Evlilik hazırlığı sorunları, lütfen yardım

Anlatmak istediğinizi anladım ama işte karşınızdaki fikrinize saygı duymalı yoksa mesele alınan şeyin parası değil. Bugün en hevesli olması gereken konuda böyle yapan birini de ileride düşünemiyorum
Umarım konuşarak makul bir sekilde halledebiliriz. Yoksa ben de ilerideki halimi iyi gormuyorum

Yoo kaçırdığınız bir nokta var . Ben zaten demirbaşlara bakıyorum. Onlar için de bu cümleleri kuruyor. Sadece bugün çok begendim dekoratif eşya ve inanın çok uygundu tanıdık olduğu için indirimli . Bunun için de aynı şeyi söylemesi düşündürdü beni. Size şöyle söyleyeyim , 9 bin tl ye ev dizecek . Bana attığı şeyler bu tarz şeyler. Internet yorumlara bakiyorjm bu adamlar dolandirici demiş herkes. Ona söylüyorum oyle bir sey yok rakip firmalar yaziyordur diyor. Ee diyorum 9 bine kim ev dizmiş millet enayi mi o kadar para harciyorlar. Elimizde kalir diyorum 1 sene sonra degisiriz diyor. Ee ne gerek var ben neden 9 bini cöpe atayım 1 sene için.Ve inanın ne bilezik ne gelinlik ne takı hiçbir sey istemedim. Durumlarınin farkindayim. O yuzden ailem fazlasını üstleniyor. Ama gezip,icmelere para varken bunlara olmaması bence onun biraz kaprisli olduğunu gösteriyor
Bence siz durumları iyi değil diye çok taviz vermişiniz nişanlınızda bunu kullanıyor gibi geldi. 9 bine nerde kalmış bu devirde ev düzmek ben 7 yıl öncesi bile bu fiyatın çok üstüne ev kurdum uygun fiyatlıları seçtiğşm halde

Bence siz durumları iyi değil diye çok taviz vermişiniz nişanlınızda bunu kullanıyor gibi geldi. 9 bine nerde kalmış bu devirde ev düzmek ben 7 yıl öncesi bile bu fiyatın çok üstüne ev kurdum uygun fiyatlıları seçtiğşm halde
Ust uste cok kotu seyler yasadi hep destek olayim derken aslinda destek degil de taviz verdigimi sonradan farkettim ben de.

tabi ki kendiniz düşünüp karar verin. ama size bir örnek vermek istiyorum çevremde böyle bir aile var eşi eşya seçerken istediklerini almamış kafasına göre almış hatta her şeyine karışmış ve sonra bir daha alırız ne olacak demiş. ve durumları da gayet iyi. şu an iki çocukları var çocuklarından dahi öyle bir kısıyor ki. eşininse almak ve yapmak istediği her şeye karşı cıkıyor her şeyi saçma buluyor. sizinki yemek içmek, onun düşüncesi ise sadece ve sadece parayı kenara koymak. sizin konunuzla sadece düşünceler değişiyor fakat insallah sonucu da değişir. çünkü kadın bu durumdan hiç memnun değil

ve nerede yaşamak konusunda neden fikirleri sürekli değişiyor onu tam anlamadım? niye
Bence kafasi karisik bir seyler yapmak istiyor , ama bilmiyor ne yapacagini. Yaşadigimiz sehiri sevmiyor . Deniz kenari olsun diyor , sonra bu ulkede yasanmaz ekonomik kosullar cok kotu diyor yurtdisinda yasayalim diyor. Kafasi karisik baya

Hiç cimri değil, keyfimize düşkünüz. Yeme, içme, gezme bunların hepsi var . Ama işte bu tarz eşya olaylarına ne gerek var diyor. Eşyaya gıcık .
Bende çok sinir oluyorum eşyaya eşim almak ister aldırmam bir süre sonra eşimde bana benzedi ama hatta bana hak veriyor.Ama belli başlı olması gereken eşyalara tabi ki bişey denmez alınmalı.

