Evlilik günlüğümüz..

eşim bana her anlamda yardımcı olmaya çalışıyor sağolsun ama kendi işin olunca olmuyor anlaşamıyoruz.müşteri pazarlık yaptımı anında düşürüyor fiyatı buna kızıyorum.zaten iş arıyorum bi bulayım yalnız bırakıcam eşimi aynı işyerinde evlilik yürümüyor..

Umarım eşiniz hatasının farkına varır da,tahmin ettiğinizden çok çok daha güzel bir evlilik yıldönümü geçirirsiniz bu akşam... İnsanın hayatında bazı şeyler ve bazı özel zamanlar bir daha gelmiyor,keşke bunu anlatabilsek eşlerimize...

merhabalar,

konu cok güzel olmus...

bende esimle sIk sIk tartisirim...

dün annemle telefonda konustum...telefonu kapadiktan sonra esim annemin niye aradigini sordu bende inatlastim söylemedim cünkü aynisini o da bir gün önce yapmisti...bi ton firca cekti tabi biraz agir da konustu...o yüzden hala kirginim...

eslerimiz birbirine cok benziyor...benim ki de bir cok kez özür diler ama yine yapar ayni seyi...

Keşke dediğiniz gibi olsa ama inanın icimde zerre kadar umut yok.Tartısmamızı anlatsam hala nasıl barısmak isteyebiliyorsunuz dersiniz.Çok çok çok aştı sınırları,seviyesiz bir tartısmaydı dün yasadıgımız hala seviyor muyum onu evet ama işte o bunu bildigi icin benim yapmam gerekeni yapıyor duvar örüyor etrafına,konusmuyor,iletişim yok dünden beri iş dısında,ayrı yattık,yüzümü görmek istemedigini söyledi ben de odada yattım.O kadar sert,duvarları kalın bir eşim var ki bugün ölecegimi bilse benimle konusmayacagından eminim (( evlilik yıldönümü bunun yanında onun icin nedir ki??

sadece sizin anlattığınız kadarıyla ailevi ilişkiniz bilerek yorum yapmak istiyorum.
acaba sizin hatalarınız da olabilir mi??
sizin için normal olan bir tavrınız eşinizi incitiyor o da buna karşı aşırı hissizleşiyor olabilir mi??

eğer bunlar yoksa eşiniz çok bencil. bence siz üzülürken gülüp eğleniyordur içten içe.. çünkü sizi avucunun içinde görüyordur.
eğer hep böyleyse çok sağlıksız bir evliliğiniz var gibi malesef.. her zaman bir taraf alttan alamaz. eğer alıyorsa bana göre o kişi eşine bağlı değil bağımlı gibidir..

ne güzel ayaklarınızın üzerinde durabiliyorsunuz işiniz var, sağlığınız var ve çabalamışsınız elinizzden geldiğince..
eşim değil evlilik yıldönümümü hiçe saysın tanıştığım günü hiçe saysa fitil fitil getirim burnundan..
bence adım atmayın bekleyin. hatta kendi kendinize de mutlu olabileceğinizi gösterin. böyle davranarak sadece kendinin kaybedeceğini anlasın.
eşinize çok kızgınım tanımasamda. bir insan kalbi kırmak kabe yıkmak gibidir. hele ki hayat arkadaşınsa bu..

benım kocamla öyle aman aman büyük bir problemim olmuyor ama ,benim derdim dış çevre ee dış cevrede bir şey oluncada bizde geriliyoruz haliyle

