evlilik konusunda toplum baskısı

evlenip 30 kilo (gerçekten 30 kilo ha) alan bir teyze olarak (valla 5 sene önce teyze de oldum :KK53: ) yazayım.. evet toplum olarak her salataya maydanoz olma gibi bir geleneğimiz var.. ben geleneklere tümden karşıyım, bilen biliyor bu forumda toplumu gömen kişilerin de başında geliyorum :KK53: ama burada yaşanılıyorsa maalesef bunları tolere etmemiz gerekiyor.. lou, seni ve konularını biliyorum genelde kavgalı ve kanlı bir şekilde bitiyor ama bence senin acilen farklı bir ülkeye göç etmen gerekiyor.. çünkü millet sadece nikahını konuşmakla kalmayacak.. çocuklarını, onlara koyduğun isimleri, onların kilosunu, okullarını konuşmaya devam edecek.. ister inan ister inanma evlendikten 10 sene sonra kendini 10-30 kilo arasında almış bulacaksın, çünkü depresyon ciddi kilo aldırıyor..
Yaa ben aslında hipomanik denecek derecede neşeli bir tipim. Hiç depresyona girmedim. Nasil bir duygu bilmem. Enerjim sonsuzdur.

Ne güzel..keşke yurdum kadını da sizin gibi fit olsa.
Örnek alınmalı.
Ayni boydayiz bu arada :) topuklu giyin, yakışır bizim boya.
Herkes fit olacak diye bi kural yok. Benim için sağlık ve görsellik önemli. 20 kilo aldım hamileliğimde çok kısa süredede verdim. Veremeyenlerde var,olabilir. Kilolu olduğu için küçük mü görelim ? Belki bizden daha büyüktür beyni,o işi nasıl yapcaz ?
Topuklu vazgeçilmezim. Sadece haftaiçi;)

Yorumunuz için teşekkürler
Bir de herkesin beni burda tanıyor olması çok ilginç.
Ben vaktiyle kavga ettiğim üyeye, nickleri aklimda tutmadigim icin sonradan güzel mesajlar yazmış bile olabilirim :)) 2 3 aşina olduğum nick var. O kadar. Şaşırdım :)

Kimsenin kasti olarak birilerini tanımaya çalıştığını sanmıyorum.:KK53: Konuları okurken pozitif, negatif ve nötr yorumlar oluyor. Konuları okurken yorumları okuyorsanız, bir noktadan sonra beğendiğiniz yada beğenmediğiniz yorumları yapanların hep aynı kişiler olduğunu görünce ister istemez bir yerden sonra fikir sahibi olunuyor. Dediğiniz gibi 3,5 ile sınırlıdır. Kalanı hakkında nötr oluyor insan.:KK19:
Ben sizi, ara sıra siyaset bölümünde yazdığınız zamandan, bazen şuanki konunuzda olduğu gibi "kadın ve kadınların hayatı" temalı konularda yaptığınız yorumlardan biliyorum.
Buradaki insanların sizi tanıyor olması genelde farklı, bazen toplum baskını oluşturan klişelere uç yorum yapmanızdan kaynaklanıyor. :KK48:

Ha bu arada bekarken de tombul olanları napıyoruz öldürüyor muyuz?
Bu kadar kendini farklı gören egolu bir kadının kendi hemcinslerini şekilci bir şekilde sınıflandırması kendi içinde iyi bir ironi.
Biz kadınları bedenlerinden ibaret görmeyelim sırf bedenine göre sınıflandırmayalım derken kezbanı yapıştırmak da pek şık değil.
Ben ne fit ama çocuksu konuşunca kendini rezil eden kadınlar biliyorum ama ne çirkin yada ne şişman kadınlar biliyorum konuştu mu bilgisiyle donanımıyla kendine aşık eden yada şişman olduğu halde değme taş kadınlardan daha kadınsı daha cilveli daha seksi olan. Kadınları sınıflandıramazsınız bu nedenle bunu en iyi bir kadın olarak sizin bilmeniz lazım.
Benim üniversitede tombul bir kız arkadaşım vardı mesela kız bildiğin seksiydi ve mini de giyse bacağının kalınlığı görünmezdi.
Kısacası çekicilik, seksilik fizikten ayrı özelliklere de bağlıdır.
Bazı kadınların donanımı ve zekası ayrı etkiler.
Ayrıca kilo evlilik olmadan da alınabiliyor. Ben de evlendim bir buçuk yıl oldu üç kilo aldım. Ama uzun yıllardır çok çalışan tiroidim artık zarar verdiği için alındı ve şu an çalışmayan bir tiroit ve hormon ilaçlarıyla yaşıyorum haliyle aldığım üç kilo için de kimse beni eleştiremez. Hayat sadece sizin uzaktan gördüğünüz kadarla sınırlı değil.

Neden akılda kaldığını bilmiyormuşsun aydınlatayım. Forumda sık sık kendini öven az insan var ve bunlar genelde akılda kalıyor. Bu tarz kişilerin diğer üyeler arasında geyik konusu olduğunu görüyorum. Bu şekilde sayabileceğim 3-5 kişiden birisin.

