- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.853
- 548
- Konu Sahibi uckisidenbiri
Ahh canım kendimi gördüm aynı hesapları yaptım ne oldu kötü ben oldum. Aldır alsınlar sakın ama sakın feragat etme isteklerinizden. Deneyimlerime dayanarak söylüyorum bunları.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O kadar mutlu oldum ki şu an gerçekten derdimi anlatabildiğime, paragöz olarak algılanıyorum sevmediğim şeyleri yaptırmaktan kaçındığım için. Çok teşekkür ederim gerçekten.
Ben de tam olarak bunu istiyorum, bu tarz şeylere harcanacak paranın daha verimli şeylerde kullanılmasını ama çok yanlış anlattım sanırım, bu kadar yanlış anlaşıldığına göre.![]()
Sevsem yapılmamasını masraf yüzünden istemem zaten, ancak hoşlanmıyorum, bunun nedenini detaylıca anlatmayacağım. Sevdiğim adamla yapacağım birlikteliğin ilanını bu şekilde yapmam gerekmiyor ve bunu gereksiz buluyorum haliyle. Düğünün en güzel anı olduğu düşüncesine katılmıyorum, 2 saat dans edecek ve göz önünde kabarık bir elbiseyle dolaşılacak diye aylarca stres ve masraf yapacaksam hiç yapmam çok daha iyi. Yaptığım şeyin para hesabı olduğunu düşünmeniz çok yanlış ayrıca, belirttiğim detaylar karşı tarafın erkek arkadaşıma davranışını anlayabilmeniz içindi, ikimiz de iki taraftan bir şey beklemiyoruz, evlenen biziz, büyükler isteme söz yüzüğü takma gibi detayları yapsın ve geri çekilsin istiyoruz. Şu devirde oğlan anası illa bir şey yapmak istiyorsa, düğün yapmak yerine evladının ev sahibi olmasına yardım edebilir, günümüzde bir düğün masrafı bir ev peşinatına eş değerde ne yazık ki. Üslubum için kusura bakmayın.
Bu aileyle mutlu olamazsınız,evet şimdiden değeriniz kalmamış gözlerinde.
İlerde olurda evlenirseniz eltinizin kıskaçlığındanda burada habire konuaçarsınız.
Dünyada başka erkek kalmamış gibi nedir bu ısrar bu tiplere.
Evleneceğiniz kişide nikaha kadar öyle.
Ki zaten evlenebilmek için burada çırpınan bir sizi görüyorum.
Karşı taraf nişan yaparsa düğün yaparız demiş,yani size düğün bile layık görülmüyor.
Sonra burada ağlayacağınıza,baştan kurtulun bunlardan.
Zaten babanız yok,bence hatınızda ikinci bir erkek acısı olmasın,tam tersi bu acıyı hafifletecek bir erkek seçin.
Bu kişi kesinlikle o kişi değil.
Para konularinda ailenin arasina girmemek en guzeli. Simdi ben anneme borc vermem asla. Parayi veririm geri istemem. Vermeye kalksa reddederim. Esim de bunun lafini yapsa beni bir daha goremez.
Evliliginizi nasil istiyorsaniz oyle yaparsiniz,her durumda karsilayacak olan iki kisisiniz. Esiniz ve siz. Bu devirde ailelerden bir sey beklenmez,kimse koy yerinde degil artik herkes calisip kendi sartlarina gore evleniyor. Kimisi nisan istemez kimisi dugunsuz evlenmem der,hepsi iki kisiyi baglar. Benim oglum benim parama guvenip evlenecekse evlenmesin,otursun. Ayni sey kizim icin de gecerli olur. Hayat musterek ama esler arasinda,evlatla ailesi arasinda degil.
