu şekilde evli kalmak istemediğinizi ifade ederek başlayabilirsiniz. Eğer bir düzelme olmazsa hayatınızdan çıkacağını, çünkü bu haliyle de bir faydası olmadığını anlamalı. Belli ev kuralları konulabilir, haftada iki akşam evde geçirmek, bir akşam dışarıda aile yemeği vs gibi.
Deliliğe vuramak haksızlık olur, çocuğunuz var ve o çocuğun bir düzene ihtiyacı var. O'nun ihtiyaçları ve gelişimi, ilgisiz eşinizle ödeşmekten önce gelmeli. Zaten bunun sizi de mutlu edeceğini sanmıyorum.

aynen katılıyorum kesinlikle bir kız evladı olsaydı böyle tepki almazdı.. neyseki ben eşimi oldukça yumuşattım bu konuda hatta diğer kardeşlerden bikaçıyla da ara ara konuşup biraz bakış açılarını değiştirmeye çalıştım.. sonuç itibariyle artık hepsi annesiyle konuşup görüşüyolar en azından çabam bu işe yaradı çoşükürki.. Aydınlanma konusunda haklısınız yaşı yoktur ama ben sadece onun pişmanlıklarından dolayı böyle konuşuyorum.. hala ne zaman bi araya gelsek ne geçmişin izlerinden, ne de gelecekte beklentisi olmadığını söylediği hayatından memnun değil ne yazıkki.. şimdiki hayatına adapte değil.. sürekli çılgın gibi eskileri anlatıp öfkelenip ağlayıp acı çektiği için öyle söyledim.. 5 yıl geçmesine rağmen hala toparlanamadığı için :(

Back
X