• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik konusu

Benim yoktu mesela eşimi tanımıyordum gençken 😂 olabilir güzel bir şey. Ama herkesin kocası beyaz atla gelecek, alnında ben doğru kişiyim yazacak değil. Mucizeler beklenmesin öyle anlamında yazdım ama olursa da güzel olur o ayrı
Evet alnında doğru kişi yazmaz ama en azından bir etkileşim olmalı bence yaa 😂
Gerci etkilesim de zaten aklımdaki profile uymadıgı icin olmuyor olabilir.

30 yaşında bir kuzenim var. Biraz gözümü korkutuyordu "bulacaksan okuduğun zaman bul iş hayatına geçen çogu kisi nişanlı ya da doğru kişiyi bulmuş oluyor daha da zor oluyor" demisti. O zamanlar umursamamıstım bu sözü ama bu aralar aklıma geldi o dedigi. Yaptıgı genelleme yanlıs aslında
Sonuçta sadece bir kişi bulup evleneceksiniz. Çogunlugun evli nişanli olması bir kıstas değil

Bu da göreceli bir kavram. Doğru kişiyi bulamadığım sürece evlenmek için doğru kişi olmam zaten. Çünkü evliliği sadece "eşe kahve sunumu yapıp story atmak,tatile gitmek" gibi görmüyorum. Sorumluluk gerektiren bir şey sonuçta.

"Ben diğer kizlardan olgunum" havasini aldim. Istediğin kadar olgun ol, halen gençsin. Bu yaşta ne doğru kişisi? Gez, eğlen, parani harca ve evet "yanliş" kişiler ilede beraber ol.

Ancak o şekilde doğru kişiyi bulursun. Hata yaparak, hayati yaşayarak, ilişkilerinden ders çikarararak, zaman ve yaş ile karşi taraftan beklentilerin daha somut olur. Artik tecrübe ile genel topluma göre istenilene bakmiyorsun, sana ne yariyor? Senin kişiliğine göre, seni kim nasil mutlu eder dahada şekilleniyor. Ve ona göre biri ile beraber olursun.

Yani uzun lafin kisasi, 23 gercekten "doğru kişi" ile aklini bozacak bir yaş değil.

"Ben diğer kizlardan olgunum" havasini aldim. Istediğin kadar olgun ol, halen gençsin. Bu yaşta ne doğru kişisi? Gez, eğlen, parani harca ve evet "yanliş" kişiler ilede beraber ol.

Ancak o şekilde doğru kişiyi bulursun. Hata yaparak, hayati yaşayarak, ilişkilerinden ders çikarararak, zaman ve yaş ile karşi taraftan beklentilerin daha somut olur. Artik tecrübe ile genel topluma göre istenilene bakmiyorsun, sana ne yariyor? Senin kişiliğine göre, seni kim nasil mutlu eder dahada şekilleniyor. Ve ona göre biri ile beraber olursun.

Yani uzun lafin kisasi, 23 gercekten "doğru kişi" ile aklini bozacak bir yaş değil.

Haklısınız aslında. Evlilik konusu açılınca stres olmamın sebebi de henüz erken olmasıyla ilgili olabilir

Merhaba. Aklıma takılan bir konuyla ilgili tavsiye almak istiyorum. 23 yaşında bekar bir kızım. Üniversiteyi bitirdim şu an online şekilde çalışıyorum aynı zamanda da devlete atanabilmek için sınava çalışıyorum.Arkadaş çevremin güncel konusu "doğru kişiyi bulabilmek". Bu konuşmaları beni de etkiliyor haliyle.
Evlilik fikri düşününce iyi gibi geliyor "uyumlu ve doğru kişiyle karşılaşmak tanışmak" filan ama çevremden tanışmak isteyen ya da hemen evlilik amaçlı konuşmak isteyen kişiler olunca hem strese giriyorum hem de istemiyorum. Bilemiyorum belki de aklımda oluşan doğru kişi profili ile uyumlu olmadıkları içindir. Yani çok aşırı büyük beklentilerim yok aslında ama içime olumlu his gelmeyince ısınamıyorum ve evlilik de zor sıkıcı bir şey gibi görünüyor bu durumlarda.
Yani hep bu şekilde olursa evlenmem galiba. Çünkü evlenmek için evlenilmez diye düşünüyorum. Önemli olan o kişiyle birlikte bir aile olma isteği olması. Ama karşıma çıkan kisiler icin bu his olmadı zaten öyle çok kişi de çıkmadı.
Doğru kişiyle karşılaşınca bu olumsuz hisler gidiyor mu ? Bunu merak ediyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu sitede aldığım tavsiyelerin doğruluğunu çok kez yaşadım çünkü 🌸
23 yasında evlilik dogru bi fikir değil en basta orda anlasalım😀

