Evlilik için 25 yaş geç mi?

Arkadaslar cok anormal otesi bir soru sormusum gibi dusunuyosunuz hic mi etrafinizda 25 yasinda evlenmek isteyen ve yalnizligina uzulen biri olmadi? Okudugum universitede benimle ayni fikirlere sahip yastasm erkeklerinde cogu evlendi ve ben de 30 yasima kadar beklemek istemiyorum ki

Ama ilk mesajinizi tekrar okur musunuz lutfen,

Kucucuk paragrafta iki kere mucize gerceklesecek mi yazmissiniz,

Mucize dediginiz sey de evlilik yani oyle dogaustu, mucize gerektirecek bi olay degil hele ki 25 yasinda gencecik bi kizin bu yastan sonra evliligi 'mucize' olarak tanimlamasi tuhaf gelir insanlara, bu bi gercek.

Yasitiz :)
Benim en az 2 senem daha var :) dusunmuyorum su anda evliligi, bir de nasip bu isler bir bakarsin birkac ayda asik olup evlenmissin takma kafani ;)

Ama ilk mesajinizi tekrar okur musunuz lutfen,

Kucucuk paragrafta iki kere mucize gerceklesecek mi yazmissiniz,

Mucize dediginiz sey de evlilik yani oyle dogaustu, mucize gerektirecek bi olay degil hele ki 25 yasinda gencecik bi kizin bu yastan sonra evliligi 'mucize' olarak tanimlamasi tuhaf gelir insanlara, bu bi gercek.
Haklisiniz. Senelerdir hayatimda hic degisiklik olmadigini kasdetmek istedim

Kadinla niye dalga geciyorsunuz ki..
Bir de tutmussunuz komsunun 15 yasindaki kizi gibi azarliyorsunuz, az saygi ya.

Arkadasim 25 yas gec bir yas degil.
Bana gore tam evlilik yasidir, baskasi icin evlilik yasi 30dur, baskasi icin 35tir.
Yani herkese gore degisiyor bu, baskilara kulak verme, millet hep baski yapar zaten.
22-23yasinda evlenipte iyiki evlenmisim diyen kadinlar da var.
Anladigim kadariyla evlilige olumsuz bakmiyorsunuz..
Bir arkadasin da dedigi gibi arkadas cevresi onemli oluyor.
O ona onu onerdi, bu buna bunu yakistirdi bir gorusseniz vs vs.
Hic hesapta yokken 3 ayda da paket program olabiliyor hani.
Hersey kader kismet cokta kafaya takip sizi negatif etkilemelerine izin vermeyin.

Haklisiniz. Senelerdir hayatimda hic degisiklik olmadigini kasdetmek istedim

Anlastigimiza sevindim :)

Etrafinizda olup bitenlerle ilgilenmeyin.Kim evlenmis,kac yasinda evlenmis umursamayin.

Kendi hayatiniza odaklanin,kendinizi gelistirin,yabanci dil ogrenin ,yeni arkadasliklar kurun ...,umarim en kisa surede aradiginiz es adayini bulursunuz.

Aslinda bazen sadece söyle denir... kismet.
Yani kafana takma. Gelecekte neler olacagini bilemeyiz. Calisin paranizi biriktirin bos durmayin. Kismetinizdeki adam da bir gün karsiniza cikacaktir.
Kimi erken bulur kimi gec. Zamana takilmayin önemi yok. Tabi bos bos oturmadiktan sonra.
Hem yasiniz da hayli genc. Ben de 25 yasindayim evliyim cocuk falan inan sorumluluk cok ve bunun geri dönüsü yok. O yola girdin mi girdin demektir =)
Her anin kiymetini bilin. Bekarliginda kiymeti vardir. Bol bol kendinize zaman ayirabilirsiniz.
Kurslara gidebilirsiniz, spor yapabilirsiniz var da var..
Günü gelince evlenip cocuk da bakacaksiniz. Kacinilmaz neredeyse. Su zamanlarin kiymetini bilin.
Ben bu yasta inan zorlaniyorum ama kiymetini de biliyorum. Dinlenmem icin en az bes sene gerekiyor.
Hersey güzel. Evlilik de bekarlik da.
Herkes birbirine özenir zaten fakat önemli olan kendi hayatindan memnun olmaktir.
Size baski yapan kisiler de genelde mutsuz evliligi olan kisilerdir.
yoksa kime ne kim ne zaman evlenmis. Sanki herkese mükemmel kadin ya da adam düsüyor.
Hal böyle iken vardir bir hayir deyin.
Evlenince bu günleri özlememek icin tadini cikarin. Evlenince de evliligin tadini cikarirsiniz.

