Evlilik için 25 yaş geç mi?

Benimde çevremde evlenenler var 24 yaşındayım evlilik işi kısmettir . Evlenmek için evlenmeyin çevre baskısını da kafaya takmayın erken evlenince ne oluyormuş ki ?

sen bizim, evet çok haklısın ay evde kalmış buu tüh tüh, dememizi bekliyorsun sanırım. seni tatmin edecek cevaplar bunlar ama burada sana o cevapları verecek kişiler olduğunu sanmıyorum. burada herkes gerçeklerden ve yapman gerekenlerden bahsetmiş. eğer çözüm bulamıyorsan başka yerde ara bence.

Arkadaslar daha oncede buna benzer bir konu actim fakat tatmin edici cevaplar alamadim. Muhafazakar bir cevrede yasiyorum 25indeyim. Suan benden kucuk erkek akrabalarim bile evlendi bende kariyer sahibiyim fakat bir erkekle tanisacak cevrem yok etrafimda begenebilecegim erkeklerin cogu da evli hic elektrik alamayacagim az kisi kalmis durumda. Bazen hic evlenmeyecek miyim diye dusunuyorum. Sizler 30 35 diyorsunuz ama benim istedigim adam profili o yasta coktan cocuga karismis oluyor. Bu mucize gerceklesecek ve evlenecek miyim sizce? Gercekten bu konu ikide bir kafama takiliyor hic hayatimda degisiklik yok bundan sonra nasil bir mucize olacak?
Her evlilik erken evliliktir.:KK43:

Hayatta başka amaçların da olsun
(Not:19 yaşında evlendim, ama devam ediyorum okuluma hukuk okuyorum çocuğum da oldu )

Arkadaslar cok anormal otesi bir soru sormusum gibi dusunuyosunuz hic mi etrafinizda 25 yasinda evlenmek isteyen ve yalnizligina uzulen biri olmadi? Okudugum universitede benimle ayni fikirlere sahip yastasm erkeklerinde cogu evlendi ve ben de 30 yasima kadar beklemek istemiyorum ki
bak ben 30um hayatimda cok uzun suredir biri yok ve simdi karsima biri ciksa evlenmek icin bir sene gecer, hemen cocuk istemiyorum çünkü uzun süreli flört yasamadim o yuzden esimle bas basa zaman geçirmek isterim
Ama acelem de yok nasip kismet diyorum
Yani demem o ki, hayatı kendi icimizde planlarız amenna ama bazen evdeki hesap çarşıya uymayabilir
En guzeli doğru kişi dogru zamanda gelir elbet diyerek hayatı akışına bırakmak ;)

Haklisiniz. Senelerdir hayatimda hic degisiklik olmadigini kasdetmek istedim
bende de yok ama bu asla olmayacak anlamına gelmez
Yukarıda yazdıklarımda olduğu gibi, nasip... madem muhafazakâr bir çevredesin, o çevre daha kadercidir diye düşünüyorum sen de biraz çevreni genisletip farkli insanlar tanimaya bak diğer yandan da kaderin islemesine izin ver ;)

Toplumun şu yaşta evleneceksin baskısını tınlamayın. Ben 28 yaşında evlendim gayet memnunum, bekarlığımı dibine kadar yaşadım:) Ayrıca bu işler kader kısmet. Kimin karşısına ne zaman kim çıkar belli olmaz, hesap kitap işi değil.

Arkadaslar daha oncede buna benzer bir konu actim fakat tatmin edici cevaplar alamadim. Muhafazakar bir cevrede yasiyorum 25indeyim. Suan benden kucuk erkek akrabalarim bile evlendi bende kariyer sahibiyim fakat bir erkekle tanisacak cevrem yok etrafimda begenebilecegim erkeklerin cogu da evli hic elektrik alamayacagim az kisi kalmis durumda. Bazen hic evlenmeyecek miyim diye dusunuyorum. Sizler 30 35 diyorsunuz ama benim istedigim adam profili o yasta coktan cocuga karismis oluyor. Bu mucize gerceklesecek ve evlenecek miyim sizce? Gercekten bu konu ikide bir kafama takiliyor hic hayatimda degisiklik yok bundan sonra nasil bir mucize olacak?
30 da evlendim gayet de iyiydi eşim.yakışıklılığı işi vs. Mucize diyosun da 45 yaşında mısın . Artık erkekler de geç evleniyor takma kafana.bu duygularla şu ana konsantre olamıyorsun

Kendim acicsindan cevapliycam.Bunun universiteyi kazanmasi var.Herkes ilk seneden kazanmiyor kazansada hayaller hayatlar.Memnun olmayio birakan cok var. Hadi universite tamam bunun is bulmasi var kpss var. Erkek icin askerlik var is bulmasi falan. Hem ben su is evlilik hemen atilanlari anlamiyorum. Aceleniz ne

