Evlilik hazırlığı sorunları, lütfen yardım

Yoo insan her konuda cimri olacak diye bir sey yok ki.
He bakmissin belki mutfak alisverisinde de darlar seni. Sonra bunun ustune başına kiyafet almasi var o zaman darlar. Eve bir sey lazim olur o zaman darlar. Darlarda da

He bakmissin belki mutfak alisverisinde de darlar seni. Sonra bunun ustune başına kiyafet almasi var o zaman darlar. Eve

He bakmissin belki mutfak alisverisinde de darlar seni. Sonra bunun ustune başına kiyafet almasi var o zaman darlar. Eve bir sey lazim olur o zaman darlar. Darlarda darlar
Sorun bu zaten baska hicbir seyde cimriligini gormedigim icin belki de cimri diyemedim . Sonucta bir ev kuruyoruz hem hic yorum yapmiyor ben elimden geldigince uygununa bakiyorum. Onda da yine problem cikariyor . Bugun konusacagim uygun bir sekilde . Yorumunuz icin tesrkkur ederim

Cimri değilmiş yeme içme gezme tozma herşey var diyorsunuz. Belki de hani şehir dışına girme olayınız olduğu için şimdi alma diyordur. Böyle şeyler kadınlar için çok önemli ilk defa ev diziyorsun sonuçta ama erkekler için önemli değil malesef. Onlar bir koltukta uzanıp bide ellerinde kumanda oldu mu allaaaah yeter onlara. Ben burda seni manipule ettiğini düşünmüyorum acıkcası. Doğası gereği meraksız sadece. Benim eşimde mesela evlenirken hiç bir mobilya veya eve aldığımız esyaların hiç birini görmedi. Kayınvalidemle annemle beraber gittik aldık. Benim için önemsiz dedi. Ama ben şimdi diyemem ki bu adam demekki sonrada ilgisiz olacak. Çünkü olmadı benim eşim gayet benimle evlatlarıyla ilgili. Eşya almak onun ilgisini cekmıyor sadece. Sende bu işleri büyüklerle halletmeye çalış. Genel olarak iyiymiş çünkü nişanlın eğlenmene ve keyif almana bak bugünler hızlı geciyor

Cimri değilmiş yeme içme gezme tozma herşey var diyorsunuz. Belki de hani şehir dışına girme olayınız olduğu için şimdi alma diyordur. Böyle şeyler kadınlar için çok önemli ilk defa ev diziyorsun sonuçta ama erkekler için önemli değil malesef. Onlar bir koltukta uzanıp bide ellerinde kumanda oldu mu allaaaah yeter onlara. Ben burda seni manipule ettiğini düşünmüyorum acıkcası. Doğası gereği meraksız sadece. Benim eşimde mesela evlenirken hiç bir mobilya veya eve aldığımız esyaların hiç birini görmedi. Kayınvalidemle annemle beraber gittik aldık. Benim için önemsiz dedi. Ama ben şimdi diyemem ki bu adam demekki sonrada ilgisiz olacak. Çünkü olmadı benim eşim gayet benimle evlatlarıyla ilgili. Eşya almak onun ilgisini cekmıyor sadece. Sende bu işleri büyüklerle halletmeye çalış. Genel olarak iyiymiş çünkü nişanlın eğlenmene ve keyif almana bak bugünler hızlı geciyor
Ya almamasina bakmasina yine bir sey demiyorum. Ama o evde beraber yasayacagiz bi yorum yap bunu begendin mi begenmedin mi . Onu yapmiyosun yine tamam . Sonra bana netten buldugu 9 binlik dugun paketlerini atiyor. Yorumlara bakiyorum millet dolandirici bunlar demis. Hem karismiyorum diyip hem 9 binlik esya atmak nedir ? Bunu da gectim bakin cok samimi soyluyorum ona yuk olmamaya calisiyorum yani elimden geldigince zaten uygun bakmaya calisiyorum. Ama 9 bine esya almam neden almam elimde kalir cunku belki gelmez bile adamlar dolandirici yazmis. Ben neden elimdeki 9 binden olayim. Bu olaylar bana mantiksiz geliyor

Benim eşimde ne gerek var derdi. Hatta ben ona "ne gerek var" diye lakap takmıştım. Elim neye değse ne gerek var derdi... ben inat ettim isteklerimde konuştum gerekliliğini anlattım çünkü bazı erkeklere göre her şey gereksiz:) 3 yıl geçti şimdi tam tersi ben ne gerek var demeye başladım :) o derece değişti kendi eve eşya almaya ( dekoratif eşyalar ,mutfak gereçleri) başladı.
Belki nişanlınız da evlilik süresince böyle öğrenecek.

