Evlilik için geç mi kaldım?

Tanıdığım bir abla vardı. Memur, Evlenmemiş anne babası ile yaşamış hayatı boyunca, biz tanıştığımız yıllar içinde anne babasını kaybetti.

Bir gün sordum abla evlilik düşünmedin mi hiç? diye.

"Düşünmedim, ama anne babami kaybettikten sonra, keşke evlenseydim daha önce" dedi.

Görümcem çok geç evlendi. Sizden büyüktü sanıyorum. Şimdi bebek istiyor ama bazı sorunlar çıkmaya başladı.

Bence bazı şeylerin kadınlar için zamanı var. Onu kaçırınca birçok şey için geç oluyor.

Evlilik fikri olan bir kadın ileri yaşlara çok bırakmamalı. Çünkü sizinle gezen Tozan insanlar bı zaman sonra kendi hayatına bakacaklar. Yada yaş itibariyle gezmek tozmak cazib gelmeyecek. Hep böyle devam edecek demek hayalperestlik olur kanımca
Zaman dediğinde 49,50.

Merhabalar. Ben 38 yaşındayım. Şu yaşıma kadar evlilik hiç düşünmedim. Sürekli geziyordum, yurtdışına gidiyordum. Arkadaşlarımla vakit geçiriyor ve evliliğin bir şekilde bu özgürlüğümü engelleyeceğini düşünüyordum. Belki de karşıma bu fikrimi değiştirecek kadar seveceğim biri çıkmadı bilemiyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Babam da yıllar önce vefat etmişti. Dolayısıyla şu 1 yıldır çok fazlasıyla yalnızlık çekmeye başladım ve belki de bu yaşa kadar aile kurmamış olmamam bir hataydı diye düşünmeye başladım. Şu an aklımda biri yok ama evleneyim, anne olayım istiyorum. Ama bir yandan da geç kaldığımı düşünüyorum. Aranızda bu yaşlarda evlenen, aile kurabilen var mıdır merak ediyorum.
Herşey zamanın da güzel hayallerinizi ideallerinizi gerçekleştirmişsiniz
kafa yapınız tutan biriyle de yuva kurma anne olmak hakkınız ertelemeyin artık evliliği düşünün derim

Merhabalar. Ben 38 yaşındayım. Şu yaşıma kadar evlilik hiç düşünmedim. Sürekli geziyordum, yurtdışına gidiyordum. Arkadaşlarımla vakit geçiriyor ve evliliğin bir şekilde bu özgürlüğümü engelleyeceğini düşünüyordum. Belki de karşıma bu fikrimi değiştirecek kadar seveceğim biri çıkmadı bilemiyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Babam da yıllar önce vefat etmişti. Dolayısıyla şu 1 yıldır çok fazlasıyla yalnızlık çekmeye başladım ve belki de bu yaşa kadar aile kurmamış olmamam bir hataydı diye düşünmeye başladım. Şu an aklımda biri yok ama evleneyim, anne olayım istiyorum. Ama bir yandan da geç kaldığımı düşünüyorum. Aranızda bu yaşlarda evlenen, aile kurabilen var mıdır merak ediyorum.
Sırf merakımdan soruyorum.eee bu yaşa kadar cinselliğin de dahil olduğu, uzun bir ilişki yaşadınız mı peki?

Bundan size ne acaba?
Vayy yavrum vayy.insanlar seninle ilgilenip, adam yerine koyup soru soruyor pişkine bak.zaten kimse adam yerine koyup konuna da doğru dürüst yazmamış.adam yerine koyup ben de yazmasaydım keşke.neyse kalbini kırmak istemiyorum.lütfen cevap vermeyin.sanki ayıplayacaklar burada seni.yıl bilmem kaç olmuş hâlâ yobaz kafalar.yaşasan ne yaşamasan ne.ayıp mı günah mı.ne yobazsınız be.

