- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
1-ben alerjisi cok fazla olan biriyim ve igne ile gezmek zorundayım. arı soksa ölebilirim. veya ısırgan otu. diş yaptırıken bile belli uyuşturucu igne yapılması gerekiyor. nefes borum şişiip ölebilirim.Merhaba arkadaslar , uzun zamandan beri panik bozukluk tedavisi görüyorum (eşimle evlenmeden önce de görüyordum ve en beter hallerimi gördü).... evliliğimizde ataklarım yeniden nüks etti.. ama eşim bir türlü anlamıyor.. ''kafan da bitiyor'' ..''iradesizsin'' bence sana rahatlık batıyor gibi laflar söyledi... çok üzüldüm... bunlar ın dısında eşim çok iyi biridir.. beni sever bende onu severim... ama hastalığıma tahammülü yok .. inanın yaşayanlar bilir elimde olan birşey değil bu... panik atak depresyon yaşayan arkadaslar evlilikleriniz de sizin de bu tip sorunlarınız oldu mu ? Nasıl çözüm buldunuz... önerilerinize ihtiyacım var
2-ve uzun zaman önce cok kötü bir uçuş gecirdim ve artık ucagha binmeye korkuyoırum. dişimi sıkıp biniyorum ama birde bana sor 1 saat 10 yıl gibi geliyor.
3- tekne ile gezintiye cıktıgımızda motor arıza verdi ve yanmaya başladık. şimdi tekneden az korkuyorum.
şimdi 3 maddede bende hafif cok yogun olmamak ile birlikte panik olmamı saglıyor.
çözümü de ilaç alarak degil kendimi telkin ederek çözmeye gayret gösteriyorum
- evet öncelikle beyinde bitiyor.
-eşşegi saglam kazıgha baglarsan panilk olmaya gerek yok
-olacagı varsa olur diyordum
* eşim bu durumu anlayamıyor. cunku o herşeyden korkarsak yaşamamalıyız
ve hastalıkda kan cıkmıyorsa sorun cok buyuk degildir kafasında.
gecen yaz kıbrısa gittik ve 2 saat uctuk. dedim ki bak sen git ben gelmesemde olur. gemi ile mi gecsek öyle böyle hayır ucalım daha kolay. iyi.....ben yanıdayım elini utacagım dedi. tuttuda.
önceden elimi bile tutmaz senin eşi,n gibi ne var kiabartıyorsun filan diyip uyurdu ucakta. bende kendi kendime aglaya sızlaya söylene söylene inişi beklerdim :)
sonra dedim ki... evet beyinde bitiyor ama sende beynimizin bizi kandırdıgını anlamıyorsun. ben beynimin beni kandırdıgını biliyorum ve bununla baş etmeyte calışıyorum. ve bunun için bazen senden yardım istiyorum. senin bana her hayır diyişin beni olumsuz etkiliyor. cunku sanıyorum ki sen sadece kendi rahatın ve huzurun için benim düzelmemi istiyorsun? yoksa beni düşündügün yok.
ben ise hem kendimi hemde seni düşünüyorum. lütfen bana bu konuda yardım et. cunku bende mutlu degilim. dedim.
kıbrıs ilk adımdı .el için. şimdi geldiginde başka bir yere ucmayı düşünüyoruz.
tekne gezisine de gidiyorum ama az.
bunları aşabilirim bunu da biliyorum. ve sende aşabilirsin. neye karşı panik atagın var ?