Evet ama ben zaten çok eşya almiyorum ki. Yatak odası, oturma grubu, beyaz esya. Zaten ivir zivirlarimi hep aldim ben çalışırken. Sadece bugün bir dekoratif eşya attım o kadar .

yatak odası vs tamam da dekoratif eşyayı niye atıyorsunuz?
inciğe cıncığa kadar ikinizin beğendikleri mi olmalı.
beğendiyseniz alın geçin.
diyelim evlisiniz mağazanın birinde bir süs eşyası beğendiniz eşiniz yanınızda değil onay mı alacaksınız. foto atıp.
hayatı zorlaştırıp sonra da kendi canınızı sıkmak bu.

Benim eşimde ne gerek var derdi. Hatta ben ona "ne gerek var" diye lakap takmıştım. Elim neye değse ne gerek var derdi... ben inat ettim isteklerimde konuştum gerekliliğini anlattım çünkü bazı erkeklere göre her şey gereksiz:) 3 yıl geçti şimdi tam tersi ben ne gerek var demeye başladım :) o derece değişti kendi eve eşya almaya ( dekoratif eşyalar ,mutfak gereçleri) başladı.
Belki nişanlınız da evlilik süresince böyle öğrenecek.
Olabilir sizin gibi yapmaya calismaliyim sanirim . Cok guzel basa cikmissiniz bu durumla

yatak odası vs tamam da dekoratif eşyayı niye atıyorsunuz?
inciğe cıncığa kadar ikinizin beğendikleri mi olmalı.
beğendiyseniz alın geçin.
diyelim evlisiniz mağazanın birinde bir süs eşyası beğendiniz eşiniz yanınızda değil onay mı alacaksınız. foto atıp.
hayatı zorlaştırıp sonra da kendi canınızı sıkmak bu.
Aslında yatak odasini secmistim ve tanidik bir yere girdik cok hosuma gitti hadi evlilik hediyesi olsun diyip cok cuzi bir miktar talep etti. Ben de ne biliyim o an onunla paylasmak istedim. Ama haklisiniz ilk defa dun boyle bir dekoratif esya attim daha atmam. Alirim evde gorur. Yine buna ne gerek vardi der :)

Aslında yatak odasini secmistim ve tanidik bir yere girdik cok hosuma gitti hadi evlilik hediyesi olsun diyip cok cuzi bir miktar talep etti. Ben de ne biliyim o an onunla paylasmak istedim. Ama haklisiniz ilk defa dun boyle bir dekoratif esya attim daha atmam. Alirim evde gorur. Yine buna ne gerek vardi der :)

desin. ne gerek var ona göre sizde ben gerekli buldum deyin geçin.
adam cimri değilmiş yazdıklarınıza göre. takılmayın o yüzden.

image.webp
Bence konunun özeti bu:))

Bu adam yarın evde bir eşya fazla gelse, sizin aldığınız bir şeyde sorun çıksa sen aldın sen istedin diye başınıza vurur durur. Temel eşyaları en iyisinden almaya çalışırım ama evde süs eşyası çiçek böcek vs bana hep ikinci il gibi geliyor. Sil Allah sil. Ben de almadım öyle şeyler. Ama yatak odası, oturma odası, beyaz eşyayı da en iyisini almıştım. Benim esas işim onlarla çünkü.

