• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik işleri, masraflardan kaçınma, fikir istiyorum

Voaaw. Demek milletin kafasi boyle calisiyor :KK53:
Senin gibilerine bedava gitti, paragoz diyormuslar demekki.
Bana eximin zamaninda niye paragoz damgasi vuruldugunu simdi anladim..
Ayni senin kafadayim canim. Avrupada yasiyorum. Ve senin dusunce yapin cok saglikli.
Ama ne yazikki tr nin 50% kafayi siyirmis oldugu icin ..boyle damgalar vuruluyor.
Asil oyleleri paragoz ve ucuz insanlar...senin benim gibi degil.
Dogru yoldasin. Ama cevreden ve onun ailesinden dolayi metanetli kalman zor olabilir. Boyle insanlar insani hasta eder..
Yinede bildigini yap. Hayat senin hayatin ne derseler desinler aldirma.

Voaaw. Demek milletin kafasi boyle calisiyor :KK53:
Senin gibilerine bedava gitti, paragoz diyormuslar demekki.
Bana eximin zamaninda niye paragoz damgasi vuruldugunu simdi anladim..
Ayni senin kafadayim canim. Avrupada yasiyorum. Ve senin dusunce yapin cok saglikli.
Ama ne yazikki tr nin 50% kafayi siyirmis oldugu icin ..boyle damgalar vuruluyor.
Asil oyleleri paragoz ve ucuz insanlar...senin benim gibi degil.
Dogru yoldasin. Ama cevreden ve onun ailesinden dolayi metanetli kalman zor olabilir. Boyle insanlar insani hasta eder..
Yinede bildigini yap. Hayat senin hayatin ne derseler desinler aldirma.

İnsanları da anlıyorum gelenek görenek bu şekilde yetiştirildik hepimiz, sıyrılabilenler sıyrıldı, kimisi içinden çıkamadı ama keşke evliliğin büyük kısmının evlenen kişilere ait olduğunu kavrayabilsek millet olarak. O kadar dış etken var ki karışan görüşen, mutlu evlilik yoksa en büyük sebebi bu bence. İkimizin aramızda hallettiği konulara dışarıdan yorum yapıldığı için tartışıyoruz, dünyanın en saçma şeyi resmen. Teşekkür ederim desteğiniz için. :KK15:

Ben ilk mesajı okurum sonradan yapılan eklemeyi göremem değil mi? Sanırım siz de bunu anlamıyorsunuz? Sonradan eklenmiş bir şey farkındaysanız?
Ayrıca düğün yapıp yapmaması beni ilgilendirmiyor zira yap ya da yapma demedim, sadece içinden ne geliyorsa onu yap ve kimseyi işine karıştırma dedim.
Konu sahibi anladıysa sorun yok!

"Düğün, nişan, kına gecesi, gelin damat bohçası gibi şeyleri istemiyorum, iki tarafın da durumunu gözeterek, öncelikle istemememin sebebi ise sevmiyor oluşum tabii ki."

Hanımefendi ilk mesajında yukarıdaki cümleyi kurmuş. Bence gayet net.

"Düğün, nişan, kına gecesi, gelin damat bohçası gibi şeyleri istemiyorum, iki tarafın da durumunu gözeterek, öncelikle istemememin sebebi ise sevmiyor oluşum tabii ki."

Hanımefendi ilk mesajında yukarıdaki cümleyi kurmuş. Bence gayet net.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için ancak yormayın kendinizi lütfen. Herkes anlamak istediği gibi anlıyor.:KK15:

sen birsey istemiyorum dedikce onlar istiyorsa siz odeyin bizde para yok deyin ..odemeyeceklerse sussunlar ..sizde baskin geldiniz bana aile bu huyunuzdan hoslanmiyor olabilir ...sevgiliniz ailesine laf anlatamyr mu cunku size dusmez onlarla konisacak kisi sevgiliniz ...sonra siz kotu olursunuz

Ay iste herşeyini ailesi yapmak zorunda o çocugu dünyaya getirdilerse ama egerki ailenin düğünü üstlemmeyeceğnizi kesinlikle biliyosanız yaptırmayın düğün falan sonuçta sizin cebinizden çıkıcak . İlerdede hiç problem olmaz . Eger birşey demeye kalkarlarsa aile olsaydınız evladınıza ana baba olupta düğününüzü yapsaydınızda bizde dört dörtlük düğün yapmış olurduk dersiniz . Laf düşürtmeyin kimseye...

