• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten hastalıkta ve sağlıkta yanında olmak mı?

Adamı boşattırcaksınız bana bu gazla :) zaten gelmişler bana :)
:KK70::KK70:
Sitenin hafif çaplı erkek linç girişimlerine alışmanız lazım:KK70:

Ama şuna katılıyorum, erkekler grip olsa az sonra öleceklermiş gibi nazlanırlar, yorgan döşek yatıp bitkin bir ses tonuyla bir su versen bir baksan ölüyooorummm derler :-)
Siz bir yorgan döşek yatın, tavır aynen şu yine mi hastasın yemek yaptın mı bari, pardon ne dedin :KK57:

Tedavi görüyorum evet.. bahar aylarından dolayı sanırım hastalığım yeniden nüks etti.... '' iradesiz'' demeniz gerçekten çok yanlış bir kelime.. bunu hastalığı tam anlamıyla bilmediğinizden dolayı , yazdığınızı düşünüyorum.. yine de cevap için teşekkür ederim.

Evet, size iradesiz demek midesi bulanıp kusan insana "iradesiz yediklerini midende tutamıyorsun" demek gibi bişey. Adı üzerinde hastalık.

burada kızların erkeklerden yakınmalarını okurken allah topunun cezasını versin demiştim eşim benim ne suçum var oturdum tv izliyorum demişti.sus hepiniz aynısınız demiştim öyle ama.bir anne olarak oğlumu anlayışsız yetiştirmek istemiyorum ama kızımın evleneceği adamada şimdiden hidayet diliyorum :)))

Merhaba arkadaslar , uzun zamandan beri panik bozukluk tedavisi görüyorum (eşimle evlenmeden önce de görüyordum ve en beter hallerimi gördü).... evliliğimizde ataklarım yeniden nüks etti.. ama eşim bir türlü anlamıyor.. ''kafan da bitiyor'' ..''iradesizsin'' bence sana rahatlık batıyor gibi laflar söyledi... çok üzüldüm... bunlar ın dısında eşim çok iyi biridir.. beni sever bende onu severim... ama hastalığıma tahammülü yok .. inanın yaşayanlar bilir elimde olan birşey değil bu... panik atak depresyon yaşayan arkadaslar evlilikleriniz de sizin de bu tip sorunlarınız oldu mu ? Nasıl çözüm buldunuz... önerilerinize ihtiyacım var
Böyle söyleyen bi insana iyi demeyin nolur. En önemli şey asıl bugünlerde ortaya çıkar. İyiliğe karşı iyilik kolaydr önemli olan sizi seviyorsa her halineze sahip çıkması.

Bana da babam yapardi ayni muameleyi niye bu kadar iradesizsin,o ilaclar seni daha kotu yapiyo birak onlari vs. El adami neler der dusunemiyorum:)
Cevremde annem haric herkes boyleydi ben destek olmalarini beklerken herkes kostek oldu ahkam kesmeler,akil vermelerr ay dusundukce sinirleniyorum.
Simdi ki aklim olsa kim olursa olsun yuzune yuzune beddua ederdim Allah versin basina sende o guclu iradelenle gel bakalim ustesinden ne kadar gelebiliyosun diye. Neyse gecmise mazi:KK51:
Allah sifalar versin.

Tedavi görüyorum evet.. bahar aylarından dolayı sanırım hastalığım yeniden nüks etti.... '' iradesiz'' demeniz gerçekten çok yanlış bir kelime.. bunu hastalığı tam anlamıyla bilmediğinizden dolayı , yazdığınızı düşünüyorum.. yine de cevap için teşekkür ederim.
Evet size katılıyorum elde olmayan nedenlere olabiliyor iradesiz kelimesi hani sağlığın icin diyet yaparsin ama her defasinda zararli yiyecekler yeyip diyeti bozarsin ya bu iradeyle kontrol edilebilir bisey ama neyazkki panik atak yada piskolojik durumlar bazen elimizde olmuyor cok istersin ama bazen basa sarabiliyor tabiki elimizden geleni yapicaz tedavimizi olucaz ilacimiz varsa iccicez ama dediğim gibi iradeyle alakasi yok

Tedavi oluyor demek ilaçları alıyor demektir ve etkileri daha azdır,daha kontrol edilebilir,demek istiyorum.
Panik atak olan bir arkadaşım var,ameliyattan sonra atağı tutuyor,nefes alamıyor,
Hemşire odaya giriyor ve diyor ki,bunu ancak kendin yenebilirsin,sen bilirsin ister kurtul,ister atağın devam etsin ve öl,kadın o anda ölüm korkusuna kendime geldim diyor ve bir daha tekrarlamıyor.
Bu olay Fransa'da gerçekleşiyor,
Ben tecrübelere dayanarak yorum yapıyorum,tabi ki her hastalık zor ama elimizde olan gücü kullanmıyoruz gibime geliyor.
Elde olan güç kullanılmıyor olabilir, bu ayrı birşey. Yada bu hastalıklarını artık şımarıklığa vurup sürekli ilgi bekleyen de var bu da ayrı bişey.
Tedavisi ömür boyu olup geçmeyenler var maalesef.

