Haklısınız. Hiç düşünemiyorken ne konuşabilirim ki karşımdakiyle. En küçük pürüz bile biliyorum düşünmediğim için bana olmaması için sebep gelecek. Hayırlısı olsun. Hep Mutlu olursunuz inşallah.Ben eşimi 24 yaşımda tanıdım. kendisine evlenmeyi düşünmüyorum demiştim. kandırdı beni. 1,5 yıl sonra evlendik. mutluyum çok şükür. birkaç yıl önce de evlenebilirmismisiz.
gezme tozma işini birlikte yaptık. çokta zevkli oldu.
en azından gör. belki seveceksim yada sevmeyeceksin. ablanın direk evlendirecek hali yok ya.
Abla iyi niyetli ben öyle olduğunu düşünüyorum. Bahsettiği kişiyi de çok övdü yani uygun görmüş ama işte. Anlatamadım ona da. Erken, düşünmüyorum dediğimde öyle düşünme bi tanı gibi şeyler söyledi ama ben içimde hiç böyle bir his olmadığını anlatmaya çalışsam da ikna edemedim.Görüşmek istiyorsanız görüşün tabi, belki aşık olursunuz. bi tek bana mı tuhaf geldi ya. Bu hatun abla niye sizi evlendirmeye bu kadar meraklı, ona neymiş ki? Bi de akıl vermiş.
:)) hayırlısı olsun diyorum artık. İçimde bu his oluşur mu bilmiyorum. İnanılmaz uzağım evliliğe. Korku sanırım bu.24 çok da erken değil tanışmak için.
Direk evlilik sürecine gitmediğiniz sürece birbirinize alışana dek beklersiniz birbirinizi
Ayrıca alt tarafı bir kahve içeceksiniz, belkı arkadaş olarak devam edersiniz çünkü anladığım kadarıyla çocuk da sizi görmüş beğenmiş değil.
Bir yaştan sonra seçici olunurmuş çok.
Ben daha 22yim. Bana 22nde bir sürü adam gelecek hepsini reddedecek sonra da evde kalacaksın demişlerdi.
Kehanet1 hızla gerçekleşiyor, ıkincisi de yakındır :)
Hayırlısı olur inşallah. Karamsarım açıkçası. Yalnızlığı seviyorum sanırım evlilik korkusundan.Bir tanış bekler 2-3 sene sonra evlenirsin yine
Gerçekten hazır olunan bir zaman oluyor mu? Bir süre sonra evet ben evliliğe hazırım deniliyor mu? Bende şuan yok mesela.bu çok kişisel birşey, yaşla filan da alakası yok. hayatınızı başkalarının yönlendirmesiyle yaşamayın. evlilik çok özel birşey en iyisini yine siz bilirsiniz. hazır hissettiğiniz zaman ilgileceksiniz zaten.
yani çok saçma geliyor insanın kendini bi kalıba sokmaya çalışması.
Haklısınız. Aslında benim 26-28 deyişim bir örnekti. Evet o yaşa geldiğimde düşünürüm diyemiyorum sadece erken diyorlar ama bence 26-28 ideal yaş diye düşünüyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Hayırlısı olur inşallah.ideal bir evlilik yaşı yok
ama tabi biyolojik sebeplerle anne olmak için geç kalınmış olunabilir yoksa evlilik için öyle bir şeye inanmıyorum, 50 yaşında evlenenden not kırsın hoca o zaman
bir de 26 yaşında evlenmek gibi bir fikriniz zaten varmış yani evlenme fikrinden tümden uzak değilsiniz, o varsa siz ufak ufak görüşmelere başlayın artık bence çünkü ilk karşınıza çıkan kişiyle, ki o da görücü usulü, karşılıklı isteyip de çat diye evlenmek ne biliyim biraz zor. tanışıp, ısınıp, içinize sinip, karar alıp, 2 ayda evlenmezsiniz çok büyük ihtimalle. atıyorum 1 sene çıksanız , olumlu yönde karar alsanız, ailelerin tanışması, hazırlığı en kötü 6 ay sürer -tamamen senaryo yazıyorum ama çat diye olmaz yani. Yahut adam hemen olsun derse bile siz biraz ağırdan alabilirsiniz. belki hiç olmaz.
evlenmekten tümüyle uzak olsanız, görücü usulü olduğu için aman hiç bulaşmayın derdim. ki evlenmekten uzak dahi olsanız erkek arkadaşınız olabilir, sadece görücü usulü olunca evlenme odaklı oluyor o sebeple uzak durun derdim.