sen
birsey istemiyorum dedikce onlar istiyorsa siz odeyin bizde para yok deyin ..odemeyeceklerse sussunlar ..sizde baskin geldiniz bana aile bu huyunuzdan hoslanmiyor olabilir ...sevgiliniz ailesine laf anlatamyr mu cunku size dusmez onlarla konisacak kisi sevgiliniz ...sonra siz kotu olursunuz

Erkek arkadaşımla konuştuklarından anlatıyorum bunları, ben bizzat gidip konuşmadım, biz aramızda hiç bir sorun yaşamıyoruz yoksa zaten, onlar gelip şu bu olmayacak mı dediklerinde olmayacak denilince dert oluyor. Daha doğrusu bana dert oluyor, erkek arkadaşım takma kafana diyor ama üzülüyor ister istemez. Ailesi sonuçta.

Ay iste herşeyini ailesi yapmak zorunda o çocugu dünyaya getirdilerse ama egerki ailenin düğünü üstlemmeyeceğnizi kesinlikle biliyosanız yaptırmayın düğün falan sonuçta sizin cebinizden çıkıcak . İlerdede hiç problem olmaz . Eger birşey demeye kalkarlarsa aile olsaydınız evladınıza ana baba olupta düğününüzü yapsaydınızda bizde dört dörtlük düğün yapmış olurduk dersiniz . Laf düşürtmeyin kimseye...

Sorunumuz bizim çift olarak bunları yaptırmak istemememiz ailenin yapmak istemesi.

Evlenmek benim için sevdiğim insanla aynı çatı altında olabilmek anlamını taşıyor, siz sanıyorsanız ki düğün dernek evliliktir bunları dert ediyorum öyle değil, yanlış anlaşıldığım için ekleme de yaptım konuya ama devam ediyor. Kusura bakmayın yanlış ifade ettiğim için kendimi, teşekkürler yorum için.

Ben sizi gayet iyi anladım, zaten mesajlarınızda neyi istediğinizi neyi istemediğinizi çok net ifade etmişsiniz.

Erkek arkadaşınız sizinle aynı fikirde sanırım. İnsanlar kırılmasın, darılmasın diye ufak tefek adetleri yerine getirebilirsiniz. Ama düğün için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İstemediğiniz birşey için maddi olarak bu kadar külfetin altına girmek zorunda değilsiniz. Erkek arkadaşınız ailesi ile sakince konuşup anlatsın (biz uckisidenbiri ile konuştuk ve hoşlanmadığımız için düğün yapmak istemiyoruz. Bu ikimizin ortak kararı. Ama sizi de çok iyi anlıyoruz, özeniyorsunuz, hevesleniyorsunuz. O yüzden illa düğün yapmak istiyorsanız, tabiki anlayışla karşılarız ama maalesef maddi olarak destek olamayız) .

Ben sizi gayet iyi anladım, zaten mesajlarınızda neyi istediğinizi neyi istemediğinizi çok net ifade etmişsiniz.

Erkek arkadaşınız sizinle aynı fikirde sanırım. İnsanlar kırılmasın, darılmasın diye ufak tefek adetleri yerine getirebilirsiniz. Ama düğün için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İstemediğiniz birşey için maddi olarak bu kadar külfetin altına girmek zorunda değilsiniz. Erkek arkadaşınız ailesi ile sakince konuşup anlatsın (biz uckisidenbiri ile konuştuk ve hoşlanmadığımız için düğün yapmak istemiyoruz. Bu ikimizin ortak kararı. Ama sizi de çok iyi anlıyoruz, özeniyorsunuz, hevesleniyorsunuz. O yüzden illa düğün yapmak istiyorsanız, tabiki anlayışla karşılarız ama maalesef maddi olarak destek olamayız) .

