• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik gerçekten hastalıkta ve sağlıkta yanında olmak mı?

Merhaba arkadaslar , uzun zamandan beri panik bozukluk tedavisi görüyorum (eşimle evlenmeden önce de görüyordum ve en beter hallerimi gördü).... evliliğimizde ataklarım yeniden nüks etti.. ama eşim bir türlü anlamıyor.. ''kafan da bitiyor'' ..''iradesizsin'' bence sana rahatlık batıyor gibi laflar söyledi... çok üzüldüm... bunlar ın dısında eşim çok iyi biridir.. beni sever bende onu severim... ama hastalığıma tahammülü yok .. inanın yaşayanlar bilir elimde olan birşey değil bu... panik atak depresyon yaşayan arkadaslar evlilikleriniz de sizin de bu tip sorunlarınız oldu mu ? Nasıl çözüm buldunuz... önerilerinize ihtiyacım var
1-ben alerjisi cok fazla olan biriyim ve igne ile gezmek zorundayım. arı soksa ölebilirim. veya ısırgan otu. diş yaptırıken bile belli uyuşturucu igne yapılması gerekiyor. nefes borum şişiip ölebilirim.
2-ve uzun zaman önce cok kötü bir uçuş gecirdim ve artık ucagha binmeye korkuyoırum. dişimi sıkıp biniyorum ama birde bana sor 1 saat 10 yıl gibi geliyor.
3- tekne ile gezintiye cıktıgımızda motor arıza verdi ve yanmaya başladık. şimdi tekneden az korkuyorum.
şimdi 3 maddede bende hafif cok yogun olmamak ile birlikte panik olmamı saglıyor.
çözümü de ilaç alarak degil kendimi telkin ederek çözmeye gayret gösteriyorum
- evet öncelikle beyinde bitiyor.
-eşşegi saglam kazıgha baglarsan panilk olmaya gerek yok
-olacagı varsa olur diyordum
* eşim bu durumu anlayamıyor. cunku o herşeyden korkarsak yaşamamalıyız
ve hastalıkda kan cıkmıyorsa sorun cok buyuk degildir kafasında.
gecen yaz kıbrısa gittik ve 2 saat uctuk. dedim ki bak sen git ben gelmesemde olur. gemi ile mi gecsek öyle böyle hayır ucalım daha kolay. iyi.....ben yanıdayım elini utacagım dedi. tuttuda.
önceden elimi bile tutmaz senin eşi,n gibi ne var kiabartıyorsun filan diyip uyurdu ucakta. bende kendi kendime aglaya sızlaya söylene söylene inişi beklerdim :)
sonra dedim ki... evet beyinde bitiyor ama sende beynimizin bizi kandırdıgını anlamıyorsun. ben beynimin beni kandırdıgını biliyorum ve bununla baş etmeyte calışıyorum. ve bunun için bazen senden yardım istiyorum. senin bana her hayır diyişin beni olumsuz etkiliyor. cunku sanıyorum ki sen sadece kendi rahatın ve huzurun için benim düzelmemi istiyorsun? yoksa beni düşündügün yok.
ben ise hem kendimi hemde seni düşünüyorum. lütfen bana bu konuda yardım et. cunku bende mutlu degilim. dedim.
kıbrıs ilk adımdı .el için. şimdi geldiginde başka bir yere ucmayı düşünüyoruz.
tekne gezisine de gidiyorum ama az.
bunları aşabilirim bunu da biliyorum. ve sende aşabilirsin. neye karşı panik atagın var ?

Tedavi oluyor musunuz?
Büyük konuşmayayım da bana da ruhsal ,psikolojik sorunlarını çözemeyenler iradesiz vs gibi geliyor.Hem tedavi olmuyorlar hem de gerekli çabayı göstermiyorlar,ki gerçekten hasta iseniz tedavisi mümkün olmayan hastalık yok günümüzde.
irade ile panik atagın alakası yok. cok farklı yaşamam lazım anlaman için. ve umarım yaşamazsın.

