Evlilik için geç mi kalıyorum?

Bunu söyleyenlerin bir bildiği vardır muhakkak. Evlilik fikrinin önündeki engelleri Nasıl kaldırırım kafamdan bilmiyorum.

bence evlilik için ideal yaş 30.
ama atanmıssınız, üç yıllık çalışma hayatınız var. sosyal anlamda bir düzeniniz oluşmuştur.
bence bir tanışmakta fayda var.sonuçta hemen yarın evlenmeyeceksiniz.
ama bu düşünceyi kafanızdan atmazsanız, karşınızdaki kişi de size antipatik gelecektir.hiç tanışmaya gerek yok.
mutluluklar..

Bana da düşünmüyorum erken dediğimde kızarak bunu söylüyorlar büyüklerim. Evlilik fikri birden bire oluşur mu ki? Sorumluluk korkusu, pişman olursam korkusuyla bu fikre o kadar uzaklaşmışım ki.
Konu biraz istemem yan cebime koy kıvamında gidiyor.

Evlilik fikri nasıl birden bire oluşur, ancak evcilik oynama hevesin varsa...Benim de evim olsun, döşeyeyim dizeyim, evimin hanımı olayım, çocuk seveyim...sonra gelinlik, düğün falan, prensesler gibi, çok heyecanlı vs tarzı bir pembe hayaller kuran birisiysen, aa 23, 24, 25 gidiyorum... evlenmeliyim ben artık diye bir evlilik fikri oluşabilir. Bak burada onlarca konu var, aday bile yokken, niye ben evlenemiyorum tarzında ciddi dert yananlar.

Hayatından bir şikayetin yoksa, mutlu bir bireysen zaten, evlilik fikri ancak sana bunu düşünderecek bir adam hayatına girdiğinde oluşuyor. Her günün her gecen onunla geçsin diyorsun, o zaman evlilik cazip bir hal alıyor. Yoksa çekilir mi o kadar sorumluluk + hayatına müdahil olacak onca akraba?

Ben 30++ yaşındayım, hala aa yaşım geçiyor mu, ya evlenemezsem diye bir telaşım yok mesela. Görüştüğüm insanlar elbet oldu ama kimseye bir görüşme ile umut vermiş olurum diye endişelerim olmadı hiç. Geç mi kalıyorum diye konu açtığına göre, o treni kaçırıyor muyum diye bir endişen var zaten. Git gör ne olacak. Çok matrak olabiliyor. Sonuçta yep yeni bir insan ile muhatap oluyorsun. 1 kere yemek yedin diye hiç bişey vaad etmiş olmazsın. Onu da senin gibi birileri ısrarla o masaya gönderiyor muhtemelen. Bu kadar kafanı yoracak bir durum yok. Git eğlen. İkinizin birbirinizden çarpılıp hızlıca evlilik sürecine girmeniz çok az bir ihtimal zaten. O kadar çok etkilenip cidden tanımak istersen de, oh ne ala...güzel heyecanlar bunlar.

Yaşının kav olduğu değil, o yasa neler sigdirdigin önemli. Bir udr dusun yapmak ya da yaşamak istediklerini neler.. Şayet planlarını gerçekleştirmiş sen evlilik dusunulebilir. Ama yapmak gezmek gormek istediklerini varsa bunlar için evlilik ertelenwbilir. Şimdi gelip kocanlaea gezerdin yaparsın diyecekler evet hakliliar. Ama ya öyle olmazssa elinde fırsatın varken neden ihtimalleri bel baglayasin. Ben senin yasında yeni atanmıştır. Daha 24 yaş evlilik iiçin geç kalınmış bir yaş değil. Ha pplanları 18 inde evlenmek olanlar da var
Onunda dünya gorusuruz o kadar. Ama ayaklarıuüzerinde duran ve sevdicegine kavuşma gibi bir planı olmayan bir bayan olduğuna göre acele edecek bir durum yok bence.

Bence uygun zaman.
Yani etrafımda çok bekar bayan var. Yaşları geçtiği için evlenemiyorlar çünkü vakti zamanında evliliği düşünmedikleri için ya da taliplerden çok fazla şey bekledikleri için reddetmişler. Şimdi de talipleri yok. Mutlu olsalar diyeceğim ki mutlular ve yaşıyorlar ama mutlu da değiller çünkü evlenmekte istiyorlar.

Yani illa bir gün evlenirim diyorsan ufaktan başla görüşmelere, kısmetin nereden çıkacağı hiç belli olmaz. Ama evlenmesemde mutlu bir hayat yaşarım dersen ne zaman hazır hissediyorum artık dersen o zaman bakarsın taliplere

Nedense evlilik fikri oluşmadı şimdiye kadar bende. Oluşmasını bekleyip geç kalmak da korkutmuyor ama işte insanlar pişmanlık duyarsın diyor. Yaşamadan bilinmiyor sanırım.

Evlenmezsen pişman olacak mısın peki? Ben hayatımı evlenmeden de sürdürebilirdim mesela. Sen bunu yapabilir misin?

