Evlilik hazırlığı sorunları, lütfen yardım

Cimri desem her şeyde para kısar . Eşyaya para vereceğimize gezelim diyor. Yiyelim icelim gezelim hayat mottomuz bu resmen 🤦🏽‍♀️
Iste evlilik sorumluluk da demek o sorumlulugu almak istemiyor
Ama cimrilik de var bence
Sonucta evlenince yerde mi oturacaksiniz, yere döşek mi atacaksiniz, hem 8 kisilik takımlar 12 kisiliklerden pahali. Bence sorunlu biri

Dkdkdkdkdk ya allah aşkına kadın zaten esas olan şeylere bakıyorum diyor adam oradan az eşya çok huzur falan diyor bunu mu kıskanıcaz cidden:d bu nasıl bir mantalite:d ya kusura bakmayın da ben gerekli olan şeylere bakıyor ve bütçemi bilip ondan kat kat fazla şeyleri istemiyorsam fikir istemek için gönderdiğim linke az eşya çok huzur diyen adamın şöööyle ağzının ortasına iyi bir geçiririm. Düşünsenize siz imkanlarınız dahilinde ev kurmaya çalışıyorsunuz oradan az eşya zaten taşınıcaz diye stoplayan biri var yardımcı olmak katkıda bulunmak yerine, cimri insan hiç çekilmiyor. İyi düşünün bence konu sahibi yarın öbür gün bebeğiniz olduğunda ikinci zıbını alırken zaten büyücek bebe bir taneyle idare et ne gerek var dediğinde daha çok zorunuza gider.
Orada dur artık derim sanırım bebek olursa . Ama yine de dediginiz gibi aşırı canımı sıkar bu durum . Bunları çok iyi konuşup kendimi ifade etmem gerekli.

Evet konuştuk , şimdi söylemesine göre her şey ortak . Çalışmaya başladığımdaki maaşımda bana ait olacakmış söylediğine göre. Bunu söylemesi bile bana saçma geliyor herkes belli harçlık alır geri kalan bütün masraflar paylaşılır . Belki ailemde böyle gördüğüm için. Onunla konuşsanız sadece derdinin eşyaya bu kadar para vermek olduğunu söyler
Iste esyaya gelince cok para ama seneye değiştiririz diyen de kendisi
Yani soyledikleri bile tutarsiz

Evet konuştuk , şimdi söylemesine göre her şey ortak . Çalışmaya başladığımdaki maaşımda bana ait olacakmış söylediğine göre. Bunu söylemesi bile bana saçma geliyor herkes belli harçlık alır geri kalan bütün masraflar paylaşılır . Belki ailemde böyle gördüğüm için. Onunla konuşsanız sadece derdinin eşyaya bu kadar para vermek olduğunu söyler
Şunu anlıyorum, erkekler ve kadınlar olarak aynı şeye aynı anlamı yüklemiyoruz ve onlar için en anlamsız olan en ucuz olmalıdır.
Bunda sıkıntı görmüyorum ama bir ev eşyası da imkan varken en ucuzu alınmaz.

2019 yılında ablama sıfırdan ev dizdik, tek yaşayacaktı.
Hiçbir şeyin pahalısını ya da markasını almadık, en markalı şey ikeadan köşe koltuk ya da enza dan yatak odası, öyle diyeyim siz anlayın.
Ki o yatak odası 4 bin tl miydi neydi.
Ve masrafı 30 bini geçti.
Çünkü beyaz eşya denilen bir şey var. En dandik marka buzdolabı bile 2 bin küsürlerde.
Vs vs.

