Evlilik korkusu zıt aileler

savuşturmadı, sebeplerini sordu, konuştuk detay vermedim sadece ve en sonunda ilerde fikrin değişir dedi, evlilik konusunda da benim fikrim değiştiği için öyle düşünüyor. Eskiden istemiyordum şimdi istiyorum. Ayrılmayı bana büyük bir hata yapmadığı veya beni ailesine vs ezdirmeye kalkmadığı veya beni sevmediğini düşünmediğim sürece düşünmem onu seviyorum ve onun da beni sevdiğini biliyorum
Evlilik düşüncesiyle çocuk düşüncesi aynı değil ki. Fikriniz değişir evlenmek istersiniz baktınız olmuyor boşanırsınız. Çocukta fikriniz değişse ne yapacaksınız, sokağa mı atacaksınız?
Gayet de savuşturmuş ileride değişir diyerek.

Evlilik düşüncesiyle çocuk düşüncesi aynı değil ki. Fikriniz değişir evlenmek istersiniz baktınız olmuyor boşanırsınız. Çocukta fikriniz değişse ne yapacaksınız, sokağa mı atacaksınız?
Gayet de savuşturmuş ileride değişir diyerek.
Ben istemeden bana zorla çocuk yapacak hali yok 10 senedir tanıdığım adamın. Çocuğum olduktan sonra fikir mi kalır zaten hanımefendi, insan çocuğunu istisnai durumlar hariç sever. Kedimi, köpeğimi çocuğum gibi görüyorken çocuk yapsam atacak halim yok tabiki.

Ben istemeden bana zorla çocuk yapacak hali yok 10 senedir tanıdığım adamın. Çocuğum olduktan sonra fikir mi kalır zaten hanımefendi, insan çocuğunu istisnai durumlar hariç sever. Kedimi, köpeğimi çocuğum gibi görüyorken çocuk yapsam atacak halim yok tabiki.
Sizi şimdiden manipüle etmeye başlamış fikrin değişir diye. Adam istedikten sonra o çocuk öyle bir olur ki görürsünüz. İstiyorum sanırsınız ama çocuk sahibi olmanın zorluklarını, sorumluluklarını yaşayınca fark edersiniz manipüle olduğunuzu.

Biz benzer durumdayız.
Aileleri bir araya getirmiyoruz. Çocuk doğum günleri dahil.
Benim aileme yakın oturuyoruz. (bu 7 8 sene sonra oldu) eşimin ailesine bayramdan bayrama falan, hadi taş çatlasın senede 3 4 kez gidiyoruz. (onların kuralları bize garip ve absürd geliyor her an problem çıkma potansiyeli var diye kendimizi strese sokmuyoruz. Bu eşimin kendi ailesine karşı belirlediği bir tutum)
Bizde sorun yok. Eşim benim ve ailemin hayatını seviyor.
Ama her hafta anama gidicem, bu evin kuralı bu cart curt diye gezen bir adam olsaydı o iş olmazdı.
Öyle biri çok şükür ki değil hatta kendi aile aktivitelerine katılmazken benimkilere katılıyor biraz utanıyor benim ısrarımla katılıyor ama keyifte alıyor almasa zaten suradından anlarım her halükarda belli eder. Maşallah bu arada zıt iki aileye sahip olup sizin yanınızda olan bir eşe sahip olmak mükemmel, darısı bizim başımıza inşallah🥹🧡

Sizi şimdiden manipüle etmeye başlamış fikrin değişir diye. Adam istedikten sonra o çocuk öyle bir olur ki görürsünüz. İstiyorum sanırsınız ama çocuk sahibi olmanın zorluklarını, sorumluluklarını yaşayınca fark edersiniz manipüle olduğunuzu.
Beni tanımıyorsunuz, ben birşeyi istemiyorsam istemiyorumdur hele ki çocuk ben istemediğim sürece rüyasında görür onu o ancak. Aynı şekilde daha önce kıyafetlerime karışmaya kalktığı olmuştu mesela dinleyen var mı yok mini eteğimi de giyiyorum gayet kız kıza tatile de gidiyorum. Yani kolay kolay kendi istediği yönde manipüle edebileceği biri değilim tam tersine benim istediğim en sonunda olur

