- Konu Sahibi avukat1988
-
10 temmuzda 2. evlilik yıldönümümüzü kutlayacağız.Başakları bilirim babam başak burcu dediğin gibi aşırı titiz ama eşimin de ondan kalır yanı yok.Bak şimdi yaramı deştin.Düzenlidir eşim titizdir kisisel temizliğine cok önem verir.Bu özelliklerine bayılıyorum ama işte böyle olunca beni beğenmiyor.Acıkcası ben onun gibi degilim.Evim düzenlidir temizdir misafire hazırdır ama öyle temizlik manyagı biri degilim.Dagınık olan tek yerim kendi elbise dolabım ama eşimle bu dolap ve düzen olayı yüzünden defalarca tartıstık.Kendi dolabını acar bana gösterir ben mi kadınım sen mi diyerek kac defa da toplayayım diye dolabımı devirmistir.
Mesela biz eşimle küçük mevzular yüzünden çok sık küseriz ancak bazen oluyor neye küstüğümü bile unutuyorum.Sorunum şu ki eşimi öyle alıştırmışım ki benim yüzde 100 haklı olduğum konularda bile küsmesi gereken benken bir bakıyorum benden önce o küsmüş.10 defa küsersek 8inde barışma teşebbüsü benden geliyor.Çünkü kendisi iradesine çok hakim biri.Yalnızlığı,tek başına vakit geçirmeyi de seviyor.Böyle olunca küslük süremiz uzuyor.Bense dayanamıyorum.Küsken evde olduğumuzda oyalanacak birşeyler bulamıyorum.1 saat küs durduysam sonra gidip hadi özür dile de ya da sarıl da öp de barışalım deyip kendimi değersizleştiriyorum.Bazen düşünüyorum kaçan kovalanır taktiğini mi uygulasam ama bu da benim yapıma ters geliyor birincisi sabredemiyorum.İkincisi eşimle bazen konuştuğumuzda benim bu halimi sevdiğini anlıyorum.Örneğin geçenlerde bana benim neyime hayransın diye sordu.Ben cevap verdim ben ona sorduğumda söylediği ilk şey onu sevmeme hayran oluşuydu.Sizde de var mı bu cinsten kızlar zaman içinde neler denediniz nelerden başarılı sonuç aldınız?
burda da kaç defa yazmışsımdır sana da yazim mesela bizim salondaki eşyalar arasında belli bi cm vardr tv ünt. ile koltuk arası sehpa arası falan biraz cnm oynasın eşim anlar düzeltir takıntı dereceisnde artık , valla söyleniyo susuyo artık beğenmiyosan buyur sen yap diyorum , bende pis bi insan değilim ama aşırı titizde değilimdir, ona kalsa her akşam iş dönüşü yemek sornası temizlik yapmalıyım
kusura bakmasın ev temizlemeye doğmadım , yeterince temizliyorum ama takıntı derecesine sokakam kendimi
dolap olayı bende de var ama eşimin dolabını da ben düzenlliyorum onunkine özeniyorum kendiminkini biraz sallıyorum bide bizler bayanız benim dolabımda bir sürü badi vs var katlayıp koyuyorum birini çekerken diğeri bozulabilyo ama eşiminkiler hep askıda daha düzenli duruyo haliyle ,
amaan birazda bahane arıyorlar sanki, biz nasıl onları oldukları gibi kabul ettik onlarda kabul ediverisnler azcık
ooo seninki bayagı pimpirikliymis benimki düzenli falan ama simetri hastalıgı yok o hastalık bende var.Bana düzenli degilsin ama böyle seylere takıyorsun diyor.Temizlik konusunda eşime sorsan bin dert yanar benden.Sürekli direktif verir zaten.Ben de haftada bir temizlik yapabiliyorum.Bir ara hic tatil günüm yoktu işten gelip temizlik yapıyordum hafta sonu.Şu sıralar pazarım boş.Millet pazarı iple ceker ben hic sevmiyorum sabah kalk kahvaltı hazırla topla derken kahvaltıdan kalkasım gelmiyor temizlik var diye.Eşim nişanlıyken ev temizliği ile ilgili insan kendi evini temizlemekten zevk alır demisti ben kadın tutarım ihtiyacım oldugunda demistim de.Ben de o zaman o zevki sana bahşedeyim demiştim :)) neresi zevkli yahu mecbur olmasam tövbe yapmam valla ben henüz zevk alamadım bu isten.
En azından vicdan yapıyormus benim eşim oğlak burcu burcuna veriyorum artık.Çok katıdır bazen.İlginç olacak belki ama 7 senedir tanıyorum eşimi 3 defa ağladığını gördüm ikisi sinirdendi.Ne kadar duygusal(!) siz anlayın artık.
