• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hazırlığındayım..Alışveriş konusunda fikir verir misiniz?

vay be. Çok teşekkür ediyorum. Çelikte emsan nasıldır acaba fikriniz var mı?
canım çelikte emsan nasıldır bilmiyorum ama korkmaz çok ii çevremde kullananlarda vr çok iyiymiş korkmaz ben kullanmadım korkmaz ama yılların markası porselende güral yada kütahya al tencerede çatal bıçakta korkmaz al derim ama tabiki karar ve zevk senin çeyizlik alıyosun ii bi şey olsun ablam benden 4 yıl önce evlendi ablamın çatal bıçakları tam hatırlamıyorum ama ya korkmaz yada jumboydu tabi annem onları yıllar önce almıştı ablamın çkb hiç bi şey yok benimkiler hiç içime sinmedi

canım çelikte emsan nasıldır bilmiyorum ama korkmaz çok ii çevremde kullananlarda vr çok iyiymiş korkmaz ben kullanmadım korkmaz ama yılların markası porselende güral yada kütahya al tencerede çatal bıçakta korkmaz al derim ama tabiki karar ve zevk senin çeyizlik alıyosun ii bi şey olsun ablam benden 4 yıl önce evlendi ablamın çatal bıçakları tam hatırlamıyorum ama ya korkmaz yada jumboydu tabi annem onları yıllar önce almıştı ablamın çkb hiç bi şey yok benimkiler hiç içime sinmedi

Nasıl teşekkür etsem azsizlere hiç bir şey bilmeyen ben öğreniyorum sayenizde o zaman tencereleri ve çatal kaşık bıçağı Korkmaz düşünüyorum. Ar yıldızla ilgili fikriniz var mı?

yemek takımım kütahya porselen
çatal bıçak takımım aryıldız
tencere takımlarım caydanlık ve cezveler korkmaz
tavalarım tefal
bernodan çeyiz seti aldım yemek takımı catal bıcak tk. ama onlarda sorunlu çıktı değiştirmeye ugraştım baya...

yemek takımım kütahya porselen
çatal bıçak takımım aryıldız
tencere takımlarım caydanlık ve cezveler korkmaz
tavalarım tefal
bernodan çeyiz seti aldım yemek takımı catal bıcak tk. ama onlarda sorunlu çıktı değiştirmeye ugraştım baya...

Galiba mantıklı seçimler yapmışsınız. ÇKB takımından memnun musunuz? Bir de geriye ne kaldı ki bernardo dan aldınız anlamadım? Teşekkürler

Galiba mantıklı seçimler yapmışsınız. ÇKB takımından memnun musunuz? Bir de geriye ne kaldı ki bernardo dan aldınız anlamadım? Teşekkürler

canım kullanmadım henüz ama herkesten çok iyi yorumlar duydum aryıldız için...iyikide aryıldızdan almışım...

o zamanlar yemek takımı ve catal bıcak takımımı almıştım.günlük için yemek takımı bakıyordum...bernardoya gittim moonlight takımına aşık oldum erkek arkadaşımda askerdeydi bunalımdaydım çeyiz alıp duruyordum arkadaşımda gaza getirdi saolsun ordan 1.795 tlye set aldım...
yemek takımı
günlük yemek takımı
catal bıcak
tencere takımı
çaydanlık ve cezve var içinde
ama bernardodan memnun kalmadım tek bildiğim şey allahtan tencere tk caydanlık ve cezvelerini korkmaza yaptırıyorlarmış...
anlıcan 2 tane 12 kişilik ve bir tane 6 kişilik yemek takımım 2 adet 12 kişilik çatal bıcak tk. ve 1 adet 6 kişilik catal bıcak takımım oldu...aç gözlü gibi :(

Teşekkür ederim bende çeyize yemek takımından başlayayım dedim ama gördüğünüz gibi kararsızlıklar içindeyim sizin yemek takımı ÇKB takımı tencerelerin markası ne

ben çeyizimi küçük ev aletlerinden başlamıştım onlardaçok büyük fiyat farkı olmuyor çünkü.yemek takımı çatal bıçak tencerelerin kampanyaları oluyor bazen onları btakip etmek açısından biraz beklemek daha mantıklı gelmişti ben parça parça aldım.tencere schaffer çaal bıçak tam hatırlamıyorum annem aldığı için porselende halam almış kütahyadan henüz görmedim görünce karar vercem özel mi günlük olacağına.ama beğenmez özel alacak olursam kütahya olacak yine sanırım ama beğendiğim kafama göre :1: beyaz eyalarımda komple bosch ve inox