Ayrıca
Çok sevdiğim bir arkadaşım bundan 7-8 yıl önce gözümün önünde atak geçirdi, çok korktum kalp krizi geçiriyor zannettim, sonra apar topar doktora götürdük panik atak olduğu söylendi, bir sürü ilaç tedavi, arkadaşım o dönem kendini eve kapattı, beni ki çok sever asla görüşmüyor sürekli ilaç içip uyuyordu, gittim birgün kalk dedim kalk çabuk elini yüzünü yıka oturup konuştum, ikna olmadı tabii ama hergün gidip terapi gibi konuşma yaptım, sonrasında ilaçların dozu azaltıldı doktoru tarafından, hiç peşini bırakmadım yapıştım yakasına, bu sebeple evet bende bu gibi psikolojik rahatsızlıkların en azından biraz daha düzelmesinin birazda kendi elimizde olduğuna inanıyorum, kendimizi ikna etmemize bağlı birazda, belki temelli düzelmiyor fakat ilaç dozu azaltılacak o uyuşuk, sürekli uyumak isteyen haliniz kalmıyor, konu sahibesi de düzelir belki lakin eşinin de yardımcı olması lazım, ben bu gibi sıkıntılarda kişinin çevresindeki insanlarında desteğinin önemine inanıyorum.
çok güzel anlatmıssın ilaç+terapi+ ve gerçekten destek.... benim yanımda destek veren biri yok yapayalnızım bu şehirde... sadece eşim war.. o da hastalıktan bi haber.. sanırım bir daha ki psikiyatri görüşmeme eşimi de götürmem gerekecek... yoksa düzelmem çok zor gibi.. çünkü tepem de biri sürekli iradesizsin kafanda bitiyor. Kişilik bozukluğu mu war sende ? Diyen biri war

Tedavi oluyor musunuz?
Büyük konuşmayayım da bana da ruhsal ,psikolojik sorunlarını çözemeyenler iradesiz vs gibi geliyor.Hem tedavi olmuyorlar hem de gerekli çabayı göstermiyorlar,ki gerçekten hasta iseniz tedavisi mümkün olmayan hastalık yok günümüzde.
Yorumlarınızı genel olarak beğenirim ama iradesiz tanımlaması hoş olmadı.
Psikolojik rahatsızlıkların tedavisi uzun ve meşakatlidir. İyiyim dersiniz öyle bir an gelir gene canlanır.
Tiroid beziniz az çalışıyordur dozu uygun ilaç alırsınız düzene girer. Ama ruhsal bozuklukların tedavisi kolay değil,

Erkek milleti işte... işin ehli doktora gidiyorum özele gidiyorum ama yok yaniii.... bahar ayında nüks etti işte .. deliririm diye korkuyorum artık herşey çok zor gekiyor ev işi bile yapamıyorum
Her erkek böyle değil. Bir akrabamın eşi doğum sonrası depresyona girdi. Ama kocası düzelsin diye ta kalkıp büyükşehire getirdi. Üstelik doktora göstermek için eşinin tüm sıkıntılarını bir kağıda not etmişti. Eşi hala tam manasıyla düzelmedi. Ama aylarca işe gitmeyip karısı bebek ve ev ile ilgilendi. Hala umutla düzelmesini bekliyor...

