• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kader midir

şöyle düşünelim kızlar.bir bebek anne babasını seçmekte özgür değildir.o bebeğin hangi anne babadan dünyaya geleceği yaradan tarafından yazılmıştır.o adamla o kadından dünyaya o bebek gelecekse;dememkki o iki insanın evliliğide kaderdir.sizcede doğru değilmi:)

Allah, ezeli ilmi ile evlenecek kadın ve erkeğin, kendi iradelerini kullanarak birbirleriyle evlenmek isteyeceklerini bilmiş ve zamanı geldiğinde onların bu arzularını iradesiyle yaratacak olduğundan dolayı, ezelde kader defterlerine birbirleriyle evleneceklerini yazmıştır.
kader defterimizde şunlar birbirleriyle evlensin değil,birbirleriyle evlenecekler diye yazılmıştır.
evet bizde seçmiş oluyoruz eşimi ama rabbimiz bizim o eşle evleneceğimizi bildiği için kader defterimize yazmıştır.

Allah, ezeli ilmi ile evlenecek kadın ve erkeğin, kendi iradelerini kullanarak birbirleriyle evlenmek isteyeceklerini bilmiş ve zamanı geldiğinde onların bu arzularını iradesiyle yaratacak olduğundan dolayı, ezelde kader defterlerine birbirleriyle evleneceklerini yazmıştır.
kader defterimizde şunlar birbirleriyle evlensin değil,birbirleriyle evlenecekler diye yazılmıştır.
evet bizde seçmiş oluyoruz eşimi ama rabbimiz bizim o eşle evleneceğimizi bildiği için kader defterimize yazmıştır.

şöyle düşünelim kızlar.bir bebek anne babasını seçmekte özgür değildir.o bebeğin hangi anne babadan dünyaya geleceği yaradan tarafından yazılmıştır.o adamla o kadından dünyaya o bebek gelecekse;dememkki o iki insanın evliliğide kaderdir.sizcede doğru değilmi:)

Allah senin kimi seçeceğini bildigi için ikinizin olacak bebeğide bilir. Bebek yine seciminde özgür degildir

evlilik alın yazısı yani kaderdir ana rahmine düştüğün an herşeyin yazılır evlilikse ikiye ayrılıyo senin kimle evleneceğin bellidir ama Allah sadece bunun ne şekilde olacağını senin iradene bırakır yani kaçarak görücü severek ikincisiyse sabır ve şükür imtihanı için bilerek bir araya getirilir kadın ve erkek inşallah yardımcı olabilmişimdir.

yani dünyada hicmi yok ? evlenmeden ölen ?
vardir mutlaka..
herkesin demekki kaderine yazilmamis evlilik..

Esmerimsin isimli üye cok güzel söylemissin, kendimi özel hissettim tiskür ederim :16:

ben bunun oldugunu dusunmuyorum herseyi kadere yıkmak insanların isine geliyor zaten kaderin anlamı herseyin onceden yazıldıgı bizimde yazılanı yasadıgımız falan degil ozaman ne anlamı kaldı cennet cehennemin Allah benim kaderime kotu bir adam yazmıssa digerine cok iyi bir adam bu basbaya ayrımcılık olurdu demekki neymis evlencegimiz kisiyide biz seciyormusuz Allah o insanın kotuluklerini bir sekilde karsımıza cıkartıp yardımcı oluyor ama karar yine bizde

Son düzenleme:
yani dünyada hicmi yok ? evlenmeden ölen ?
vardir mutlaka..
herkesin demekki kaderine yazilmamis evlilik..

Esmerimsin isimli üye cok güzel söylemissin, kendimi özel hissettim tiskür ederim :16:

bir gün biri çıkar o zaman sende eşsiz olmaktan cayarsın sana sölimmm .nasip kısmet yanii.

ben bunun oldugunu dusunmuyorum herseyi kadere yıkmak insanların isine geliyor zaten kaderin anlamı herseyin onceden yazıldıgı bizimde yazılanı yasadıgımız falan degil ozaman ne anlamı kaldı cennet cehennemin Allah benim kaderime kotu bir adam yazmıssa digerine cok iyi bir adam bu basbaya ayrımcılık olurdu demekki neymis evlencegimiz kisiyide biz seciyormusuz Allah o insanın kotuluklerini bir sekilde karsımıza cıkartıp yardımcı oluyor ama karar yine bizde

ama hep denilmiyormu allah bizi sInIyor diye ? belki benim senin kaderine iyisini yaziyor cünkü sana öyle uygun görüyor,
bana ise kötü birini yaziyor cünkü beni sInIyor, ne kadar sabredecegim, ne kadar süre ona uyup kötü biri olmayacagim diye ? belkide ?:26:

ama hep denilmiyormu allah bizi sInIyor diye ? belki benim senin kaderine iyisini yaziyor cünkü sana öyle uygun görüyor,
bana ise kötü birini yaziyor cünkü beni sInIyor, ne kadar sabredecegim, ne kadar süre ona uyup kötü biri olmayacagim diye ? belkide ?:26:

gecen bir haber okudum doguda bir kız evlendiriliyor kayınvalide kayınpeder ve esinden siddet goruyor ve sokaga atılıyor kız hamile bebegini sokakta doguruyor bebek soguktan ölüyor ailesi ogreniyor geri alıyor kızı ama sonra cevre baskısından geri yolluyor ve yapılan siddetten dolayı kızın akli dengesi bozuluyor durumu anlayan kocası ve kayınvalidesi tuvalete kitliyor.. kız 30 kiloya dusuyor yedigi dayaktandolayı olusan yaralar kurtlanmıs en sonunda ailesi insafa gelip kızı alıyor geri ama kız maalesef hayatını kaybediyor ve 24 yasında henuz..

onun kaderi boyllemidir yani boyle pislik bir adamla evlenmesimi yazıldı ozaman o adamında bir kusuru yok Allah oyle yazmıs oda yapmıs boyle dusunulunce tecavuzcununde kaderinde vardır deyip adama kızamayız..sizin dediginiz sınama olayı cok baska herkesin hayatta basına turlu turluseyler gelir isyan etmemek lazım sabretmek lazım ama olan kotulukleri Allahın yazdıgını dusunmuyorum ben.. Allah biliyor tabiki olacakları ama insanlara irade vermis yolumuzu biz seciyoruz

Son düzenleme:
gecen bir haber okudum doguda bir kız evlendiriliyor kayınvalide kayınpeder ve esinden siddet goruyor ve sokaga atılıyor kız hamile bebegini sokakta doguruyor bebek soguktan ölüyor ailesi ogreniyor geri alıyor kızı ama sonra cevre baskısından geri yolluyor ve yapılan siddetten dolayı kızın akli dengesi bozuluyor durumu anlayan kocası ve kayınvalidesi tuvalete kitliyor.. kız 30 kiloya dusuyor yedigi dayaktandolayı olusan yaralar kurtlanmıs en sonunda ailesi insafa gelip kızı alıyor geri ama kız maalesef hayatını kaybediyor ve 24 yasında henuz..

onun kaderi boyllemidir yani boyle pislik bir adamla evlenmesimi yazıldı ozaman o adamında bir kusuru yok Allah oyle yazmıs oda yapmıs boyle dusunulunce tecavuzcununde kaderinde vardır deyip adama kızamayız..sizin dediginiz sınama olayı cok baska herkesin hayatta basına turlu turluseyler gelir isyan etmemek lazım sabretmek lazım ama olan kotulukleri Allahın yazdıgını dusunmuyorum ben.. Allah biliyor tabiki olacakları ama insanlara irade vermis yolumuzu biz seciyoruz

herkesin bir imtihanı var ve biçilmiş ömrü var..
bu dünya sadece bir durak.. o kızı ben de okumuştum ve onun kaderinde bunları yaşamak varmış.. biz bilemeyiz ama o belki şimdi cenneti haketti..
bizler sadece dünyada iyi yaşamak istiyoruz yani aşık olalım, mutlu olalım, zengin olalım, uslu ama zeki çocuklarımız olsun, az çalışalım ama çok paramız iyi kariyerimiz olsun..
ama unuttuğumuz bişey var herkes dünyaya dört dörtlük yaşamak için gelmedi burası bir sınav yeri kiminki kolay kiminin ki zor...

cennet ucuz değil, cehennem de lüzumsuz değil...

Lütuf gibi kahrın da aslı ahirette.

kader diye bişey yok diyerek kaderi inkar edemezsiniz bu apaçık bir günah imanın şartıdır kadere inanmak o kızı bende biliyorum çok üzüldüm ama gerçekten kaderi öyleymiş çünkü herkes anlına yazılanı yaşıyo evlilikte bi iyi bi kötü bir araya geldiyse bu yüce Allahın imtihanıdır yani sabır ve şükür imtihanı o kız şu an belkide sabır imtihanını kazandı ve cennette bunu kimse bilemez o yüzden bu konularda bilmeden bişeyler söylemek yada kaderi inkar etmek doğru değil evlilik gerçekten kader çünkü Allah alnına kimi yazdıysa bunu kimse değiştiremez

Tek evlilik değil her şey kaderdir. Fakat allah bize seçimler verir. Eğer göz göre göre fakir insanla evlenirseniz fakir olursunuz.
Tabi daha sonra onun zengin olup olmayacagını kimse bılemez. Mesela normalde her gün A yolundan geçen kiz bugün öylesine B yolundan geçiyor. Bir gence rastlıyor. Tanısıyorlar, evleniyorlar. Bu ne sizce? Emin olun benim sevdiğim insanla tanışmam da çok normal olmadı :)

Kaderdir.
Karar vermek sana kalmis ama secenekleri Rabbim vermistir ve neyin sececegini zaten biliyor.
Evlilik icinde gecerlidir dediklerim.

Back
X