• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ile ilgili bazı endişelerim var =(

prenses_fiyona

Gel Artık 2015...
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
376
1
26
Balıkesir
Öncelikle herkese merhaba...
Ben 20 yaşındayım 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum ama ev düzeni ve temizlik konusunda endişelerim var. Çok düzenli ve titiz bir insanım bu konuda çok takıntılıyım ilerde biri arkamdan pasaklı pis evini çeviremiyor der diye çok korkuyorum düşünmekten uykularım kaçtı. Temizlikle ilgili düşündüğüm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum yılda 2 kez büyük temizlik yapılır yaz ve kış aylarına girerken halılar yıkamaya verilir , perdeler yıkanıp ütülenir , koltuklar silinir , badana yapılır , örtüler yıkanır ütülenir , yazlıklar kışlıklar değiştirilir ve her yer dip köşe güzelce temizlenir. Rutin olarakta haftada iki kez temizlik yapılır birincisinde camlar silinir , dolaplar düzenlenir , süpürge yapılır , toz alınır, yerler silinir. İkincisinde de çok derine inmeden süpürülür ve toz alınır tuvalet banyo 2 günde bir çamaşır suyuyla ovulur. Evi düzenli kullanırsam aldığımı aldığım yere koyarsam çok dağılmayacağını ve temizlik yaparken çok zorlanmayacağımı düşünüyorum bazı gözüme çarpan şeyleri büyük temizliği beklemeden yaparım mesela fırını çeker arkasını silerim gözüme batarsa perdeyi yıkarım . Ütü konusunda da her yıkadığım çamaşırı ütülemeden asla yerleştirmem böylece tüm kıyafetler hep ütülü olur. Okuyan herkese teşekkür ederim atladığım unuttuğum bişey var mı sizce bunları yaparsam düzenli temiz bir ev hanımı olabilir miyim ?

Ben 20 yaşındayım 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum ama ev düzeni ve temizlik konusunda endişelerim var. Çok düzenli ve titiz bir insanım bu konuda çok takıntılıyım ilerde biri arkamdan pasaklı pis evini çeviremiyor der diye çok korkuyorum düşünmekten uykularım kaçtı. Temizlikle ilgili düşündüğüm şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum yılda 2 kez büyük temizlik yapılır yaz ve kış aylarına girerken halılar yıkamaya verilir , perdeler yıkanıp ütülenir , koltuklar silinir , badana yapılır , örtüler yıkanır ütülenir , yazlıklar kışlıklar değiştirilir ve her yer dip köşe güzelce temizlenir. Rutin olarakta haftada iki kez temizlik yapılır birincisinde camlar silinir , dolaplar düzenlenir , süpürge yapılır , toz alınır, yerler silinir. İkincisinde de çok derine inmeden süpürülür ve toz alınır tuvalet banyo 2 günde bir çamaşır suyuyla ovulur. Evi düzenli kullanırsam aldığımı aldığım yere koyarsam çok dağılmayacağını ve temizlik yaparken çok zorlanmayacağımı düşünüyorum bazı gözüme çarpan şeyleri büyük temizliği beklemeden yaparım mesela fırını çeker arkasını silerim gözüme batarsa perdeyi yıkarım . Ütü konusunda da her yıkadığım çamaşırı ütülemeden asla yerleştirmem böylece tüm kıyafetler hep ütülü olur. Okuyan herkese teşekkür ederim atladığım unuttuğum bişey var mı sizce bunları yaparsam düzenli temiz bir ev hanımı olabilir miyim ?

Tabi ki olabilirsin. Bende hemen hemen bu şekilde temizliğimi yapıyorum.

Sadece süpürge tutmak ve tuvalet banyo temizliğini hergün yapıyorum.

Çamaşırlarıda asla biriktirmem ütülenecek olanları istisnai bi durum yoksa ütüler kaldırırım.

Dediğin gibi büyük temizliği beklemeden gün içerisinde gözüne çarpan şeyleride yaparsan

sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

Ha hay ;) B'ni güldürdün emi , daha iki yıl var ;) boşver bunları duşunmeyı ... Takıntılı olma böyle cnm bnm ..Allah korusun erkenden ölmekmı ıstıysun ;);) evlen bir hele ... Bunlar kolay şeyler .. Hergün yüzlerce kadın evine süpürge tutuyor .;);)

Tabi ki olabilirsin. Bende hemen hemen bu şekilde temizliğimi yapıyorum.

Sadece süpürge tutmak ve tuvalet banyo temizliğini hergün yapıyorum.

Çamaşırlarıda asla biriktirmem ütülenecek olanları istisnai bi durum yoksa ütüler kaldırırım.