Sevgilinin tavri ne onemli o.
O dayisi hoca, bildigin muritleri var. Annesi carsafli olmasada kapali. Vs vs. Esim ise inanmiyor. Bir kere kiyafetime karismadi. Icki sigarayi biraksada motivasyonu inanc degil saglikti.
Benimki de öyle işte kıyafetime karışmaya kalktı ama o inançtan kaynaklı değil kendi kıskanmasındandı onu da hallettim zaten. Burada böyle benzer evlilikler görmek çok mutlu etti beni, çok teşekkür ederim🧡

öncelikle herkese günaydıııın, ben evlilikten korkuyorum, hayatım boyunca hiç çocuk hayalim de olmadı. Hiç demeyeyim en son 9-10 yaşlarında evcilik oynarken olmuştur😅 Şuan 25 yaşındayım, ufak tefek problemler hariç güzel giden uzun bir ilişkim de var. Sevgilim eskiden evlilikten maddi kaygılar sebepli geri dururdu, çocuk oda istemiyordu hiç. Son 3 senedir evlilik fikri ona yerleşti hatta bu sene ev aldı, düğünümüz vs için birikim yapmalara başladı. Eskiden evlilik diyince gerilen adam başımda planlar yapıyor artık. Çünkü maddi anlamda kaygıları azaldı.

Fakat 1 ay kadar zamandır ilerde çocukta istediğini fark ediyorum, eskiden istemeyen adam benimle aynı düşünen adam artık evlendikten bi süre sonra bebek yapma hayalleri de kuruyor. İlk sorun bu, ben ilerde de çocuk isteyeceğimi düşünmüyorum. Ona bunu söylediğimde gelecekte fikrin değişir diyor.

İkinci sorunsa yani evlilikten korkma sebebimse bizim aile yapılarımız biraz zıt. Onun ailesi muhafazakarken benim ailem çok daha açık fikirli. Mesela yengesi evlenir evlenmez kapandı, işi bıraktı. Sonra ailesindeki hemen hemen tüm kadınlar kapalı insanlar. Sevgilimle arada alkol alıyoruz tabiki kendimizi bilecek kadar ama onun annesi, babası bunu görse hoş karşılamazlar. Benim ailem biliyor ve birşey demiyorlar. Ya da o ailesinin yanında sigara içemez bu saygı göstergesiymiş ama ben annemle, ablamla aile büyüklerimle sigara, kahve eşliğinde sohbet ederim, ailemizde bazen rakı mangal yapılır. Kimse kimsenin ne özel hayatına ne de giyimine karışır. Şuan aklıma gelmiyor ama aile yapılarımız ters işin özü. İleride bu sorun olur diye çok korkuyorum.
Karşı aileden hiçbir şeyi gizlemeden hareket ederseniz sizi olduğunuz gibi ya kabul edecekler ya da etmeyecekler. Bu şekilde gizli saklı hareket ederseniz ileride oluşacak sorunlara zemin hazırlamış olursunuz.

Benim ailemde sizin gibi ama etrafımızdaki muhafazakar kişilerle de şeffaf şekilde iletişim kuruyoruz, neden kendimi gizleyip, kısıtlayacağım? Rahatsız olan uzak durur. Sizi net görüp tanıdıktan sonra tepkileri olmuyorsa ileride de sorun olmaz.

Karşı aileden hiçbir şeyi gizlemeden hareket ederseniz sizi olduğunuz gibi ya kabul edecekler ya da etmeyecekler. Bu şekilde gizli saklı hareket ederseniz ileride oluşacak sorunlara zemin hazırlamış olursunuz.