1-ben alerjisi cok fazla olan biriyim ve igne ile gezmek zorundayım. arı soksa ölebilirim. veya ısırgan otu. diş yaptırıken bile belli uyuşturucu igne yapılması gerekiyor. nefes borum şişiip ölebilirim.
2-ve uzun zaman önce cok kötü bir uçuş gecirdim ve artık ucagha binmeye korkuyoırum. dişimi sıkıp biniyorum ama birde bana sor 1 saat 10 yıl gibi geliyor.
3- tekne ile gezintiye cıktıgımızda motor arıza verdi ve yanmaya başladık. şimdi tekneden az korkuyorum.
şimdi 3 maddede bende hafif cok yogun olmamak ile birlikte panik olmamı saglıyor.
çözümü de ilaç alarak degil kendimi telkin ederek çözmeye gayret gösteriyorum
- evet öncelikle beyinde bitiyor.
-eşşegi saglam kazıgha baglarsan panilk olmaya gerek yok
-olacagı varsa olur diyordum
* eşim bu durumu anlayamıyor. cunku o herşeyden korkarsak yaşamamalıyız
ve hastalıkda kan cıkmıyorsa sorun cok buyuk degildir kafasında.
gecen yaz kıbrısa gittik ve 2 saat uctuk. dedim ki bak sen git ben gelmesemde olur. gemi ile mi gecsek öyle böyle hayır ucalım daha kolay. iyi.....ben yanıdayım elini utacagım dedi. tuttuda.
önceden elimi bile tutmaz senin eşi,n gibi ne var kiabartıyorsun filan diyip uyurdu ucakta. bende kendi kendime aglaya sızlaya söylene söylene inişi beklerdim :)
sonra dedim ki... evet beyinde bitiyor ama sende beynimizin bizi kandırdıgını anlamıyorsun. ben beynimin beni kandırdıgını biliyorum ve bununla baş etmeyte calışıyorum. ve bunun için bazen senden yardım istiyorum. senin bana her hayır diyişin beni olumsuz etkiliyor. cunku sanıyorum ki sen sadece kendi rahatın ve huzurun için benim düzelmemi istiyorsun? yoksa beni düşündügün yok.
ben ise hem kendimi hemde seni düşünüyorum. lütfen bana bu konuda yardım et. cunku bende mutlu degilim. dedim.
kıbrıs ilk adımdı .el için. şimdi geldiginde başka bir yere ucmayı düşünüyoruz.
tekne gezisine de gidiyorum ama az.
bunları aşabilirim bunu da biliyorum. ve sende aşabilirsin. neye karşı panik atagın var ?
Seninle hastalığımız biraz farklı sanırım benim birşeye karşı panikatağım yok... teşhisim panikbozukluk- anksiyete bozukluğu.. nedensiz bir şekilde oluyor ... dışarı çıktığımda awmdeyken baş dönmesi yer altımdan kayıyor gibi oluyor soğuk soğuk terliyorum... ve o sırada bayılcak gibi oluyorum... yoksa uçaktan vs hiç birşeyden korkum yok...

Her erkek böyle değil. Bir akrabamın eşi doğum sonrası depresyona girdi. Ama kocası düzelsin diye ta kalkıp büyükşehire getirdi. Üstelik doktora göstermek için eşinin tüm sıkıntılarını bir kağıda not etmişti. Eşi hala tam manasıyla düzelmedi. Ama aylarca işe gitmeyip karısı bebek ve ev ile ilgilendi. Hala umutla düzelmesini bekliyor...
Ne yapalım bizim elimizde de böyle bi eş war :))

Ayrıca

çok güzel anlatmıssın ilaç+terapi+ ve gerçekten destek.... benim yanımda destek veren biri yok yapayalnızım bu şehirde... sadece eşim war.. o da hastalıktan bi haber.. sanırım bir daha ki psikiyatri görüşmeme eşimi de götürmem gerekecek... yoksa düzelmem çok zor gibi.. çünkü tepem de biri sürekli iradesizsin kafanda bitiyor. Kişilik bozukluğu mu war sende ? Diyen biri war
Bende en sevdiğim kardeş gördüğüm arkadaşımın halini görmesem belki aman abartıyorsun derdim ama durup dururken gayet güzel sohbet ederken birden oldu, ilk defa böyle birşey yaşadığı için o da korktu bizde, bu rahatsızlığa doktorlar mecburen ilaç veriyor ama biliyorsunuz o ilaçlar insanı uyuşuk yapıyor, devamlı uyumak istiyorsunuz, tam toparlayamıyorsunuz kendinizi, konuşmak terapi gibi geliyor buna kesinlikle inanıyorum, arkadaşımla sürekli konuştum, dışarı çıkma korkusu oldu o dönem dışarı çıkardım, yanındayım mesajını net olarak verdim, bence de eşinizi doktorunuza götürün, rahatsızlığınızı tam manasıyla öğrensin, yalnızmışsınızda onun desteği, anlayışı olursa biraz daha toparlarsınız, bu arada kendinize sıkmayacak ama kafanızı dağıtacak hobiler bulun, arkadaş çevresi edinemiyorsanız burada kendinizi ifade edin, yalnızlık hissi de tetikler çünkü bazı şeyleri, anlaşılamamak rahatsızlıkla tek başına mücadele etmek yorar.