Bence kafasi karisik bir seyler yapmak istiyor , ama bilmiyor ne yapacagini. Yaşadigimiz sehiri sevmiyor . Deniz kenari olsun diyor , sonra bu ulkede yasanmaz ekonomik kosullar cok kotu diyor yurtdisinda yasayalim diyor. Kafasi karisik baya
Tamam da canım senin yakında nikahın varmış siz hiç oturup konuşmuyor musunuz. Öyle ev dizip ha diye başka yere taşınalım kalkalım yurtdışında yaşayalım kolay şeyler mi. Oturup konuşulması anlaşılması gerekmiyor mu. Onun kafası karışık olabilir bişeyler düşünüyor ne yapacağını bilmiyor diyorsunuz ama siz artık iki kişi oluyorsunuz bunlara birlikte karar vermeniz gerek

Belirli şeyler alınmalı sonuçta aile evinde gördüğünden de geri kalmamalısın,ben çok rahatsız olurdum , bizim evlilik döneminde eşimle inanılmaz hevesli yaptığımız bişeydi eşya alışverişi. 9 yıllık evliyiz daha hiçbir eşyamızı da değiştirmedik, manyak da değiliz sürekli eşyaya para gömelim, her yıl salon takımı değiştireceğinizi mi sanıyor da önünü kesiyor, ne istediğini bilmiyor kafası karışık ortak ödeyeceği için arıza çıkarıyor vs bilmiyorum çok hoşlanmadım bu tavırdan. Ben olsam karşıma alıp çat çat konuşur kendine gelmesini söylerdim, hiç uygun değil bu tavır.

Zaten demirbaşları alıyormuşsunuz, maddi kısmın çoğunu siz karşılıyormuşsunuz gelinliği kendin alıyorsun, şu durumda bile istediğini alamıyorsun insanın hevesi kursağında kalır, sen alacaklarını al o da alacağını alsın,
Zamanında bende hep alttan aldım durdum aman bir eşya değil mi aramız bozulmasın, ailesiyle aram bozulmasın gönülleri hoş olsun dedim sonra ne oldu değersiz, en kötü gelin olduk, çevremde istediğini yaptıran, istediği eşya olmadı diye ortalığı yıkanlar şimdi el üstünde tutuluyor.

Herkese iyi geceler , işin içinden bir türlü çıkamadığım için yazıp fikirlerinizi almak istedim. Nikahıma çok az bir zaman kaldı ve haliyle ev eşyası derdine düştüm .Sözde (!) nişanlıma göre her şey benim istediğim gibi olacak. Her şeyin en uygununa bakıyorum ama eşyaların elimde kalmayacak kalitede olmasına da özen gösteriyorum. Yine de yaranamıyorum . Ona ne gerek var buna ne gerek var. Az eşya çok huzur diyor nişanlım . Evet haklı da ama şöyle bir durum var zaten sadece gerekli şeylere bakıyorum. Oturma grubu , yatak odasi vs ... Ona atiyorum fotografları bak bu model nasıl diye ,sen bilirsin ben yorum yapmam ama az eşya çok huzur unutma vs diye diye resmen psikolojik şiddet uyguluyor. Zaten bütün isteklerimi minimalize ettim ne altın istedim ne başka bir şey. Kaldı ki her şeyi ortak alacağız ama yine de bana isteklerimin çok fazla olduğunu söylemese bile hissettiriyor. Sorsanız her şeye ben karar veririm benim istemem yeterli ama lafta işte. 2 tane dekoratif eşya alayım dedim salona . Yorum yok diyor. Baska şehire yerleşme düşüncemiz var ileride. Biz zaten bu evde hep oturmayacağız neden bunlara bakiyorsun az eşya diyip diyip duruyor. Gelinliğimi ben aldım , onun şu ana kadar yaptıklarının kaç katını ben ve ailem yaptı. Yine bile böyle muamele görmek aşırı üzüyor beni. Uzun zaman işe girmesini bekledim çok büyük sorunlar yasadi yaninda oldum ki olması gereken bu biliyorum. Ama bazen diyorum ki bunun için mi . Adam görmüyor ki ben neler yapıyorum. Hayal aleminde yaşıyor belki 3-5 seneye yurtdışına gideriz ne gerek var bunları almana diyor. Sana ne gerek var diye bağırasım geliyor bazen . Çok bunaldım belki kiminize çok küçuk problem olarak gelebilir ama ben yoruldum. Bazen diyorum ayrılsam daha mı iyi acaba benim için ? Başka hiçbir problemimiz yok. Özel günleri unutmaz, hediyeler gönderir. Kayınvalidem ve görümcemle aram çok iyi , genelde beni haklı görürler. Ama nişanlımın çok ciddi bir manipüle etme huyu var , kabul de etmez. Çok sabırlı bir insanımdır , ama sabrım taşmak üzere ve taşarsa genelde gemileri yakarım. Arkadaslar çok uzun yazdım farkındayım , belki ifade de edemedim kendimi . Şimdiden affınıza sığınıyorum .
Gelinliğimi ben aldım cümlesinden sonra benim için sizin agirliginiz bitmiştir