Merhaba bende 3 ay önce 39 yaşımda evlendim. Birçok insan için geç bir yaş kısmet böyleymiş diyorum ben. Fakat geç evlendiğime pişman değilim daha olgun oluyor insan. Ben küçük yaşta evlenseydim çok ezdirirdim kendimi. Çocukluk travmaları , sevgisizlik ve ataerkil bir ailede ve toplumda yetişme, fazla duygusallık ve daha bir sürü sorunlar , sorumluluklar tükenmişlikler her düştüğünde tekrar tekrar kendi başına ayağa kalmaya çalışmak vs bunların hepsini çok geç aşabildim ve aştıktan sonra evlendim. Şimdi çok mutluyum sonra ne olur bilemem inşallah dahada mutlu oluruz 🙏 Tabi çocuk istiyoruz bu yaştan sonra olurmu bilmiyorum olursa çok güzel olur olmazsa da ona da kısmet değilmiş eyvallah derim. Her şeyin bir zamanı var o yüzden sakın geç kaldım diye düşünme. İnşallah karşına sevip güvenebileceğin biri çıksın çok mutlu ol 🙏😊

Tanıdığım bir abla vardı. Memur, Evlenmemiş anne babası ile yaşamış hayatı boyunca, biz tanıştığımız yıllar içinde anne babasını kaybetti.

Bir gün sordum abla evlilik düşünmedin mi hiç? diye.

"Düşünmedim, ama anne babami kaybettikten sonra, keşke evlenseydim daha önce" dedi.

Görümcem çok geç evlendi. Sizden büyüktü sanıyorum. Şimdi bebek istiyor ama bazı sorunlar çıkmaya başladı.

Bence bazı şeylerin kadınlar için zamanı var. Onu kaçırınca birçok şey için geç oluyor.

Evlilik fikri olan bir kadın ileri yaşlara çok bırakmamalı. Çünkü sizinle gezen Tozan insanlar bı zaman sonra kendi hayatına bakacaklar. Yada yaş itibariyle gezmek tozmak cazib gelmeyecek. Hep böyle devam edecek demek hayalperestlik olur kanımca
Dedikleriniz de haklısınız ama evlilik öyle he deyince olmuyor. Karşısına düzgün biri çıkmıyorsa insan ne yapsın.

Dedikleriniz de haklısınız ama evlilik öyle he deyince olmuyor. Karşısına düzgün biri çıkmıyorsa insan ne yapsın.
Düzgün biri derken, benim tanıdığım ileri yaşlara kadar evlenmeyen kızlar, iki tane hizmetçi, dubleks ev, yakışıklı karizmatik, başarılı iş adamı koca istedikleri için evlenmiyorlar. Çalışırsa canı istediği için çalışacak vs.

Yani gerçeklikten uzak ütopik arzular yüzünden yaş kırka geliyor.

Birde bu platformda gördüğüm, karaktersiz adamlara Ömür verip harcanan iyi kızlar görüyorum.

Yani iyi insan olunca çokta, maddi konular göze görünmemeli diye düşünüyorum tabi çok konu var konuşulur şimdilik aklıma gelenler bunlar

Canım evlilik için değilde çocuk için geç kalmışsın.
Üzerine alınma ''Genelleme'' yapıyorum.
Çocuğun yaşı küçük ama anne yaşlı olacak
İnşallah en kısa zamanda hayırlı güzel bir evlilik yaparsın ama ciddi anlamda düşünmen lazım evliliği

Canım evlilik için değilde çocuk için geç kalmışsın.
Üzerine alınma ''Genelleme'' yapıyorum.
Çocuğun yaşı küçük ama anne yaşlı olacak
İnşallah en kısa zamanda hayırlı güzel bir evlilik yaparsın ama ciddi anlamda düşünmen lazım evliliği
35 yaş üstü çok anne görüyorum ama çevremde. Yani gerçekten geç mi değil mi kafam karışık.

Evlenmenin yaşı yok aslında
Doğru insan karşınıza çıkmış olsaydı evlenirdiniz
Sadece yanlız kalmamak için evlenmekte saçma
Birini sevmek güvenmek ona yaslanmak istemek ve hayatın acısını tatlıısnı birlikte paylaşmak için evlenir insan

Çocuk sahibi olmak isterseniz ilerleyen yaş zorluk çıkarabilir.
Onun için yumurta dondurma işlemi yapabilirsiniz.
O da olmazsa evlat edinirsiniz veya koruyucu aile olursunuz.

