Evlilik için geç mi kaldım?

Valla panpa herkesin hayatı, çizgisi, karması kendine özel yani geç veya erken diye bir şey yok, hayatında ne olacaksa olması gereken zamanda oluyor. 30 ve dah, 35 yaş üstü evlenen tanıdık kadınların hepsi ayrı ayrı konuştuğumda dediler ki benim için doğrusu buymuş , önce olgunlaşmam gerekiyormuş ... diyeceğim o ki kendini sıkma, yeni insanlara aç gerisi nasip kısmet.

Ay seninde kafan sadece cinselliğe çalışıyor ama hemen hemen her konuda bütün soruların ve yorumların bu yönde. Cinsellikle kafayı bozmuşsun gerçekten kimse senin kadar meraklı olmak zorunda değil ve konuşmak istemeyebilir bu konuyu bu yüzden kimseye yobaz vs diyemezsin.

Ferhans bu Haydar Dumen gibi tabi ki cinsellik soracak :deli:

Merhabalar. Ben 38 yaşındayım. Şu yaşıma kadar evlilik hiç düşünmedim. Sürekli geziyordum, yurtdışına gidiyordum. Arkadaşlarımla vakit geçiriyor ve evliliğin bir şekilde bu özgürlüğümü engelleyeceğini düşünüyordum. Belki de karşıma bu fikrimi değiştirecek kadar seveceğim biri çıkmadı bilemiyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Babam da yıllar önce vefat etmişti. Dolayısıyla şu 1 yıldır çok fazlasıyla yalnızlık çekmeye başladım ve belki de bu yaşa kadar aile kurmamış olmamam bir hataydı diye düşünmeye başladım. Şu an aklımda biri yok ama evleneyim, anne olayım istiyorum. Ama bir yandan da geç kaldığımı düşünüyorum. Aranızda bu yaşlarda evlenen, aile kurabilen var mıdır merak ediyorum.
Acele yumurtalarinizi dondurun.
Ondan sonra rahat rahat bakarsiniz evlenip evlenmeyeceginize. 50sinde dahi olsaniz sevdiginiz bir yol arkadasi bulursunuz ve cok lazimsa yumurtalarinizla da evlat sahibi olursunuz.

Ay seninde kafan sadece cinselliğe çalışıyor ama hemen hemen her konuda bütün soruların ve yorumların bu yönde. Cinsellikle kafayı bozmuşsun gerçekten kimse senin kadar meraklı olmak zorunda değil ve konuşmak istemeyebilir bu konuyu bu yüzden kimseye yobaz vs diyemezsin.
Cinsellikten mahrum olup da mutluyum diyene inanmam valla.çok önemli bir ihtiyaç.konu bunun üzerinden dönüyor.bizimkiler asıl konuyu söyleyene saldırıyor.küçük çocuk musunuz ya söyle geç işte ne kaybedeceksin.herkes neyin ne olduğunu biliyor.ayıplayacak mıyım sanki?. Belki bir çıkarım yapacağım.evet kafayı bozdum çünkü birinin ruh sağlığı için en önemli konu.farketmeyenler var diye kendimden şüphe edemem.derdi sadece evlenmek mi sanki? Evlenmeden yaşanamayacağı düşündüğü için evlilik de evlilik diye gezip duruyor.bana kafayı seksle bozmuş diyorsunuz ama konu sahiplerine neden kafayı evlilikle bozmuş demiyorsunuz 😂.kaç yaşına gelmiş kadın hâlâ ana baskısından kurtulup, cinsel hayatını anlatamıyor.anlatmaktan kasıt da oldu olmadı.hâlâ muhafazakâr şarlatan ailelerin ve toplumun etkisinde bana laf soktuğunu sanıyor.

Son düzenleme:
Merhabalar. Ben 38 yaşındayım. Şu yaşıma kadar evlilik hiç düşünmedim. Sürekli geziyordum, yurtdışına gidiyordum. Arkadaşlarımla vakit geçiriyor ve evliliğin bir şekilde bu özgürlüğümü engelleyeceğini düşünüyordum. Belki de karşıma bu fikrimi değiştirecek kadar seveceğim biri çıkmadı bilemiyorum. Geçen sene annemi kaybettim. Babam da yıllar önce vefat etmişti. Dolayısıyla şu 1 yıldır çok fazlasıyla yalnızlık çekmeye başladım ve belki de bu yaşa kadar aile kurmamış olmamam bir hataydı diye düşünmeye başladım. Şu an aklımda biri yok ama evleneyim, anne olayım istiyorum. Ama bir yandan da geç kaldığımı düşünüyorum. Aranızda bu yaşlarda evlenen, aile kurabilen var mıdır merak ediyorum.
Ben varım canım Bende 38 yaşımda evlendim iki yıldır evliyim.hic bir şey için geç değil.