ya o bizde de var ben mesela ona utu yapıyorum kendime gelince boşver diyip bırakıyorum sonra bi yere gidecekken hemen yatagın uzerinde utuleyiveriyorum onun dolabını duzeltiyorum ama kendiminkileri tıkıştırıyporum bazen
biri gelip gorse rezil olcan diyo
ya birinin ne işi var benim dolabımın içinde diyorum
benim koca da titiz birde acaip abartıyo
kapının arkasında askı var işten gelince oraya asar kıyafetini bende temizse dolaba kaldırırm değilse çamaşıra atarım bazen unutuyorum yok 1 yıldır toplamıyosun kapının arkasını, ya zaten daha evleneli yeni bi yıl oldu
ya da utu birikse 6 aydır utu yaomıyosun, e o zaman nasıl hergun ututlu gomlekle işe gidiyosun
misafir tuvaleti var hiç kullanmıyoruz ama burda çok ruzgar oluyo pencereden toz geliyo, kullanmadıgımız için pek de misafir gelmediği için çok önemsemiyorum bizimkinin lafı tuvalet pislikten batıyo. Bunu ilk söylediğinde aa biri kullanmış da pis mi bırakmış demiştim meger tozmuş
Bende oglagim dedigin gibi yedi yildr hayatmda iki senedr nisanliyiz bikez yannda agladim oda sinirden bise yapamadim diye hirslandm aslinda cok fazla duygusakim ama yansitamam hic disardsn ciddi soguk bile derler
bu topik tam kk hanımlarına göre olmuş
hayırlı olsun
sürekli yaşadığımız büyük sorunlar yok ama bir günümüzü mahveden olaylar oluyor mesela.
o yüzden sevdim burayı.
birkaç gün sonra 6 yılımızı dolduracağız.
güzel bir evliliğimiz var
bugün canımı sıkan konuyu söyleyeyim
ikimiz de öğretmeniz ve bugün ekdersler yatmış.
çok güzelllllll
hepsini borçlara vermiş. bu da iyi
amaaaaaaaaaaa bize hiç bişey kalmamış
bir de bugün daha hesap kesimi gelmeyen kredi kartına 1400 lira borcumuz olduğunu söyledi
çok canım sıkıldı
önümüz ramazan gelen giden olacak özel menüler hazırlayacağım nasıl?
eşime kızdığım nokta ise tutumlu değildir.
her istediğini alır bizim istediklerimizi de
bu dünyaya bi daha mı geleceğim der
borcu ben düşünürüm sonra
annesine anlattım geçenlerde dayanamıyorum artık bu duruma dedim
kızım o hep öyleydi seni görünce lükse düşkün olmadı ki dedi
Allah sağlık versin ödeyelim de bunun sonu yok. ben de sinirleniyorum
bi de k kartı borcunu söylemem sana diyo seninle sabah sabah tartışamam diyo
Çoğu erkek sanırım böyle eşiniz gibi .. Allah tüm bayanlara sabır,dayanma gücü versin..Allah hangilerimiz ıslah olacaksak ıslah etsin
konunuz için teşekkürler.. benimde geneli kapsamayan ama o an,o hafta beni boğan sorunlarım oluyor...illaki eşimle değil ailemle yada ailesiyle ilgili..ama kalkıp derdim var diye yazamıyorum çünkü genel değil,kimseye anlatamıyorum karşı tarafa karşı olumsuz düşünceler oluşmasın diye... ama yine yazabilecek cesaretim olacağını sanmıyorum eşimde,ailelerimizde öğrendi kkya üyeliğimi... girip okuyacaklarını sanmıyorum ama ya bakarlarsa o an hissettiklerim yüzünden belki incitirim,kırarım diye üzülürüm
bende mecburiyetten yapıorum tamam pis değilim ama kendimi de yıpratmam temizlişk için zaten tek izin günm var
bazen izin günümüz aynı olduğunda birlikte yapıoyoruz birimiz biliyo birimiz süpürüyo valla benden güzel yapıyo
benimki temizlikçiye karşı neymiş annesi tutmuyomuşmuş ee dedim annenin tek görevi ev hanımlığı onuda yapıversin artık ben
birde çalışıyorum ki artık çoğu
ev hanımları bile tutuyo canlarının kıymetini biliyolar vallaa
Sanki bizi anlatmıssin bu kadar olur eşimde biraz kindar ve gururlu olduğu için adım atmaz tabi gece birşeyler canı çekmediği sürece:) ama ben hem sevdiğim için hemde can sıkıntısından hemen barışırım bekleyemem oda bana beni çok sevişine hayranım demisti
İşte ben de eşiniz gibiyim.Hiç dayanamıyorum küslüğe.Onunla küsken çok huzursuz oluyorum,canım hiçbir şey istemiyor barışmadıkça rahatlayamıyorum ama o da sizin gibi iradeli olduğundan çok nadir kendisi barışıyor.Ben hep ondan önce davranıyorum.Benim eşim de tartışırken ağır konuşur.Küfür vs. değil tabi ama ben bunu diyorum ya bir de bunun yarını var demez.Aklına eseni söyler.Bense 7 yıldır sevgililik nişanlılık ve evlilik döneminde hala kelimelerimi seçerek konuşuruz.Şu an konuştursalar kendisini Aslı da bana şu tartışmamızda şunu demiş beni kırmıştı diyemez.Ama gel gelelim kırıcı konuşmasam da küsen o oluyor.Bu huyu evlendikten sonra çıktı ortaya yoksa hiç küsme huyu yoktu.
Valla eşimle tanışmadan önce hiç oglak tanıdıgım olmamıstı.Sonradan bir arastırayım dedim bir baktım ki benim zıt burcummus.Ben yengecim.Uyum konusunda ikimize baktıgımda ne onunla ne onsuz durumu yasanır diyor.Haklı valla.Ben duygularımı cok belli eden,dokunmayı,sarılmayı,sarmas dolas oturmayı seven,küslüge dayanamayan,duygusal sulugöz biriyken o duygularını aldırmıs gibi :) seviyor sevgisini gösteriyor ama küsken ben sensiz olamam sana muhtacım benimle barıs konus sana ihtiyacım var moduna girmiyorrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?