Bende de panikatak var. Ve eşim inadına inadına her kötü seyi bana söyler. Kopeklerden korkup nefesim daralır korkakligindan bıktım der. Kavga gorse durur izler. Araba kullanırken etrafı elestirir beni strese sokar. Sanırım eşim beni hasta etmis.
Ama ben yine de dogumda onu yanımda istiyorum herhalde beni strese sokup çocuğu o öfkeyle1 anda dogurmayi hedefliyorum. (!)

Erkeklerden soğudum yorumları okuyunca boşanasım geldi :KK70:
Eşinle hiç muhaddap olma hastalığında yanında olmuyorsa kendi kaybeder takmaa
Sonuçta fiziksel sağlık ne kadar önemli ise ruh sağlığımız da önemli

Bahar aylari maalesef biz ve bizim gibi hastalari zorlayan aylardir. Hergun ozel sukurler olsun ama bahar ve yagmurlu kasvetli havalar beni hep depresif yapar. Hep o zamanlar hasta olurum belim bogrum oram buram hastadir. Esler anlamaz ki ne deseniz de. Beni de anlamiyor lakin ben bunu lehime cevirdim. Her istedigimi yaptiriyorum bagirarak mesela birde cok sinir etme dograrim keserim duyince odu kopuyor kocamin ben memnunum yanisii

O kadar güzel açıklamıssın ki bunu yaşamayan bilemez... panik bozukluk beraberinde depresyonu da getiriyor... ve herşey daha da zorlaşıyor... ama işte bu ülkemizde psikiyatrik hastalıkların hastalık olarak kabul görmemesinden kaynaklanıyor çok haklısın..
Ay Allah şifa versin canım , anlamıyorlar , Benim panik atak olmasa da tamamen , psikolojim iyice bozuldu , ailesi yüzünden evliliğim yüzünde bazen nefes girmiyor içime , eşimle yatağa girdiğimde delirecek gibi oluyorum kalkıp dalına gidiyorum ama nunalra anlayış göstermek yerine triplere giriyor daha da üstüme geliyor , sen tedavini oluyorsun ona yansıtmamaya çalış Dicem de bu da üstünde baskı oluşturur senin , Allah şifa versin , eğer çok çok üstüne gelirse ilahi adaletin tecelli etmesi kaçınılmaz bunu da ilet , o zaman seni anlar işte

Bahar aylari maalesef biz ve bizim gibi hastalari zorlayan aylardir. Hergun ozel sukurler olsun ama bahar ve yagmurlu kasvetli havalar beni hep depresif yapar. Hep o zamanlar hasta olurum belim bogrum oram buram hastadir. Esler anlamaz ki ne deseniz de. Beni de anlamiyor lakin ben bunu lehime cevirdim. Her istedigimi yaptiriyorum bagirarak mesela birde cok sinir etme dograrim keserim duyince odu kopuyor kocamin ben memnunum yanisii
Bu beni doğrayacak korkusundan o önce davranmasın ? Ben de sinir krizleri geçirirken eşim salonda yatıp kapıyı da kitlerdi!!!! Doğrarım falan da demezdim ama o korkardı , hem beni o hale sokardı

Ben snir krizi gecirirken salona kendini kitleme luksu yok. Zaten son krizim 4/5 sene once oldu. Simdi sadece az sinirlensem yeter sus derim yada sinir etme kapat ceneni derim. Artik sinir de ettigi soylenemes cunku takmiyorum onu. Yada oyle kabullendim bilmiyorum. Onceligim iki oglum varken onunla ugrasmaya vaktim yokkki. Amaa sinir ederse beni elim titrediysesinirden o an doverim bile ki onu da yapmisligim vardir. Begenmeyene kapi burda eyvallah deriz derdim hep halada ayni tezi savunuyorum

Benim arkadaşım bu hastalık yüzünden üniversiteye ara veröişti, bunuda bir tek bana ankattı, çünkü her buluşmaya onu da götürmeye çalışıyordum, meğer kalabalığa giremiyormuş. Hastalık gerçekten ama fiziksel olmayınca insanlar anlamıyor.

Bende tam tersi sinir yok tam tersine duygusalım ve hemen ağlıyorum.. kendime de çok kkzıyorummm .. şuan hava çok güzel ama ben dışarı çıkamıyorum .. çünkü çıkınca başım dönuo

Ben snir krizi gecirirken salona kendini kitleme luksu yok. Zaten son krizim 4/5 sene once oldu. Simdi sadece az sinirlensem yeter sus derim yada sinir etme kapat ceneni derim. Artik sinir de ettigi soylenemes cunku takmiyorum onu. Yada oyle kabullendim bilmiyorum. Onceligim iki oglum varken onunla ugrasmaya vaktim yokkki. Amaa sinir ederse beni elim titrediysesinirden o an doverim bile ki onu da yapmisligim vardir. Begenmeyene kapi burda eyvallah deriz derdim hep halada ayni tezi savunuyorum
Nasıl bi kadınsın helal olsun:)

Benim arkadaşım bu hastalık yüzünden üniversiteye ara veröişti, bunuda bir tek bana ankattı, çünkü her buluşmaya onu da götürmeye çalışıyordum, meğer kalabalığa giremiyormuş. Hastalık gerçekten ama fiziksel olmayınca insanlar anlamıyor.
Bende üni zamanlarımda ara vermek zorunda kalmıstım

Back
X