Evlilik için 25 yaş geç mi?

Arkadaslar daha oncede buna benzer bir konu actim fakat tatmin edici cevaplar alamadim. Muhafazakar bir cevrede yasiyorum 25indeyim. Suan benden kucuk erkek akrabalarim bile evlendi bende kariyer sahibiyim fakat bir erkekle tanisacak cevrem yok etrafimda begenebilecegim erkeklerin cogu da evli hic elektrik alamayacagim az kisi kalmis durumda. Bazen hic evlenmeyecek miyim diye dusunuyorum. Sizler 30 35 diyorsunuz ama benim istedigim adam profili o yasta coktan cocuga karismis oluyor. Bu mucize gerceklesecek ve evlenecek miyim sizce? Gercekten bu konu ikide bir kafama takiliyor hic hayatimda degisiklik yok bundan sonra nasil bir mucize olacak?

Evlilik mucize falan değil
35 de evlendim
Hatta çok sevimli bir şey olmadığını da söyleyebilirim
Bu arada çok iyi anlaştığım bir eşim var, kv, kp, görümce, elti gibi dertlerim yok
Velhasıl evliliğe yanlış yerden bakıyorsun

25 yaş geç falan değil. Nasip işi bu işler. Çevremde yok diyorsun da nasibin bir yerde seni bekliyordur elbette. Ha napabilirsin belki büyük bir şehirde yaşıyorsan çeşitli kurslara katılabilirsin sosyal aktivite bir nevi... Bir de dua et, hakkında hayırlı kişi kim ise Allah bir an önce onu karşına çıkarsın :) Ayrıca bekarlık dert edilecek bir şey değil emin ol tabiki eşinle birlikte bir şeyler yapmak çok güzel ama evlenmeden de arkadaş çevrenle yapabileceğin bir sürü şey var. Çıkın gezin tozun kendinizi geliştirmek istiyorsanız geliştirin. Bunları evlendikten sonra da yapıyorsunuz ama ikisinin de tadı ayrı. Bu günleri ararsınız hiç düşünülecek bir konu değil millet şimdi 30 unda evleniyor daha çok gençsiniz :KK76::halay:

Kuzenim okumadığı halde 24 yaşında evlendi.
17 yaşında lise bitmişti üniversiteye gitmedi (3 yıldı lise)
Okumasa sevgilisi 5-6 yaş büyükte olsa evlenmedi kendisi 24 eşi 29-30 A gelene kadar bekledi.

Ben desen okurken aşık oldum diye son sınıfken evlendim.aşık olmasam hiç evlenmezdim. Evlenince aşırı mutlu olup, sevgi kelebeği gibi dolaşmıyorsun cicim ayları bitince.
İşte o zaman insan daha da bekleyebilirdim diyor.

aynı yaşta saylırız bende bekarım ve aynı çevreye sahibim diyebilirim
yaşadığım çevrede kızlar liseyi bitiriyor evleniyor
okuyanlar ise okurken çeyiz alışverişi yapıyor
sonra da kollarına takıyolar altın bileziklerini şıkıdım şıkıdım
evlendikleri adamların mesleği yok 20 21 yaşındaki insan sonuçta
anne babanın eviyle hazırla ev sahibi oluyolar
hiç bir şeyin değerini bilmiyolar
anne babada seviniyor evlendi oğlumuz kızımız diye
ilerleryen zamanlarda gelinim çok cahil yemek yapmayı bilmiyor temizlik bilmiyor
1 2 yıldır erken evlenmek moda oldu bizim burada
bana resmen evde kaldın muamelesi yapılıyor

25 yaşındayım pazar günü nisanim var 26 da evlenmiş olacağım.

Ama doğru insanı bulduğuma inanmasaydim ve uzun zamandır beraber olmasaydık hayatta bu yaşta evlenmeyi düşünmezdim.

Asıl 25 ten sonra evlenmeli kadınlar öncesi erken.

25 yaşındayım pazar günü nisanim var 26 da evlenmiş olacağım.

Ama doğru insanı bulduğuma inanmasaydim ve uzun zamandır beraber olmasaydık hayatta bu yaşta evlenmeyi düşünmezdim.

Asıl 25 ten sonra evlenmeli kadınlar öncesi erken.
Ben de bir kadin 25inden erkek de 30undan önce evlenmemeli derim olgunluk açısından ama cogu zaman topa tutuluyorum :)

Arkadaslar daha oncede buna benzer bir konu actim fakat tatmin edici cevaplar alamadim. Muhafazakar bir cevrede yasiyorum 25indeyim. Suan benden kucuk erkek akrabalarim bile evlendi bende kariyer sahibiyim fakat bir erkekle tanisacak cevrem yok etrafimda begenebilecegim erkeklerin cogu da evli hic elektrik alamayacagim az kisi kalmis durumda. Bazen hic evlenmeyecek miyim diye dusunuyorum. Sizler 30 35 diyorsunuz ama benim istedigim adam profili o yasta coktan cocuga karismis oluyor. Bu mucize gerceklesecek ve evlenecek miyim sizce? Gercekten bu konu ikide bir kafama takiliyor hic hayatimda degisiklik yok bundan sonra nasil bir mucize olacak?
Cevreni degistirebilirsin yeni kişilerle tanısabilirsin. Mutlaka o yeni cevrende evlenmek isteyen birileri vardır tanıdık kişiler tavsiye eder. Cevrende yoksa aynı is yerinde veya evinde takılıyorsan seni kim fark eder?? Bence tam ideal evlenme yası ben 25 imde evlendim.

Ben de bir kadin 25inden erkek de 30undan önce evlenmemeli derim olgunluk açısından ama cogu zaman topa tutuluyorum :)
Bende böyle düşünüyorum evlilik hem olgunluk hem kendi ayaklarının üstünde basma gerektirir çünkü.

Gerçi bunlar herkeste aynı yaşta olacak diye bi kural yok ama gerekte yok erken evlenmeye :)

Bence erkekle kadın arasında en az bes yas olmalı

Evlenmek icin acele etmene gerek yok.25 yas gayet genc bir yas evlenmek icin hele ki bu zamanda.Eger ki hayatında cok asık oldugun bir sevgilin varsa ve uzun zamandir berabersen olabilir.Onun disinda evlilik icin gec bir yas degil.30-35 yas normal su an.Dusun yani.Bence bu sekilde evlenmeye karar vermeden önce evlilige hazir hissetmen ve zamanindan öncede evlilige deger birini bulman önemli.Genelleme yapma hersey olacagına varır,insallah sen de zamani geldiginde sana güven verecek ve elini hic birakmayacak biriyle evlenirsin.

Kendimi o kadar hazir hissediyorum ki okulum bitti cok kariyeri yuksek bir bolum bitirdim ve isim elimde. Ev isleriyle hep ilgiliydim mutfagi cok seviyorum ve artik kendi hayatimi kurmak kendi duzenimi oturtmak istiyorum... Bir erkegin sevgisini yasamak kaldi sadece benim icin. Florte de bir o kadar yabanciyim ondan dolayi bunu ciddi olarak evlilikle yasayabilirm. Degerli gorusleriniz icin tesekkur ediyorum. Hepinizin gonullerindekiler bir bir gerceklesir insallah

Back
X