Örnek aldığım kişileriniz gerçekten:)32 yaşında evlendim mis gibi erken evlilikleride hiç doğru bulmuyorum
Haklısınız teşekkür ediyorum yorumunuz için.evet erken ...ama tanistiginiz an evlenmek zorunda degilsiniz... ayrica kultur duzeyi sosyal satatulere gore evlilik yasina bakis acisi degisir.. bana gore erken yasiniz ama bu o insanla tanismamanizi gerektirmez. en fazla hoslanmazsaniz bir daha gorusmezsiniz bu kadar basit. hoslanirsaniz da pat diye evlenmezsiniz normal olarak.
O da doğru. Hemen evleneceğimden değil aslında. Hiçbir zaman kendimi evlilik sorumluluğu almaya hazır hissetmeyeceğim sanırım.24 yas erken ama tanismak, alismak, soz, nisan vs vs derken 26 27yi bulur bence zaten
Tanissaniz bi sey kaybetmezsiniz hop diye uc ay icinde evlenmeyeceksiniz ya
Genelde artık böyle oluyor evlilikler benim çevremde gördüğüm. Zihnimin içini görebilseler keşke. Evlilik sorumluluğunu alabilmek önemli plan. Evet ben bu sorumluluğu alabilirim, iyi güne de kötü güne de amenna dediğim zaman tamam diyebilirim belki ama bu benim için zor. Etraftakilere bunu anlatmak zor. Kızamadım da bu düşünceme yanlış dediklerinde. Erken değil tam zamanı filan diyorlar ama hayır ben istemiyorum dememin de bir anlamı olmuyor sanırım. Hayırlısı olsun.Bence evleneceğin kişiyle kendin tanışmalısın. Yaşın büyük olsa evlenmeyi çok istesen tamam da görücü usulüne gerek var m şimdi?
zaten tanışınca ertesi ay evlenilmiyor be kuzum. bir ara çeyiz köşesine git orada sergilenen ürünlerinin hepsinin alınıp çeyizin tamamlanma süreçlerini; isteme söz nişan tantanalarını gel gitleri tanış görleri ve sürelerinide hesaba katarsan zaten bugün evet dersen 26 da evlenirsin. 26 yaşında evlenmeye karar verip 28 yaş için düğün tarihi alan biri bildirdi
:) Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin.Ben de 24 yaşındayım. Bu konudan muzdaribim. Çoğunluk artık yaşın geldide geçiyor derken bazıları daha erken, biz evlendikte ne oldu diyor. Bence nasıl istiyorsan öyle davran. Kimsenin lafıyla hareket etme. Ben birilerini dinleseydim şimdi evli olurdum.
Hiç düşünemiyorken birilerini değerlendirmek de zor olacak. Bilmiyorum var mıdır bir hayır. Ne kadar erken dediysem de anlatamadım. Hep bir şekilde sonra pişman olursun bir şans ver sözleriyle karşılaştım.Evlilik için bence geç değil kesinlikle, 27 yaşında evlendim, daha geç evlensem de olurmuş
Ancak birilerini tanımak için iyi bir yaş, hemen evlenmeyebilirsiniz, 2-3 yıl arkadaşlık yapabilirsiniz, seçeneklerinizi daraltmayın kesinlikle, benim tavsiyem.
Gerçekten hiç aklından bile geçmiyorken evlilik fikri, karşındakini görünce evet evlenmek istiyorum denebilir mi? Sanki hiçbir zaman buna cesaret edemem gibi geliyor bana. Bu arada mutluluğunuz daim olsun :)Tam da senin yaşındayken "daha ne evlencem yaa" dediğin Bi günün haftasına esimle tanıştım yanı bu isler nasiptir, görüsün bence en kötü arkadaslarınıza anlatacağınız geyik anınız olur.
Kusura bakmayın uzun zamandır siteye girmemiştim.Öncelikle teşekkür ederim amin:) Yanı her şey spontane gelişiyor aslında, karşındakinden etkilenip görüşmeye devam ediyorsun ve Zaman'la kendini düğün telaşesinde içinde buluyorsun, en azından benim için böyle olmuştu.Bu arada naptin, görüştünüz mü çocukla?Gerçekten hiç aklından bile geçmiyorken evlilik fikri, karşındakini görünce evet evlenmek istiyorum denebilir mi? Sanki hiçbir zaman buna cesaret edemem gibi geliyor bana. Bu arada mutluluğunuz daim olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?