Eşimle olaylara çok farklı bakış açılarımız var.Dünkü tartısma sırasında ve sonrasında hıh iste bunu söylersem yumusar ya da hatasını anlar dedigim yerde öyle yorumlar getirdi ki olayı öyle cözülmez hale getirdi ki sasırdım.Tüm iyi niyet cabalarım bosa bitti.Yanlıs anlasılıyorum,kendimi ona anlatamamak cok üzüyor beni.Hayat arkadasım beni yanlıs anlamak,haksız cıkarmak adına acayip bir efor sarfediyor.Tüm bunların altında yatan tek bir sebep var.Onun ailesinin yaşadıgı binada oturmayı kabul etmemis olmam.Her tartısmamızda nerdeyse ilgisi olsun olmasın bu konu gündeme getiriliyor onun tarafından.Aramız cok iyiyken bile tvde cıkan bir dizi vs. oluyor bu konu ile ilgili bana laf vurmaktan geri kalmıyor.Bir ara özetle anlatmak istiyorum evliligimi sonra sonra acalım istiyorum mevzuları.Beni tanıyın ve önyargısız,tarafsız sekilde yorum yapın sorunuma bunu cok istiyorum.Benimle ilgilendigin,yorum yapma zahmetinde bulundugun cok tesekkür ederim arkadasım.Birinin benim icin vakit ayırması o kadar duygulandırdı ki beni.Hepinize tsk ederim.

Selam kızlar, ben biraz evvel yazdım yazdım bi sürü tam gönder dedim uzun süre yazmamışım diye tekrar giriş yap demesin mi, bütün yazdıklarım ziyan oldu anlayacağınız. Neyse tekrar özetleyeyim, 5,5 aylık evliyim, eşimle 2 yıl çıktık, iyi de tanıdığımızı düşündüm birbirimizi. Fakat evlendikten sonra gördüm ki benim ailemle görüşmek istememden rahatsız oluyor. Ben o kadar abarttığımı düşünmüyorum açıkçası, haftada 1 ancak gidebiliyorum zaten, ona da her zaman söylüyorum sen istediğin zaman gelebilirsin, istemediğinde gelme problem etmem diyorum ki her zaman bana ailemi sevdiğini, saydığını söyler. Buna rağmen ben aileme gitmek istediğimde çekinir oldum, çünkü hep laf söylüyor, madem ailene bu kadar düşkündün neden evlendin gibi. Ben istediğim zaman ailemi evime davet edemiyorum çekiniyorum yine bana bi sürü laf söyleyecek diye. Artık ben senin ailenim, o kadar sık görüşme gibi sürekli söyleniyor. Bu problemi yaşayanınız oldu mu hiç ? Biz yeniyiz diye mi böyle, geçecek mi onun bu tavırları acaba çok merak ediyorum. Fikirlerinizi beklerim kızlar...Teşekkürler,

Benim birkac gündür yasadıgım ve hayatımı cehenneme ceviren tartısmaların küslügün altında tam da bu sebep yatıyor.Sizin gibi ben de eşimin aileme sevdigini,saydıgını,onların ne kadar iyiniyetli ve evliligimize saygılı insanlar olduklarını bildigini sanıyordum.Ancak hicbir artniyeti olmayan insanları nelerle itham etti bir bilseniz.Onu saskınlıkla izledim.Bunların tek sebebi ne biliyor musunuz?Toplum dayatmaları.Kızın ailesinin uzagına oturulur,kızın ailesi ikinci plana atılmalıdır,kız ailesiyle özellikle annesiyle sık görüsmemelidir vs. vs. bunlar bizim Türk toplumu icin olması gerekenler.Ben de anlatsam sorunumu büyüklerimiz olsun onun dedigi gibi yapıver vs. diyeceklerdir.Eşim onun dayanaksız düsünceleri yüzünden ailemden gecmeyecegimi biliyor ve bu onu birkac gündür bambaska bir adama dönüstürdü.

Aynı ofiste çalışıyorsunuz, avukatlık stresli bir meslektir. Hele ki serbest çalışıyorsanız.

Ben aynı meslekten bir eşle yapamayacağımı bildiğim için bir avukatla evlenmedim. Evde sürekli beraber, işte sürekli beraber olunca ne yazık ki nefes alacak bir ortam olmuyor. Biraz birbirinizle özel vakit geçirmeye çalışsanız, işin stresinden hayat gailesinden biraz uzaklaşsanız çok iyi olur bence.

