Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ben sunu anlamiyorum;
Cumhuriyetin ilanindan sonra medeni bir ulke olmak adina yapilan yeniliklerden biri de -Isvicre medeni kanunu ornek alinarak- hazirlanan Turk Medeni Kanunuydu ve bu kanun basta kadin erkek esitligi olmak uzere bircok hukuki hak sagladi ulkemizde. Resmi nikah yani evlilik akdi de bu yasal "medeni" haklarimizdan birisi. Toplumu ve bireyleri korumak, haklarina sahip cikmak adina...
Yani medeniyet yolunda verilen bu hakka bu kadar karsi cikmanin medeniyet ve marjinallikle bir alakasi var midir acaba?
Direk deseniz ki bu konuda soru sorulmasindan rahatsiz oluyorum vs vs... Bu konuda haklisiniz insanlar baskalarinin hayatina burnunu sokmayi sever diyebilirdim ama
"ben evlilik gibi ilişkiler yasayan insanlardan olmak istemiyorum. Birbirini kısıtlayan bunaltan ilişkiler yaşıyor herkes.
Biz neden insanlarin hayatına bu kadar karışan ve paravatsiz bir toplumuz? Tek hedefi evlenmek bunların, tek zaferleri bu, bizi de suruklemeye çalışıyorlar.
Kendi iğrenç evliliklerine bakmiyorlar.
Aslında bunlara "sen evlendin de noldu. Kocan seni aldatti"
"Sen bu adamı evlenmezsek ayrilirim diye tehdit etmedin mi? Zorla evlenmedi mi seninle. Senin gibi mi olayım"
"Evlenip senin gibi 30 kilo alıp teyzeye mi döneyim?"
"Siz ne zaman bosaniyorsunuz? Biz aşığız ama sizin mutsuzlugunuz paçanızdan akiyor"
Falan mi diyim.
Buralarda sarfettiginiz sozler hic hos degil hatta oldukca asagilayici...
Evlenmeyebilirsiniz kimse sizi zorlamiyor, zorlayamaz... Ama siz evlenmek istemiyorsunuz ya da oyle dusunuyorsunuz diye butun evliler sisman, cirkin, mutsuz, sadakatsiz ucubeler degil...
Ayrica insanlar sizin hassasiyetlerinizi bilmek ya da tahmin etmek zorunda degil gayet masum bir soru yani evlilik ne zaman sorusu...
Ha bir de bu soru tek bizim toplumumuzda sorulmuyor. Gayet yurtdisinda yasayan insanlar da iliski yasayan ciftlere bunu soruyorlar
Mutluluklar
Ay bu ne afra tafra, seni alacak adama allah sabır versin.
Yurdum kadını diyor bak bak, sanki kendi başka yurdun kadını : )
Araya bi de 1.75 boy ve herkesin onu tanıdığına dair bi takım sanrılar sıkıştırmış
Baydın ayol :)
31 yaşındaki tamıdığım 37 yaşındaki adamla uzun süredir beraberse ben de sorarım.
Mesela kalkıp 21 yaşındaki kıza evlilik ne zaman demem. Veya 31 yaşında sevgilisi olmayan birine de demem.
Ama siz tam sormalıksınız.
Ben toplum baskısı olarak düşünmüyorum. Evlenmeyenleri veya birlikte yaşayanları yadırgamam. Sormamın altında "bak böyle nikahsız olmaz" düşüncesi yatmıyor. Daha çok yaşla ve çocuk sahibi olmakla ilgili düşünüyorum galiba.