• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten hastalıkta ve sağlıkta yanında olmak mı?

Ben bu yüzden sırf çalışmamak için yada hiçdeğilse arada çalışmak için keşke sevdiğim insanla yurtdışına gitseydim diye çok pişman oluyorum.Evde idare ediyorum.Ama iş rezillik yeri.Sizöer çalışmıyor musunuz yahu.Rahat rahat yaşıyosunuz hastalığınızı.Yada rahat stresi az bie işiniz var benimkinin aksine.

Tedavi oluyor demek ilaçları alıyor demektir ve etkileri daha azdır,daha kontrol edilebilir,demek istiyorum.
Panik atak olan bir arkadaşım var,ameliyattan sonra atağı tutuyor,nefes alamıyor,
Hemşire odaya giriyor ve diyor ki,bunu ancak kendin yenebilirsin,sen bilirsin ister kurtul,ister atağın devam etsin ve öl,kadın o anda ölüm korkusuna kendime geldim diyor ve bir daha tekrarlamıyor.
Bu olay Fransa'da gerçekleşiyor,
Ben tecrübelere dayanarak yorum yapıyorum,tabi ki her hastalık zor ama elimizde olan gücü kullanmıyoruz gibime geliyor.
Panik atak ile panikbozukluk-anksiyete farklı şeylerdir... panik atak 3-4 seansta çözülebilen birşey.. sanırım arkadasınızın ameliyat korkusundan panikatağı tutmuş... panikbozukluk ve anksiyete farklı birşeydir... devamında depresyonu ve okb yi getirir..

az önce cevabını yazdım,gayet de irade ile ilgili.
İnşallah kimse yaşamaz hastalık.
Sana eşime söylediğimi söylüyorum o zaman :)))))) panikbozukluk/anksiyete hastalığını geçir ve iradenle hallet :))))) Tabiki şaka yapıyorum allah kimsenin başına vermesin... ama iradeyle bunun bir alakası yok.. öyle birşey olsa.. psikiyatri diye bir anabilim dalı olmazdı...

Panik atak ile panikbozukluk-anksiyete farklı şeylerdir... panik atak 3-4 seansta çözülebilen birşey.. sanırım arkadasınızın ameliyat korkusundan panikatağı tutmuş... panikbozukluk ve anksiyete farklı birşeydir... devamında depresyonu ve okb yi getirir..
Ben aslında biraz da eşinin gözünden baktım olaya,
Seni kötü görmek istemiyor,canı acıyor belli ve tepkisini maalesef tipik erkekler gibi bu şekilde gösteriyor.
O da üzülse ikinizi kim toparlayacak :)
Amacım asla ve asla sen iradesizsin hadi oradan gibi bir yaklaşım değil.Sen lütfen yenmeye bak hastalıklarını ve güçlü ol.
Evlilik evet hastalık ,sağlık her koşulda evlilik ama karşıdakinin aciz noktası da seni hasta görmek olabilir

Sana eşime söylediğimi söylüyorum o zaman :)))))) panikbozukluk/anksiyete hastalığını geçir ve iradenle hallet :))))) Tabiki şaka yapıyorum allah kimsenin başına vermesin... ama iradeyle bunun bir alakası yok.. öyle birşey olsa.. psikiyatri diye bir anabilim dalı olmazdı...
:KK50:

Ben aslında biraz da eşinin gözünden baktım olaya,
Seni kötü görmek istemiyor,canı acıyor belli ve tepkisini maalesef tipik erkekler gibi bu şekilde gösteriyor.
O da üzülse ikinizi kim toparlayacak :)
Amacım asla ve asla sen iradesizsin hadi oradan gibi bir yaklaşım değil.Sen lütfen yenmeye bak hastalıklarını ve güçlü ol.
Evlilik evet hastalık ,sağlık her koşulda evlilik ama karşıdakinin aciz noktası da seni hasta görmek olabilir
Evet eşim böyle düşünüyor olabilir çok haklısın... canı acıyor üzülüyor onunda farkındayım... ama eşim odun olduğu için bazen düşüncesiz konuşabiliyor :) onu da öyle kabul ettim...

Doğru bilgi.Farklı aslında bunlar.Anksiyete aslında işin özü.Anksiyetli depresyon var bir de evlerden ırak.Aslında travma sonrası anksiyte bozukluğu da denebilir.Bunun da Allah belasını versin.Uykusuzluk sorunu da yerin dibine girsin.Öldürmez süründürür bunlar.

Ama bunlar asla bir konversiyon gibi içini doldurma değil.Bir hipokondriak ağrılar gibi hafif değil.Öyle ben depresyondayım panik atağım demeyle olmuyor.insan iliklerine kadar hissediyor.