Ne zaman hazır hissedersiniz o zaman tam zamanıdır. Belli bir kalıba sığdırmak yanlış ama maddi imkan sağlandıktan sonra olmalı diye düşünüyorum

21 yaşında arkadasim geçen sozlendi. Ocakta düğünü var. Tepkileri hemen siralayayim.
Koca meraklisi.
Geç kalmis 18 yaşında gidecekti aslında o.
Bu kadar erkek meraklisi olunmaz.
Insan ilk ekonomik özgürlüğünü eline alır.
1 seneye baba evine döner.
-valla bu tepkilerden cok tirstigim için 30dan önce evlenmicem :110:

ben 26 yim ve evli degilim ve 6 yil oncce mezun oldum, yasadigim ulkede cogu 18 evlenmis, 25 yasinda bekar olan cok az hatta nadir. Sanmayin ki hayatin kurali okuduktan sonra hemen evleniliyor.. zamani gelince cikar karsiniza.

21 yaşında arkadasim geçen sozlendi. Ocakta düğünü var. Tepkileri hemen siralayayim.
Koca meraklisi.
Geç kalmis 18 yaşında gidecekti aslında o.
Bu kadar erkek meraklisi olunmaz.
Insan ilk ekonomik özgürlüğünü eline alır.
1 seneye baba evine döner.
-valla bu tepkilerden cok tirstigim için 30dan önce evlenmicem :110:
ahha zaten her yas icin bizim milletin soyleyegeci lafi olur. evlenmesen suc, evlensen evlendigin yas suc olur

Şimdi liseden sonra okumayanlar veya 2 yıllık okuyanlar 25'inde evlenmiş oluyor genelde, bi düşün bak 18'de lise bitse, 20-21'de 2 yıllıktan mezun olsa, iyi kötü bi iş bulsa 25'te evli olabilir. Okumayanlar zaten kazık gibi evde oturacak değiller, giriyorlar herhangi bi işe onlar da o yaşta evlenmiş oluyorlar. Biz 4 yıllık okuyanlar, zaten okulumuz 22-23'te bitiyor, 1 sene içinde iş bulsak 25 yasında en fazla kendi kazancımızın tadını çıkarıyor, hayatımızın en güzel çağlarını mantıklı şekillerde harcamaya çalışıyor oluyoruz. Bunların arasından 28-29 civarı olanlar da artık işim var gücüm var, evlensem fena olmaz diye düşünüyor ya da hayatının aşkını bulup evleniyor. Evliliğe eğilimi olanlar için normal o yaşlar ama 25 geç mi erken mi sen karar ver. Herkesin hayat şartları aynı değil çünkü. Yani ben son senemde finallere uğraşırken ikinciyi doğuracak olan bir arkadaşım vardı mesela.

Seni anlıyorum.
Ben de 24 yaşındayım, çevremdeki herkes evde kalmış, evde kazanacaksın muhabbeti yapmaya başladı. En sonunda burda bununla ilgili konu açtım:KK3:

Sağolsun buradaki arkadasların tavsiyeleri sayesinde çevremi duymuyorum. İşime odaklanıp zamana bırakmaya karar verdim. Bence siz de öyle yapın derim.

Tamam muhafazakar olabilirsiniz ama bu durumun sosyalliğinizi etkilemez diye düşünüyorum. Yeni bir uğraş bulun hobi, spor, sanat kursu vs....

Arkadaslar daha oncede buna benzer bir konu actim fakat tatmin edici cevaplar alamadim. Muhafazakar bir cevrede yasiyorum 25indeyim. Suan benden kucuk erkek akrabalarim bile evlendi bende kariyer sahibiyim fakat bir erkekle tanisacak cevrem yok etrafimda begenebilecegim erkeklerin cogu da evli hic elektrik alamayacagim az kisi kalmis durumda. Bazen hic evlenmeyecek miyim diye dusunuyorum. Sizler 30 35 diyorsunuz ama benim istedigim adam profili o yasta coktan cocuga karismis oluyor. Bu mucize gerceklesecek ve evlenecek miyim sizce? Gercekten bu konu ikide bir kafama takiliyor hic hayatimda degisiklik yok bundan sonra nasil bir mucize olacak?
ne 30 35 i. 25den 30a kafar bir suru bekar var senin cevrende yoktur.ben 25 deyim arkadaslarımdan bir kacı evlenmiştr ancak. kimsede evde kaldım demiyor.

Mahalle baskısı klasik evlenirsin sonrada çocuk baskısı olur bende 27 doluyor 2 senelik evliyim şimdide çocuk için insanlar geç kalıyorsun diyorlar yani milletin çoguna göre geç kalıyoruz bişeylere bense çocuk gibi konuları mahremim sayıyorum konuşmak istemiyor buna rağmen konu hep benim yaşıma çocuksuz olmama dönüyor yani demem o ki bizler kimseyi memnun etmek için yaşamıyoruz eşim in kendimin isteği + Rabbimin rızasına bakarım gerisi vs...benim için

Back
X