Daha bir yıl olmadı birlikte calısmaya baslayalı.Ben de aman birbirimizi bunaltmayalım diye bu zaman zarfında gercekten sadece iş arkadasıymıs gibi davranmaya calıstım.Odalarımız ayrı.Ben gün icerisinde 3-4 defa yanına gider bir sarılır öper gelirdim esimi.Kendi birsey dememesine ragmen yanında oturmazdım.Birbirimizle konusmayı özleyelim aksam evde beraber oturalım diye.Eşim ise birkac defa odama gelmistir bu süre icersinde onda da oturur konusur sadece benimle.Bu hallerine alıstım onun sevgi dilinin 'dokunmak' olmadıgını ögrendim.Bana aramız iyiyken sevgisini baska türlü de gösteriyor ama küs oldugumuzda beni düsmani gibi görüyor.Bunu dile getirdigimde de ben cok kindarım biliyorsun kinim gecene kadar hicbir seyi gözüm görmüyor diyor.Ben dün iftar da sahur da yapmadım mesela ilk sahurla duruyorum hala.Su icmek dısında mideme birsey girmedi.Buni biliyor görüyor ama vicdana gelmiyor.Sen de birseyler ye demiyor.Cok nadir der bunu küsken.Oturup yemezsem de olay cıkarır ama bu defa gercekten umrunda degilim.Bugün yemege cıkacaktık dünden konusmustuk.Sizce sormalı mıyım gidecek miyiz diye beni tersleyecek ama yine de bu yönde bir adım atmalı mıyım?

Gurur, kin ve inat olmaması gereken, en kötü huylar. Eşler birbirine gurur yapmamalı. İçten, samimi ve doğal olmak gerekir. Eşinizin huyuysa tabi ki değişmez. Ama siz o öyle diye öyle olmayın derim.

Biraz önce gideceğimiz restoranın adını söyleyip gidecek miyiz oraya dedim.Çok saskınım ama evet gidecegiz dedi beni terslemedi.Su an acaba söyledigim yeri yanlıs mı anladı diyorum umarım öyle degildir.Umarım onun da bana karsı kalbi yumusamıstır.Nolur dua edin kızlar.Lütfen..

Gurur, kin ve inat olmaması gereken, en kötü huylar. Eşler birbirine gurur yapmamalı. İçten, samimi ve doğal olmak gerekir. Eşinizin huyuysa tabi ki değişmez. Ama siz o öyle diye öyle olmayın derim.

Ben normalde baskalarına karsı cok gururlu biriyimdir ama esime dayanamıyorum.Haklı haksız ne olursam olayım barısmak icin kendimi yiyip bitiriyorum.Tam zıttını uygulamak istedim hatalarımızı gözden gecirelim diye uzun süre duramıyorum.İşle de ilgili olsa konusmadan edemedim.O da bana birseyler sordu isle ilgili.

Evlilik tabi ki farklı bir konu. Ama ben kendimden örnek vereyim. Sözlüm de tipik erkektir. Aramazsan aramaz mesela. Kızarsa konuşmaz. Çok üstüme düşmez vs. Neyse. Baktım hep ben merak ediyorum. Hep ben arıyorum. Küslük olmasın diye hep ben ilk konuşan oluyorum. Dedim bu böyle olmaz. Aramamaya başladım. Aradığında açmıyordum. İşim olmasa bile zevk olsun diye telefonun çalışını seyretmeye başlamıştım. Bu sefer o merak etti. Baktı ki ben eskisi gibi aramıyorum. Üstüne de düşmüyorum. Tartışsak umursamıyorum. Bariz bir şekilde değişti. Merak etmeye başladı. Açmadığımda msj atmalar, evi aramalar falan..

Diyeceğim o ki, alıştırmamak lazım.

