Evlilik hazırlığı sorunları, lütfen yardım

Cimri olsa başka şeylerden de kısar demişsiniz. Tanıdığım fazla tutumlu hatta bana göre cimri biri var. Eşiyle flört, sevgililik, nişan döneminde baya kesenin ağzını açıyordu. Sonra evlenince her şeyden kısmaya alınan her şeye laf etmeye başladı. Bazı şeyler aynı evde yaşayıp evlilik sorumluluğunun altına girmeden anlaşılmıyor

Bakın evlilik yol arkadaşlığıdır, insanlar malesef sebeplerden çok sonuçlara odaklanır ve bu nedenlerle evlilikleri çıkmaza girer. Mutlu bir evlilik istiyorsanız bazı altın kurallar var, öncelikle sırf karşındaki istiyor diye sürekli kendinden fedakarlık etmeyeceksin bu insanı bitiren birşey, ikinci olarak eşinin bir şeyi söylediğinde neyi neden söylediğini bilecek kadar onu tanımak zorundasın, ve üçüncü olarak istediklerini açıkça söyleyip gerektiğinde diretebilecek kadar hayat arkadaşından çekinmeyeceksin, bunları yapabilirsen mutlu olursun, evlilikte kadınların yaptığı en büyük yanlış bu zaten, sürekli alttan alıp , kocanın isteklerini ön plana alıyorlar ve mutsuz oluyorlar ama içlerinde çözemedikleri için, bu seferde dırdır ve kavgalar başlıyor.
Bakın size evlenince yaşayacağınız ikinci büyük sorunu da ben söyleyeyim, temizlik ve ev işleri, zira ev eşyasını gereksiz gören adam kesinlikle temizlikçiyide gereksiz görür, ama öyle adamların büyük bir çoğunluğuda zaten ortalama kadın standartlarında bir temizlik anlayısını da gereksiz görür ya da bir kısmı karısının hem gidip para kazanıp hem de evinin hizmetçiliğini yapmasını onun görevi gibi görür. Senin bu durumlarda ki kararlı duruşların ve erkek arkadaşının bunlara vereceği tepkiler aslında sizin evlilik yolunuzu belirler. Bence haklı olduğunu düşünüyorsan gerekçeleri ile erkek arkadaşına anlat ve taleplerinden vazgeçmeyeceğini söyle, bakalım sorun sadece eşya mı değil mi o zaman anlarsın.
Evet yarın ilk işim konuşmak olacak. Iyi ki yazmışım buraya hepinizin görüşleri biraz puslanmış gözlerimi açtı. Gerçekten beynim bulanıktı artık. Çok uzun zamandır beraberiz ve yalan söyleyemem yani çok seviyorum onun da beni sevdiğini düşünüyordum ama bazı şeyleri halledemezsem eğer kafamda sevgisi hep soru işareti olarak kalacak .

Cimri olsa başka şeylerden de kısar demişsiniz. Tanıdığım fazla tutumlu hatta bana göre cimri biri var. Eşiyle flört, sevgililik, nişan döneminde baya kesenin ağzını açıyordu. Sonra evlenince her şeyden kısmaya alınan her şeye laf etmeye başladı. Bazı şeyler aynı evde yaşayıp evlilik sorumluluğunun altına girmeden anlaşılmıyor

bence bu eşyaları tek başına bakarak bile kendini yıpratıyorsun. evlilik dediğinde karşı tarafında isteği olmalı o ev ikinizin evi olacak çünkü. nişanlında böyle bir heves yoksa aldığın eşyalarla sende mutlu olamazsın ki..

Evet tutarsiz gercekten bazen yurtdisinda yasabiliriz diyip bazen sehir degistiririz diyor. Yani ne istedigini bilmiyor malesef .
Peki evlendikten sonra nerede oturulacak, ne nasil.olacak konusulmadi mi?
Yurtdışı ihtimali varsa alt yapisi da hazir olmali ki nasılsa gideceğiz diye dusunebilmelisiniz
Gelecege dair belirsizlik insanı yorar en azindan bir adım sonrasini görmek ister insan

şu an eşim istediğim bir şeye bu şekilde yaklaşsa bozulurum yani.. evlilik karşılıklı saygı gerektirir istediğin şeyler zaten imkan dahilindeyse saygı duyması gerekir. yani insanız sonuçta, özeniyoruz. yarın öbür gün bu evin şurasına şunu yapalım desen kızacak, çocuk olucak çocuk bilgisi olmadığından her almak istediğinde ne gerek var ne işe yarıyor ki bu diyecek..
Imkan dahilinde degilse zaten isteyecek biri degilim. En uzucu sey ise benim boyle biri oldugumu anlayamamis sanirim gosterememisim bunu

Tabi bu da olabilir evlendikten sonra nasil bir tavir sergiler inanin bilemiyorum. Simdiki dusuncemi soylemistim ben
Yani elbette haklı olarak şuanki durumla ilgili yorum yapıyorsunuz. Diyelim cimri değil ama maalesef manipülatif biri ki bence bu da bir sorun.

Şu an o kadar mutlu oldum ki . Gordum yani olayi ben buyutmuyormusum . Olay buyukmus zaten.

