- 26 Aralık 2012
- 638
- 628
- 123
- Konu Sahibi avukat1988
-
Maddiyat evliliği cok zedeler tahmin edebiliyorum.Peki eşin seni teselli ediyor mu en azından?Biz eşimle aynı ofiste çalışıyoruz.Bazen bir günde iki aylık para kazanıyoruz bazen günlerce kapımız calınmıyor.Ben eşime sesime cıkarmazken onun morali bozulmasın diye o bana işte neden kimse gelmiyor,önümüzdeki ayı nasıl cıkaracagız,ne yapsak diyor.Bu anlamda ondan moral desteği göremiyorum.Belki eşin zaaflarını biliyor senden anlayıs bekliyordur.Ya da sen yeri gelip bir kuru ekmege muhtac oldugunuz gün bir sözüyle seni neşelendireceginden eminsindir.Ben su an 2 yıllık musmutlu gördügüm evliligimin en kötü günlerini yasıyorum.Geçer mi bilmiyorum.Tek yapabildiğim dua etmek.
Öyle deme ölümden baskasına care yok inan.Bunları eşimle aram iyi oldugu icin söylemiyorum.Gecen gün yazmısım simdilik barıstık evlilik yıldönümümüzü küs gecirmeye dayanamazdım diye.Bugün evlilik yıldönümümüz ve dün çok şiddetli bir kavga ettik daha dogrusu o konustu,kırdı döktü ben dinledim.Eve gitti benim de gelmememi söyledi.Önce anneme gittim ama bir saat bile duramadan eve döndün.Neden geldin,bence gitmelisinlerle gecen bir konusma yaptı bana.Gece ayrı yattık.Sahura kaldırdım.Kalktı o yedi ben birsey yemedim.Dün iftar da yapmadım.İki gündür agzıma lokma koymuyorum.Umrunda değil.2. evlilik yıldönümümü kendi başıma kutlayacagım sanırım akşam kücük bir pasta alıp üflemeyi düsünüyorum.Ağlanacak halime gülmüyorum belki ama hissizim.Sayfalar dolusu yazasım var ama anlayanım yok.Bir dahaki evlilik yıldönümümüzü görür müyüm bilmiyorum
öyle de diyemiyorum tam an lamıyla, bir dediğimi iki etmez önce üzer sonra vicdan yapar gönlümü almaya çalışır
ama bazen dengesizleşiyor işte gereksiz egosuyla kırıyor sonra da düzeltmeye çalışıyor
ha düzelltti bi daha aynısını yapmasa neyse sonra yine aynı olay kısır döngü yanii
Umarım eşiniz hatasının farkına varır da,tahmin ettiğinizden çok çok daha güzel bir evlilik yıldönümü geçirirsiniz bu akşam... İnsanın hayatında bazı şeyler ve bazı özel zamanlar bir daha gelmiyor,keşke bunu anlatabilsek eşlerimize...
Keşke dediğiniz gibi olsa ama inanın icimde zerre kadar umut yok.Tartısmamızı anlatsam hala nasıl barısmak isteyebiliyorsunuz dersiniz.Çok çok çok aştı sınırları,seviyesiz bir tartısmaydı dün yasadıgımız hala seviyor muyum onu evet ama işte o bunu bildigi icin benim yapmam gerekeni yapıyor duvar örüyor etrafına,konusmuyor,iletişim yok dünden beri iş dısında,ayrı yattık,yüzümü görmek istemedigini söyledi ben de odada yattım.O kadar sert,duvarları kalın bir eşim var ki bugün ölecegimi bilse benimle konusmayacagından eminim(( evlilik yıldönümü bunun yanında onun icin nedir ki??
sadece sizin anlattığınız kadarıyla ailevi ilişkiniz bilerek yorum yapmak istiyorum.
acaba sizin hatalarınız da olabilir mi??
sizin için normal olan bir tavrınız eşinizi incitiyor o da buna karşı aşırı hissizleşiyor olabilir mi??
eğer bunlar yoksa eşiniz çok bencil. bence siz üzülürken gülüp eğleniyordur içten içe.. çünkü sizi avucunun içinde görüyordur.
eğer hep böyleyse çok sağlıksız bir evliliğiniz var gibi malesef.. her zaman bir taraf alttan alamaz. eğer alıyorsa bana göre o kişi eşine bağlı değil bağımlı gibidir..
ne güzel ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz işiniz var, sağlığınız var ve çabalamışsınız elinizzden geldiğince..
eşim değil evlilik yıldönümümü hiçe saysın tanıştığım günü hiçe saysa fitil fitil getirim burnundan..
bence adım atmayın bekleyin. hatta kendi kendinize de mutlu olabileceğinizi gösterin. böyle davranarak sadece kendinin kaybedeceğini anlasın.
eşinize çok kızgınım tanımasamda. bir insan kalbi kırmak kabe yıkmak gibidir. hele ki hayat arkadaşınsa bu..
