Evlilik için geç mi kaldım?

nevin17

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
76
110
8
40
Merhabalar. Ben 38 yaşındayım. Şu yaşıma kadar evlilik hiç düşünmedim. Sürekli geziyordum, yurtdışına gidiyordum. Arkadaşlarımla vakit geçiriyor ve evliliğin bir şekilde bu özgürlüğümü engelleyeceğini düşünüyordum. Belki de karşıma bu fikrimi değiştirecek kadar seveceğim biri çıkmadı bilemiyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Babam da yıllar önce vefat etmişti. Dolayısıyla şu 1 yıldır çok fazlasıyla yalnızlık çekmeye başladım ve belki de bu yaşa kadar aile kurmamış olmamam bir hataydı diye düşünmeye başladım. Şu an aklımda biri yok ama evleneyim, anne olayım istiyorum. Ama bir yandan da geç kaldığımı düşünüyorum. Aranızda bu yaşlarda evlenen, aile kurabilen var mıdır merak ediyorum.

Benim kafamı en çok karıştıran sizin gibi düşünmekten korkmam. Ben de evlenmek istemiyorum uzuuuuuuuuuun bir süre. Çocuk da istemiyorum. Konuyu takip edeyim. Belki biraz yol gösterir bana da 😶

Merhabalar. Ben 38 yaşındayım. Şu yaşıma kadar evlilik hiç düşünmedim. Sürekli geziyordum, yurtdışına gidiyordum. Arkadaşlarımla vakit geçiriyor ve evliliğin bir şekilde bu özgürlüğümü engelleyeceğini düşünüyordum. Belki de karşıma bu fikrimi değiştirecek kadar seveceğim biri çıkmadı bilemiyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Babam da yıllar önce vefat etmişti. Dolayısıyla şu 1 yıldır çok fazlasıyla yalnızlık çekmeye başladım ve belki de bu yaşa kadar aile kurmamış olmamam bir hataydı diye düşünmeye başladım. Şu an aklımda biri yok ama evleneyim, anne olayım istiyorum. Ama bir yandan da geç kaldığımı düşünüyorum. Aranızda bu yaşlarda evlenen, aile kurabilen var mıdır merak ediyorum.
Geç diye birbsey yoktur. Herkes evelebecek herkesin çocuğu olacak diye bir kuralda yok. Sadece yaş ilerledikçe daha çok seçici olduğunuzdan aklımızla karar aldığımizdan dolayı daha zorlaşıyor. Düzgün karşı cins sayısı çok azda ondan 🫣. Çocukta ben kırk arkadaşım kırk altı yaşında doğurduk. Daha bir yasinda değiller. Ama illa çocuk olsun diye çocuk yapılmaz. Kendinizi iyi dinleyin ne istediğinizi iyi duyun

Tanıdığım bir abla vardı. Memur, Evlenmemiş anne babası ile yaşamış hayatı boyunca, biz tanıştığımız yıllar içinde anne babasını kaybetti.

Bir gün sordum abla evlilik düşünmedin mi hiç? diye.

"Düşünmedim, ama anne babami kaybettikten sonra, keşke evlenseydim daha önce" dedi.

Görümcem çok geç evlendi. Sizden büyüktü sanıyorum. Şimdi bebek istiyor ama bazı sorunlar çıkmaya başladı.

Bence bazı şeylerin kadınlar için zamanı var. Onu kaçırınca birçok şey için geç oluyor.

Evlilik fikri olan bir kadın ileri yaşlara çok bırakmamalı. Çünkü sizinle gezen Tozan insanlar bı zaman sonra kendi hayatına bakacaklar. Yada yaş itibariyle gezmek tozmak cazib gelmeyecek. Hep böyle devam edecek demek hayalperestlik olur kanımca

Hersey nasip kardeşimde ewlenecek gbi biriyle karşılaşmadigini vs söylüyordu.annemdd szn gbi üzülüyordu babam vefat etti.annem bnada bisey olursa hayattayken evlensin dye.35 yaşında evlendi.hersey nasip kısmet üzülmeyin herserde vardr bihayr .Her evlilikte mutluluk getirmiyor sayfalarda okuduğunuz üzere.hayırlısı olsun

Evlilik için belli bi yaş aralığı mı var ki, bence yok. Kime göre veya neye göre geç?
Çocuk meselesi için evet biyolojik faktörler var, risk vs okey (ki bence o da nasip, 40 yaşından sonra doğuran bi ton insan var) ama evlilik, aşk vs için belli bi yaş olduğunu düşünmüyorum.