Tek tarafın konuşmasıyla olmayacaksa sanırım böyle bir yol deneyeceğiz sonunda, teşekkür ederim tekrardan çok, hem destek oldunuz hem savundunuz, çok mutlu ettiniz beni. Umarım sizin de istediğiniz her güzel şey gönlünüzce olur. :KK15:

Merhaba, erkek arkadaşımla 1-2 ay içinde nişan yapacağız.
Şu an o çalışıyor para biriktiriyor, ben çalışmıyorum, çeyiz parası aldıktan sonra çalışmaya başlayacağım.
Kendi yetim aylığımla bir şeyler alıyorum tabii ki bu esnada, çeyiz olarak (yararlı şeyler almaya çalışıyorum, gereksiz bulduğum her ayrıntıdan kaçınarak.) Düğün, nişan, kına gecesi, gelin damat bohçası gibi şeyleri istemiyorum, iki tarafın da durumunu gözeterek, öncelikle istemememin sebebi ise sevmiyor oluşum tabii ki. İsteme söz nişan bir arada evde olsun aradan çıksın dedim, nişan kelimesi geçtiği anda gelecek kişi sayısı en az 45'e çıktı, hal böyle olunca da salon tutulsun öyleyse muhabbeti açıldı. Onlar salon tutarsa nişan için biz de düğün yaparız denildi. Hiç bir şey istemeyen biz hiç umursanmamış olduk böylece. Adına nişan demeyerek altından kalktım durumun şimdilik, daha sonrasında da nişan yapmayacağım çünkü biliyorum erkek arkadaşıma destek vermeyecekler maddi olarak, gelenek görenek peşine düşersem çocuğun birikmişinden harcatacaklar. Tektaşı dahi zorla aldırtmamayı başardım. Ama anlamadığım sanırım ben böyle hiç kimse masraf yapmasın diye uğraşırken değersizleşiyorum karşı tarafın gözünde, her şeyim olsun diye mi uğraşmalıyım, sevdiğim adamla evleneceğim diye?

İhtiyacımın fazlasını almamak derdindeyim, şu an çalışmadığım için de masraf yaptırmak istemiyorum ve masraf yaptırmadığım için neredeyse kötü gelin olacağım. Şu an durumlar daha iyi, erkek arkadaşım benim dediğim olacak deyip ailesine karşı durduğu için ama yine böyle şeyler olacak diye endişe ediyorum biraz.

Bu arada büyük abimin durumu iyi, babamın olmadığının farkındalar mı diye sormuştum erkek arkadaşıma, abisi var ya o yapsın işte her şeyini işi ne demişler.
Aile kesinlikle kötü değil ama cahiller mi diyeyim anlayamıyorum, erkek arkadaşım zamanında üniversiteye İzmir'e gitmek istediğinde bu evden çıkarsan geri dönemezsin, kendi başına çalışır bakarsın diyenler, benden 2 yaş küçük erkek kardeşini başka şehirde okutuyorlar üstüne ev tuttular ve kirasını ödüyorlar, çocuk başarısız olduğu için besyo sınavlarına girmek için bütün ülkeyi gezdi resmen ve bunun masrafını da üstlendiler ama sanki erkek arkadaşıma üvey evlatları gibi davranıyorlar.

Destek olmamalarını anlarım ama en azından köstek olmasınlar derdindeyim, borcum var diyerek biriktirdiği paradan 4binlira aldı ve aldığı parayla akşam yemek ısmarladı oğlumun parasıyla yemek yiyoruz diyerek, borç denilerek alınan parayla böyle şeyler yapılır mı? Üstelik 2 yıl olmasına karşın parayı geri de ödemedi, durumları inanılmaz kötü değil, iki ayda 4 bini ayırıp geri verebilir ama vermiyor. Üstelik nişan bile yapmıyor bilezik mi takacağım, erkek kardeşin evleniyor olsa 18 tane takarım gibi laflar ediyor.

Arkadaşlar, sonlarda belirttiğim detaylar, karşı tarafın erkek arkadaşıma olan tavrını anlayabilmeniz için, belirttiğim detaylar para derdimden ötürü değil, istemediğim şeylerin yapılmaması için. Bu tarz şeyleri sevmiyorum ve buna para harcanmasını mantıksız buluyorumi bu demek değildir ki evime ocağıma hiç para harcanmayacak. Bahsettiğim "masraf" sadece düğün kına gibi şeyler için geçerli, lütfen bunu anlayarak yorum yapın, paragöz olarak algılanmak istemiyorum öyle olsam bunların hiç birinden kaçınmazdım zaten. Dert ettiğim konu, ailenin bunları yapmak istemesine karşı yapacakları takdirde erkek arkadaşımın ödeyeceği gerçeği. Hem yapıp hem kendileri ödese istemesem dahi ses çıkarmam zaten.