Benim ailemde sizin gibi ama etrafımızdaki muhafazakar kişilerle de şeffaf şekilde iletişim kuruyoruz, neden kendimi gizleyip, kısıtlayacağım? Rahatsız olan uzak durur. Sizi net görüp tanıdıktan sonra tepkileri olmuyorsa ileride de sorun olmaz.
Ailesiyle tanıştık, söylediğine göre beni seviyorlar. Fakat mesela oğullarının arada alkol aldığını bilmezler veya benim tanıdığım halini de bilmezler çünkü ailesine karşı mesafeli aslında. Aile etkinliklerine katılmaz, öyle uzun uzun detaylı konuşmaz arası iyidir ama uzaktır yani. Bende aynı şekilde ailesiyle uzağım mesafeliyim. İlerde evlenince de böyle olmasını temenni ediyorum ama şunu da biliyorum ailesini çok seviyor kaldı ki bende saygısızlık asla yapmam ailesine karşı ama mesafeden yanayım umarım evlenince de böyle olur. Ben adamı almak istiyorum komple ailesini değil ve Türk ailelerde maalesef bu böyle olmuyor ya beni o ürkütüyor

Ailesiyle tanıştık, söylediğine göre beni seviyorlar. Fakat mesela oğullarının arada alkol aldığını bilmezler veya benim tanıdığım halini de bilmezler çünkü ailesine karşı mesafeli aslında. Aile etkinliklerine katılmaz, öyle uzun uzun detaylı konuşmaz arası iyidir ama uzaktır yani. Bende aynı şekilde ailesiyle uzağım mesafeliyim. İlerde evlenince de böyle olmasını temenni ediyorum ama şunu da biliyorum ailesini çok seviyor kaldı ki bende saygısızlık asla yapmam ailesine karşı ama mesafeden yanayım umarım evlenince de böyle olur. Ben adamı almak istiyorum komple ailesini değil ve Türk ailelerde maalesef bu böyle olmuyor ya beni o ürkütüyor
Türkiye'de bir kişiyle değil koskoca bir sülaleyle evleniliyor maalesef :) bir de dikkat ettim ailesi bu şekilde muhafazakar olup kendisi sekuler takılan adamlar evlenince ailelerine benziyor. Dikkat edin.

Türkiye'de bir kişiyle değil koskoca bir sülaleyle evleniliyor maalesef :) bir de dikkat ettim ailesi bu şekilde muhafazakar olup kendisi sekuler takılan adamlar evlenince ailelerine benziyor. Dikkat edin.
Evet evet çok uzun zamandır tanıyorum ama insan işte acaba mı oluyor benim 2 köpeğim ve 1 kedim var mesela onlara bile laf etmeye kalkarlar diye korkuyorum. Sevgilime güveniyorum aslında ama tamamen değil neler neler oluyor görüyoruz kimler neler yapabiliyor. Ama onu da seviyorum böyle şüphelerle de ortada net bir sebep yokken terk et denmesi de mantıklı gelmiyor. Yaşayıp göreceğiz☺️

Muhafazakar var dinci var. Ne olduklarını bilin,

Alkole gelene kadar; Ailemin yanına giderken üzerine gömlek al dese yapar mısınız? Kvalideniz torun istiyorum diye sık sık söylese, erkek istiyoruz soyumuz devam etsin dese🤪. Kalmaya geldiklerinde sıcak havada şort giyemesen… eşini sevince kaybetmek istemiyor kadınlar, sırf bu nedenle boşanmıyorlar. Kavga et nereye kadar deyip yorulup susuyorlar. Yada Sıkılan boşanıyor.

Bu konuları da ayrıntılı konuşmanız gerekiyor. Erkeklerin bir çoğu köprüyü geçene kadar sevimli oluyor. Nasılsa hallederim diyor. Öyle olmadığına emin olursanız evlenin .

Alkole gelene kadar; Ailemin yanına giderken üzerine gömlek al dese yapar mısınız? Kvalideniz torun istiyorum diye sık sık söylese, erkek istiyoruz soyumuz devam etsin dese🤪. Kalmaya geldiklerinde sıcak havada şort giyemesen… eşini sevince kaybetmek istemiyor kadınlar, sırf bu nedenle boşanmıyorlar. Kavga et nereye kadar deyip yorulup susuyorlar. Yada Sıkılan boşanıyor.

