benim ailem de muhafazakar namazinda abdestinde insanlar , imam akrabalarim var. ben sekuler bile degil komple dinsiz adam aldim

oyle bir dinsiz ki hristiyan ülkesinde yasamasina ragmen ailesi "amaaan ne sacma seyler" demis vaftiz bile yaptirmamis. hayatinda ilk kiliseye, ilk camiiye benimle gitti, merak edip gezmemis bile "su bina ne guzel bir bina" diye
ama hic düşündüğünü sanmiyorum "bu kızın ailesi musluman, yarin sorun çıkarsa" diye. Tam tersi benim/ ailemin inancina karsi ekstra hassas. misal onlarda kutlama dediginde mutlaka kadeh tokusturulurmus, bizim soz nisan falan tüm etkinlikler ayran modunda gecti

her görmeye el öper alnina koyar, hastalandigimda netten bakip nazar duasi okur, ramazanda oruc tuttuysam o da birsey yemezdi, iftar hazirlardi. hurma bile alirdi:) endişe duydugu birseye başlayacakken (benden duyup ezberledigi sekilde) ay bismillah der

hatta babasi cumleleri ezberledi allahi emri peygamberi kavliyle beni istedi

hic de sorun yasanmadi aramizda
ha ailemle sorun olmuyor mu oluyor ama ben belli etmediğim- onsuz hallettigim icin onun kulağına gitmiyor.
yani iş ailede degil hayatindaki insanda bitiyor.
o ailesinden gaz alip alip onlarin agziyla seni yonetmeye kalkarsa - sevgililikte belli olmaz boyle seyler, ailelerin isin icine girdigi nisan zamani boyle seyleri görürsen seviyorum ediyorum deme, 8 yilim on yilim gecti deme ayril:)
bugün ne desen bos. Sevgililikte aileyle ilgili cogu seyi anlayamazsin. Asil curcuna agzi olanin konusma hakkini kendinde buldugu nisan zamani olur