Evlilik hazırlığı sorunları, lütfen yardım

Madammerkur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2018
103
79
98
Herkese iyi geceler , işin içinden bir türlü çıkamadığım için yazıp fikirlerinizi almak istedim. Nikahıma çok az bir zaman kaldı ve haliyle ev eşyası derdine düştüm .Sözde (!) nişanlıma göre her şey benim istediğim gibi olacak. Her şeyin en uygununa bakıyorum ama eşyaların elimde kalmayacak kalitede olmasına da özen gösteriyorum. Yine de yaranamıyorum . Ona ne gerek var buna ne gerek var. Az eşya çok huzur diyor nişanlım . Evet haklı da ama şöyle bir durum var zaten sadece gerekli şeylere bakıyorum. Oturma grubu , yatak odasi vs ... Ona atiyorum fotografları bak bu model nasıl diye ,sen bilirsin ben yorum yapmam ama az eşya çok huzur unutma vs diye diye resmen psikolojik şiddet uyguluyor. Zaten bütün isteklerimi minimalize ettim ne altın istedim ne başka bir şey. Kaldı ki her şeyi ortak alacağız ama yine de bana isteklerimin çok fazla olduğunu söylemese bile hissettiriyor. Sorsanız her şeye ben karar veririm benim istemem yeterli ama lafta işte. 2 tane dekoratif eşya alayım dedim salona . Yorum yok diyor. Baska şehire yerleşme düşüncemiz var ileride. Biz zaten bu evde hep oturmayacağız neden bunlara bakiyorsun az eşya diyip diyip duruyor. Gelinliğimi ben aldım , onun şu ana kadar yaptıklarının kaç katını ben ve ailem yaptı. Yine bile böyle muamele görmek aşırı üzüyor beni. Uzun zaman işe girmesini bekledim çok büyük sorunlar yasadi yaninda oldum ki olması gereken bu biliyorum. Ama bazen diyorum ki bunun için mi . Adam görmüyor ki ben neler yapıyorum. Hayal aleminde yaşıyor belki 3-5 seneye yurtdışına gideriz ne gerek var bunları almana diyor. Sana ne gerek var diye bağırasım geliyor bazen . Çok bunaldım belki kiminize çok küçuk problem olarak gelebilir ama ben yoruldum. Bazen diyorum ayrılsam daha mı iyi acaba benim için ? Başka hiçbir problemimiz yok. Özel günleri unutmaz, hediyeler gönderir. Kayınvalidem ve görümcemle aram çok iyi , genelde beni haklı görürler. Ama nişanlımın çok ciddi bir manipüle etme huyu var , kabul de etmez. Çok sabırlı bir insanımdır , ama sabrım taşmak üzere ve taşarsa genelde gemileri yakarım. Arkadaslar çok uzun yazdım farkındayım , belki ifade de edemedim kendimi . Şimdiden affınıza sığınıyorum .

Önemli olan eşya değil ama yol yakınken dön şimdi böyleyse evlenince hele ki yıllar geçince düşünemiyorum ki sende bi düşün istersen evet demeden

Önemli olan eşya değil ama yol yakınken dön şimdi böyleyse evlenince hele ki yıllar geçince düşünemiyorum ki sende bi düşün istersen evet demeden
Evet işte , eşyaya ben de bağımlı değilim . Ama zaten gerekli ve uygun şeylere bakıyorum bu nedir yani ? Aile durumu benim aileme göre kötü . Acaba bundan mı diye düşünüyordum ilk başlarda ama değil çünkü gezmelerimiz, keyfi şeylerimiz pek yerinde maşallah

Bakın açık açık alma bile demiyor.. hani temkinli ollım manasında sizi kırmamaya da çalışıyor. Demirbaşları alın evlendikten sonra o eve eşyalar yerleşince dekoratif ürünleri falan parça parça alırısnız. Açıkça alma bile demeyen sizi kırmadan gönlünüzü yapmaya çalışan bir insan var karşınızda. Yazık yıpratmayın eşya için.. hele ayrılmayı düşünmek nedir...

Keyfiniz yerindeyse diyecek yok ama siz ve aileniz ne zamana kadar yük olarak taşıyacaksınız ilerde daha çok masraflar daha çok tantanalar çıkacak .gelinliğinizi bile kendiniz almışsınız maşallah aileniz de size çok yardım etmiş ama nasıl olsa aile veriyor diye bir zaman sonra eve ekmek bile almaz böyle adamlar eniştemden biliyorum maalesef

tabiki insanlar her şeyi tam olsun isteyebilir ama normal hayatında cimri değilse belki de sadece eşyalara değer vermiyordur.
nişanlıyken ve evlilik zamanı şeytan uğraşırmış insanlarla, bu yüzden çıkar genelde kavgalar. bence seviyorsanız, kendini ve karakterini. bireysel probleminiz yoksa erkeklere çok anlam yüklemeyin yahu çoğu erkek zaten ailesinin evinde eve dikkat etmediği için çoğu eşyayı ve süs eşyasını da gereksiz görür, atma sende kendin güzelce seç, alınacak onlar emin ol. ben düğün zamanıma dönüyorum da çoğu şeyi boşu boşuna kafama takmışım diyorum. bu yüzden bitirmeyi düşünmek biraz anlamsız eğer durumu da gerçekten çok iyi değilse bu yüzden bir şeyler bakarken geriliyor olabilir
, malesef ki insanı eşya mutlu etmiyor. yüksek fiyatlı bir şey beğenirsin alamaz diye de korkuyor olabilir.

Böyle bişeyden ayrıl diyen hanımlar, nasıl bu kadar peşin hükümlü olabiliyorsunuz. Kolay mı? Sims mi oynuyoruz? Açık açık dememiş bile çocuk.. dikkatli olalım demiş. Çok eşya almayalım demiş. Bu mu yani! Bazı hanımların düzgün giden ilişkileri kıskanarak yorum yaptığını düşünüyorum

Yoo kaçırdığınız bir nokta var . Ben zaten demirbaşlara bakıyorum. Onlar için de bu cümleleri kuruyor. Sadece bugün çok begendim dekoratif eşya ve inanın çok uygundu tanıdık olduğu için indirimli . Bunun için de aynı şeyi söylemesi düşündürdü beni. Size şöyle söyleyeyim , 9 bin tl ye ev dizecek . Bana attığı şeyler bu tarz şeyler. Internet yorumlara bakiyorjm bu adamlar dolandirici demiş herkes. Ona söylüyorum oyle bir sey yok rakip firmalar yaziyordur diyor. Ee diyorum 9 bine kim ev dizmiş millet enayi mi o kadar para harciyorlar. Elimizde kalir diyorum 1 sene sonra degisiriz diyor. Ee ne gerek var ben neden 9 bini cöpe atayım 1 sene için.Ve inanın ne bilezik ne gelinlik ne takı hiçbir sey istemedim. Durumlarınin farkindayim. O yuzden ailem fazlasını üstleniyor. Ama gezip,icmelere para varken bunlara olmaması bence onun biraz kaprisli olduğunu gösteriyor

Yoo yanlış anladıniz kendi keyfimden bahsetmedim aslında ona gönderme yapmıştim . Sadece eşyaya verilen para gözüne çok geliyor. Gezip , yeme,içmelere para var . Ben de diyorum ki evimizi dizelim . 1 seneye borc biter sonra yine gezer eğleniriz. Hani bazi tipler vardır ya eşyaya para vereceğime dünyayı gezerim iste tam böyle biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…