Eşin senin konuşacağını bildiği için rahat. AMa bilse ki sen konuşmayacaksın, öyle rahat olmaz. Erkekte kaybetme korkusu olacak şekerim. Çantada keklik modu onları şımartıyor. 2*2=4

kızlar ben artık tatile gitmek istiyorum ya evleneli 3sene oldu esimle basbasa bi kac gün geçiremedik hep maddiyat hep maddiyat şimdi diyor ramazan bayramında biryerlere gidelim dedim hangi parayla nereye gidicez bana diyor hep kötümsersin kötü düşünüyorsun falan. halbuki ben çocuk değilim neyin ne olduğunu biliyorum görüyorum ve gerçekçiyim önümüzdeki 10 yıl ne çocuk var bize nede tatil off offf...

Benim eşimde benden düzenli olması bakımına ve kilosuna daima dikkat etmesi çok hoşuma gider.Onun dışında anlaşamadığımız konular: hep kendini haklı görür,benim yaptığım bişeyi beğenmez,kendi fikirleri daha önemlidir,ben ağladığımda içi acımaz sürekli bi konuda tartışırız tartışma illaki kavga ile biter.Ben sinir krizi geçiririm kaç defa dedim beni sinrlendirene kadar uğraşma diye.Umrunda olmaz.Beni ailemle kendi arasında bırakır vb...

sen ne diyosun yaa stres ki ne stres.. kına gününden bir gece önce bira aldım. bu olay ayık kafayla çekilmez diye. kına günü geldi kuaföre gitmeden önce iki kutu bira bitirdim. kafam biraz güzelleşti azıcık sakinleştim. çünkü kalp atışlarım tişörtün dışından bile belli oluyordu. dahası sevdiğimdende emin değildim. bir yıl sonra boşanırım nasılsa çocuk yapmam diye avutuyordum kendimi. kuaföre diye çıkıp küçük bi bavulla evden kaçıp gitmeyi bile düşündüm.

aynı stresle kına geçti. düğün günü gelin alıcı geldi. beni dualarla kapıdan çıkardılar, babamın elinden sonra onun elini tuttum. o güvenle arkama bakmadım hiç. demekki sevmişim dedim. ona ait olma duygusu çok hoşuma gitmişti. nişanlıyken hiç yakın hissetmiyordum çünkü, yabancıymış gibi geliyordu.

ve düğünümde dedim ki, nasıl olsa bu düğün oluyo, somurtmanın alemi yok eğlen bari :) o kadar çok oynadım eğlendim ki anlatamam..

düğün bitişi, evimize gelişimiz, balayımız, ait olma duygusu, birlikte uyumak, birlikte yemek hazırlamak... eğer düğünden bir gün sonrasını Allah tarafından izleyebilseydim hiç üzülmezdim.

çünkü sevmemiş olsan nişanlılığa kadar getirmezsin olayı, nişanlılık zaten berbat ötesi bi dönem, aldırma evlilik güzel şey :))

sslm cnm beim esmde hesabini pek bilmez ikimixde ogretmeniz baktim hesap kitap isinden ben daha iyi anliyorm aldim maas kartlarini kredi kartlarinin hepsini esimede her ay ihtiyaci kadar butce ayirdik super oldu.walla gul gibi geciniyoz paramizda yetiyo artiyo bile..bazen iyiki sanavermisim mali isleri ck iyi idare ediyosun dio e tabi bende sisiyoruuum))

Oglun cekyattab dustu bugun. Hemen hastaneye giittk. Tomogrofi cekildi. Allaha sukur bise ckmadi. Bebegm 6aylik bu arada. Rabbimkoruddu. Smdi basucundaym nefesni dnliyrm.
Esimle bugunku vukuatmz bu mevzu. Cok kizdi bana eee hakli olrk nasil ynnda olmadn da dustu dedi. A ma cok korktuk haliyle.
Esimle aramz cok iiyi, bebek gelince ilgilermz azaldi aslnda. Dha yeni yeni duzelyr dieblrm.
Offfff oglum cok etkiledi bugn bni yaaa. Nasil agladm anlatamam size. Ona cnm feda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…