Ek olarak yine forumda 'benimle sevişen bir daha beni unutamaz' 'çok iyi sevişirim' 'çok güzelim' 'bak 175 boyum var, bu boya topuklu ayakkabı çok yakışır:KK53:' temalı mesajları kusturacak kadar gözümüze sokmandan dolayı seni bilen biliyordur. :kusmuk:
Çok da fazlasını umma.
Bir de profiline erotik film yıldızı fotoğrafı koyan başka üye de görmedim. :deli:

Laf olsun muhabbet dönsün diye soruyorlar. Ben sormam o baska. Yakin arkadasima iki kere sormustum. Yakinda dedigi icin. Baktim bahsetmiyor. Belki aralarinda bir konu var evlilikle ilgili diye sormadim. Ama akillarina gelmiyordur. Cok etkilenmeyin. Sanirim kendiniz bu konuda streslisiniz. Yani demek istedigim aklinizda var ama karar veremiyorsunuz. Belki diş sesler olmasa daha saglikli düsüneceksiniz. Ama onlar arada parazit yapiyor. Yani bana önemli kararlarimda olur bazen. Yok sayin en iyisi...

shapee shapee İyi de sen de burada gömülen şişman evlilerden değilsin ki. Koca çocuğu olan fit kadın kategorisindesin bildiğin niçin kendini saklıyorsun :KK70:

Napim canimm ya
Baaaaaak ben fitim
Baaaaaak ustelik evliyim
Baaaaaaak senden guzelim
Benim benim en benim
Hepsi beniiiiiim mi yapayim :D
Onun gibi :olamaz:

:KK200::KK200::KK200:

Nasıl insanlarla takılıyorsunuz bilmiyorum tehditle sevgilisini evliliğe ikna eden, mutsuzluktan ölüp boşanmayan vs. Böyle insanlarla vakit geçiremeyecek kadar da "cool" tanımlamalar yapıyorsunuz oysa kendiniz hakkında :)

Emin olun yanındaki erkek tarafından evliliğe ikna edilmeye çalışılan tek kadın değilsiniz. Kadınlar artık bir tık daha düşünerek hareket ediyor, en azından benim çevremdeki aklı selim insanlar. Sizinkilerin aksine.

Sadece saygısız bir tutumunuz var eleştirirken kendinizle ölümüne çelişen. Burada yorumlara baktımda bir tek sizin gibi düşünenlere "algısı yüksek yorumunuz, zeka dolu yorumunuz için teşekkürler" falansınız. Aslında sığ ve sıkıcı bir tutumunuzun olduğunu da bunlara bakarak bile söyleyebilirim.

Sürekli sevgilinizd verdiğiniz şöyle olmayalım, böyle olmayalım direktifleri baymıyor mu sizide allasen?

Ay niye bu kadar baski yapiyorlar, biktim baskılardan deyip kendi gorusunden olmayan insanlar asagilamak ne guzel ironi.

Hele burada lafini esirgemez tavir takinip gercek hayatta oyle olamamayi "konusmayla yazma farklidir" diye aciklamak... Cok guzelmis valla... Burada atip tuttugumu, ettigim hakaretleri gercek hayatta yapamiyorum demiyor da.

Neyse siz de boyle desarj oluyorsunuz demek ki, yapacak bir sey yok. Normal hayatta diyemediklerinizi burada kusup rahatlayin bari icinizde kalmasin.

Ay niye bu kadar baski yapiyorlar, biktim baskılardan deyip kendi gorusunden olmayan insanlar asagilamak ne guzel ironi.

Hele burada lafini esirgemez tavir takinip gercek hayatta oyle olamamayi "konusmayla yazma farklidir" diye aciklamak... Cok guzelmis valla... Burada atip tuttugumu, ettigim hakaretleri gercek hayatta yapamiyorum demiyor da.

Neyse siz de boyle desarj oluyorsunuz demek ki, yapacak bir sey yok. Normal hayatta diyemediklerinizi burada kusup rahatlayin bari icinizde kalmasin.
Kk için "mahalle karıları" demiş bir üyedir kendisi.

Bende senin gibi düşünüp yaşayan biriyim ama senin ki abartı gibi geldi.
Insanlar merakli sadece. Sana hadi evlen yarin evlen evleneceksin diye baskı yapmıyor ki.
Geleneksel insanlarin guzel uyumlu buldugu ciftlere sorduklari sorudur ne zaman evlilik diye.
Evlenirsin ne zaman cocuk derler.
1. Cocuk olur ne zaman 2. Cocuk derler.
Böyle uzar gider.
Hos mu degil. Bende yapmam ve sevmem.
Ama kalkıp da soran kişiye hic senin gibi mi olayim 30 kilo alayim teyze mi olayim vs diye demek aklimdan geçmedi.
Sevgilin senden daha olgun. Gereken yerde sakayla cevabi vermis gecmis.
Sende takilma boyle seylere.
Ayrıca kendine bu kadar şart koyma.
Akışına birak.

sormak var sormak var ama bende yeni tanıstıgım birine konu konuyu actıgı sırada ne zaman dusunuyorsunuz diye sorarım verdigi cevap uzerine de daha baska birsey demem ama cok fazla aynı seyi soran usteleyen insanlar sıkar haliyle egerki sizi neden evlenmdiginizle ilgili sacma sapan cumlelerle bozmaya calısıyorlarsa son da yazdıgınız cumleler denebilir ama sadece ne zaman evlilik diye soru soran insanlara verilcek cevaplar degil bunlar

Back
X