Merhaba. Aklıma takılan bir konuyla ilgili tavsiye almak istiyorum. 23 yaşında bekar bir kızım. Üniversiteyi bitirdim şu an online şekilde çalışıyorum aynı zamanda da devlete atanabilmek için sınava çalışıyorum.Arkadaş çevremin güncel konusu "doğru kişiyi bulabilmek". Bu konuşmaları beni de etkiliyor haliyle.
Evlilik fikri düşününce iyi gibi geliyor "uyumlu ve doğru kişiyle karşılaşmak tanışmak" filan ama çevremden tanışmak isteyen ya da hemen evlilik amaçlı konuşmak isteyen kişiler olunca hem strese giriyorum hem de istemiyorum. Bilemiyorum belki de aklımda oluşan doğru kişi profili ile uyumlu olmadıkları içindir. Yani çok aşırı büyük beklentilerim yok aslında ama içime olumlu his gelmeyince ısınamıyorum ve evlilik de zor sıkıcı bir şey gibi görünüyor bu durumlarda.
Yani hep bu şekilde olursa evlenmem galiba. Çünkü evlenmek için evlenilmez diye düşünüyorum. Önemli olan o kişiyle birlikte bir aile olma isteği olması. Ama karşıma çıkan kisiler icin bu his olmadı zaten öyle çok kişi de çıkmadı.
Doğru kişiyle karşılaşınca bu olumsuz hisler gidiyor mu ? Bunu merak ediyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.Bu sitede aldığım tavsiyelerin doğruluğunu çok kez yaşadım çünkü 🌸
Ablacım boşver hayatını yaşa bu yaşta adamın yerden çoraplarını mi toplayacaksin 😂

Mesleğimi online şekilde yaparak da belli bir kazancım var. Kendine yetebilmek,kendi ayakları üzerinde durmak bence de önemli ama evlilik düşünebilmek için bir aşama değil bence. Atanma konusunda haklısınız. İlk hedefimde atanmak olmalı
Evet evlenince mesleğini ve işini bırakırsan iki kez düşünme aşamasına ilerde gelirsin.. O yüzden en önemli aşama önce kendin..

23 yasinda ne evliligi demis cogu kişide ben de 24 yaşindayım. Gecen sene mezun oldum ve fakülteden evlenen evlenene. Her actigim story ya düğün ya nişan oluyor. Bu kız evlenmez sevgilisiyle gezer tozar dedigimiz evlendi. Muhabbetimiz olduğu ama sevgilisi oldugundan hic bahsetmeyen okul bitince evlendi. Okulda hiç sevgilisiyle görmedigim ya da bahsi geçmeyen evlendi. Bu kızla kim evlenir dedigim evlendi😂
Sonuç olarak 23-25 yaşında baya evlenen var biraz da etkileniyoruz biz de mi sorun var diye. Ya da aday bile yok diye.

23 yasinda ne evliligi demis cogu kişide ben de 24 yaşindayım. Gecen sene mezun oldum ve fakülteden evlenen evlenene. Her actigim story ya düğün ya nişan oluyor. Bu kız evlenmez sevgilisiyle gezer tozar dedigimiz evlendi. Muhabbetimiz olduğu ama sevgilisi oldugundan hic bahsetmeyen okul bitince evlendi. Okulda hiç sevgilisiyle görmedigim ya da bahsi geçmeyen evlendi. Bu kızla kim evlenir dedigim evlendi😂
Sonuç olarak 23-25 yaşında baya evlenen var biraz da etkileniyoruz biz de mi sorun var diye. Ya da aday bile yok diye.
18 yaşında da evlenen var ama burda konu, ne kadar doğru ??