Iyice kendimi ifade edip net tavrımi koymalıyım. Onun cevabına göre de yolumu çizmeliyim. Sorumluluk almasıni geçtim sussun yeter negatif yüklemesin beni

Tabi sinir bozucu , kaliteli yaşamak için yaşam alanımında bana hitap etmesi gerekir. Elimdeki imkanlarla bunu yapabilmek isterim. Zorlanacağı bir duruma asla sokmam zaten.
şu an eşim istediğim bir şeye bu şekilde yaklaşsa bozulurum yani.. evlilik karşılıklı saygı gerektirir istediğin şeyler zaten imkan dahilindeyse saygı duyması gerekir. yani insanız sonuçta, özeniyoruz. yarın öbür gün bu evin şurasına şunu yapalım desen kızacak, çocuk olucak çocuk bilgisi olmadığından her almak istediğinde ne gerek var ne işe yarıyor ki bu diyecek.. diyecekte diyecek

Şunu anlıyorum, erkekler ve kadınlar olarak aynı şeye aynı anlamı yüklemiyoruz ve onlar için en anlamsız olan en ucuz olmalıdır.
Bunda sıkıntı görmüyorum ama bir ev eşyası da imkan varken en ucuzu alınmaz.

2019 yılında ablama sıfırdan ev dizdik, tek yaşayacaktı.
Hiçbir şeyin pahalısını ya da markasını almadık, en markalı şey ikeadan köşe koltuk ya da enza dan yatak odası, öyle diyeyim siz anlayın.
Ki o yatak odası 4 bin tl miydi neydi.
Ve masrafı 30 bini geçti.
Çünkü beyaz eşya denilen bir şey var. En dandik marka buzdolabı bile 2 bin küsürlerde.
Vs vs.
Şu an 4 bine yatak odasını geçtim yemek odası yok . Ben biriktirmistim biraz . Ben katiyorum ailem katiyor o da katacak . Orta halli bi ev şu an 40 bin . Beyaz eşyaları orta segment altinda bakiyorum buarada.

Offf cimri erkek hiç çekilmez söylemesi ilerde evlendiğinizde en basiti bir ruj alsanız ona bile laf eder. O potansiyelde bence iyi düşün
Benim cilt temizleme ürünlerime laf ediyordu zekasızın teki ben de zaten zor zamanlardan geçiyordum bari ilişkimiz düzgün olsun diye onun uygun gördüğü gibi bir rutin oluşturdum kendime, ne büyük hata, iki ayda ancak topladım cildimi. Gerçekten kendime bunları yaşattığım için çok kızgınım. Umarım konu sahibi de görebilir gerçekleri. Yemeye içmeye laf etmez demiş de aynı evde hadi pişir yiyelim olacak ben adamla ilgili birkaç cümleden çözdüm bunu. Gerçekten kalbi güzel insan katiyen böyle yapmaz.

Olmadi paran yoksa acik acik soyle, az esya bilmem ne huzur deyip enerjimi cekip durma de 🤬
Bakin bana dese ki böyle böyle inan ben sadece şu kadar para çikarabilirim. Tamam derim ya o zaman biraz daha nikahi erteleyelim para biriktirelim. Cunku zaten demirbaslara bakiyorum yani nerde yatip nerde oturacagim nerede yemek yapacagim. Eger yoksa olana kadar bekleyelim ama bu laflarla butun hevesim kursagima dizilmesin.

Çok doğru söylüyorsunuz , gerçekten çok teşekkür ederim , bu açıdan bakmamıstım. Lafta her şey benim istediğim gibi olmalı sorsanız öyle der . Ama lafta işte.
Bakın evlilik yol arkadaşlığıdır, insanlar malesef sebeplerden çok sonuçlara odaklanır ve bu nedenlerle evlilikleri çıkmaza girer. Mutlu bir evlilik istiyorsanız bazı altın kurallar var, öncelikle sırf karşındaki istiyor diye sürekli kendinden fedakarlık etmeyeceksin bu insanı bitiren birşey, ikinci olarak eşinin bir şeyi söylediğinde neyi neden söylediğini bilecek kadar onu tanımak zorundasın, ve üçüncü olarak istediklerini açıkça söyleyip gerektiğinde diretebilecek kadar hayat arkadaşından çekinmeyeceksin, bunları yapabilirsen mutlu olursun, evlilikte kadınların yaptığı en büyük yanlış bu zaten, sürekli alttan alıp , kocanın isteklerini ön plana alıyorlar ve mutsuz oluyorlar ama içlerinde çözemedikleri için, bu seferde dırdır ve kavgalar başlıyor.
Bakın size evlenince yaşayacağınız ikinci büyük sorunu da ben söyleyeyim, temizlik ve ev işleri, zira ev eşyasını gereksiz gören adam kesinlikle temizlikçiyide gereksiz görür, ama öyle adamların büyük bir çoğunluğuda zaten ortalama kadın standartlarında bir temizlik anlayısını da gereksiz görür ya da bir kısmı karısının hem gidip para kazanıp hem de evinin hizmetçiliğini yapmasını onun görevi gibi görür. Senin bu durumlarda ki kararlı duruşların ve erkek arkadaşının bunlara vereceği tepkiler aslında sizin evlilik yolunuzu belirler. Bence haklı olduğunu düşünüyorsan gerekçeleri ile erkek arkadaşına anlat ve taleplerinden vazgeçmeyeceğini söyle, bakalım sorun sadece eşya mı değil mi o zaman anlarsın.