Boşver sen milleti. Para kolay kazanılmıyor ve çok önemli bir şey bu hayatta. Kim ne derse desin. Bana da dediler. Ama paranın harcanması gereken yeri de çok iyi bilirim, harcanmaması gereken yeri de. Millet gelip de yemek yiyecek, oynayacak, sonra da burun kıvıracak diye paraları sokağa atamam. Mis gibi aldık arabamızı en güzeli oldu. Daha ne olsun var mı böyle lüks.... Ayrıca düğün makyajımı da, gelinliğimin tasarımını da, davetiyemi de ben yaptım kiraya verdim. Hiç bir mekan süsleme, abartı bir şey olmadı ne nişanımda ne düğünümde. Fotoğrafcılar zaten arkadaşımdı, düğün mekanında en düşük paketi seçtik zorunda olduğumuzdan. Pastayı bile annemin zoruyla son dakikada aldık. Mobilyalarımı mis gibi marangozda yaptırdım. Eşyalarımı en moderninden en uygun şekilde dizdirdim. Bir kuruşun hesabını yaptım. Herkes bayıldı çok elegant çok asil oldu herşey görgüsüz gibi para pul saçıp pempişli tontişli sırf instagrama koycam diye akıtmadım.. Çünkü para kolay kazanılmıyor.
Neden işine gelen yorumlara ayılıp bayılıosunda karşı eleştirilere açık değilsinKeşke şunu böyle tabela haline getirip boynuma asabilsem, tek derdim tek anlatmak istediğim şu, içimde ukte kalmayacak, para derdinde değilim, bir şeyi sevmek bunca normal karşılanırken sevmemenin altı neden bunca deşiliyor anlayamıyorum gerçekten.
En güzelini yapmışsınız, mutlu huzurlu oturmak nasip olur inşallah ömür boyu. Çok teşekkür ederim tekrar.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. İstediğiniz heves ettiğiniz seyleri alin tabi ama kullanmam dediginiz şeyleri sırf almış olmak için almayin sonradan yer israfi oluyor. Bizde eşimle aldik herşeyi. Ailesi sadece düğün yaptilar bide bana takacaklarini aldilar. Eşim gururludur kimseden babasindan bile hiçbir şey istemez. Ama onlar da çok girişken degildi bu konularda.
Eşimle aldim herseyimi birlikte seçtik. Kendi zevkimize göre. Şimdi bakiyorum da bazi seyleri cok gereksiz yere sirf gösteriş olsun diye almisim ve dünya para vermişim zaten bi suru de ev hediyesi geldi.
Ben bana şunu alin set alin onu alin demedim diyecek kapasitede bi karakterim de yok. Onlar ne aldilarsa kabullendim. Siz cok mudehale etmemeye calisin her aileni yapmasi gereken seyler var. El içine karışınca bazi seylerin olmasi gerekiyo. Mesela kayinvalidem yatak odasina falan da fon perdesi istedi. Salondaki fon perdem zaten cok tutmuştu bende gereksiz diye istemedim. ki parasini da eşim ödedi yani alsaydim eşime masraf olacaktı
Malesef sizin gibi gereksiz masraftan kacinan kizlar degil "her seyim tam olsun, hicbisey icimde kalmasin "diyerek karsi tarafi zora sokan, ezikligin acisini erkek tarafindan cikarmaya calisan kizlar kiymetli şu devirde. Siz o olmasin bu olmasin derseniz karsi taraf hafife alir.