Şu an hassas bir dönemden geçtiğiniz için böyle hissediyorsunuz muhtemelen.

Hayır geç değil kesinlikle. En güzelini yapmışsınız aslında. Burada gezip tozmayı hayalperestlik olarak düşünenler olmuş ancak aksine hayalini, hedefini gerçekleştiremeyip o mutluluğa, hazza ulaşmamış olarak evlenenler daha çok pişman. Keşke evlenmeden önce yapsaydım lafı da üzücü bunu eşinle de yapıyor olabilmelisin ama ne yazık ki kadınlarımız buna fırsat vermeyen kişilerle evlendiği için acı gerçeği kabullenerek hayatlarını devam ettiriyorlar. Siz sadece ailenizi kaybettiğiniz için yalnızlığı daha yoğun yaşıyor ve birine ihtiyaç duyuyorsunuz buda çok normal. Başınız sağolsun bu arada. Allah rahmet eylesin. Umarım sizin gibi gezmeyi, keşfetmeyi her daim seven hayırlı biriyle karşılaşırsınız. Çünkü kendine zıt biriyle evlenmek emin olun yalnızlıktan daha kötüdür. Kara deliğine çeker sizi. Önemli olan kaç yaşında evlendiğin değil kiminle evlendiğindir.

Bugün hastanede biriyle tanıştım. 38 yaşında yeni evlenmiş 7 aylık evli. 1 aylık da hamileymiş. Bence geç değil. Böyle çok örnek var. Bir de kendi isteğinizle evlenmemişsiniz bu süper bir şey insanın keşkeleri olmaması.

Umarım musmutlu olursunuz :)

Hicbir zaman geç kalmış sayılmazsınız...

Bugün hastanede biriyle tanıştım. 38 yaşında yeni evlenmiş 7 aylık evli. 1 aylık da hamileymiş. Bence geç değil. Böyle çok örnek var. Bir de kendi isteğinizle evlenmemişsiniz bu süper bir şey insanın keşkeleri olmaması.

Umarım musmutlu olursunuz :)
Allah ne zaman nasip ederse

Özgürlüğünüze düşkünseniz evlilik ve cocuk sizin özgürlüğünüzü baltalar ama, yani eskisi gibi gezme tozma olmaz çocuktan sonra😭 onun dışında, geç kalmışlık diye birşey yok bence herkesin kısmeti ayrıdır bir yerde bekler 20 yaşında evlenenler de şuan çok matah durumda değiller😂

Özgürlüğünüze düşkünseniz evlilik ve cocuk sizin özgürlüğünüzü baltalar ama, yani eskisi gibi gezme tozma olmaz çocuktan sonra😭 onun dışında, geç kalmışlık diye birşey yok bence herkesin kısmeti ayrıdır bir yerde bekler 20 yaşında evlenenler de şuan çok matah durumda değiller😂
Yani bilemiyorum. Bir yandan çok umutsumuz bu konuda. Sanki artık olmaz gibi geliyor.

Vayy yavrum vayy.insanlar seninle ilgilenip, adam yerine koyup soru soruyor pişkine bak.zaten kimse adam yerine koyup konuna da doğru dürüst yazmamış.adam yerine koyup ben de yazmasaydım keşke.neyse kalbini kırmak istemiyorum.lütfen cevap vermeyin.sanki ayıplayacaklar burada seni.yıl bilmem kaç olmuş hâlâ yobaz kafalar.yaşasan ne yaşamasan ne.ayıp mı günah mı.ne yobazsınız be.
Ay seninde kafan sadece cinselliğe çalışıyor ama hemen hemen her konuda bütün soruların ve yorumların bu yönde. Cinsellikle kafayı bozmuşsun gerçekten kimse senin kadar meraklı olmak zorunda değil ve konuşmak istemeyebilir bu konuyu bu yüzden kimseye yobaz vs diyemezsin.

Son düzenleme:
Back
X