Merhaba canım,öncelikle allah yardımcın olsun...Çok güzel zamanlar bunlar tatlı koşuşturmacalar ama gerçekten yoruluyor insan.Eksikler hiç bitmiyor...ben de 7 ay önce evlendim. Bütün çeyizimi düğünden 8-9 ay önce almaya başladım. Ben parça parça aldım...Çeyiz seti falan almadım. Tencerelerimi emsandan aldım. Çok memnunum. Düdüklüm ve bi kaç tavamı Tefalden aldım. Çatal-kaşık-bıçak setini Hisardan aldım. Günlük kullanım içinde Nehirden çatal kaşık bıçak seti almıştım.Misafir yemek takımım,Kütahyadandı. Günlük kullanım içinde Güralın 24 parça olan seti aldım. Ben çok memnunum aldığım her parçadan. Özellikle tencerelerimden. Yatak örtüsü,havlu-bornoz,nevresim...vs. Bunlarıda özdilek,taç ve englısh homedan aldım genellikle. Her ay maaştan ne kadar kalmışsa aldım bi şeyler...Sağolsun ailemde çok destek oldu.Bütçe çok önemli tabi,ama set değilde ayrı ayrı alırsan aylara yaymış olursun. Eline para geçtikçe almış olursun. Ayrıca bi marka çatal-kaşıkta çok iyi oluyor fakat tencerede daha iyi olan markalar oluyor. Ona göre almış olursun hemde....Şimdiden kolay gelsin

Canım ben emsan çeyiz setini aldım 1249 tl.tabi daha kullanmadım ama annem ve anneannem 20 yıldan fazladır kullanıyorlar ve çok memnunlar tencerelerinden umarım bende memnun kalırım.teflon tencere içinde kesinlikle taç markası diyorum sanki yemege ayrı bir lezzet katıyor:1::71:

Son düzenleme:
Merhabalar...
ben de çeyiz hazırlığındayım...
tencere takımım Aryıldız'ın cam kapaklı olan Flamingo serisi...internette resimlerini gördüğümde hiç beğenmediğim bir takımdı; ama mağazada bayan çıkarıp önüme koyduğu zaman anladım ki böyle şeyler resimden beğenilmiyormuş...acaip güzel bir kalitesi var, tencereyi eline alıp şöyle tabanına falan bakınca anlıyorsun, uzman olmana gerek yok...zaten 50 yıl da garantili :)
benim aldığım tencere takımı biraz pahalıydı; (5 tencere+ kapakları: 640 tl)...

ama Jumbo-Hisar-Aryıldızdan sonra bana kalırsa alabileceğin en iyi marka Korkmaz ve Emsan...Karacadan uzak durmanı tavsiye ediyorum duyduklarım itibariyle...
Bernardodan geçen sene çatal bıçak takımı alan bir arkadaşım çok pişman...onu da tavsiye etmiyorum...
bence Porselen porselenciden; çelik de çelikçiden alınmalı...
seçimlerin bu yönde olursa ilerde sıkıntı çekmeyeceğini sanıyorum...

son olarak; İstanbul'daysan Eminönünü gezmeden hiç bir şey alma derim, piyasadaki her şeyi orada daha ucuza bulma imkanın varmış, annesi orada esnaf olan bir arkadaşım söylemişti..

canım ayrı ayrı alırsan cok zarara gırersın bence korkmazın tencerelerı cok ıyıdır turkıyenın en ıyı markalrından bırıdır.karacadanda memnunuz bız sen secımını yap karacanın setlerı cok guzel :)

Bende çeyizim için ilk bernardodan çeyiz paketi aldım 1.595 tlye mal oldu şuan 1.495 tl olması lazım
içinde misafir yemek takımı
çatal bıçak takımı
tencere seti
düdüklü tencere
çaydanlık
ve cezve seti var bence gayet makul bir fiyat tencerelerini korkmaza yaptırıyorlar,çatal bıçaklar ithal bir sorun çıkmaz dediler yemek takımlarında da sorun olduğunda gidip değiştirebiliyorsun yada bir tanesini kırdın gidip bir tane alabiliyorsun takımın bozulmuyor ve açmadığın sürece gidip başka bir takımla değştirebiliosun :)
gidip bir dolaş derim çeyiz seti almak tek tek almaktan daha karlı.

Bende çeyizimi parça parça aldım. Bu geçen zaman diliminde tamamladım. Sende böyle alabilirsin canım. Arkadaşların dediği gibi Karaca yı çelik grubunda iyi olmadığı söyleniyor.Porselende tercih edebilirsin.

Yemek takımım : Kütahya
Çelik tencere setim : Hisar
Teflon tencere setim : Taç
Çatal bıçak takımım : Emsan
Düdüklü : Schafer
Kahvaltı seti: Schafer

Son düzenleyen: Moderatör:
merhabalar herkese öncelikle, evlenme hazırlığı yapıyorum ama hiçbirşeyim yok komik değil mi? düşünmekten kararsızlıktan hiçbir şey alamıyorum. Burayı bi arkadaşım tavsiye etti okudum bir çok şey gördüm ve bilgilendim. Ama yemek takımı çatal kaşık bıçak takımı ve tencere takımını nasıl alsam farklı farklı mı alsam yoksa çeyiz seti mi alsam bilemedim. Konulara bakınca iyice kafam karıştı bana bu konuda kullanılabilecek markaları yazabilr misiniz? Çook teşekkür ediyorum şimdiden...Tabi bütçede önemli 1400 e kadar çıkabiliyorum.