Seninle hastalığımız biraz farklı sanırım benim birşeye karşı panikatağım yok... teşhisim panikbozukluk- anksiyete bozukluğu.. nedensiz bir şekilde oluyor ... dışarı çıktığımda awmdeyken baş dönmesi yer altımdan kayıyor gibi oluyor soğuk soğuk terliyorum... ve o sırada bayılcak gibi oluyorum... yoksa uçaktan vs hiç birşeyden korkum yok...
aynıyız. ben korkularımdan ötürü panik atak yaşıyorum.
terleme-panik-carpıntı- baş dönmesi- bayılma hissi- yerin altından kayması üstüne gelmesi- nefes alamama
sebebsiz birşey yoktur. muhakkak sebep vardır.

Beden hastalandığı gibi ruh da hastalanabilir ve bunun kafayla ilgisi yok.
Tedavileri aksatmadiğiniz sürece soylenilenler haksızlık.

Dokrorunuzla eşinizi mutlaka görüştürün.

Ayrıca

bende yalnızım. ailemde oturdugum şehirde degil. eşimde işi geregi yanımda degil.

Çok sevdiğim bir arkadaşım bundan 7-8 yıl önce gözümün önünde atak geçirdi, çok korktum kalp krizi geçiriyor zannettim, sonra apar topar doktora götürdük panik atak olduğu söylendi, bir sürü ilaç tedavi, arkadaşım o dönem kendini eve kapattı, beni ki çok sever asla görüşmüyor sürekli ilaç içip uyuyordu, gittim birgün kalk dedim kalk çabuk elini yüzünü yıka oturup konuştum, ikna olmadı tabii ama hergün gidip terapi gibi konuşma yaptım, sonrasında ilaçların dozu azaltıldı doktoru tarafından, hiç peşini bırakmadım yapıştım yakasına, bu sebeple evet bende bu gibi psikolojik rahatsızlıkların en azından biraz daha düzelmesinin birazda kendi elimizde olduğuna inanıyorum, kendimizi ikna etmemize bağlı birazda, belki temelli düzelmiyor fakat ilaç dozu azaltılacak o uyuşuk, sürekli uyumak isteyen haliniz kalmıyor, konu sahibesi de düzelir belki lakin eşinin de yardımcı olması lazım, ben bu gibi sıkıntılarda kişinin çevresindeki insanlarında desteğinin önemine inanıyorum.
Evet ablacim, kesinlikle biraz da bizim istememizle alakali bir durum. Sadece ilacla olmuyor ki zaten o ilaclar bizi sakinlestirip uyusturmaya yariyor. O surecte oturup kendimizi dinlemezsek asla iyilesemeyiz ki. Konu sahibinin esi sanirim destek olmuyor,destek olmadigi gibi bir de kostek oluyor ki bu durum iyi olma surecini engeller

alıntıdır
Anksiyete aslında herkesin zaman zaman hissettiği normal ve yaygın bir duygudur. Anksiyete ancak kişinin günlük hayatındaki işlevselliğini olumsuz yönde etkilemeye başladığı zaman sorun olarak kabul edilir. Anksiyetenin tanısı için aşağıdaki ölçütler kullanılabilir.