Erkek arkadaşınızla ikiniz karar verin. Kim ne düşünürse düşünsün.

Biz isteme söz nişan aynı anda evde yaptık yaklaşık 35-40 kişi vardı.
Sonrasında nikah ve yakın aileyle yemek yaptık.
Evimizi kendimiz tuttuk ve hiç borca girmedem ellimizde olan parayla evimizi dizdik.

Tabi ki de insanlar konuştu yok düğün olmadı kına olmadı. Vs vs..

Ama bir kaç ay geçtikten sonra herkes unuttu.

Ve emin ol şu an eşimin ailesi taktir ediyor bu davranışımızı. Kimseyi borca sokmadan hayatımızı kurduk.

Başta kabul etmiyorlardı. Ama sonradan fikirleri değişti. Evlenip hemen borç ödemeye başlayan çiftleri aileleri görünce.

O yüzden şahsen canınız ne istiyorsa onu yapın. Kimseyi dinlemeyin. İnsanlar fikir değiştirir siz yaptığınızla kalırsınız. Kimseye birşey beğendirmek zorunda değilsiniz.

Erkek arkadaşınızla ikiniz karar verin. Kim ne düşünürse düşünsün.

Biz isteme söz nişan aynı anda evde yaptık yaklaşık 35-40 kişi vardı.
Sonrasında nikah ve yakın aileyle yemek yaptık.
Evimizi kendimiz tuttuk ve hiç borca girmedem ellimizde olan parayla evimizi dizdik.

Tabi ki de insanlar konuştu yok düğün olmadı kına olmadı. Vs vs..

Ama bir kaç ay geçtikten sonra herkes unuttu.

Ve emin ol şu an eşimin ailesi taktir ediyor bu davranışımızı. Kimseyi borca sokmadan hayatımızı kurduk.

Başta kabul etmiyorlardı. Ama sonradan fikirleri değişti. Evlenip hemen borç ödemeye başlayan çiftleri aileleri görünce.

O yüzden şahsen canınız ne istiyorsa onu yapın. Kimseyi dinlemeyin. İnsanlar fikir değiştirir siz yaptığınızla kalırsınız. Kimseye birşey beğendirmek zorunda değilsiniz.

Teşekkür ederim desteğiniz ve güzel düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için, sanırım birbirimize tutunup bu işin altından kimseyi kırmadan kalkmaya çalışacağız dediğiniz gibi umarım niyetimizi anlarlar. :)

Şimdi tektas aldirtmadiniz ya , yarın öbürgün size pirlantadan madalya takmayacaklar üstelik arkanızdan bi ton laf edicekler.
Cevrenizde hiç mi yok böyle birileri bakıp biraz ders cikarsaniz ?
Haklarinizdan feragat etmek sizi değerli yapmaz aksine pirlantadan anlamayan , esyadan haberi olmayan biri gibi lanse edilirsiniz. benden demesi.

Şimdi tektas aldirtmadiniz ya , yarın öbürgün size pirlantadan madalya takmayacaklar üstelik arkanızdan bi ton laf edicekler.
Cevrenizde hiç mi yok böyle birileri bakıp biraz ders cikarsaniz ?
Haklarinizdan feragat etmek sizi değerli yapmaz aksine pirlantadan anlamayan , esyadan haberi olmayan biri gibi lanse edilirsiniz. benden demesi.