Cinsellikten mahrum olup da mutluyum diyene inanmam valla.çok önemli bir ihtiyaç.konu bunun üzerinden dönüyor.bizimkiler asıl konuyu söyleyene saldırıyor.küçük çocuk musunuz ya söyle geç işte ne kaybedeceksin.herkes neyin ne olduğunu biliyor.ayıplayacak mıyım sanki?. Belki bir çıkarım yapacağım.evet kafayı bozdum çünkü birinin ruh sağlığı için en önemli konu.farketmeyenler var diye kendimden şüphe edemem.derdi sadece evlenmek mi sanki? Evlenmeden yaşanamayacağı düşündüğü için evlilik de evlilik diye gezip duruyor.bana kafayı seksle bozmuş diyorsunuz ama konu sahiplerine neden kafayı evlilikle bozmuş demiyorsunuz 😂.kaç yaşına gelmiş kadın hâlâ ana baskısından kurtulup, cinsel hayatını anlatamıyor.anlatmaktan kasıt da oldu olmadı.hâlâ muhafazakâr şarlatan ailelerin ve toplumun etkisinde bana laf soktuğunu sanıyor.
Herkes her şeyi açık açık söylemek zorunda değil. Benim kimseye saldırdığım yok he öyle algılamak istiyorsun buyur öyle algıla. Mesele ayıplanıp ayıplanmamak değil belki kadın bu konuları konuşmayı sevmiyor. Senin için evlilik sadece cinsellikten ibaret olabilir ama herkes için bu geçerli değil. Kimisi sadece çocuğu olsun, huzurlu ve mutlu bir yuvası olsun ister ve bu yüzden evlenir. Bunun ana baskısıyla vs alakası yok ben baskı görmüyorum ama arkadaşlarımla oturup kalkıp cinsellik konuşmuyorum mesela. Veya kimseye sormuyorum neyime gerek banane. Bir kere sen önce muhafazakar ve diğer görüşlü insanlara şarlatan diyemezsin. Öncelikle üslubuna dikkat et kim hangi din görüş toplum olursa olsun bu şekilde kimseyi küçümseyemezsin. Kusura bakma ama yada kusura bak ailen seni gerçekten çok iyi yetiştirememiş şekil a üsluptan belli. Bir kere bana göre cinsellik arkadaşım olsa bile konuşulması ters ne münasebet yapmış mı yapmamış mı. He sen böyle seks konuşmayan insanlara muhafazakar şarlatan diyerek aşağılıyorsun ya ama sende bir o kadar mahremiyet ne bilmeyen beyninin sadece oraya çalışan basit birisin. Sen o insanları küçümsersen bu dediğimidr gayette hakediyorsun aslında daha ağır cümleler kurarım ama ben senin kadar kendimi basitleştiremiyorum. Kimseyi böyle bir soruya cevap vermedi diye yaşı kaç olursa olsun bu şekilde aşağılayamazsın. Ve senin gibi basit insanlarla aynı havayı soluduğuma inanamıyorum. Bir kere sen insanların değerlerine saygı duymak zorundasın kimse senin kadar cinsellik manyağı değil kalkıp elalemin cinsel hayatını merak etmiyor kimsenin şeyinin derdi seni germedi. Daha fazla konu sahibinin konusunu sabote etmek istemiyorum senin veya bir başkasının kimseyi küçümsemeye şarlatan demeye hakkın yok herkes biraz yerini bilecek saygısızlığa gerek yok.

Ferhans bu Haydar Dumen gibi tabi ki cinsellik soracak :deli:
Dengesiz hadsiz insanlara tahammülüm yok kimseyi küçümseyemez küçücük beyniyle. Kimse kim valla beni bağlamaz beyninin küçücük kısmı çalışıyor belli onuda cinselliğe çalıştırıyor saygısız senin ne haddine insanların şeyinin derdine düştün derler adama Allahım yarabbim ya

Yani nasıl sosyalleşmem gerektiğini de bilmiyorum. Ne yapmam gerektiğini. Yıllarca bu konuya çok kapalı olduğum için aklımda hiçbişi yok.
Yani
Biri yemeğe çaya iş çıkışı biryere davet ederse gidin,Çağıran yoksa siz arkadaşlarınızı çağırın ortam yapın,sosyalleşme budur

Ben eger erken evlenmemis olsaydim (22) suanki yasimda evlenmek istemezdim (33) evlilik ne kadar esit yurutulse bile her durumda baskalarinin sorunlulugunu da almak demek. Hele cocuk vs olduktan sonra bi bakmissin artk sadece kendin icin yaptigin seyler nerdeyse hic. Evliligim guzel kocami cocuklarimi seviyorum ama dusundugum zaman sadece kendime karsi sorumlulugum varken daha stressiz ve mutlu oldugumu hatirliyorum. Bunda cocuklarimin kucuk.olmasinin da etkisi olabilir bilemiyorum. Sorunuza gelirsek evlenmek icin de anne olmak icin de gec degil. Yumurtalarinizi dondirmanizi oneririim sadece. Aceleye getirip kotu bi evlilik yapmayin lutfen

Hic öyle düsünmeyin. Arkadasimin ablasi 20yasinda evlenmis 3ay sonra bosanmis 2ci evliligini 40yasinda yapti ve suan 42 yasinda evli mutlu 1tanede bebegi var. Zorlaniyormu evet zorlaniyormus bebek bakimi cok yoruyormus ama cok mutlu herseyin hayirlisi.
20,25 yaşında olan da çok zor diyor ki çocuk bakmak.o yaşlarda enerji azalmaz.

Hic öyle düsünmeyin. Arkadasimin ablasi 20yasinda evlenmis 3ay sonra bosanmis 2ci evliligini 40yasinda yapti ve suan 42 yasinda evli mutlu 1tanede bebegi var. Zorlaniyormu evet zorlaniyormus bebek bakimi cok yoruyormus ama cok mutlu herseyin hayirlisi.
bebek bakiminin yormadigi yas yok😁

38'imde evlendim, 40'ımda doğurdum. Mis gibi de oluyor, hiç takmayın böyle şeyleri.
40 is the new 30.

Geç kaldığınızı düşünmüyorum hiçbir şey için. Artık insanlar geç yaşta evlenip çocuk sahibi oluyor. Belli bir yaştan sonra farkına varılıyor bazı şeylerin. Umarım istediğiniz gibi bir aile kurabilirsiniz.

Back
X