Flört denen birsey var. Hemen tanistigin gibi evlenme zorunlulugun yok ki. Neden bi hisse kapiliyorsunuz.
taniyin, gezin bakin neler olacak, daha tanimadigin biriyle evllilik düsünmek zaten sacma. Siz adayi bir görün, yemege cikin, hobilerinizi ögrenin ne bileyim bunlari da biz söylemeyelim yani, duruma göre isterseniz sonraki zamanlarda evlenirsiniz.

Kendi adıma konusayım erken bir yas evlılık ıcın ben de 24 yasındayım ama yuksek lısans ve doktora sonrası bır ıhtımal evlılık dusunurum. Bence cok erken eger aklınızda yoksa evlılık hayatın tadını cıkarın. Hayat bır erkege kul kole olmak ıcın cok kısa.

Hayatına bu kadar nasıl müdehale ediyor o kişi, istemiyorum diyosun buluşma ayarlıyor falan ne alaka, insanlardan çabuk etkilenen bir yapın var sanırım

İyi de, abla zaten evlen dememiş ki..
Tanımak için en az 1 sene görüşeceksiniz zaten sonra da evlilik kararı alırsanız nişan düğün derken 2 seneyi bulur uzatabilirsiniz de bir süre daha. 28 yaşında evleneceksen kiminle evlenemeyi düşünüyorsun tanımadan??

Bu yaslarda biriyle ttanissan evlilik denen müessese için zaten en az 2yıl gerekli bence. Ozamana kadar 26 28yasinda olursun zaten

bende 33 yaşında bekarım kısmet evlilik bi imzaya bakar önemli olan hayatını paylaşacağın adamı iyi seçmek, kötü seçimler yüzünden evli ama mutsuz çok kadın -erkek var , baktığında evli mi evli ama o evde neler yaşanıyo bilemezsin o yüzden bilinçsizce evlenmeyelim

İnanın geç kaldığımı düşündüğümden öyle yazmadım başlığa. Erken dediğimde ne erkeni tam zamanı yaşın gelmiş dedikleri için özellikle öyle yazdım. Yoksa bana kalsa 27-29 dan öncesi çok erken gibi geliyor. Öyle bir kızıyorlar ki erken dediğimde. Allah Allah diyorum pişman olanlar var diye ben de mi pişman olacağım yani diyorum. Kelimelere dökemediğim için yanlış anlaşılıyorum.

Bahsettiğiniz gibi şeylerden çok korkuyorum. Düşünmeme, düşünememe sebebim daha çok bu bahsettikleriniz. Gerçekten zor bir müessese, büyük sorumluluklar.

Hayatına bu kadar nasıl müdehale ediyor o kişi, istemiyorum diyosun buluşma ayarlıyor falan ne alaka, insanlardan çabuk etkilenen bir yapın var sanırım
Çok sevdiğim bir abla. Biraz uzak olduğum ya da tanımadığım biri olsa geçiştirmek çok daha kolay olurdu. Erken dediğimde aslında zamanı olduğunu anlatmaya çalıştı ama yok yani o fikre ısınamıyorum. Korku mu bilmiyorum düşünmedim düşünemedim. Her zaman bu sakinlik, yalnızlık iyidir diye düşündüm. Çünkü evlilik de bir sınav. Zorlukların da mutlulukların da olduğu bir sınav. Zorluklarını kaldıramam gibi geliyor.

Ben 24 yaşındayken evliliği hiç düşünmezken biri çıktı karşıma hayır dedim ve bugün 30 yaşımdayım ve pişmanım keşke evlenseydim diyorum keza unutamadım bi türlü

Benim düşüncelerim bunlar sanki :)

Bahsettiğiniz gibi şeylerden çok korkuyorum. Düşünmeme, düşünememe sebebim daha çok bu bahsettikleriniz. Gerçekten zor bir müessese, büyük sorumluluklar.

daha insanları tanımakta zorlandığınızı iyi analiz yapamayacağınızı düşünüyorum çünkü 24 yaşında benim aklım cidden yerinde değilmiş daha kolay kararlar alırdım şimdi bi bakış bi konuşmayla bu insanla ben yapamam bu değil aradığım diyebiliyorsunuz, şöyle bir şeyde var, sevmeden evlenilmesine de karşıyım evlilik risk beyfendi dersin evlenince kabalaşabilir iyi de çıkabilir, en azından sevdiğin adamın kahrını çekersin

Evlenmezsen pişman olacak mısın peki? Ben hayatımı evlenmeden de sürdürebilirdim mesela. Sen bunu yapabilir misin?
Kesinlikle pişman olmam diyorum. Hayatımı bir eş olmadan da sürdürebilirim. İstememek yanlış bir şey mi ben etraftaki insanları anlayamıyorum evlenmeyip pişman olursam korkusu asla yaşamıyorum. 24 yaş çok küçük diyorum kendi adıma da düşünmüyorum dedikten sonra bak sonradan çok pişman olursun sözleri çok boş geliyor. Nasıl ısınabilirim ki bu denli uzaklaştırmışken bu fikirden kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…