Doğru bilgi.Farklı aslında bunlar.Anksiyete aslında işin özü.Anksiyetli depresyon var bir de evlerden ırak.Aslında travma sonrası anksiyte bozukluğu da denebilir.Bunun da Allah belasını versin.Uykusuzluk sorunu da yerin dibine girsin.Öldürmez süründürür bunlar.
Ahh!! Konu sahibine özenmedim desem yalan olur! Keşke depresyon denen illete çevirmeseydi de panik bozukluk-anksiyeteyle kalsaydı. Depresyon intihardan başka şey düşündürmüyor! Eskiden korktuğun bombalara bile yürüyesin geliyor. Allah korusun inşallah yaşamazsınız..Anksiyete depresyonun yanında candır, net!

Evet eşim böyle düşünüyor olabilir çok haklısın... canı acıyor üzülüyor onunda farkındayım... ama eşim odun olduğu için bazen düşüncesiz konuşabiliyor :) onu da öyle kabul ettim...
Benimki de başlarda odundu
Şimdi şahane bir ahşap aksesuar oldu, :D Teşbihte hata olmazmış
Konuş eşinle,ben konuştum şükür anlayışlı adammış ki anladı.Uğraştım ama değdi.
Amacımız acındırmak değil,derdimize çare bulup sağlıkla daha uzun yıllar onlarla beraber mutlu yaşamak,
Bu fikri kafasına sokmaya çalış

Ahh!! Konu sahibine özenmedim desem yalan olur! Keşke depresyon denen illete çevirmeseydi de panik bozukluk-anksiyeteyle kalsaydı. Depresyon intihardan başka şey düşündürmüyor! Eskiden korktuğun bombalara bile yürüyesin geliyor. Allah korusun inşallah yaşamazsınız..Anksiyete depresyonun yanında candır, net!
İntihar mı asla :)))))))) canım çok kıymetlidir:) aklımın ucundan bile geçmez....

H HeraVenus ne gibi olaylarda tutuyor bu hastalığın?Atıyorum, yolda karşıdan karşıya geçememe vb.
Benim arkadaşımında vardı.Biraz örneklendirmen bence daha güzel olur.

İntihar mı asla :)))))))) canım çok kıymetlidir:) aklımın ucundan bile geçmez....
Diyorum ya hep öyle kal, şükret ;) yaşamadığın için anlayamazsın elbette ama, 7 yıllık anksiyete hayatımda canıma bi şey olacak diye acillere koşan ben, depresyonda ne zaman öleceğim, nasıl zaman geçecek diye ağlama krizlerine girdim. Son konumu okursan görebilirsin. Umarım anksiyete son durağın olur :KK50:

Hastalık ne olursa olsun erkeklerin huyu bu. Kendileri en ufak bi gripte yataklara düşerken karşısındaki insanın taş gibi sağlam olmasını, hep neşeli, sağlıklı, hiç sorunu olmayan biri olmasını istiyolar ve bu hastalık kelimesini duymaktan sıkılıyolar.
Eşi hasta oldu diye sinir krizlerine giren tripler atan erkekler var, kadının elinde ya hasta olup olmamak. Tahammülsüz erkekler bu konuda o yüzden sizi anlamasını beklemek yerine kendinizi toparlamaya kendi kendinize yenmeye çalışın derim.

Hoslanmiyorlar ama kendileri ufacik bir kirginlik yasasin ortaligi ayaga kaldiriyorlar. Cok benciller cokkkk

Bugün daha avm de nefes alamadım, ama ilaçlarım sayesinde şunu dedim; regl dönemindeyim, ondan oldu, en fazla bayılırım nolcak?...eskiden olsa nişanlıma: acile götür kesin bu sefer ölücem, başım dönüyor, düştüm düşücem, her şey çok kötü olmaya başlıyor diye kendimi daha beter ederdim. Nişanlım da alıştı, bi kokoreç yiyelim nefesin yerine gelir dedi :110:

Allah seni
İyi etsin gülsem mi gülmesem mi bilemedim.bende öyle diyorsum amaaan en fazla bayılırım yada ölürüm ne yapayım olacakla öleceğe çare yok.ataklar çok korkutucu oluyordu ama her seferinde bir yolunu bulup rahatlatıyordum kendimi.ama öyle kötü bir hastalık ki strese yada bunalıma girdiğin zaman anında aktif hale geliyor daha 2-3 gün önce oldu hemen kendimi dışarı attım geçti allahıma şükür

Konversiyon kıyıda boğulmaysa hipkondriazis derinlere ilerleme arada batıp çıkma anksiyete bir tık ileri belki arada çırpınma depresyon ise boğulmadır net.

Kadın hep güçlü olmalıdır. Erkek grip olsa yatak döşek yatar maf olur ölecekmiş gibi ilgi ister.
Erkeklerin çoğunun genel anlayışsızlığı maalesef.

Back
X