Bu konuları da ayrıntılı konuşmanız gerekiyor. Erkeklerin bir çoğu köprüyü geçene kadar sevimli oluyor. Nasılsa hallederim diyor. Öyle olmadığına emin olursanız evlenin .
Konu sahibi bunların hepsini yaşayacak muhtemelen.

Sordum, evlensek annen kıyafetlerime laf etse veya ailenden biri laf etse ne yaparsın dedim sana kimse laf edemez onlara ne ben böyle beğenmişim dedi. Ve bu söylediklerinizi yapmam. Hatta kalmaya da gelmeyeceklerine eminim. Kedim ve köpeklerim sebepli :) Sevgilime evet aşığım ama özgürlüğüme kendi sınırlarıma daha çok

Adamin kok ailesi her zaman baskin geliyor turk toplumunda ileride size olan aski sevgi ve
Aliskanliga donunce yada karsisina baska biri cikarsa bu gibi durumlari bahane edip ayrilabilir. Adam 25-30sene kom ailesi ile yetismis ve o aliskanliklari devam edecektir, kisiligi degistirmek zor malesef

Sordum, evlensek annen kıyafetlerime laf etse veya ailenden biri laf etse ne yaparsın dedim sana kimse laf edemez onlara ne ben böyle beğenmişim dedi. Ve bu söylediklerinizi yapmam. Sevgilime evet aşığım ama özgürlüğüme kendi sınırlarıma daha çok
Aynı şeyleri arkadaşımda gördüm. Kolsuz mini giyerdi kız. Alkol de ara sıra alırdı. Evlenince eşi ilk önce özgüvenini kırdı, sonra kıyafetlerine karıştı. Ailemin yanında böyle yapıver e dönüştü. Ailesi ısrarla memlekete çağırıyor. Direniyor bakalım ne olacak. Şimdi yavaştan kendine geliyor. Pandemide o aile ile 15 gün kapalı kaldı. İntiharın eşiğine gelmişti.

Örnekleri çok. Biz anlatalım da bilginiz olsun

Aynı şeyleri arkadaşımda gördüm. Kolsuz mini giyerdi kız. Alkol de ara sıra alırdı. Evlenince eşi ilk önce özgüvenini kırdı, sonra kıyafetlerine karıştı. Ailemin yanında böyle yapıver e dönüştü. Ailesi ısrarla memlekete çağırıyor. Direniyor bakalım ne olacak. Şimdi yavaştan kendine geliyor. Pandemide o aile ile 15 gün kapalı kaldı. İntiharın eşiğine gelmişti.

Örnekleri çok. Biz anlatalım da bilginiz olsun
Bilmiyorum ama burada mutlu olan insanlarda yazdılar üstlerde. Sevgilim kalmalara karşı açıkçası ve kendisi de alkol alıyor, biz beraber genelde alkol alıyoruz. Dindar bi insan asla değil. Kaldı ki ben bu saydıklarınıza gelebilecek yapıda bi insan değilim, ailemde yanımda annem en başta bu kaygılarımı anneme anlattığımda kapısının bana hep açık olduğunu, öyle şeyler olursa ilk önce onun sevgilimi paralayacağını bana da sevgilime de anlattı. Hatta sevgilim bi tık annemden korkar çok iyi anlaşsalar da. Fakat dediğiniz gibi şeyler çok olduğu için haliyle korkuyorum ve çok teşekkür ederim🧡

