Çok haklısınız.daha insanları tanımakta zorlandığınızı iyi analiz yapamayacağınızı düşünüyorum çünkü 24 yaşında benim aklım cidden yerinde değilmiş daha kolay kararlar alırdım şimdi bi bakış bi konuşmayla bu insanla ben yapamam bu değil aradığım diyebiliyorsunuz, şöyle bir şeyde var, sevmeden evlenilmesine de karşıyım evlilik risk beyfendi dersin evlenince kabalaşabilir iyi de çıkabilir, en azından sevdiğin adamın kahrını çekersin
Çok sevdiğim bir abla. Biraz uzak olduğum ya da tanımadığım biri olsa geçiştirmek çok daha kolay olurdu. Erken dediğimde aslında zamanı olduğunu anlatmaya çalıştı ama yok yani o fikre ısınamıyorum. Korku mu bilmiyorum düşünmedim düşünemedim. Her zaman bu sakinlik, yalnızlık iyidir diye düşündüm. Çünkü evlilik de bir sınav. Zorlukların da mutlulukların da olduğu bir sınav. Zorluklarını kaldıramam gibi geliyor.
Pişmanlık duymuş muydunuz hayır dediğinizde?Ben 24 yaşındayken evliliği hiç düşünmezken biri çıktı karşıma hayır dedim ve bugün 30 yaşımdayım ve pişmanım keşke evlenseydim diyorum keza unutamadım bi türlü
Haklısınız. Ben erken dediğimde bana da bu örnekleri veriyorlar. Şu kişi de senin gibi düşünmüş daha sonra çok pişman olmuş vs vs. Pişman olmam gibi geliyor. Etrafta gördüğüm, duyduğum, burada okuduğum evliliğin zorlukları sıkıntılar gözümü korkutmuş. Tamamen uzaklaştım bu fikirden. Birini sevebilmem, onun için her şeye değer diyebilmem zor sanki bu korkulardan ötürü.Bence uygun zaman.
Yani etrafımda çok bekar bayan var. Yaşları geçtiği için evlenemiyorlar çünkü vakti zamanında evliliği düşünmedikleri için ya da taliplerden çok fazla şey bekledikleri için reddetmişler. Şimdi de talipleri yok. Mutlu olsalar diyeceğim ki mutlular ve yaşıyorlar ama mutlu da değiller çünkü evlenmekte istiyorlar.
Yani illa bir gün evlenirim diyorsan ufaktan başla görüşmelere, kısmetin nereden çıkacağı hiç belli olmaz. Ama evlenmesemde mutlu bir hayat yaşarım dersen ne zaman hazır hissediyorum artık dersen o zaman bakarsın taliplere
Keşke insanlar anlayabilse. Hiç düşünmedim ki şimdiye kadar. Olabilir bile demedim uzaklaşmışım bu fikirden. Zorlukları güzelliklerinden daha çok aklıma geliyor.Yaşının kav olduğu değil, o yasa neler sigdirdigin önemli. Bir udr dusun yapmak ya da yaşamak istediklerini neler.. Şayet planlarını gerçekleştirmiş sen evlilik dusunulebilir. Ama yapmak gezmek gormek istediklerini varsa bunlar için evlilik ertelenwbilir. Şimdi gelip kocanlaea gezerdin yaparsın diyecekler evet hakliliar. Ama ya öyle olmazssa elinde fırsatın varken neden ihtimalleri bel baglayasin. Ben senin yasında yeni atanmıştır. Daha 24 yaş evlilik iiçin geç kalınmış bir yaş değil. Ha pplanları 18 inde evlenmek olanlar da var
Onunda dünya gorusuruz o kadar. Ama ayaklarıuüzerinde duran ve sevdicegine kavuşma gibi bir planı olmayan bir bayan olduğuna göre acele edecek bir durum yok bence.