25 yaş evlenmek için bence ideal bir yaş neden geç olsun ki,ben 26 yaşımda evlendim mesela.Okulu,üniversiteyi bitirip iş buldum deyinceye kadar zaten hemen hemen bu yaşlar oluyor.35 -40 yaşında evlenen yada hiç evlenmeyen insanlar da var,kimseyle illa 20 yaşında evleneceğiz diye bir sözleşme imzalamadık neticede,daha çoookkk çoookkk gençsiniz.Nasibin nereden ne zaman geleceği inan belli olmuyor sıkıntı yapmayın.:KK66:

Ben 13 sene önce 26 yaşında evlendim, günümüzde insanlar daha geç evleniyor takma kafana böyle şeyleri daha çok gençsin canım benim inşallah bir gün musmutlu olursun kısmetin ile

nasip kismet isleri evlilik felan bende 26 yasinda evlendim hatta evlenmenin esi bile yoktu aklimin ucunda :)

Sen de ki Algida seçicilik olmuş canım. Her zaman iyi taraflarından bak. Bi erkek kuzenim 21 yaşında evlendi. Abim 26 yaşında hala bekar :) en yakın arkadaşım 29 yaşında. Plan programlı işlemez bu işler pek canım. Kısmetin hayırlısı ile en yakın zaman da bulur seni inşallah ;)

en basta evliliği mucize olarak görmeniz çok yanlış
çünkü mucizenin m si bile değil
aslında sadece medeni hal değişikliği yaratan sıradan durum olduğunu farkettiginizde çok hayal kırıklığı yaşarsınız
bence çok istiyorsunuz ve bu isteğe abartılı anlam yuklediginiz için olmuyor
akışına bırakın 25 daha evlilik fikri için başlangıç yaşı

Geç falan değil hayatını yasa 17yasimda evlendimde ne oldu

benim etrafta gördüğüm kadarıyla 21-22 yaşında evlenmek bir 10 sene öncesinde olmadığı kadar popülerleşti
ben baya iyi bir okuldan mezunum baya iyi bir işim var, etrafımda herkes üniversite mezunu vs. etrafı böyle olmayan aileler diyor ki işte artık evlilik yaşı 30larda herkes geç evleniyor

aslında tam öyle değil, şimdi bi 1. dönem vardı 1990lara kadar filan kızlar fazla okumazdı en fazla okuyan lise bitirirdi. zaten lise mezunu bankacı, öğretmen, vergi dairesinde memur, sigortacı vs olabiliyordu olmasa da önemli değildi erkeğin geliri yetiyordu vs vs bu dönemde kızlar 25ine kadar genelde evlenmiş oluyordu sonra 2. bir dönem geldi, herkes aman kızım okusun aman ekonomik bağımsızlığı olsun vs. diyordu, sonra o kızların hepsi okudu zaten okulları , bu kızlar için 30 ve sonrası evlilik yaşı normal oldu. 90'lar ve 2000'ler böyle geçti.

şimdi 3. bir döneme girdik. tekrar başa döndük kızlar 21-22 yaşında okurken ve daha ev çekip çevirmek nedir bilmeden evlenme merakındalar. bu kızlar genelde anne-babalarının himayesinde oluyorlar. bakıyorum annesinin kuaförüne gidior, annesinin ayarladığı mekanda baby shower yapıyor, erkeğin babası işini kuruyor, tatil parasını baba ödüyor. zira bu çocuklar şımarık büyümüş çocuklar. yokluk görmemiş çocuklar tak oyuncak istemiş şak alınmış çocuklar. muhafazakar kesim zaten cinsellik için evlilik dışı haram diye bakıyor. e n'apalım o zaman? everelim çocukları. evcilik oynar gibi evli olsunlar.

yalnız bi kısım henüz hala 2. dönem dediğim dönemde kalmış durumda (hatta 1. dönemde bile kalanlar var) o yüzden 3. döneme henüz vakıf olamamış çok kişi var. açın bakın, ekşisözlükte 22 yaşında evlenen kıbrısta hukuk okumuş bir kızımız başlık açmış :)

kısacası 3. dönem gençlik için bu telaşlar normal 25 onlar için geç bir yaş.
NOt: ben 33 yaşındayım, evli değilim. ben 2. dönem kafasındayım. illa herşeyi yaşayacam, düzenimi kuracam, eğitimim maddi bağımsızlığım 4x4lük olacak dedim. pişman da değilim evlenmeye meraklı değilim çünkü. ama etrafımda görüyorum ki 32-33 yaşında insanlar il 21-22 yaşında insanlar aynı anda evleniyor :p 21-22 olanların daha ne iş doğru düzgün var ne düzen. ama önemli değil diye bakıyorlar. Aileler destek oluyor ve şu an üniversite okuyan kızlarda bizim zamanımızda olmadığı kadar evlenme merakı var...bizim zamanımızda evlenmeye meraklı olmak ayıp gibi bir şeydi. şimdi resmen özendiriliyor.

Son düzenleme:
Back
X