Evet bu yaşlarda evlenme oranı artıyor. Evlenip "erken mi evlendik acaba" diye düşünenler de oluyor. Bizim sorun aslında uygun bir aday bile olmaması. Onu da zamana bırakmak daha mantıklı anladığım kadarıyla. Biz akışa bırakalım dogru kisi bizi kendisi bulur. Buldugunda da farkederiz 😂 şimdiden beklentilere girmek yoruyor çünkü insanı. Onun icin sonuca degil de sürece bakalım. Sonuca odaklandıgımızda bekarlıgın kıymetini bilemiyoruz çünkü

bence yas degil de deneyim,

bir kez fatura odemeden, bir kez evde bozulan bir seyi tamir etmeden/ ettirmeden, bir kez bile eve haftalik alisveris yapmadan evlenen insanlar nasil yasiyorlar hayret ediyorum ben her zaman, resmen hayat zorlugu seviyesi 1 den 100e cikiyor. Sonra da sorunlar cikinca, evlilik suclaniyor, ya da karsidaki kisi neyse iste.

dogru kisi bulunur da, bulunsa bile kisi kendi gelisimini tamamlamali, ya da gencten bulup birlikte buyuyeceksiniz, o da olur neden olmasin. Ama o durumda iste ailelerin mudahalesi de etkili olabiliyor, bu risklere ikkat etmek gerekir.

bence yas degil de deneyim,

bir kez fatura odemeden, bir kez evde bozulan bir seyi tamir etmeden/ ettirmeden, bir kez bile eve haftalik alisveris yapmadan evlenen insanlar nasil yasiyorlar hayret ediyorum ben her zaman, resmen hayat zorlugu seviyesi 1 den 100e cikiyor. Sonra da sorunlar cikinca, evlilik suclaniyor, ya da karsidaki kisi neyse iste.

dogru kisi bulunur da, bulunsa bile kisi kendi gelisimini tamamlamali, ya da gencten bulup birlikte buyuyeceksiniz, o da olur neden olmasin. Ama o durumda iste ailelerin mudahalesi de etkili olabiliyor, bu risklere ikkat etmek gerekir.
Evet sorumluluklar artıyor baya. En basit örnek genelde yemekleri hep annem yapıyor ben yaptıgımda övülen bir durum oluyor 😂 evlenildiginde bu benim ve eşimin yapması gereken bir şey olacak.Şehirdışında okudum alışveris fatura filan sorun olmaz ama o sorumlulugu simdiden almak istemiyorum. 27-28 yaşlarımda daha da olgun düşünüp sorumluluklar zor gelmez belki

18 yaşında da evlenen var ama burda konu, ne kadar doğru ??
23-24 yaş çok erken bi yas degil 18 yaş ile 6 yaş var az değil. Okul bitmiş. Büyümüş daha olgun düşünüyorsun artık. Kişiden kişiye de değişir. Mesela benim arkadaşımın yıllardır babasinin kardeslerinin sorumlulugu ustunde becerikli de meslegi de var. Evlense daha rahat eder. Duygusal olarak da istiyor. Niye evlenmesin?

23 yaş günümüz koşullarında hür bir kadın için evlenme yaşı değil. 30 yaşından önce evlenmeyin. Ben 29 yaşındayım bir kaç güne nikahım var ve inan bana 23 yaşındaki halime kafa atmak istediğim kadar hatalarla doluydum. Kendinizi tanımaya, ne istediğinizi görmeye çalışın. 5 yıl daha düşünmek 5 yıl sonra boşanmaktan iyidir.

23 yaş günümüz koşullarında hür bir kadın için evlenme yaşı değil. 30 yaşından önce evlenmeyin. Ben 29 yaşındayım bir kaç güne nikahım var ve inan bana 23 yaşındaki halime kafa atmak istediğim kadar hatalarla doluydum. Kendinizi tanımaya, ne istediğinizi görmeye çalışın. 5 yıl daha düşünmek 5 yıl sonra boşanmaktan iyidir.

Evet çünkü hem beklentilerim değişebilir hem de sonrasında biraz daha mı geç evlenseydim pişmanlığını yasamak da istemem.

Back
X