Evlilik için yaş faktöründen ziyade doğru zaman önemli. Çocuk konusuna gelince 40+ ile riskler çok artiyor fakat gelismis tıp ile saglikli gebelik elde eden çok insan var. Fakat cocuk ile yaş araligi dusunuldugunde bence 40+ yaslar cok fazla cocuk 18-20 yaslarina geldiginde 60larina yakin anne babasi oluyor. 40 yasinda ilk gebelik ile 3. Gebelikler arasindada farklar var cunku evde abi abla yeni nesil rol modelleri oluyor diger turlu anne baba ile fark aciliyor. Sırf yalniz kalmamak icin evlenmek cocuk yapmak bence dogru degil

ailemizi kaybedip, yalnız kaldığımızda eş değil de bizi anlayan bir eş olmalı bence hayatımızda. 36 yaşında bekar bir kadınım ben de. Bu düşünce aklıma gelmiyor mu benm ya da çevreden söylenmiyor mu? Evet ama sadece çevremde biri olsun, aynı evde girip çıkalım, daha doğrusu ‘can yoldaşı’ tabiri bana biraz soğuk geliyor. Sanırım benm için daha zor travmatize büyütülmüş biri olarak neyse..
size gelince neden geç olsun? Evli, bekar, sağlıklı, başarılı.. hiçbir sıfatımız için zaten garanti yok ki. Niyetinizi alın ve hayırlısı diyin; asla hiçbir şey içim geç değil, bunu bir klişe gibi söylemiyorum, ufacık bir değişiklik ya da gelişim bile 80 yaşında bile bir şeyler katabilir hayatımıza inancı ile söylüyorum; siz cesur olun ve Allah kn bizler için hazırldağı onlarca olasığa güvenin bence, yani güvenelim.. 🙃

Hic öyle düsünmeyin. Arkadasimin ablasi 20yasinda evlenmis 3ay sonra bosanmis 2ci evliligini 40yasinda yapti ve suan 42 yasinda evli mutlu 1tanede bebegi var. Zorlaniyormu evet zorlaniyormus bebek bakimi cok yoruyormus ama cok mutlu herseyin hayirlisi.

Hayatım evli olup da yalnızlık çeken milyonlarca kadın var. Sen sanıyor musun ki evlilikler çok mutlu ?
İstisnalar vardır ama büyük çoğunluğu mutsuz, kadınların kalbi kırık, adamların umrunda değil. Evliliğe geç kalmak diye de bir şey yok.

Kuzenim 44 yaşında evlendi, 46 yaşında anne oldu.
Eltim 25 yıllık evli 45 yaşında anne oldu.
Yaşım geçiyor diye düşünüp yanlış bir evlilik yapmayın.
Herkes evlenmek zorunda değil, herkes doğurmak zorunda değil.
Gerçekten sevip, sevildiğiniz biri olursa, anlaşabilirseniz evlilik güzel evet ama onun dışında çocuğum olsun, yaşım geçiyor, elalem cıkcıklıyor diye yapılan evliliklerin bir çoğu mutsuz ve pişmanlıkla dolu oluyor.

Geç veya değil, sizin hayat görüşünüze bağlı.
Bazı şeyler de nasip, genç evlenip çocuk sahibi olamayan sayısız çift var.
Biyolojik saat nedeniyle kendinizi zorunlu hissedip acele bir adım atmayın derim.
Yine de bu, biyolojik saatinizi göz ardı etmeniz anlamına gelmiyor.
Eğer anne olmak istiyorsanız ve hayatınızda şimdilik evliliği düşünmenize neden olan biri yoksa yumurta dondurma seçeneğini düşünebilirsiniz.
Böylece zaman baskısından kurtularak daha sağlıklı karar vermeniz mümkün olur bana kalırsa.

Teyzem 39 a kadar herkesi reddetti ayrıldı benim kariyerim daha önemli dedi çok iyi konumlara geldi gerçekten müdür oldu sonra birisi çıktı karşısına evlendiler şu an 41 yaşında bebeği var evlenir evlenmez hamile kaldı çok sağlıklı besleniyordu hamile kalması ondan zor olmadı galiba .Bebeğide çok tatlı çok mutlular ama teyzemin içi 20 liklerden genç çok enerjik o yüzden hayatta istese 60 da evlense yine böyle enerjik olurdu 💚

Bir tanıdığım 40 yaşında evlendi hemen çocuk istiyordu 2 sene olmasına rağmen henüz olmadı sanırım. Diğer bir tanıdığım da istememesine rağmen 43 yaşında anne oldu. Yani bu insandan insana göre de değişir. Kalbinizin sesini dinleyin. Evlenmek istiyorsanız sosyalleşin, tanıyın.

Bir tanıdığım 40 yaşında evlendi hemen çocuk istiyordu 2 sene olmasına rağmen henüz olmadı sanırım. Diğer bir tanıdığım da istememesine rağmen 43 yaşında anne oldu. Yani bu insandan insana göre de değişir. Kalbinizin sesini dinleyin. Evlenmek istiyorsanız sosyalleşin, tanıyın.
Yani nasıl sosyalleşmem gerektiğini de bilmiyorum. Ne yapmam gerektiğini. Yıllarca bu konuya çok kapalı olduğum için aklımda hiçbişi yok.

Benim kafamı en çok karıştıran sizin gibi düşünmekten korkmam. Ben de evlenmek istemiyorum uzuuuuuuuuuun bir süre. Çocuk da istemiyorum. Konuyu takip edeyim. Belki biraz yol gösterir bana da 😶
E yaşınız daha 24 yani bu şekilde düşünmeniz çok normal değil mi?

Back
X