Size inanamıyorum o_O

Diyorum bak ailem başka şehirde yanimiza gelirlwr illa ki

Benim de aklım almıyor , ömür boyu laf mı anlatacagım diyorum. Yemek takımı almıstım çalışırken , bana soruyor kac kisilik diye . 12 kisilik dedim. 8 kişilik neyimize yetmiyormus neden 12 kisilik almisim. 8 kisilik yemek takimi var da benim haberim yok sanirim
Nişanlınıza dolaylı yoldan hak veriyorum gibi. Ben de evlendim, 12kişilik yemek takımı asla almadım 😆 6 kişilik farklı 2şer takım aldım. Zaten yemek masası 6 kişilik, büyüyüp 8 kişilik oluyor, 12 kişiyi aynı anda evimde ağırlamam mümkün değil neden koca yemek takımı alıyım ki ıvır zıvırıyla. Koltuk takımı aldık 15bindi, bana kalsa 8lik olanı alırdım. 2sene de bir değiştirip evin havasını değiştirirdim en azından. Ben de eşyaya çok anlam yüklemiyorum ama eşimin söylediklerini de kırmadım, manipüle etmedim asla. Sadece tv alırken etmiş olabilirim o da 25binlik tvlere göz koyduğu için 🤦🏻‍♀️ O paraya dolabımı yenilerim😆😆😆😆

Şimdi ev eşyasına böyle der yarın iki gün sonra bebeğim olunca oda yapmak istersin ne gerek var diye başlar bişi almak istersin ona ne gerek var der hep içinde kalır içinde kalsın diye mi yaşıyorsun. Benzer bir durumdayım yinede benim gazıma gelme 😂

İşin garibi ne biliyor musun şahsen ben hiç öyle şuna para harcarım bu masrafım var diyen biri değilim dümdüz bir insanım temel ihtiyaçlarım karşılansın çok extralara girmem ama bana bile konu sahibi haklı geldi. Çünkü burda olay para harcamaktan farklı bir şey. İki kişi evlenecek ama bi taraf sürekli heves kırıyor üstelik konu sahibi söylediğine göre lüks ve aşırıya kaçmadığı halde. Yarın öbür gün çöp bile alacak olsa ne gerek var diyecek moral bozacak.
Ben bile okuyunca kendimi yerine koydum hevesim kırıldı. Diyorum ya kendi maaşından bir gün bir şey alsa ne gerek var diyecek potansiyelde biri