benim ailem de muhafazakar namazinda abdestinde insanlar , imam akrabalarim var. ben sekuler bile degil komple dinsiz adam aldim 😅 oyle bir dinsiz ki hristiyan ülkesinde yasamasina ragmen ailesi "amaaan ne sacma seyler" demis vaftiz bile yaptirmamis. hayatinda ilk kiliseye, ilk camiiye benimle gitti, merak edip gezmemis bile "su bina ne guzel bir bina" diye
ama hic düşündüğünü sanmiyorum "bu kızın ailesi musluman, yarin sorun çıkarsa" diye. Tam tersi benim/ ailemin inancina karsi ekstra hassas. misal onlarda kutlama dediginde mutlaka kadeh tokusturulurmus, bizim soz nisan falan tüm etkinlikler ayran modunda gecti 🫠 her görmeye el öper alnina koyar, hastalandigimda netten bakip nazar duasi okur, ramazanda oruc tuttuysam o da birsey yemezdi, iftar hazirlardi. hurma bile alirdi:) endişe duydugu birseye başlayacakken (benden duyup ezberledigi sekilde) ay bismillah der 😅😅 hatta babasi cumleleri ezberledi allahi emri peygamberi kavliyle beni istedi😅😅
hic de sorun yasanmadi aramizda
ha ailemle sorun olmuyor mu oluyor ama ben belli etmediğim- onsuz hallettigim icin onun kulağına gitmiyor.
yani iş ailede degil hayatindaki insanda bitiyor.
o ailesinden gaz alip alip onlarin agziyla seni yonetmeye kalkarsa - sevgililikte belli olmaz boyle seyler, ailelerin isin icine girdigi nisan zamani boyle seyleri görürsen seviyorum ediyorum deme, 8 yilim on yilim gecti deme ayril:)
bugün ne desen bos. Sevgililikte aileyle ilgili cogu seyi anlayamazsin. Asil curcuna agzi olanin konusma hakkini kendinde buldugu nisan zamani olur

benim ailem de muhafazakar namazinda abdestinde insanlar , imam akrabalarim var. ben sekuler bile degil komple dinsiz adam aldim 😅 oyle bir dinsiz ki hristiyan ülkesinde yasamasina ragmen ailesi "amaaan ne sacma seyler" demis vaftiz bile yaptirmamis. hayatinda ilk kiliseye, ilk camiiye benimle gitti, merak edip gezmemis bile "su bina ne guzel bir bina" diye
ama hic düşündüğünü sanmiyorum "bu kızın ailesi musluman, yarin sorun çıkarsa" diye. Tam tersi benim/ ailemin inancina karsi ekstra hassas. misal onlarda kutlama dediginde mutlaka kadeh tokusturulurmus, bizim soz nisan falan tüm etkinlikler ayran modunda gecti 🫠 her görmeye el öper alnina koyar, hastalandigimda netten bakip nazar duasi okur, ramazanda oruc tuttuysam o da birsey yemezdi, iftar hazirlardi. hurma bile alirdi:) endişe duydugu birseye başlayacakken (benden duyup ezberledigi sekilde) ay bismillah der 😅😅 hatta babasi cumleleri ezberledi allahi emri peygamberi kavliyle beni istedi😅😅
hic de sorun yasanmadi aramizda
ha ailemle sorun olmuyor mu oluyor ama ben belli etmediğim- onsuz hallettigim icin onun kulağına gitmiyor.
yani iş ailede degil hayatindaki insanda bitiyor.
o ailesinden gaz alip alip onlarin agziyla seni yonetmeye kalkarsa - sevgililikte belli olmaz boyle seyler, ailelerin isin icine girdigi nisan zamani boyle seyleri görürsen seviyorum ediyorum deme, 8 yilim on yilim gecti deme ayril:)
bugün ne desen bos. Sevgililikte aileyle ilgili cogu seyi anlayamazsin. Asil curcuna agzi olanin konusma hakkini kendinde buldugu nisan zamani olur
Çok teşekkür ederim öncelikle. Ben şuan evlilik düşünmüyorum yani daha 2 senesi rahat var, hem ben hazır değilim mental olarak hemde onun maddi anlamda hazır olması 2 seneyi bulur. Yani biz 27-28 gibi 2-3 sene sonra o yollara gireririz muhtemelen hayırlısıyla. Evlilik nişan vs öncesi belirtisi yok mudur bunun🥹

Back
X