Tektaş aldırmadım çünkü küpe dışında takı takmaktan zerre hoşlanmıyorum, alınacak ve kenarda 1-2 kullanımdan sonra bekleyecek öyle, aksine insanlar gibi tektaşa anlamlar yükleme derdim de yok, iki insan evlenmek istiyorsa bunun bir teklife ve bir eşyaya da ihtiyacı yok benim düşünceme göre. Çünkü ister istemez o yolda buluyorsunuz zaten kendinizi. Kitap okumayı çok severim, illa o parayı vereceksen bana kitap alırsın dedim, erkek arkadaşım da kabul etti. Bunu yaptığım için kimseden takdir ya da madalya beklemiyorum, sadece saygı bekliyorum. Çünkü benim ilişkim ve benim evliliğim. Bunun bozulmasından korkuyorum ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım diye düşünerek bu konuyu açtım ama konunun aksine benim karakterim üzerine eleştirilere gitti konu. Çevremdeki insanlara göre yaşamıyorum, kendi fikirlerim var, bunlara saygı duyulmasını bekliyorum tek derdim bu. Teşekkürler yorumunuz için.

Tektaş aldırmadım çünkü küpe dışında takı takmaktan zerre hoşlanmıyorum, alınacak ve kenarda 1-2 kullanımdan sonra bekleyecek öyle, aksine insanlar gibi tektaşa anlamlar yükleme derdim de yok, iki insan evlenmek istiyorsa bunun bir teklife ve bir eşyaya da ihtiyacı yok benim düşünceme göre. Çünkü ister istemez o yolda buluyorsunuz zaten kendinizi. Kitap okumayı çok severim, illa o parayı vereceksen bana kitap alırsın dedim, erkek arkadaşım da kabul etti. Bunu yaptığım için kimseden takdir ya da madalya beklemiyorum, sadece saygı bekliyorum. Çünkü benim ilişkim ve benim evliliğim. Bunun bozulmasından korkuyorum ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım diye düşünerek bu konuyu açtım ama konunun aksine benim karakterim üzerine eleştirilere gitti konu. Çevremdeki insanlara göre yaşamıyorum, kendi fikirlerim var, bunlara saygı duyulmasını bekliyorum tek derdim bu. Teşekkürler yorumunuz için.
Bir zamanlar bende senin kafadaydim kafama s... Kp arabasını satacaktı sattirmadim biz yaparız dedim öyle de yaptık evde isteme sonrası yüzük sonra sade bir nikah hepsi o kadar.... Sonra bir gün KV kızımı 10 bilezikten aşağı vermem onu isterim bunu isterim ne o öyle hiç bir şey istememek sanki zorla yamaniyormus gibi laflar söyledi arkadaşına benimde bulunduğum ortamda... O yüzden bırak herşey olsun iste yapsınlar ben seni çok iyi anlamakla beraber 40 yasında başından iki evlilik geçmiş bir ablan olarak uyarayim sen ne kadar verirsen o kadar isterler çok verici olma bazen o kadar kendinden verirsin ki etrafındakiler o kadar alışır ki seninde insan olduğunu unuturlar .....

Bir zamanlar bende senin kafadaydim kafama s... Kp arabasını satacaktı sattirmadim biz yaparız dedim öyle de yaptık evde isteme sonrası yüzük sonra sade bir nikah hepsi o kadar.... Sonra bir gün KV kızımı 10 bilezikten aşağı vermem onu isterim bunu isterim ne o öyle hiç bir şey istememek sanki zorla yamaniyormus gibi laflar söyledi arkadaşına benimde bulunduğum ortamda... O yüzden bırak herşey olsun iste yapsınlar ben seni çok iyi anlamakla beraber 40 yasında başından iki evlilik geçmiş bir ablan olarak uyarayim sen ne kadar verirsen o kadar isterler çok verici olma bazen o kadar kendinden verirsin ki etrafındakiler o kadar alışır ki seninde insan olduğunu unuturlar .....

Ben de bir şey vermeyeceğim, onlar da vermeyecek, gösteriş sevdaları yüzünden üzülmeyelim istiyorum sadece, umarım dediğiniz gibi şeyler yaşamam ben de başkası da. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Ben de bir şey vermeyeceğim, onlar da vermeyecek, gösteriş sevdaları yüzünden üzülmeyelim istiyorum sadece, umarım dediğiniz gibi şeyler yaşamam ben de başkası da. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Hakkınizda hayırlısı olsun ben kendi ailemi zor ikna etmiştim bir şey istemeyinde bir şeyde yapmayın diye umarım çok mutlu olursunuz ama biraz talepkar olun etrafımda seneler boyunca gördüğüm bu ne kadar talep o kadar kıymet :) acı ama gerçek bu ne yazık ki

Back
X