Simdi bilemem benim icin bu durum kabul edilemez cunku ben heveslerimin kirilmasini hic sevmem ama 10 kadindan 6 si belki takilmaz bunlara. Sende bu durumdan mutlu degilsin demek ki konu acmissin.
Esyalarin bende az ve oz olmasindan yanayim ama bir koltuk alacaksam eger onunda kaliteli olmasini isterim.

bence bu eşyaları tek başına bakarak bile kendini yıpratıyorsun. evlilik dediğinde karşı tarafında isteği olmalı o ev ikinizin evi olacak çünkü. nişanlında böyle bir heves yoksa aldığın eşyalarla sende mutlu olamazsın ki..
Evet bence de beraber bakmamiz gerekli ama belli zaman sonra dedim ki aman bakmasin moralimi bozuyor cunku. Bu bile kotu biz bi paylasimda bulunamayacak miyiz , beraber yasayacagiz bu evde. Bunu soyledigimde benim dusuncelerimi onemsemiyorsun ki neden fikrimi belirteyim diyor

Yani elbette haklı olarak şuanki durumla ilgili yorum yapıyorsunuz. Diyelim cimri değil ama maalesef manipülatif biri ki bence bu da bir sorun.
Buna imzami atarım çünkü çok manipule eder kesinlikle. Soylerim ona da beni manipule etmeye kalkisma zekama hakaret etme diye. Ama hep ayni devam eder.

Buna imzami atarım çünkü çok manipule eder kesinlikle. Soylerim ona da beni manipule etmeye kalkisma zekama hakaret etme diye. Ama hep ayni devam eder.
Kimseye ilişkisinin devamı için tavsiye vermek haddime değil ama ben tahammül edemezdim sürekli böyle yaşamak çok zor

Düzgün bir oturma grubu 10 binden başlıyor. Yemek takımları bununda üstü ne bekliyor pardon? İkiniz alıyorsunuz çoğunu sen yapmışsın. Birikimini yaptıysa varsa parası kusura bakmasın içine sineni alıcaksın. Varken yapılır hadı yok olsa amenna ama parası olup yapmıyorsa götüne tekmeyi basıcaksın. Zira yarın evlendiğinde yok bu fondötenin pahalı yok şu pirinç markasını niye almadın yok efendim bu ayakkabın yırtılmamış başka almaya ne gerek var bla bla liste uzar.

Evet bence de beraber bakmamiz gerekli ama belli zaman sonra dedim ki aman bakmasin moralimi bozuyor cunku. Bu bile kotu biz bi paylasimda bulunamayacak miyiz , beraber yasayacagiz bu evde. Bunu soyledigimde benim dusuncelerimi onemsemiyorsun ki neden fikrimi belirteyim diyor
düşüncesi sadece ucuz olması.. bilmiyorum hevessiz erkekle evlenmek çok zor.
insan karşısında aynı eve çıkacağı icin mutlu, her şeyle ilgilenen biri bekliyor.
ben kendi babamda bunu gördüm babam annemin dediği tek seyi ikiletmezdi, eşimden de çok şükür böyle görüyorum. çünkü bir şeye heveslendiğinizde kursağınızda kalması kötü ve bunu evlensenizde aşamazsınız

Simdi bilemem benim icin bu durum kabul edilemez cunku ben heveslerimin kirilmasini hic sevmem ama 10 kadindan 6 si belki takilmaz bunlara. Ama sende bu durumdan mutlu degilsin demek ki konu acmissin.
Esyalarin bende az ve oz olmasindan yanayim ama bir koltuk alacaksam eger onunda kaliteli olmasini isterim.
Yani en kalitelisi alabilecek durumumuz yok ,imkanim dahilinde en iyisi almak isterim tabi ben de . Ama zor duruma sokup ille de bu bu diyip diretmem. Simariklik yapmam . Hayat paylasacagiz cunku . Esya tabi ki onemli degil onemli olan huzur ama imkanim dahilinde kendime bir yuva yapabilmeliyim ait hissetmeliyim .

Düzgün bir oturma grubu 10 binden başlıyor. Yemek takımları bununda üstü ne bekliyor pardon? İkiniz alıyorsunuz çoğunu sen yapmışsın. Birikimini yaptıysa varsa parası kusura bakmasın içine sineni alıcaksın. Varken yapılır hadı yok olsa amenna ama parası olup yapmıyorsa götüne tekmeyi basıcaksın. Zira yarın evlendiğinde yok bu fondötenin pahalı yok şu pirinç markasını niye almadın yok efendim bu ayakkabın yırtılmamış başka almaya ne gerek var bla bla liste uzar.
Böyle düşününce çok üzücü ya . En bastan beri dedim istedigim tek şey huzur diye. Bunu bana veremedikten sonra neye yarar ki . Ben zaten zora sokmuyorum seni . Içim darlandi ya

Yani en kalitelisi alabilecek durumumuz yok ,imkanim dahilinde en iyisi almak isterim tabi ben de . Ama zor duruma sokup ille de bu bu diyip diretmem. Simariklik yapmam . Hayat paylasacagiz cunku . Esya tabi ki onemli degil onemli olan huzur ama imkanim dahilinde kendime bir yuva yapabilmeliyim ait hissetmeliyim .

En kalitelisi olsun demiyorum ama butun evi 9 binlik esya ile de doldurmasin bir zahmet ki 9 bin bana gore imkansiz.

düşüncesi sadece ucuz olması.. bilmiyorum hevessiz erkekle evlenmek çok zor.
insan karşısında aynı eve çıkacağı icin mutlu, her şeyle ilgilenen biri bekliyor.
ben kendi babamda bunu gördüm babam annemin dediği tek seyi ikiletmezdi, eşimden de çok şükür böyle görüyorum. çünkü bir şeye heveslendiğinizde kursağınızda kalması kötü ve bunu evlensenizde aşamazsınız
Maşallah size Allah bozmasın . Umarim ben bu durumu çözebilirim konuşup anlatabilirim kendimi . Kafamda şimdiden çok fazla soru işareti var pişman olmak istemiyorum.

Back
X