Herkese iyi geceler , işin içinden bir türlü çıkamadığım için yazıp fikirlerinizi almak istedim. Nikahıma çok az bir zaman kaldı ve haliyle ev eşyası derdine düştüm .Sözde (!) nişanlıma göre her şey benim istediğim gibi olacak. Her şeyin en uygununa bakıyorum ama eşyaların elimde kalmayacak kalitede olmasına da özen gösteriyorum. Yine de yaranamıyorum . Ona ne gerek var buna ne gerek var. Az eşya çok huzur diyor nişanlım . Evet haklı da ama şöyle bir durum var zaten sadece gerekli şeylere bakıyorum. Oturma grubu , yatak odasi vs ... Ona atiyorum fotografları bak bu model nasıl diye ,sen bilirsin ben yorum yapmam ama az eşya çok huzur unutma vs diye diye resmen psikolojik şiddet uyguluyor. Zaten bütün isteklerimi minimalize ettim ne altın istedim ne başka bir şey. Kaldı ki her şeyi ortak alacağız ama yine de bana isteklerimin çok fazla olduğunu söylemese bile hissettiriyor. Sorsanız her şeye ben karar veririm benim istemem yeterli ama lafta işte. 2 tane dekoratif eşya alayım dedim salona . Yorum yok diyor. Baska şehire yerleşme düşüncemiz var ileride. Biz zaten bu evde hep oturmayacağız neden bunlara bakiyorsun az eşya diyip diyip duruyor. Gelinliğimi ben aldım , onun şu ana kadar yaptıklarının kaç katını ben ve ailem yaptı. Yine bile böyle muamele görmek aşırı üzüyor beni. Uzun zaman işe girmesini bekledim çok büyük sorunlar yasadi yaninda oldum ki olması gereken bu biliyorum. Ama bazen diyorum ki bunun için mi . Adam görmüyor ki ben neler yapıyorum. Hayal aleminde yaşıyor belki 3-5 seneye yurtdışına gideriz ne gerek var bunları almana diyor. Sana ne gerek var diye bağırasım geliyor bazen . Çok bunaldım belki kiminize çok küçuk problem olarak gelebilir ama ben yoruldum. Bazen diyorum ayrılsam daha mı iyi acaba benim için ? Başka hiçbir problemimiz yok. Özel günleri unutmaz, hediyeler gönderir. Kayınvalidem ve görümcemle aram çok iyi , genelde beni haklı görürler. Ama nişanlımın çok ciddi bir manipüle etme huyu var , kabul de etmez. Çok sabırlı bir insanımdır , ama sabrım taşmak üzere ve taşarsa genelde gemileri yakarım. Arkadaslar çok uzun yazdım farkındayım , belki ifade de edemedim kendimi . Şimdiden affınıza sığınıyorum .
Gelinligi sana aldıran adamdan hayır bekleme altın bile istememıissin.... Ne kadar safsın.. Ben senin yerin de olsam hemen nişanı atarım arkama bakmadan kacarım.. Nişanlın bastan kendini belli ediyor haberin olsun hayaller le yasıyor o

Bu kk'dan ve hayattan öğrendiğim bir şey varsa o da evlenirken istediklerini alman gerektiğidir.
Bir kere evlendikten sonra zaten geçim derdi falan derken bir şey alınmıyor. Ben evime ekstra bir şey almam yani şuan.
Bir de ona göre gereksiz olabilir ama size göre gerekli belki de. Bu hissettiklerinizi açık açık konuşun. Beklentileriniz uyuşmazsa bir daha düşünürsünüz. Bu konuda manipule eden her konuda aynı taktiği deneyebilir.
Tavrı hoşuma gitmedi bilemiyorum. Belki ben de sizin gibi düşündüğüm içindir.
Ha bir de altın istemedim hiç bir şey istemedim diyorsunuz ya, ben de istemedim. Bunlar mı benim değerimi belirleyecek falan kafasındaydım. Ama karşınızda bunları istememenin sizin asaletinizden olduğunu anlayacak tipler yoksa istemeniz gerekiyormuş bence. Yapılan fedakarlıklar göreviniz falan oluyor sonra. Benim eşim değil ama ailesi için öyle oldu. Ben de kendileriyle iyi anlaşmama rağmen bir kere soğudum, daha da eskisi gibi olmuyor.

Bu kk'dan ve hayattan öğrendiğim bir şey varsa o da evlenirken istediklerini alman gerektiğidir.
Bir kere evlendikten sonra zaten geçim derdi falan derken bir şey alınmıyor. Ben evime ekstra bir şey almam yani şuan.
Bir de ona göre gereksiz olabilir ama size göre gerekli belki de. Bu hissettiklerinizi açık açık konuşun. Beklentileriniz uyuşmazsa bir daha düşünürsünüz. Bu konuda manipule eden her konuda aynı taktiği deneyebilir.
Tavrı hoşuma gitmedi bilemiyorum. Belki ben de sizin gibi düşündüğüm içindir.
Ha bir de altın istemedim hiç bir şey istemedim diyorsunuz ya, ben de istemedim. Bunlar mı benim değerimi belirleyecek falan kafasındaydım. Ama karşınızda bunları istememenin sizin asaletinizden olduğunu anlayacak tipler yoksa istemeniz gerekiyormuş bence. Yapılan fedakarlıklar göreviniz falan oluyor sonra. Benim eşim değil ama ailesi için öyle oldu. Ben de kendileriyle iyi anlaşmama rağmen bir kere soğudum, daha da eskisi gibi olmuyor.
Evet benim dusuncemde altin neden istiyeyim yapmak isterlerse yaparlar, istemezlerse sorun degil diye dusundum yani hic uzerinde durdugum bi konu degildi. Oyle haklisiniz ki yaptigimiz fedakarliklar gorev haline geliyor . Ben çok fazla seviyordum sanırım o donem hep alttan almamin sonuclarini yasiyorum su an . Yanlis anlasilmasin bu konu haricinde eziyeti olan biri degil , kac senedir beraber bir kere sesini yukseltmemistir. Ama iste ozellikle nisanlandiktan sonra bazi seyler cok gozume batmaya basladi. Ben huzurumuz bozulmasin diye sustukca en kucuk istedigim sey goze gelmeye basladi

