• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kader midir

peki ömrünce evlenemeyen noluyor,
eksikmi yazilmis :26:
sanirim ben evlenemicem o yüzden soruyorum :31:

kaderin anlamını iyi bilmek gerekiyor..
kader Allahın yazdığı bizim iradesiz uyduğumuz bi hayat değil..
bizim yapacaklarımızı Allah önceden bildiği için yazdığı hayat..
burdanda eş seçerken kendi irade ve seçimiziz çıkıyor diyorum ben..

bence alın yazısı çünkü geriye bakıyorum benm ağzım dilim tutulmuş resmen gözüm görmemiş hiç birşeyi eski eşimle evlenirken.

bende bir aralar çok takmıştım bu konulara canım.islami sitelerde öyle bakınırken peygamber efendmz sav. in 'sadece evleneceğiniz kişiyi siz seçemezsiniz' diye bir sözü mü desem hadisi mi desem yanlış konusmak istemyorum öyle bi söze rastladım.yani kadermize biz yol veririz ama sadece evlilik te kadermzde yazılanı yasarız :)

gerçekten kaderinse dilin tutulurmuş derler
benim oda arkadaşım hiç evleneceği yokken bu şekilde evlendi.Ailesi tanıştırdığında hayır diyemedi,oysa istemiyordu ve asi bir kız,normal şartlarda derdi yani:))
o zaman çok kişinin ağzından duymuştum böyle dili bağlanıp istemem diyemeyen kızların hikayesini,herkesin çevresinde en az bi tane varrmış böyle bi durum..Sanırım bunu sorruyorsun?

bir hadis var.

Hz.Muhammed (s.a.s) e bi gün biri gelir der ki ben şununla evlenmek istiyorum bana dua et.Peygamber efendimiz ise demiş ki: sana ben dua etsem, cebaril a.s mikail a.s .... tüm melekler dua etse, sen yine de Allah ın sana yazdığı kişi ile evlenirsin.

bu doğru bir hadistir. insan ana baba, eş, ölüm tarihi ve rızkını seçemezmiş. alın yazısı imiş bunlar....

bir hadis var.

Hz.Muhammed (s.a.s) e bi gün biri gelir der ki ben şununla evlenmek istiyorum bana dua et.Peygamber efendimiz ise demiş ki: sana ben dua etsem, cebaril a.s mikail a.s .... tüm melekler dua etse, sen yine de Allah ın sana yazdığı kişi ile evlenirsin.

bu doğru bir hadistir. insan ana baba, eş, ölüm tarihi ve rızkını seçemezmiş. alın yazısı imiş bunlar....

Allah ne yazdıysa o..

demekki o yüzden evlenmeden biriyle görüşmek günah:ssz: Görüştüğümz kişiyle evlenip evlenmeyeceğimz belli değil sonuçta gelin ata binmş ya nasip demişler... en iyisi evde oturup kısmetimizi bekleyelim:24: Allah hepimize hayırlı kaderler yazsın sevdiğimzle olmayı nasip etsin ama dua ile kadermzi değiştrebileceğimizi duymuştum. mesela sadaka ömrü uzatr derler Allah senin ilerde çok sadaka vereceğini bildiği için senin ömrünü 50 sene yapacakken 60 sene yapıyor demekki dua ile evlilik kaderimizi de değiştreblrz.. Allaha çok dua edersek, bizim ilerde evlenmek istedğimz kişi için çok dua edeceğimiizi bildiği için o kişiyi kadermze yazacak... ya da çok dua etsekte o kişi olmayacak olmuyorsada demekki biizm için hayırlı biri olmadığı için olmuyordur:44:

demekki o yüzden evlenmeden biriyle görüşmek günah:ssz: Görüştüğümz kişiyle evlenip evlenmeyeceğimz belli değil sonuçta gelin ata binmş ya nasip demişler... en iyisi evde oturup kısmetimizi bekleyelim:24: Allah hepimize hayırlı kaderler yazsın sevdiğimzle olmayı nasip etsin ama dua ile kadermzi değiştrebileceğimizi duymuştum. mesela sadaka ömrü uzatr derler Allah senin ilerde çok sadaka vereceğini bildiği için senin ömrünü 50 sene yapacakken 60 sene yapıyor demekki dua ile evlilik kaderimizi de değiştreblrz.. Allaha çok dua edersek, bizim ilerde evlenmek istedğimz kişi için çok dua edeceğimiizi bildiği için o kişiyi kadermze yazacak... ya da çok dua etsekte o kişi olmayacak olmuyorsada demekki biizm için hayırlı biri olmadığı için olmuyordur:44:

o kader mi duamı işi çok karışık ona bakarsan Allah daha biz doğmadan 50 sene sonra ne için dua ediceğimizide biliyo..sonuç olarak herşeyin hayırlısı =)

o kader mi duamı işi çok karışık ona bakarsan Allah daha biz doğmadan 50 sene sonra ne için dua ediceğimizide biliyo..sonuç olarak herşeyin hayırlısı =)

bence öyle cnm... ben bu şeklde düşünüyorum:44:
Allah C.C. herkesin kaderini önceden belirliyor. yani ayşenin kaderi belli,mehmetin kaderi belli ama Allah gelecekte ki edeceğimz dualarla biizm kadermze eklemeler yada düzeltmeler yapıyor. tabi sonuçta kader oluyor.. ama bizimde irademz var.. mesela x kişisini seviyoruz y kişiside bizle evlenmek istyo ama biz x kişisini sevdğimz için y' yi reddediyoruz ama x bizi mutlu edemiyor keşke y ile evlnseydim diyebliyorsak demekki kendi irademzde var.. Allah bize zorla bi kader yazmıyor.. Ama dua ve bedduaların rolü büyük bence.. mesela birini terkediyoruz terkettğmz kişi inş. çok kötü biriyle evlenrsn diyor ve biz kötü biriyle evlenyoruz.. dualar ve beddualar önemli..:ssz:

Allahım resmen bizleri birbirimize göre yazıyor bende kaderciyim bu konuda.
Mesela benim eşim sabırlı bende gergin bi yapıya sahibim ikimizde aynı olsaydık hiç çekilmezdi herhalde...
Dengeleniyoruz Allah tarafından..

Benim de en yakın arkadaşım kariyer de kariyer diye tutturmuştu lisede,üniv.i kazandık ikimizde döndük geldik İst.a o kariyer manyağı arkadaşım pat diye evlendi,şu an 2 çocuğu var ve ev hanımı...Bende ondan 6 sene sonra evlendim mesela..

Kader-kısmet işte bu işler..

Back
X