• Kişinin anksiyeteden dolayı meslek ve aile yaşamında güçlüklerle karşılaşması
  • Arkadaş, komşu, tanıdık ve aile üyeleri ile olan ilişkilerde sorunlara yol açması
  • Günün büyük bir bölümünde kişinin aklını meşgul etmesi
  • Kişinin korku ve kaygılarını kontrol altında bulundurmakta güçlük çekmesi
  • Bu durumun en az 6 aydır devam etmekte olması
  • çeşitleri
  • Panik atak, başta panik bozukluk olmak üzere birçok psikiyatrik bozuklukta ve bazı fiziksel hastalıklarda görülen yoğun korku, kaygı, yoğun endişe karışımı bir nöbettir.

Günümüzün değişken, oynak yaşam ortamlarında, yaşam kaygılarının artması, maddi ve manevi kaos ile belirsizlik durumunun yarattığı “hiçlik duygusu”nun çoğalmasıyla paralellik gösteren panik atak, tüm dünyada toplum sağlığını tehdit eder boyuta gelmiş durumdadır.

Uzmanlar tarafından “psikolojik bir sendrom” olarak tarif edilmesine karşın, hasta, çoğunlukla yaşadıklarının gerçekten fiziksel kaynaklı sorunlar olduğunu ama kimsenin hastalığının gerçek sebebini bulamadığını düşünmektedir. Doktorların hastanın durumuna “psikolojik” tanısı koymasının ardından, bu sefer de bilinçsiz hasta yakınlarının tavrı hastaya zarar vermektedir. Panik atağın önemsiz bir sorun olduğunun düşünülmesi ve kişiye “hastalık hastası” yakıştırmasının yapılması panik ataklı hastanın durumunu zorlaştırmaktadır. Kendisini yalnız ve çaresiz hisseden hasta ise kısır döngü içine girmektedir.

Biraz önce marketten geldik oradada geldiler bana ... baş dönmesi falan soğuk soğuk terler.... sonra arabaya binince geçti... arabaya binince geçiyor benim şaka gibi... eşimde dalga mı geçıosun dedi... en iyisi psikiyatrime eşimi de götürmek kabul etmese de :KK43:

tetikleyiciyi bulmalısınız
ben de yaşadım buyuk oranda atlattım simdi belli dönemlerde ancak oluyor
bir de panik anında güvende hissedeceğiniz bir şey bulmalısınız ve onu yapmaya söylemeye ya da hayal etmeye çalışmalısınız
bence eşinizin tavrı da en büyük etken

Merhaba arkadaslar , uzun zamandan beri panik bozukluk tedavisi görüyorum (eşimle evlenmeden önce de görüyordum ve en beter hallerimi gördü).... evliliğimizde ataklarım yeniden nüks etti.. ama eşim bir türlü anlamıyor.. ''kafan da bitiyor'' ..''iradesizsin'' bence sana rahatlık batıyor gibi laflar söyledi... çok üzüldüm... bunlar ın dısında eşim çok iyi biridir.. beni sever bende onu severim... ama hastalığıma tahammülü yok .. inanın yaşayanlar bilir elimde olan birşey değil bu... panik atak depresyon yaşayan arkadaslar evlilikleriniz de sizin de bu tip sorunlarınız oldu mu ? Nasıl çözüm buldunuz... önerilerinize ihtiyacım var

canım bu hastalıkla alakalı bi bağlantım yok, diğer mesajları okumadım belki öneren olmuştur, şöyle bişey yapabilirsin, yerli yabancı doktorların makalelerini mail atabilirsin, link atabilirsin ki bu konuda kaynak boldur sanırım, böylece hastalığı tanıtabilirsin bence, hatta artık bu tip hastalıklar için hasta yakınlarına özel de kitaplar makaleler çıkıyor, onları yollayabilirsin
yani teşhisi konmuş tedavisi yapılan bi hastalık için hem de panik bozukluk, kafanda bitiyor demesi gerçekten çok saçma, muhtemelen bunun nedeni sana karşı tölerasının düşüyor olması
malesef erkekler hastalıkta ve sağlıktanın hastalık kısmını genelde görmezden geliyor

İradesizlik olur mu?Allah başa vermesin çok çok zor.Gerçekten elinde olmuyor.Neden geçmiyor diye başını taşlara vurasın geliyor.Lanet birşey.