Ablam yüzünden bi sürü kokos tarzinda şeyler aldik bende sade şeyleri severim 1.5 yillik evliyim sadece bi kez yatak örtüsü serdim ona da 1000 tl vermiştim ne gereksiz ve rahatsız bisey anlatamam. Begendigin heveslendiginiz şeyleri alin tabiki ama insanlar görsün diye degil severek kullanirim diyeBütün bu çeyiz işlerine girişirken bunlar ne böyle hayatta kullanmayacağım, instagrama şuraya buraya gösteriş olsun diye atacak biri de değilim küp şeker tutacağının tutacağı da olmayıversin derdindeyim, kabaca kullanılacak şeyler olsun, daha sonrasında ihtiyaca göre zamanla alınır düşüncesindeyim her şey. Erkek arkadaşım da o şekilde ve anlattığım gibi bir şeyler istesem onun üstüne binecek yükü, kaldı ki istemiyorum ama istemediğim için de bu kez hiç yardım etmeyecekler ve erkek arkadaşım kendini kötü hissedecek derdine düşüyorum. Asla şunu şunu alın şunsuz evlenmem diyemem ben de gerçekten. İçine başka insanların dahil olduğu ve benim aşırı göz önünde olmadığım (gerçekten rahatsız oluyorum bu tarz durumlardan) etkinlikler dışında hiç bir şeye olur veya olmaz deme gibi bir durumum yok zaten, dediğiniz gibi herkesin kendine göre geleneği var. Teşekkür ederim güzel yorumunuz ve anlayışınız için.![]()
Insanlar artik terbiyesiz bu devirde. Babanin parasi yoktu ayagindaki ayakkabiyi bile biz aldik herseyini biz yaptik diyenleri de gördüm ben (arkadasimdan örnek veriyorum)Malesef sizin gibi gereksiz masraftan kacinan kizlar degil "her seyim tam olsun, hicbisey icimde kalmasin "diyerek karsi tarafi zora sokan, ezikligin acisini erkek tarafindan cikarmaya calisan kizlar kiymetli şu devirde. Siz o olmasin bu olmasin derseniz karsi taraf hafife alir.
Kardes ben de babasiz evlendim. Calisiyordum ama maasimla direkt kyk borcunu kapadim. İsteme soz nisan hepsini ayni gun bizim evde yaptik, salon tutmak istemedim. Karsi tarafin talebi de olmadi zaten. Ben dugunu, oynamayi sevmedigim icin dugun istemedim, esimin ailesi de istemiyordu neyse ki. Kina gecesini kendi evimde yaptim es dostla. Esime de erkek kinasi yaptilar oturduklari sitenin toplanti salonunda. Zaten kinada verecegin ikram meyve suyu, cerez ama asiri kalabalik olmadigimiz icin ben normal 5 cayi gibi hazirlik yaptim. Ev olarak kirada oturduk ama kayinpederim bana hicbir sey aldirmadi, gidip gezdik kendi almak istedi. Ama ben de senin gibi hicbir sey istemedim, ne bilezik ne taki, ne uygun gorurlerse taktilar. Bu beni degersiz yapmadi
ama karsindakiler akli basinda insanlar degilse sen bir sey istereyerek degerli olacak degilsin. O zaman da onun lafini yaparlar. İnsan olan kiymet bilir, takdir eder. Dugunde 500 kisiyi 2 saat agirlayana kadar gider istedigim yerde tatil yaparim...
ama nisan masrafi kac lira, bilezik kac lira? Nisan yaptigina degmez. Götürüleri olmasin, getirileri de olmasin madem.İçlerine girmeden bilemeyeceğim, üzülmek istemiyorum, üzmek de istemiyorum kimseyi, sizin dediğiniz gibi yapmak istiyorum ben de ama işte babası "nişan bile yapmıyormuş bilezik mi takacağım" gibi şeyler söyleyince böyle bir şey için endişelendim belki de anlıktır bilemem. Çünkü insan olarak ikisini de seviyorum henüz tanıdığım kadarıyla. Başınız sağolsun babanız için.. Umarım çok mutlusunuzdur eşinizle, öyle de olursunuz bir ömür, teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
ama nisan masrafi kac lira, bilezik kac lira? Nisan yaptigina degmez. Götürüleri olmasin, getirileri de olmasin madem.
Allah senin babana ve cumle gecmislerimize de rahmet eylesin canim. Bana diledigin guzelliklerin bin kati sizin olsun. Simdiden mutluluklar dilerim.
Ablam yüzünden bi sürü kokos tarzinda şeyler aldik bende sade şeyleri severim 1.5 yillik evliyim sadece bi kez yatak örtüsü serdim ona da 1000 tl vermiştim ne gereksiz ve rahatsız bisey anlatamam. Begendigin heveslendiginiz şeyleri alin tabiki ama insanlar görsün diye degil severek kullanirim diye