Dediğin gibi büyük temizliği beklemeden gün içerisinde gözüne çarpan şeyleride yaparsan

sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

teşekkür ederim yorumunuz için içim rahatladı :)

Ha hay ;) B'ni güldürdün emi , daha iki yıl var ;) boşver bunları duşunmeyı ... Takıntılı olma böyle cnm bnm ..Allah korusun erkenden ölmekmı ıstıysun ;);) evlen bir hele ... Bunlar kolay şeyler .. Hergün yüzlerce kadın evine süpürge tutuyor .;);)

Bende istemiyorum böyle takıntılı olmak inanın ama elimde olan bişey değil ya yapamazsam beceremezsem diye korku girdi içime

Duygu Asena'nin bahsettigi, kocasinin elinden tutup mutlulukla "Onun donlarini artik ben yikayacagim" diyen kiz geldi aklima :9: Yas 20, dusunceler koca, temizlik vs

canım benim neden milletin ne düşüneceğini kendine dert ediyorsun ki?
millet bu,el...Türk adetlerine göre onlar her zaman konuşur =))
elalem ne der?/ millet görürse ayıp olur/ hep milleti kınardım/milletin çocuğu şöyle böyle...
bi konuda ağızlarını kapatsan başka konuda konuşurlar
o yüzden atmaya çalış bu düşünceleri...
bu arada ukalalık olarak anlama lütfen,bende de vardı ordan biliyorum.Sende anksiyite bozukluğu var gibi..Bence bi gün mhrs'den randevu al da bi psikiyatrla konuş.İnan tedavi sonrasında daha mutlu bi insan olacaksın...

ayrıca ev yahu bu.Dağılacak da toparlanacak da...Temizlik robotu değilsiniz ya,niye ömrünüzü evi temizlemeye adayasınız???
Otelde housekeeping değilsiniz ya periyodik olarak aynı temizlikleri yapmak zorunda olasınız.Ev gözünüze pis göründüğünde temizlersiniz..hatta verirsiniz eşinizin eline de bi vileda beraber oynaşa oynaşa temizlersiniz evinizi:)
Herşey temizlik demek değildir,iyi eş demek de titiz eş demek değildir.
daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorum ben evlilikte.
Yani ben erkek olsam hergün temiz bi eve girmekten ziyade hergün güleryüzüyle kapıyı açan,neşesiyle yorgunluumu alan,öpmeden evden çıkmayan,cilveli,hesap kitaptan anlayan,dert dinleyen,akıl danışabileceğim,siyasi konularda tartışabileceğim,şefkatli,şehvetli...ne bileyim bu tarz şeyler ararım öncelikle.Ev temizmiş,kirliymiş...amaaaan hangi erkek anlar ki böyle şeylerden,etraf dağınık olmasın yeter.
Bence gençliğinizi yaşayın,kendinizi geliştirecek şeyler bulun,gezin tozun
annenizin gün muhabbetlerinden de uzak durun ^^

off bu ne. ben bunu yapmaya kalksam geberirim. sabah akşam temizlik. hiç böyle birşey yapmadım. yapmam da. canım kıymetlidir benim. biraz fazla bu yazdıklarınız bana. yada ben o kadar titiz değilim:27::9:

Son düzenleme:
Aynen ya her hafta cammi silinir tuhaf geldi bana :S yillik temizlikler normal yapmayan yoktur muhakkak ama haftalik temizlik cok abartili ha bak bende yapiyorum sabah uyanip evi supuruyorum yerleri camasir suyuyla siiliyrm tuvaletide ama bu kadar oglum cok kucuk cok dokuyo diye buyuyunce ev supurmeyide 2gunde bire falan alirim herAlde.zaten bikac arkadasim bahsetmis ne gerek var bunlari dusunuyosun hayatini temizlige endekslemissin resmen valla koca tarafi bana herturlu kulp bulur sepette utulenecekler var diye laf yemistim :) oglum 6aylikti tektim ve universite okuyodum acik degil orgun ustelik :) laf arayana coktur laf takma bence kendi ailemde mahvediyosun kendini diyo bunlar goreceli bence ama seninki saglikli bi durum degil gibi geldi :s

şu kırmızı kısımlar çok abartı değil mi? yılda iki kez badana yapılması bir kere mümkün değil ayrıca her hafta cam silinmesi de çok garip.temizlik güzeldir ama sen çok abartmışsın hayatının yarısı hatta daha fazlası temizlikle mi geçecek?

ev düzeni tertibi bu değil,bunları böyle yapmayanlar da inan pasaklı değil.kendine de zaman ayırarak evini gayet düzenli ve temiz tutabilirsin.

eve bu kadar vakit harcayacağına eşine ayır o vakti..

sen mutlu eşin mutlu..

abartmışsın fazlaca.

ayrıca ev konusunda şunu söyleyebilirim ; yan yatan da bir , popo yırtan da :31::27:

o yüzden önceliğin ev değil sen ve eşin olsun.

Back
X