ilk başta Allah yardımcın olsun cnm zor iş hergün yeni şeyler cıkıyor gayet normal kafanın karışması bnce tek tek al ben öle yapmısdım setlerın ıcınde bazen gereksız şeyler oluyor hem bazen de pahalı oluyor benım yemek takımın güral porselen,çelik tencere takımın bernardo,çatal bıcak onları annecım çok önceden almısdı,duduklum tefal ben kahvaltı takımı faln almadım gereksız bence bazı takımların ıcınde oda var senın fıkrın tabı kı ama bence ılk önce tek tek fıyat cıkar sonrada set olarak bak hangısı kesene uygunsa onu al ama gereksız şeylere para verme bence gunluk yemek takımları var onlardan bıle kahvaltı takımı cıkar :28: tabi ki yınede sen bılın sana kolay gelsın şekerim :))

Günlük ve misafir için kullandığım çatal kaşık bıçak takımın AR-YILDIZ çok memnunum
Kararma çizilme matlaşma gibi şikayetlerim yok. Tasarım ve desen olarakta çok iyiler.
Biraz pahalı ama az olsun öz olsun bence :)
Emsan ve Hisar kullanan yakınlarımda var çok memnunlar.

Çelik tencere ve çaydanlık grubum KORKMAZ onlarıda çok seviyorum.
Hiçbir şikayetim yok.

Cezvelerim JUMBO gerçekten çok şık ve kaliteli bir sorun çıkmadı :)

Teflon tencerelerim TAÇ marka halen ilk günkü gibi, dikkatli kullanırsan gerçekten çok iyi.
Çevremde de kullananlar var, şikayet edeni duymadım.

Kızartma tencerem VERDA dışına saran yağlar yapışıp yanıp tencerenin rengini almıyor.
Temizliğide kullanımıda çok rahat.

Yemek takımımı desenine vurulup almıştım, yabancı ismi aklıma gelmiyor, pek bilindik değil.
Evde değilim sonra yazarım adını.
Çok ucuzda, uçukta değildi fiyatı. Fakat makinada sık yıkadığım halde yaldızlarında solma kararma olmadı.
Günlük takımımda ARCOPAL zaten kalitesi ortada...
BİEV dende günlük bir takım aldım, aynı zamanda çay seti olabilir diye, fiyatıda uygundu.
Daha çok kullanmadım, kullandıkça göreceğiz...

Vitrine doldurmak için bardak takımı, vazolu set almadım.
Onları farklı farklı aldım. Hem ekonomik hemde çok şık oldu.

Ev tekstili grubunda
Nevresimde : Sarev, Taç, Bellona
Pike - Yatak örtüsü : Maribor, Days ın Colours
Battaniye : Bellona, Deco
Halı : Saray
Kesinlikle aldığı parayı hak ediyorlar.

Ufak tefek aksesuarlar için Mudo, Bernardo, Biev, tantitoni, Tupperware, Tchıbo, Porland vs. gibi sitelerden yardım alabilirsin.

Ben 6 yıldır evliyim. Yakınlarımda da bu markaları kullananlar var. Şikayet duymadım.

aslında işin en zevkli kısmı bence bu:))
ama bende yoğunluğumdan dolayı parça parça alarak çarşı gezmedim
bir yere gittim capacity deki karacadan
set olarak tüm mutfak ihtiyaçlarımı karşıladım..
12kişilik yemek takımı,çatal-bıçak(ahşap kutuda)
çaydanlık,düdüklü tencere,3lü cezve seti
başlangıç olarak işini görür.
zaten evelendikten sonra her misafir ağırladığında mutfak malzemeleri hediyeleri alacağını
varsayarsak fazlada alışveriş yapma derim..

hepinize gerçekten çok teşekkür ederim ama dediğiniz gibi gezip görmem gerek en iyiyisi gezip görüp alayım ama en azından önden fikir edinmiş oldum. Karacadan uzak durup, çeliklerde hisar ar yıldız, emsan, korkmaz alabilirim. Porselende de kütahya veya güral.

hepinize gerçekten çok teşekkür ederim ama dediğiniz gibi gezip görmem gerek en iyiyisi gezip görüp alayım ama en azından önden fikir edinmiş oldum. Karacadan uzak durup, çeliklerde hisar ar yıldız, emsan, korkmaz alabilirim. Porselende de kütahya veya güral.

Benim sana tavsiyem karaca alma hiç bi şeyini. Ben almadım hiç ama alan arkadaşım var hiçç memnun değil. Hadi bakalım kolay gelsin:1:

merhaba bayanlar aldım çeyiz setimi. Yönlendirmelerinizle ÇKB takımını Hisar mercuriy, Tencere Hisar Bahama, Yemek Takımı (Misafir) Demonji'nın Bon china sını, günlük yemek takımı hediye ettiler nobel diye bişidi galiba toplam; 1850 lira:)

Back
X