Herkese iyi geceler , işin içinden bir türlü çıkamadığım için yazıp fikirlerinizi almak istedim. Nikahıma çok az bir zaman kaldı ve haliyle ev eşyası derdine düştüm .Sözde (!) nişanlıma göre her şey benim istediğim gibi olacak. Her şeyin en uygununa bakıyorum ama eşyaların elimde kalmayacak kalitede olmasına da özen gösteriyorum. Yine de yaranamıyorum . Ona ne gerek var buna ne gerek var. Az eşya çok huzur diyor nişanlım . Evet haklı da ama şöyle bir durum var zaten sadece gerekli şeylere bakıyorum. Oturma grubu , yatak odasi vs ... Ona atiyorum fotografları bak bu model nasıl diye ,sen bilirsin ben yorum yapmam ama az eşya çok huzur unutma vs diye diye resmen psikolojik şiddet uyguluyor. Zaten bütün isteklerimi minimalize ettim ne altın istedim ne başka bir şey. Kaldı ki her şeyi ortak alacağız ama yine de bana isteklerimin çok fazla olduğunu söylemese bile hissettiriyor. Sorsanız her şeye ben karar veririm benim istemem yeterli ama lafta işte. 2 tane dekoratif eşya alayım dedim salona . Yorum yok diyor. Baska şehire yerleşme düşüncemiz var ileride. Biz zaten bu evde hep oturmayacağız neden bunlara bakiyorsun az eşya diyip diyip duruyor. Gelinliğimi ben aldım , onun şu ana kadar yaptıklarının kaç katını ben ve ailem yaptı. Yine bile böyle muamele görmek aşırı üzüyor beni. Uzun zaman işe girmesini bekledim çok büyük sorunlar yasadi yaninda oldum ki olması gereken bu biliyorum. Ama bazen diyorum ki bunun için mi . Adam görmüyor ki ben neler yapıyorum. Hayal aleminde yaşıyor belki 3-5 seneye yurtdışına gideriz ne gerek var bunları almana diyor. Sana ne gerek var diye bağırasım geliyor bazen . Çok bunaldım belki kiminize çok küçuk problem olarak gelebilir ama ben yoruldum. Bazen diyorum ayrılsam daha mı iyi acaba benim için ? Başka hiçbir problemimiz yok. Özel günleri unutmaz, hediyeler gönderir. Kayınvalidem ve görümcemle aram çok iyi , genelde beni haklı görürler. Ama nişanlımın çok ciddi bir manipüle etme huyu var , kabul de etmez. Çok sabırlı bir insanımdır , ama sabrım taşmak üzere ve taşarsa genelde gemileri yakarım. Arkadaslar çok uzun yazdım farkındayım , belki ifade de edemedim kendimi . Şimdiden affınıza sığınıyorum .
Sana ne gerek var diye bağırasınız geliyorsa bağırın lütfen.
Ben de az eşya çok huzur kafasındayım ama yeni geline dekoratif eşya alma da denmez.
Son heves bükücü nişanlınız.

Adamin derdi hiç bir sey yapmamak.Yapilacak mecbur olan şeyden dahi bir sey çalma en giderle isin icinden cikma derdinde.Belli ki cimri 😝Allah yardimcin olsun.Sen madem onunla yuva kurmak istiyorsun duyma dediklerini

Az esyadan kasti ne ki acaba? Yani her seyin azi bile alinsa bir yatak odasi bir oturma grubu bir mutfak masa sandalyesi hali perde vs alinacak sonucta. Bunlar extra degil elzem seyler. Acaba ekonomik olarak zorlanacagini mi dusunuyor. Ben maddi kaygiyla yaptigini dusunuyorum. Aksi halde erkekler cok takilmaz cunku az esya vs diye.

Bana kalırsa bu zamana kadar her şeye ‘olur, tamam, peki’ dediğiniz için buna alışmış.
Yerinizde olsam dekoratif eşya fotosu falan göndermem ona, alır, geçerim, ev yerleşince görür.
Belli ki eşyaya bakışınız farklı.
Adamı sizin bu konudaki heyecanınıza ortak olmaya zorlamayın.
Seviyorum diğer huyları iyi diyorsanız bu konuda gündem oluşturmayın sürekli.
Sözlünüz kadar olmasa da eşimin almaya bakışı ihtiyaç odaklıdır.
Gerek var mı? Sorusu -mutfak alışverişi hariç-onun için can alıcı sorudur.
Bazen ben şöyle kestirip atarım.
Benim için gerekli, alalım.
Veya ben istiyorum sipariş verelim.

Back
X