Ne yazık ki erken deyişimi düşünmedim düşünmüyorum deyişimi kabul etmiyorlar. Halbuki ben bu sorumluluğu kaldıramam zorluklarıyla başa çıkamam demek istiyorum ama yok işte. Hep bir örnek veriliyor. Hayır dersen ilerde pişman olursun. Ben yalnız da mutluyum.Çok yakında olsa hayırdan anlamalı ama, geç falan da değil, ben 27ye 2 ay kala evlendim
Kesinlikle pişman olmam diyorum. Hayatımı bir eş olmadan da sürdürebilirim. İstememek yanlış bir şey mi ben etraftaki insanları anlayamıyorum evlenmeyip pişman olursam korkusu asla yaşamıyorum. 24 yaş çok küçük diyorum kendi adıma da düşünmüyorum dedikten sonra bak sonradan çok pişman olursun sözleri çok boş geliyor. Nasıl ısınabilirim ki bu denli uzaklaştırmışken bu fikirden kendimi.
Hemen evlilik olacağından değil dediğim gibi. Ben bu fikirden çok uzağım. Nasıl evlilik fikrine ısınabilirim bilmiyorum. Korkutuyor bu sorumluluk beni. Zorlukları korkutuyor. Böyle düşününce 30 da da olsam devam eder sanırım bu düşünce.İyi de, abla zaten evlen dememiş ki..
Tanımak için en az 1 sene görüşeceksiniz zaten sonra da evlilik kararı alırsanız nişan düğün derken 2 seneyi bulur uzatabilirsiniz de bir süre daha. 28 yaşında evleneceksen kiminle evlenemeyi düşünüyorsun tanımadan??
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Hep Mutlu olursunuz inşallah.Üzerinde çok düşünülecek bir konu değil bence. İstemiyorsan istemiyorsundur bu kadar basit. İsteyeceğin gün gelebilir de gelmeyebilir de. Hayatımda bir erkek olmadan da yaşayabilirim diyorsan sorun yok bence. Ya da evlenmek istemiyorum ama erkek arkadaşlarım olabilir dersin bu da normal.
Bir dönem biz daha sevgiliyken abim bu adam seni oyalıyormu, kullanıyor mu neden evlenmiyorsunuz diye sormuştu. Ben onu oyalıyorum ve de kullanıyorum abimcim demiştim. Gözleriaçılmıştı ... Hayat senin hayatın. Boşver takma kimseyi.
Evlilik zaten bu adam tam evlenilecek erkekmiş o zaman evlenelim demekle olmaz. Olursa da güzel bir evlilik olmaz. Hayatına biri girer, seni mutlu eder, yanında olmaktan zevk alırsın, hayatını o adamla geçirebileceğine inanırsın işte o zaman tamam yahu evlenelim dersin. En azından bende öyle oldu.
İnsan tabi ki geç mi kaldım evde mi kalıcam korkusu yaşıyor ama ben bu korkuyu yaşamaya 27 den sonra fln yaşamaya başladım şimdiden evde kalma korkusu yaşamaya başlarsan Allah korusun sırf evlenmiş olmak için mutlu olamayacağın bi adamla evleniverirsin haberin bile olmaz o yuzden bence içine sinmiyorsa kalbin pırpır olmuyorsa hiç acele etme hayatının aşkı mutlaka karşına çıkar hiç beklemediğin bi anda er ya da geç.....Ben şimdiye kadar sizin gibi geç evlenenleri örnek aldım açıkçası. Acele etmemenin en doğrusu olduğunu düşündüm.
Haklısınız teşekkür ediyorum.Canım insanların ne dediklerini umursamaz onların dediklerine bakarsan asla doğru yolu bulazssin. Kendi kararını kendin vermelisiniz. Bu gun akılverenler bende ddahil yarın bir sıkıntımız olunca da niye böyle yaptın diyebiliriz ki deriz de. Böylesine önemli bir kararı kendin vermelisinizcunku durumu en iyi değerlendirebilecek olan sensin konunun hakimi olarak. Evlen ya da direk evlenme diyemem
Ama başlıktaki soruya cevabın evlenmek için geç kalmadin. Bundan emin olabilirsiniz.
Bir yıl içerisinde yada 10 yıl içersinde evlwniirsin bunun ne zaman olacağını kimse bilemez. Yok bir daha bulamazsın olmaz kaçtı tren demek için çok erken
:)) gerçekten öyle. Benim de yapmayı istediğim birçok şey var.Bence erken çünkü yapamadıkların vardır kesin.ne bilim dünya turuna çık yurt dsina çık. Gez dolas.Ben öyle yapıcam çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?