Selam kızlar, ben biraz evvel yazdım yazdım bi sürü tam gönder dedim uzun süre yazmamışım diye tekrar giriş yap demesin mi, bütün yazdıklarım ziyan oldu anlayacağınız. Neyse tekrar özetleyeyim, 5,5 aylık evliyim, eşimle 2 yıl çıktık, iyi de tanıdığımızı düşündüm birbirimizi. Fakat evlendikten sonra gördüm ki benim ailemle görüşmek istememden rahatsız oluyor. Ben o kadar abarttığımı düşünmüyorum açıkçası, haftada 1 ancak gidebiliyorum zaten, ona da her zaman söylüyorum sen istediğin zaman gelebilirsin, istemediğinde gelme problem etmem diyorum ki her zaman bana ailemi sevdiğini, saydığını söyler. Buna rağmen ben aileme gitmek istediğimde çekinir oldum, çünkü hep laf söylüyor, madem ailene bu kadar düşkündün neden evlendin gibi. Ben istediğim zaman ailemi evime davet edemiyorum çekiniyorum yine bana bi sürü laf söyleyecek diye. Artık ben senin ailenim, o kadar sık görüşme gibi sürekli söyleniyor. Bu problemi yaşayanınız oldu mu hiç ? Biz yeniyiz diye mi böyle, geçecek mi onun bu tavırları acaba çok merak ediyorum. Fikirlerinizi beklerim kızlar...Teşekkürler,
Maddiyat evliliği cok zedeler tahmin edebiliyorum.Peki eşin seni teselli ediyor mu en azından?Biz eşimle aynı ofiste çalışıyoruz.Bazen bir günde iki aylık para kazanıyoruz bazen günlerce kapımız calınmıyor.Ben eşime sesime cıkarmazken onun morali bozulmasın diye o bana işte neden kimse gelmiyor,önümüzdeki ayı nasıl cıkaracagız,ne yapsak diyor.Bu anlamda ondan moral desteği göremiyorum.Belki eşin zaaflarını biliyor senden anlayıs bekliyordur.Ya da sen yeri gelip bir kuru ekmege muhtac oldugunuz gün bir sözüyle seni neşelendireceginden eminsindir.Ben su an 2 yıllık musmutlu gördügüm evliligimin en kötü günlerini yasıyorum.Geçer mi bilmiyorum.Tek yapabildiğim dua etmek.
Aynı ofiste çalışıyorsunuz, avukatlık stresli bir meslektir. Hele ki serbest çalışıyorsanız.
Ben aynı meslekten bir eşle yapamayacağımı bildiğim için bir avukatla evlenmedim. Evde sürekli beraber, işte sürekli beraber olunca ne yazık ki nefes alacak bir ortam olmuyor. Biraz birbirinizle özel vakit geçirmeye çalışsanız, işin stresinden hayat gailesinden biraz uzaklaşsanız çok iyi olur bence.
Gurur, kin ve inat olmaması gereken, en kötü huylar. Eşler birbirine gurur yapmamalı. İçten, samimi ve doğal olmak gerekir. Eşinizin huyuysa tabi ki değişmez. Ama siz o öyle diye öyle olmayın derim.
Ben normalde baskalarına karsı cok gururlu biriyimdir ama esime dayanamıyorum.Haklı haksız ne olursam olayım barısmak icin kendimi yiyip bitiriyorum.Tam zıttını uygulamak istedim hatalarımızı gözden gecirelim diye uzun süre duramıyorum.İşle de ilgili olsa konusmadan edemedim.O da bana birseyler sordu isle ilgili.
evlenmeme az bir süre kaldı ama karışık duygulardayım seviyorum ama karışık sanki bazende sevmiyorum gibi sizdede oldumu böyle şeyler evlenme tarihi yaklaştıkça stresden dolayı fln böyle duygular yaşadınız mı korku merak gibi
bu topik tam kk hanımlarına göre olmuş
hayırlı olsun
sürekli yaşadığımız büyük sorunlar yok ama bir günümüzü mahveden olaylar oluyor mesela.
o yüzden sevdim burayı.
birkaç gün sonra 6 yılımızı dolduracağız.
güzel bir evliliğimiz var
bugün canımı sıkan konuyu söyleyeyim
ikimiz de öğretmeniz ve bugün ekdersler yatmış.
çok güzelllllll
hepsini borçlara vermiş. bu da iyi
amaaaaaaaaaaa bize hiç bişey kalmamış
bir de bugün daha hesap kesimi gelmeyen kredi kartına 1400 lira borcumuz olduğunu söyledi
çok canım sıkıldı
önümüz ramazan gelen giden olacak özel menüler hazırlayacağım nasıl?
eşime kızdığım nokta ise tutumlu değildir.
her istediğini alır bizim istediklerimizi de
bu dünyaya bi daha mı geleceğim der
borcu ben düşünürüm sonra
annesine anlattım geçenlerde dayanamıyorum artık bu duruma dedim
kızım o hep öyleydi seni görünce lükse düşkün olmadı ki dedi
Allah sağlık versin ödeyelim de bunun sonu yok. ben de sinirleniyorum
bi de k kartı borcunu söylemem sana diyo seninle sabah sabah tartışamam diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?