Bazılarının yorumundan olayın özünü anlamadıklarını düşündüm. Mesele dekoratif eşya ıvır zıvır değil heves kıran bi adam var ortada. Evet erkekler bu konulardan anlamıyor olabilr çok doğal bu durumda vermesi gereken cevap hayatım ben anlamıyorum sen seç bana uyar gibi bir şey demesi. Ama konu sahibinin nişanlısı sürekli ona ne gerek var az eşya çok huzur diye diye bir şeyleri dikte etmeye çalışıyor.

Mesela ben evde dekoratif eşyadan biblodan tablodan hiç hoşlanmam ama eşim çok sever bana göre gereksin kalabalık ve boşa masraf ama onun beğenip eve aldıklarına ne gerek var demem.
Konu sahibi örnek vermek için dekoratif eşya attım demiş olayı çeşitlendirmek için sanki 7/24 dekoratif eşya bakıyor muamelesi yapmışsınız.
Erkek olarak ilgi duymuyorsa ben anlamam desin çekilsin kızın başına minimalist yaşam koçu kesilmesine gerek yok.

Bazılarının yorumundan olayın özünü anlamadıklarını düşündüm. Mesele dekoratif eşya ıvır zıvır değil heves kıran bi adam var ortada. Evet erkekler bu konulardan anlamıyor olabilr çok doğal bu durumda vermesi gereken cevap hayatım ben anlamıyorum sen seç bana uyar gibi bir şey demesi. Ama konu sahibinin nişanlısı sürekli ona ne gerek var az eşya çok huzur diye diye bir şeyleri dikte etmeye çalışıyor.

Mesela ben evde dekoratif eşyadan biblodan tablodan hiç hoşlanmam ama eşim çok sever bana göre gereksin kalabalık ve boşa masraf ama onun beğenip eve aldıklarına ne gerek var demem.
Konu sahibi örnek vermek için dekoratif eşya attım demiş olayı çeşitlendirmek için sanki 7/24 dekoratif eşya bakıyor muamelesi yapmışsınız.
Erkek olarak ilgi duymuyorsa ben anlamam desin çekilsin kızın başına minimalist yaşam koçu kesilmesine gerek yok.
Yaa size çok teşekkür ederim , anlatmak istediğimi ne kadar güzel anlamışsınız. Degisik bir kalıba sokuldum birkac kisi tarafindan gerçekten . Devamli bir sey isteyen, kaprisli bir insanmışım gibi . Sadece yorum yazmak için değil beni anlamaya çalışıp yardimci olduğunuzdan dolayı size çok teşekkür ederin.

Yaa size çok teşekkür ederim , anlatmak istediğimi ne kadar güzel anlamışsınız. Degisik bir kalıba sokuldum birkac kisi tarafindan gerçekten . Devamli bir sey isteyen, kaprisli bir insanmışım gibi . Sadece yorum yazmak için değil beni anlamaya çalışıp yardimci olduğunuzdan dolayı size çok teşekkür ederin.
Rica ederim ortada gün gibi açık bir gerçek var. Sizi çok iyi anlıyorum çünkü ben de evlenirken her şeyin makul olanını isteyen aman masraf olmasın diye bir çok şeyden fedakarlık eden bir insandım ama eşim de bunu hiç suistimal etmedi. En basitinden elektirikli süpürge almadım eşimin bekarlık süpürgesi gayet iyi çekiyordu sorun etmedim eşim de sağ olsun her seferinde ya bi süpürge alalım diye bunu içine dert etti yani demek istediğim bir denge oldu aramızda. Siz fedakarlık yapan tarafsınız ama karşı taraf bundan memnun olup "ya bu kız zaten elinden geleni yapıyor ben de üsütme düşeni yapayım" demek yerine sizin bu anlayışlı tarafınızı kullanıyor.

Back
X