Evet ablacim, kesinlikle biraz da bizim istememizle alakali bir durum. Sadece ilacla olmuyor ki zaten o ilaclar bizi sakinlestirip uyusturmaya yariyor. O surecte oturup kendimizi dinlemezsek asla iyilesemeyiz ki. Konu sahibinin esi sanirim destek olmuyor,destek olmadigi gibi bir de kostek oluyor ki bu durum iyi olma surecini engeller
Çoğumuz bu panik bozukluk vb kadar olmasa dahi psikolojik sorunlar yaşıyoruzdur mutlaka, mesela hafif depresyon geçirmeyen yok gibi birşey, kıyaslanamazlar belki ama yakınlarımızın da desteğiyle tabii birazda çabayla düzelir bence de, mesela ben birçoğumuzun takıntıları olduğunu düşünüyorum, hepimizde azıcıkta olsa okb var, bu kimimizin hayatını olumsuz etkiliyor kimimizin hayatına yansımaları çok problem teşkil etmiyor, dışarı çıkarken kapıyı kilitledik mi, ocağın altını kapattık mı diye birkaç kere kontrol etmek ya da her dışarı çıkışımızda evdekileri tembih üstüne tembihleyerek gitmek birer takıntı aslında.

İnsanoğlu öyle bir canlı ki ruhunu ve fiziki bazı hastalıklarını kendi kendine iyileştirme gücüne sahip ama bu gücü dışarı çıkarabilmesi için moral motivasyon çok önemli.

Evet evlilik hastalıkta sağlıkta.. Ama karşıdaki insan tedavi için ve düzelmek için çaba gösterdiği sürece.eşin çabanı yetersiz buluyor peki neden?

Çoğumuz bu panik bozukluk vb kadar olmasa dahi psikolojik sorunlar yaşıyoruzdur mutlaka, mesela hafif depresyon geçirmeyen yok gibi birşey, kıyaslanamazlar belki ama yakınlarımızın da desteğiyle tabii birazda çabayla düzelir bence de, mesela ben birçoğumuzun takıntıları olduğunu düşünüyorum, hepimizde azıcıkta olsa okb var, bu kimimizin hayatını olumsuz etkiliyor kimimizin hayatına yansımaları çok problem teşkil etmiyor, dışarı çıkarken kapıyı kilitledik mi, ocağın altını kapattık mı diye birkaç kere kontrol etmek ya da her dışarı çıkışımızda evdekileri tembih üstüne tembihleyerek gitmek birer takıntı aslında.

İnsanoğlu öyle bir canlı ki ruhunu ve fiziki bazı hastalıklarını kendi kendine iyileştirme gücüne sahip ama bu gücü dışarı çıkarabilmesi için moral motivasyon çok önemli.
bence panik atak tamamen bilinçatı ve bunun yuzeye cıkması ile ilgili.
kendimden örnek vereyim : hiçbirşey yok. ucak degilim. ilaç içmedim. arı sokmadı... hiç birşey yok..
ama ilaç içtigimi düşünüp, anaflatik şoka girersem ne olur sorusu birden bire aklıma gelirse paniklemeye başlıyorum.
care olarakda : dışarı cıkıyorum köpek kuş ot böcek ile ilgileniyorum. iyi gelmesse yürüyüş yapıyorum.
cunku ben yalnızım ve bunu çözmem lazım.
olmadı annemi ablamı arkadaşımı arıyorum -konuşuyorum.

Back
X