Benim cilt temizleme ürünlerime laf ediyordu zekasızın teki ben de zaten zor zamanlardan geçiyordum bari ilişkimiz düzgün olsun diye onun uygun gördüğü gibi bir rutin oluşturdum kendime, ne büyük hata, iki ayda ancak topladım cildimi. Gerçekten kendime bunları yaşattığım için çok kızgınım. Umarım konu sahibi de görebilir gerçekleri. Yemeye içmeye laf etmez demiş de aynı evde hadi pişir yiyelim olacak ben adamla ilgili birkaç cümleden çözdüm bunu. Gerçekten kalbi güzel insan katiyen böyle yapmaz.
Bazı yorumlar tokat gibi çarpıyor yüzüme . Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Yarin ilk işim açık açık her şeyi konusmak olacak

Bakin bana dese ki böyle böyle inan ben sadece şu kadar para çikarabilirim. Tamam derim ya o zaman biraz daha nikahi erteleyelim para biriktirelim. Cunku zaten demirbaslara bakiyorum yani nerde yatip nerde oturacagim nerede yemek yapacagim. Eger yoksa olana kadar bekleyelim ama bu laflarla butun hevesim kursagima dizilmesin.
Ya bu adamla evlenmekte hala ısrarcı mısınız? Gercekten kendini geçin çocuğunuzdan sakınınca maddi şeyleri daha kötü hissedeceksiniz ve maddi şeyleri sakınan birinin ruhani şeyleri bolluk bereket içinde sunacağını mı düşünüyorsunuz?

Şu an 4 bine yatak odasını geçtim yemek odası yok . Ben biriktirmistim biraz . Ben katiyorum ailem katiyor o da katacak . Orta halli bi ev şu an 40 bin . Beyaz eşyaları orta segment altinda bakiyorum buarada.
40 bin yine iyi. Benim bahsettiğim süreç pandemi öncesi ve bu devasa zamlar yokkendi.
O zaman 2 bine aldığımız tv, şuan 3,5 mesela.
Bunun gibi katlandı her şey ve ben tek kişilik bir evden bahsettim.
Yani yemek takımı 6 lı, 6 bardak ve 6 çay bardağından oluşan, yemek masasıdır sandalyesidir olmayan bir ev.
Yaşam alanı, mutfak ve yatak odası o kadar.

Kocam bana göre inanılmaz cimri bir adamdır, 40 kere düşünür, erteler falan.
Nişanlı olduğumuz dönemde bir kere bile herhangi bir şeyin ne ucuzunu aradı ne de böyle kotalar koydu, düşünün pinti adam bile yapmadı bunu.

Sizin meseleniz de bence paradan ziyade çok daha başka temellere dayanıyor, burnuma iyi kokular gelmedi.
Böyle masraftan kaçan insanın ya aklında belirlediği bir plan oluyor aileyle yaşam, memlekete tayin vs ya da sizi düşünmeden aldığı yurtdışı kararı.

Ben hayatta cilt bakım ürünü ve makyaj ürünlerime karıştırtmam dikkat ederim bu tarz şeyler önemlidir. Cildi bozuyor dediğin gibi yani durum el vermez ıkı ay sonra alırsın ama yıne alırsın. Belli şeyler çizgi olmalı aman bu tarz bir şeyde taviz vermeyin

Back
X